Yorum bekliyorum

Ilkokul 1.sinifa giden bir cocuk 6sayfa fotokopi onlu arkali odev. Kac saatte yaptirdim hatiramiyorum ablam sen erken yaptirdin ben de bu kadar hizli yapmiyor diyor :) gozumle gormesem inanmazdim.. vay bu cocuklarin haline.
Valla canım aynen

Ben cok merak ediyorum küçücük cocuklarin
Kalem tutmaktan kollari agriyacak kadar ödev veren ogretmenin bildigi şeyi.
Ödev illaki verilmeli. Verilmese bu sefer hiç ödev verilmiyor diye yanimiza geliyorlar ayrıca fazlasına karşıyım, çok ödev verilmesinden yana değilim. Çocukların sesi çıkmıyorken velilerin mızmızlanması da ayrı bir ironi ayrıca. Demekki kendileri yapıyor.

Bunu işte, öğretmenleri ile değerlendirirseniz çözümü üzerine konuşulabilir.

Çocukların sesini dinledim de yazdım ben yoksa benlik bi durum yok ve severek öğrenmesi taraftarıyım ayrıca ben de öğretmenim 4 yıl eğitim aldım diye her şeyi ben bilirim velimin konuşma hakkı yok diyemem dikkate alırım

Evet az odev verilmeli. Çok olunca zaten çocukların yapamayacagi belli birseyken velilerin yapmasina sasirmaya gerek yok.
Zaten ogretmen kim yapmış anlar degilmi.
Ozaman ısrarla cok ödev veren ogretmenin amaci nedir diye sorulur

O kadar ezberci bir sistem içindeyiz ki. Çocuk okulda dinliyor ezberlemek için. Pekiştirmek için evde tekrar ediyor. E yarınkini anlasın diye birde ön hazırlıl bekleniyor. Bu çocuk ne zaman sosyalleşecek? Ne zaman oyun oynayacak? Ne zaman kendine vakit ayıracak? Daha aktif ödevler olsa, 1 sayfa yazı yazmasalar, özetler çıkmasa daha verimli olacaklar.

Diğer yandan veliler de ödevleri kontrol etmemeli bence. Çocuk takıldığı yerde yardım isterse sormalı. Kontrol ve yaptırma işi öğretmenin. Neden veli öğretmen rolüne bürünsün ki? Birde bu yüzden çatışma yaşanıyor aile içinde.

Çözüm; idealist ve yeniliğe açık öğretmenler. Tamam sistem belli ama sonuçta “ Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.”

27 yasindayim sinav calisiyorum hocanin anlattigi dersi bile 2 hafta sonra unutursun tekrar etmezsen yada soru cozmezsen... şimdi cocuga pekistirsin diye odev veriliyor ogrenme kalici olsun diye.

Pekistirme ve ogrenmeyi kalici kilmak icin tekrar sart .Eğer çocuğun kolu kopuyor beyni yanıyorsa yanlış. Onemli olan duzenli ve azar azar odev vermek .Hem pekissin hem de çocuk sorumlu olduğu seyleri yerine getirsin diye.

Ben bu sene 1. sinif okutan bir ogretmenim.Hergun 1 sayfa ödev verdim ama velilerden cok baskı gördüm neden 1 sayfa diye.Daha fazla istediklerini söylediler.Açıkçası bende velileri anlayamiyorum ve burdan sormak istiyorum.Ne istiyorsunuz bir karar verin artik az verene az verme,cok verene çok verme ki normal diyeni duymadım ya az bulunuyor ya da cok..Ders okulda işlenir ödev bir nevi sorumluluktur bana göre.Ama veliye göre memleket meselesi oluyor.Konu sahibi arkadasım cok buluyorsanız ödevi yani sorumluluktan cok eziyet gibiyse ödevler , evladiniza yardim edin.Bir iki satir yaptirip anladigindan emin olun ve geri kalan kismina el atın.Anlamamissa da anlatip yardimci olun.Benim fikrim bu.

