Yozgat///66

kızlar nasılsınız keyifler nasıl geçmiş olsun diyen herkese teşekkür ederimopuyorumnanaktanyani bi annede deseki bebeyim çok yemek yiyo elinden zor alıyom dese ahh ahh:umursamaz:

kızlar bir ara yozgat ta kullanılan kelimelerle ilgili dörtlük göndermiştim, işte size birkaç dörtlük daha:))

KÜMESE, "PıNE"; CEKETE, "SAKO"
KOY YERıNE DE DENıYOR, "GO"
PARDÜSÜNÜN ESKı ADIDIR, "PALTO"
ıRı, ÇOK ıRıYE, "ZIRIL" DENıLıR

GECE YENEN YEMEK ADI, "YASTILIK"
AĞAÇTAN SU BARDAĞINA DA, "YATIK"
BAŞ ÖRTÜSÜ, YEMENıYE DE, "YAPIK"
AŞIRI SEVGıYE, "YANGI" DENıLıR

ACEMı YERıNE "TOR"; UNA, "UFRA"
BUNLARI BıLMEYE YOZGAT'A UĞRA
ŞıMDıDE GELDı BıZLERE SIRA
KOCANIN YERıNE, "HERıF" DENıLıR

KARININ, ERKEĞıN, KIRIĞI; "OYNAŞ"
ESKıDEN YEMEĞE DENıLıR Dı, "AŞ"
ALDATAN ADAMA DENıRKı, "GALLEŞ"
AYRANA BıZDE, "ÇALKAMA" DENıR.

"GODEK", KUYRUĞU KISA OLANLAR
"GOLÜK", DERSENıZ EŞEKLER ANLAR
"GURÜK", TABıRı KISA KULAKLAR
TAZE KUZUYA DA, "GORPE" DENıLıR.

dayanamıyom bi daha gönderiyom:))

DEMıR "GULLEPE", DENıR MENTEŞE
"ıSLAH" ıSE MALÛMDUR NEŞE
AYŞE YERıNE DENıLıR "ANŞE"
"CAMIZ" DERıSıNE DE " GON" DENıLıR

ıŞARETE "ıŞMAR", SÜRGÜNE "IŞGIN"
ıNCE SÖĞÜT DALININ ADIDIR "ILGIN"
"GUUM" ıSE BÜYÜĞÜDÜR "IRBIĞIN"
ANNE TAVUĞADA "GURK" DENıLıR.

ÇENEYE "DUŞGA", ıŞARETE "EN"
"EKMEK DÜŞMANINA", BELEŞTEN YıYEN
AMCANIN OĞLUNA DENıLıR "YıYEN"
SAF BECERıKSıZE "ELEVAY" DENıR

SU YERDEN KAYNARSA ADINA "EŞME"
"PÖHREKLE" GELıRSE OLUYOR "ÇEŞME"
OTURMA YERıNE DENıR "DÖŞEME"
FıYATA, ÜCRETE "BAHA" DENıLıR.

ARK'A "GEVER", FIRÇAYA "GERBE"
GÜBRE TAŞINAN ALET, "GEÇGERE"
BıR YERE GıDENE DENıYOR "NERE"
KENDıR ıPLıĞıNE "GINDAP" DENıLıR.

bugünde yok galiba kimse herkese selam kızlar nasılsınızopuyorumnanaktan

merhaba hemşolar malum hafta sonu olduğu için bizim yozgata pek uğrayan yok...
mecbue ve ben olarak haftasonu burayı temsil ediyoruz...

