Yoruldum çok hem de

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Meraklikadinnnn

Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2022
20
-9
Merhaba.
27 yaşındayim. Memurum. Evlenmek için hep dindar , görsel olarak bana hitap eden, iyi huylu birini istedim. Seçici davrandım çok. Sonra karşıma bana çok benzeyen biri çıktı tek sorunumuz işi yoktu mezun olduktan sonra hiç çalışmamış. Başka bölüm okurum diye hayal kurmuş ama sınavda başarısız olmuş en sonunda da askere gitmis.yani böyle böyle mezun olduktan sonra hiç calismadan 3-4 yılını geçirmiş birisi. 28 yaşında o da

Ben onu asker dönüşü tanıdım. Çalışacağım tanıdıklarım var iş bulacağım dedi. Olmadı maalesef. Ben de bu süreçte onu yalnız bırakmak istemedim. Zor gününde yanında olayım elbet iş olur dedim . Kpssye çalışsın diye doğru düzgün kaynaklardan diye ona kitaplar aldım . Polisliğe hazırlansın dedim. Bunun için gittiği hazırlık kursunun parasını ödedim. Sınavda düşmesin etmesin diye en kaliteli spor ayakkabisini aldım.

Buluştuğumuzda parklarda buluşuyorduk marketten çekirdek alıp. Sıkılmaya başladım bu durumdan. cafelere vs gitmek istedim. O zor durumda kalmasın diye hesaplari neredeyse her zaman ben ödedim.. neyseki pomemi kazandı. Polis olacak insaalh.
Ben de bu arada kendime ufak bir ev aldım krediyle.Eski öğrenci evi gibi kötü bir ev alabildim. İstanbul'da gecimeyecegim diye çok ufak bir ile tasindim.Daha da durumum yok. Aileminde evi ve emekli maaşları var Zengin değiliz kisacasi.annem 60 yaşında hala daha fabrika calisiyor.

Onun ailesi ise kapıcılık yapıyor. annesi babası genç daha. Babası emekli olmasına rağmen çalışıyor kapıcı olarak. annesi de çalışıyor 40li yaşlarının başında. Yani durumlari kötü değil. Kardeşi var liseye giden.
Bu arada erkek arkadaşımın da ailesinin de birikmis parasi yok. Yayla da yazlık ev yaptırmaya başlamışlar borçları var. Ama satabilecekleri arsa da var . Buna rağmen sevgilime demişler ki kardeşini sen okutursun .

Ben de istiyorum ki her kız gibi yuvam olsun mutlu olayım kendi yagimizda kavrulalim. 2 memur çalışsa ancak ev araba alir su enflasyonda 15 yılda. Birikimleri yok. Söz yapmak istiyorum alacakları yüzüğün parasını bile ben düşünüyorum. Bir ton masraf ev eşyaları düğün vs. Dedim ki yaşadığım şehre tayin işte . Benim 3-5 parça esyamla kalırız. Geciniriz zamanla toparlariz.

Ben kendimden bu kadar fedakarlık yaparken. Babasının annesinin çalışıp okutabilecek durumdayken sevgilime yuklenmesini anlamıyorum. Ve bu daha baslangic gibi geliyor. Muhtemelen ev için de para isteyecekler. Okutmak ne demek 6 yıllık minimum eğitim hayatı olacak o kızın .elden ayaktan düşmüş olsalar amenna başımıza minnet diyeceğim. Ama onlar calisacabilecek durumdalar. Benim annem 44 yaşındayken 12 saat ayakta durarak konfeksiyonda çalıştı. Öyle okuttu bizim

Kısacası bıktım .bu kadar verici olmaktan bıktım . Arkadaşlarıma bilezikler evler gelirken benden sürekli alınmasından yoruldum...
Nerede ne hata yapıyorum ben :/

Ailesi henüz bekar diye kardeşini okutursun diyordur. Evlenince de öyle bir şey beklerler mi?
Evleneceğimizi biliyorlar. POMEM bitmeden nikah kıyalım dedim ben . Tayini benim olduğum şehre çıksın diye. Haberleri var yani .
Babasının kardeşleri hep onunla kalmış. Evli çocuklu olmasına rağmen. Babası evlendirmis onları. Aynı performansı bekliyor şimdi oğlundan

Nerede hata yaptığın açık değil mi? Evlenmek için görsel olarak sana hitap eden ve iyi huylu birini istemişsin ama sorumluluk sahibi olmayan, çalışmayan birini seçmişsin. Kendini, 30una merdiven dayamış adamın annesi babası yerine koyup, çocuk okutmuşsun, ayakkabısını almışsın. Şimdi ailesinin gözünde nasıl olsa onun polis maaşı var, kardeşini okutabilir, kimse el kızı evlenmek ister diye düşünmez. Çünkü en başta bu adam, ‘bu kız bu kadar fedakarlık yaptı, bazı şeyler beklemek onun da hakkı’ diye düşünmüyor.

Şu yaşananlar evlilik fragmanı gibi, siz iki kişilik ailenizi geçindireceksiniz, o kendi ailesini. Devam etmeden açık açık, utanıp sıkılmadan konuşun.

Evleneceğimizi biliyorlar. POMEM bitmeden nikah kıyalım dedim ben . Tayini benim olduğum şehre çıksın diye. Haberleri var yani .
Babasının kardeşleri hep onunla kalmış. Evli çocuklu olmasına rağmen. Babası evlendirmis onları. Aynı performansı bekliyor şimdi oğlundan
O da ağzını açıp diyememiş mi, ben evleneceğim borcum harcım olacak, evim ailem olacak diye. Ne diye bu kadar zorluyorsunuz, bulunmaz Hint kumaşı değil belli ki. Ne münasebet ev kurmadan eski üç beş parça eşyanızla yaşayacakmışsınız? Bu kadar saf olmayın, çok kullanırlar iyi niyetinizi.

