Yorum bekliyorum

Lonelypoet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
2.197
1.573
40
Kızlar biliyorum ödevsiz olmuyor evde tekrar ve ödev ile pekişiyır ama cidden çocuklara ve benim çocuğuma gına geldi.Okulda kitaptan işlenecek sayfaları bile eve ödev Veriyor.Çocuklar okula niye gidiyor o zaman. Özellikler sınıf öğretmenleri ve veliler yorum yapın yanlışsam yanlışsın diyin zira çocuklar bıktı

Kızlar biliyorum ödevsiz olmuyor evde tekrar ve ödev ile pekişiyır ama cidden çocuklara ve benim çocuğuma gına geldi.Okulda kitaptan işlenecek sayfaları bile eve ödev Veriyor.Çocuklar okula niye gidiyor o zaman. Özellikler sınıf öğretmenleri ve veliler yorum yapın yanlışsam yanlışsın diyin zira çocuklar bıktı
En çok ödev veren ülkeyizzz malesef.Çünkü tembel ögretmenler çalışkan çocuklar yetistirmeye calisio:KK12:Okulda asıl ögretilmesi gerekenler formuller vs deil.bu sekilde cocuklar nefret eder oldu.Çok şey varda solenecek bakma işte:kızgın:

En çok ödev veren ülkeyizzz malesef.Çünkü tembel ögretmenler çalışkan çocuklar yetistirmeye calisio:KK12:Okulda asıl ögretilmesi gerekenler formuller vs deil.bu sekilde cocuklar nefret eder oldu.Çok şey varda solenecek bakma işte:kızgın:
Bunu demek istedim. Tüm öğretmenlere demiyorum fikir almak için belki de ben yanlış düşünüyorumdue diye

Ödev, öğrenciden istenen bir sorumluluktur. Veli olarak, öğretmenin tavsiye ettiği kaynakları çocuğunuza sağlar-bilginiz dahilinde minimumda yardımcı olur (Yani kendiniz de kaynak olur)sunuz. Çocuğunuza verilmiyor mu o ödevler, neden siz yapıyorsunuz ben anlamadım onu?

Ders işleniş ve ödevlendirmeden şikayetçiyseniz, veliler olarak durumu sınıf öğretmeninizle konuşun.

Ödev, öğrenciden istenen bir sorumluluktur. Veli olarak, öğretmenin tavsiye ettiği kaynakları çocuğunuza sağlar-bilginiz dahilinde minimumda yardımcı olur (Yani kendiniz de kaynak olur)sunuz. Çocuğunuza verilmiyor mu o ödevler, neden siz yapıyorsunuz ben anlamadım onu?
Ben yapıyorum demedim ki ben niye yapayım

Benim oğlumda birincü sınıfta şuan. Bilmiyorum öğretmenimiz mi anlayışlı yoksa olması gereken mi o fazla sıkıp usandırmadan en fazla üç dört sayfa ödev veriyor günlük...
Ama arkadaşın çocuğa baktım on sayfadan az vermiyor , banada o kadarı fazla , gereksiz ve motivasyon düşürücü geliyor.

Bunu demek istedim. Tüm öğretmenlere demiyorum fikir almak için belki de ben yanlış düşünüyorumdue diye
Hayır yanlış düşünmüosun. Çok haklısın. Huzurlu bir nesil yetişmiyorsa sebebi eğitim sistemi.Çok araştırma yaptım. Zaten bir düşünün 5 yaşında çocuklar eziyet çekmeye başlıyor.

Benim zamanımda ödev daha çoktu ama annem bilmez mesela. Şimdi görünce neden bu kadar çok ödev diyorlar.
Çünkü şimdiki çocukların ödevlerini anneler babalar yapıyor ama bizim zamanımızda biz yapardık.
İlkokulda bi günde 30 sayfa ödev yazdığımı bilirim.
Ödev olması gereken bir durum ama bırakın çocuklar kendisi yapsın, sorumluluk duyguları gelişir, yapmadıkları zaman da sonucuna katlansın.
Ayrıca yazarak öğrenmek çok etkili bir yöntem. Okurken unutabilirsiniz ama yazarak daha çabuk kavrarsınız.

Benim oğlumda birincü sınıfta şuan. Bilmiyoruk öğretmenimiz mi anlayışlı yoksa olması gereken mi o fazla sıkıp usandırmadan en fazla üç dört sayfa ödev veriyor günlük...
Ama arkadaşın çocuğa baktım on sayfadan az vermiyor , banada o kadarı fazla , gereksiz ve motivasyon düşürücü geliyor.
Öğrenmek için merak lazım sayfalarca ödev kağıt üzerinde kalıyor keşke araştırma falan ödevi verse seve seve yaparlar

Benim zamanımda ödev daha çoktu ama annem bilmez mesela. Şimdi görünce neden bu kadar çok ödev diyorlar.
Çünkü şimdiki çocukların ödevlerini anneler babalar yapıyor ama bizim zamanımızda biz yapardık.
İlkokulda bi günde 30 sayfa ödev yazdığımı bilirim.
Ödev olması gereken bir durum ama bırakın çocuklar kendisi yapsın, sorumluluk duyguları gelişir, yapmadıkları zaman da sonucuna katlansın.
Ayrıca yazarak öğrenmek çok etkili bir yöntem. Okurken unutabilirsiniz ama yazarak daha çabuk kavrarsınız.
Kendisi yapıyor zaten

Okulda kitaptan işlenecek sayfaları bile eve ödev Veriyor.

Buradan çıkarım yaptım-ödevleri takiptesiniz diye.
Yapmıyorsanız yorumumun o kısmını kale almayın lütfen.
Veliler olarak öğretmen ile konuşun bu durumu.
Şimdiki öğretmenlerin tarzı nedir bilmiyorum ama, salt bir matematik ödevini yetiştirirken orta parmağımın derisinin kalktığını bilirim, biriktirmiştim ödevi. Yani çocuklara yapamayacağı ödevi yükleyeceğini zannetmiyorum öğretmenlerinin ama çocuk serbest davranıyorsa, hepsi son ana birikir. Gözlemleyin, ağır geldiğini düşünürseniz de öğretmeni ile değerlendirin bu durumu.

Buradan çıkarım yaptım-ödevleri takiptesiniz diye.
Yapmıyorsanız yorumumun o kısmını kale almayın lütfen.
Veliler olarak öğretmen ile konuşun bu durumu.
Şimdiki öğretmenlerin tarzı nedir bilmiyorum ama, alt bir matematik ödevini yetiştirirken orta parmağımın derisinin kalktığını bilirim.
Canım çok haklısın ama inan sınıfta arkadaşları ile yapılacak etkinlik sayfaları var mesela onu bile eve veriyor mesela diyo ki kitapta şu şu bilmem neyi arkadaşlarınızla tartışınız sonucu yazınız ne yapsın çocuk

Ilkokul 1.sinifa giden bir cocuk 6sayfa fotokopi onlu arkali odev. Kac saatte yaptirdim hatiramiyorum ablam sen erken yaptirdin ben de bu kadar hizli yapmiyor diyor :) gozumle gormesem inanmazdim.. vay bu cocuklarin haline.

Ben cok merak ediyorum küçücük cocuklarin
Kalem tutmaktan kollari agriyacak kadar ödev veren ogretmenin bildigi şeyi.
Herşey ezber düzeyinde mesela kare prizma var yüzü kaç tane diyor sınıfa bi kare prizma getirip ya da bizlerden isteyip anlatılabilir diye düşünüyorum soyut kalıyor ezbere unutuluyor

X