heeeeee sen heryere yet burnunun dıbınde benım dugunume yetme hemi apla dedik bagrımıza bastık küstüm sana ama bi öpücük verirsen barısırım:teselli:

hayırlı akşamlar hemşerilerim nasılsınız benim kız yine hastalandı ooooooooooffff gece uyumuyor gündüz durmuyor dilinin ucunda sivilce gibi yara cıkmış cok acıyo emmiyor öksürüyo napacam bilmiyom yarında misafirim geliyor yalnızlık cok zor :bbo::1rolleyes:

günaydın kızlar, koskoca 2 günde bi sayfa bile ilerlememişik, formdan düşmüşüz hadi bi canlanalım:)))
kelebekcim kınana çiçeğimnen beraber gelip kurtlarımızı dökecektik ama aplan kına gününü yanlış anladığı için gelemedik, kusurumuza bakma canım, Allah hayırlı uğurlu etsin, bir yastıkta kocayın inşallah:))
hülyacım geçmiş olsun, Allah şifa versin, keske dursada ağız içi yaraları için ilaçlar var ondan sürebilsen ama zor biliyorum, bir an önce doktora gidin durumu ilerlemeden ilaç tedavisine başlarsanız çabuk iyileşir, Allah yardımcın olsun...
çiçeğim, yasemin, mecbue naber kızlar?
elmas ağır misafirin geldimi????
bu arada emoşdan haberi olan varmı yaa, nerde bu hatun??

yok canım daha ağır misafirlerim gelmedi aralıkta geleceklermiş ... ağır ne demek canım ağırın en ağırı benimkiler....annenler geldimi canım...
hülya canım geçmiş olsun herkes yalnız canım kim ailesinin yanındaki gurbet işte....
yozgat hanımları kayboluyorsunuz ya nerelerdesiniz...

elmas benimkiler burda yanımdalar, 3 gündür ağzım kulaklarımda geziyorum, şimdi iyide ayrılık zamanı çok zor oluyo, başağrısı ve ardından bi fasıl ağıt( Allah beter acı göstermesin tabi ama ana baba naparsın...senin ağııır misafirler çok kalacakmı?

Vay benım sÜrmelı keklıklerım nasıllarmıŞ
neler yaparmıŞ teyzelerı gÖrmÜyelı ÖptÜm sÜrmelı keklıklerım allahım yardımcınız olsun bende hasretım evlat hasret de ana baba hasret degılmı sankı hepsı bır ayrı hasretım ne yavrularım nede anam babam var bende gÜrbette yalnızım Şımdı pazar a cıkacam nnasıl taŞıyacagım dıye dÜŞÜnÜrÜm saatler alında adamda ıŞten yetıŞemıyor kaldım tek baŞıma dızler agrır kolar agrır taŞı bakalım seda hanım neyse sıkmayım canlarınızı gÜzel keklıklerım
hadı allaha emanetsınız

oh ne güzel canım annene babana doya doya sarıl öp onları canım keşke benimkilerde yanımda olsa doya doya sarılsam onlara ama gelmiyorlar ne yapalım....
benim çok ağır misafirlerim kaldımı bir 5 ay kalıyorlar canım canımdan ediyorlar resmen ne yapacağım bilmiyorum şimdiden uykularım kaçtı...

kıyamam sana ben dizlerin ağrıyorsa zor be ablacığım....öpüyorum seni dikkat et kendine...

satisu ablacım canım bak şimdi yanında olsak bi koşu yardımına gelirdik, kıyamayız biz sana, Allahım yardımcın olsun ablacım, kendini fazla yorma olurmu, öpüyorum seni...
elmas canım şakamı yapıyosun, 5 aymı??o nasıl iş öyle 5 ay kalınırmı yaa...Allah sabır versin hayatım...

ŞAKA DEĞİL CANIM VALLA 5 ay kalıyorlar o yüzden şimdiden stresi bastı...

gözün aydın annenler gelmiş ailene kavuşmak güzel ama evet dönüşleri cok zor oluyor

ben gelince kimseler yok yine nerelerdesiniz
dagcicegi ablacım nerelerdesinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn buralar garip kaldı...

Son düzenleme:
günaydın kızlar...
sizde benim gibi hasret çektiğiniz herkese tez zamanda kavuşun inşallah canlarım benim:)
elmas seni düşündükçe ben bile stresten ölecem, hakkaten Allah sabır versin canım...
hülya yasemin naber kızlar?
mecbuecimde gelir şimdi, satisu ablam naptı acaba?
çiçeğimde çalışan bir hatun fırsat bulunca gelir zahar:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…