Tembel annelerde suçu öğretmenlere atıyor. Siz çok çalışkansanız oturun çocuğunuzla ilgilenin o öğretmen o konuma gelmek için nelerle uğraşıyor kıçınızı devirip eleştiri yapmak kolay. (Konu sahibi sizi tenzih ederim bu terbiyesizce yoruma yazıyorum). Okulda asıl öğretilmesi gerekeni öğretmenler seçmiyor haberiniz var mı bilmiyorum ama müfredat diye bir şey var ve bu plana uymak zorundalar. Söylenecek şeylerinizi milli eğitime söyleyin öğretmeni suçlamak kolay. Kaç tane ülke gördünüz bilmiyorum ama ödev verilmesi öğrencilerin konuyu pekiştirmesi içindir ve bu kuramlar yabancılara ait.

Ödev konuları pekiştirmenin dışında çocukta sorumluluk oluşturur.
Hiç bir gün ödevsiz bırakmıyorum ama canlarını da çıkarmıyorum.

Her gün tek yaprak ödev veririm.
Bazen kitaptan bir sayfa, iki sayfa.

Aklını başına alıp oyalanmayan bir çocuk en fazla 40 dk da bitirir.
Bir öğrencinin günde 40 dk ödeve ayırmasından daha doğal bir şey de olamaz.

Kaldı ki ödevi benim için değil kendine faydalı olması için yapıyor.
Ben ödev yapmayan çocuğa kızmam bile.
Yaparsanız faydası size yapmazsanız zararı size derim.
Hatta ödev istemiyorsan vermeyeyim diyorum yalvar yakar istiyorlar.

Söylene söylene ödevi yük gibi göstermeyin bence.
Bunun kendisi için gerekli olduğuna inansa seve seve yapar.

Şimdi ben size çok ödev veriyor diye bir ton eleştiri yazsam , sorun burada çözülmeyeceği için boşa yazmış olucam . İlk veli toplantısında konuyu açıp , bunaldığınızı söyleyin :)
Not : Öğretmenim :)

Daha ne istiyorsunuz, çocuğa ödev verilecek ki anladığını pekiştirsin unutmasın. Belki okulda işlenmesi gereken yerleri eve vererek çocuğun kendi kendine bir şeyler öğrenebilmesini sağlamak içindir

Burada bir çocuğun ödevini çıkılarak bütün öğretmenler değerlendirmeye alınmış. Ben lise ogretmeniyim. Anne babaya sorsan çocuk eve geldikten sonra odadan çıkmıyor sürekli ders çalışıyor ödev yapıyor ama yine de düşük alıyor yani sorun bizde değil sizde demek istiyor. Nasıl ders çalışıyor diyorsun telefondan çalışıyor arkadaşları ile grup kurmuşlar ordan birbirlerine soru gönderiyorlar ödevlerini birlikte yapıyorlar diyor. Bu veliye ne deseniz boş. Verdiğimiz odevde haftada 1 ya da 2 sayfa onu bile sizlana sizlana yapıyorlar.

Kızım okuldan eve geldiğinde saat 3 tü.4 te odeve başlar ve 5 te okulla ilgili tüm sorumlulukları bitmiş olur.Bazen İngilizce kitabını getirmez bile çünkü dersten sonra tenefuste bitirmiş olur.Diger velilerle hiç konuştunuz mu ? Onların çocukları da zorlanıyormuymuş? Bir de okulda etkinlikleri yapmayı reddeden çocuklarımız oluyor ,bir iki veli ile konuşularak sorun anlatılıyor,ama hala sorun devam ederse genelde bunlar eve gönderiliyor.Prizma,küp konusunda siz somut örnekler vermelisiniz.Geometrik cisimler konusunda bizde evde tekrar etmiştik.Bazi sınıflarda geometrik cisimleri hazırlamak ödev olarak verildi,veliler sabaha kadar ödev yapmislardi

Son düzenleme:
Onun yapmasını sağlaman lazım. Çocuk bu dikkati dağılıyor. Yap bitir hadi bitir demekten evde huzur kalmıyor. Yapmasa savsaklamaya alışacak görev beklesin istiyor insan diye diye artık bıkıyorum. Üffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…