Yorum bekliyorum

Bazen kitaptaki yerler derste yetişmiyor. Veya onu Yerine başka bir kaynaktan daha öncelikli etkinlikler varsa onlar yapılıyor. Derste yetismeyen kısımlar da eve pekiştirme amaçlı ödev verilebiliyor.

En çok ödev veren ülkeyizzz malesef.Çünkü tembel ögretmenler çalışkan çocuklar yetistirmeye calisio:KK12:Okulda asıl ögretilmesi gerekenler formuller vs deil.bu sekilde cocuklar nefret eder oldu.Çok şey varda solenecek bakma işte:kızgın:
Evet söylenecek o kadar çok şey var ki.Nerden başlasam bir eğitimci olarak? Ne öğretecegimize ne kadar zamanda öğretecegimize biz değil sistem karar veriyor.Size gelen çocuğun ailesinin eğitim durumu, hazir bulunuşluğu, ekonomik durumu, psikolojisi, öğrenme hızı vs. bunların hiç birinin bir önemi yok sistem için. Bir programınız vardır belirli sürede konuları yetiştirmeye çalışırsınız.Asla da yetismez zaten.Bu yüzden velilerden kendi çocukları için yardım isteriz. Konuyu ödevle pekiştirmek gibi.Ben de çok isterim çocuklarım kendileri araştıran merak eden sorgulayan çocuklar olsun.Ama o kadar zor ki.Köyde yasayan çocuğa problem çözdürürken önce hiç gitmediği kirtasiyeyi anlatirsiniz.Bu kitabı yazan komisyonumuz bunu öngöremez mesela.Öğretmenim hangi açığı kapatsin şaşırır kalır.Bir problem 15 dakikada çözülür bunun sonucunda. Çünkü önce kırtasiye açıklanır. Cok mu zor derseniz evet hiç kirtasiyeye gitmemiş bir çocuğa anlatmak zordur bunu.Oğretmenlere tembel demek istemediğinizi düşünmek istiyorum.Çünkü kırılıyor küsüyor ve inciniyoruz.Inanin biz incindikçe zararını umudumuz geleceğimiz minik kuzularimiz görüyor. Lütfen biraz değer verin bizlere.Kimse eziyet olsun diye odev vermez.Bazen fazla gelebilir anlarım ama bu çözülebilir. Ama canını disine takarak çocuklarınıza kendi çocuğu gibi emek veren öğretmenler de var bu ülkede.

Evet söylenecek o kadar çok şey var ki.Nerden başlasam bir eğitimci olarak? Ne öğretecegimize ne kadar zamanda öğretecegimize biz değil sistem karar veriyor.Size gelen çocuğun ailesinin eğitim durumu, hazir bulunuşluğu, ekonomik durumu, psikolojisi, öğrenme hızı vs. bunların hiç birinin bir önemi yok sistem için. Bir programınız vardır belirli sürede konuları yetiştirmeye çalışırsınız.Asla da yetismez zaten.Bu yüzden velilerden kendi çocukları için yardım isteriz. Konuyu ödevle pekiştirmek gibi.Ben de çok isterim çocuklarım kendileri araştıran merak eden sorgulayan çocuklar olsun.Ama o kadar zor ki.Köyde yasayan çocuğa problem çözdürürken önce hiç gitmediği kirtasiyeyi anlatirsiniz.Bu kitabı yazan komisyonumuz bunu öngöremez mesela.Öğretmenim hangi açığı kapatsin şaşırır kalır.Bir problem 15 dakikada çözülür bunun sonucunda. Çünkü önce kırtasiye açıklanır. Cok mu zor derseniz evet hiç kirtasiyeye gitmemiş bir çocuğa anlatmak zordur bunu.Oğretmenlere tembel demek istemediğinizi düşünmek istiyorum.Çünkü kırılıyor küsüyor ve inciniyoruz.Inanin biz incindikçe zararını umudumuz geleceğimiz minik kuzularimiz görüyor. Lütfen biraz değer verin bizlere.Kimse eziyet olsun diye odev vermez.Bazen fazla gelebilir anlarım ama bu çözülebilir. Ama canını disine takarak çocuklarınıza kendi çocuğu gibi emek veren öğretmenler de var bu ülkede.
Evet canını disine takarak çocuklarımıza kendi çocuğu gibi emek veren öğretmenler Doğu'da. Doğu'da yeni filizlenen bir öğretmen canını dişine takar. Sonra buralara gelir. Yani batıya güneye kuzeye hoppp bir bıkkınlık gelir. Ben aşırı ödeve karşıyım. Öğretmenlere değil. Bunun içinde eğitim sisteminin tamamı yer alıyor. Eğer okulda bukadar ödev ödev ders ders baskısı olmasa çocuklarımız daha doğru yetişir. At yarışına hazırlanan atların yetiştiği bir nesil görüyorum ben. Ta ki ilk okuldan başlıyor yarış, neden Japonya'nın eğitim sistemine özenmiyoruz da burda velilere suç atılıyor bende bunu anlamıyorum. Ordakiler veli değilmi?

Evet canını disine takarak çocuklarımıza kendi çocuğu gibi emek veren öğretmenler Doğu'da. Doğu'da yeni filizlenen bir öğretmen canını dişine takar. Sonra buralara gelir. Yani batıya güneye kuzeye hoppp bir bıkkınlık gelir. Ben aşırı ödeve karşıyım. Öğretmenlere değil. Bunun içinde eğitim sisteminin tamamı yer alıyor. Eğer okulda bukadar ödev ödev ders ders baskısı olmasa çocuklarımız daha doğru yetişir. At yarışına hazırlanan atların yetiştiği bir nesil görüyorum ben. Ta ki ilk okuldan başlıyor yarış, neden Japonya'nın eğitim sistemine özenmiyoruz da burda velilere suç atılıyor bende bunu

X