O da ağzını açıp diyememiş mi, ben evleneceğim borcum harcım olacak, evim ailem olacak diye. Ne diye bu kadar zorluyorsunuz, bulunmaz Hint kumaşı değil belli ki. Ne münasebet ev kurmadan eski üç beş parça eşyanızla yaşayacakmışsınız? Bu kadar saf olmayın, çok kullanırlar iyi niyetinizi.
Dememiş. Bir de çok kızgın söyledim dedim . Kotu gelin gibi konuşuyorsun diyor

Tamam da siz kendi arzunuzla vermişsiniz bunları hep.
Biraz kendinizi geri çekeceksiniz o zaman senin de kişisel harcamaların olacak.
Siz sevgilinize sevgili değil,
Ebeveyn olmuşsunuz resmen.
Önce bunu bir değiştirin .
Konumunuzu bir idrak edin.

Yanlış anlamada bu kadar fedakarlık seni değersizleştirir. Hem de polis olacakmış!
Ben zaten mesleği olan bşr polisle evlenip 2 de çocuk doğurmuştum. Senin kadar fedakarlık yapmamama rağmen aldatıldım dolandırıldım. Polisler ortam gereği hep pis işlerle uğraşıyorlar ve bir kısmı bozulup gidiyor. Sendeki de parayı görünce bunlardan biri olur muhtemelen.
Neyse ben terapi alıyorum terapist annesi gibi görmüş seni dedi. Hatam orda başlamış. Sen de hata yapmışsın kazık kadar adamı okutmak, spor ayakkabısı almak, çekirdekle parkta otırmak çok saçma. Ki ben bunları yapmadım düşün derim

Merhaba.
27 yaşındayim. Memurum. Evlenmek için hep dindar , görsel olarak bana hitap eden, iyi huylu birini istedim. Seçici davrandım çok. Sonra karşıma bana çok benzeyen biri çıktı tek sorunumuz işi yoktu mezun olduktan sonra hiç çalışmamış. Başka bölüm okurum diye hayal kurmuş ama sınavda başarısız olmuş en sonunda da askere gitmis.yani böyle böyle mezun olduktan sonra hiç calismadan 3-4 yılını geçirmiş birisi. 28 yaşında o da

Ben onu asker dönüşü tanıdım. Çalışacağım tanıdıklarım var iş bulacağım dedi. Olmadı maalesef. Ben de bu süreçte onu yalnız bırakmak istemedim. Zor gününde yanında olayım elbet iş olur dedim . Kpssye çalışsın diye doğru düzgün kaynaklardan diye ona kitaplar aldım . Polisliğe hazırlansın dedim. Bunun için gittiği hazırlık kursunun parasını ödedim. Sınavda düşmesin etmesin diye en kaliteli spor ayakkabisini aldım.

Buluştuğumuzda parklarda buluşuyorduk marketten çekirdek alıp. Sıkılmaya başladım bu durumdan. cafelere vs gitmek istedim. O zor durumda kalmasın diye hesaplari neredeyse her zaman ben ödedim.. neyseki pomemi kazandı. Polis olacak insaalh.
Ben de bu arada kendime ufak bir ev aldım krediyle.Eski öğrenci evi gibi kötü bir ev alabildim. İstanbul'da gecimeyecegim diye çok ufak bir ile tasindim.Daha da durumum yok. Aileminde evi ve emekli maaşları var Zengin değiliz kisacasi.annem 60 yaşında hala daha fabrika calisiyor.

Onun ailesi ise kapıcılık yapıyor. annesi babası genç daha. Babası emekli olmasına rağmen çalışıyor kapıcı olarak. annesi de çalışıyor 40li yaşlarının başında. Yani durumlari kötü değil. Kardeşi var liseye giden.
Bu arada erkek arkadaşımın da ailesinin de birikmis parasi yok. Yayla da yazlık ev yaptırmaya başlamışlar borçları var. Ama satabilecekleri arsa da var . Buna rağmen sevgilime demişler ki kardeşini sen okutursun .

Ben de istiyorum ki her kız gibi yuvam olsun mutlu olayım kendi yagimizda kavrulalim. 2 memur çalışsa ancak ev araba alir su enflasyonda 15 yılda. Birikimleri yok. Söz yapmak istiyorum alacakları yüzüğün parasını bile ben düşünüyorum. Bir ton masraf ev eşyaları düğün vs. Dedim ki yaşadığım şehre tayin işte . Benim 3-5 parça esyamla kalırız. Geciniriz zamanla toparlariz.

Ben kendimden bu kadar fedakarlık yaparken. Babasının annesinin çalışıp okutabilecek durumdayken sevgilime yuklenmesini anlamıyorum. Ve bu daha baslangic gibi geliyor. Muhtemelen ev için de para isteyecekler. Okutmak ne demek 6 yıllık minimum eğitim hayatı olacak o kızın .elden ayaktan düşmüş olsalar amenna başımıza minnet diyeceğim. Ama onlar calisacabilecek durumdalar. Benim annem 44 yaşındayken 12 saat ayakta durarak konfeksiyonda çalıştı. Öyle okuttu bizim

Kısacası bıktım .bu kadar verici olmaktan bıktım . Arkadaşlarıma bilezikler evler gelirken benden sürekli alınmasından yoruldum...
Sürekli vererek .karşı taraf istesin istemesin verici taraf olmuşsunuz verdiğiniz için de beklentileriniz var doğal olarak ama bu kdr veren fedakâr insan bir öğrenciyi de okutur diye düşünüyorlar

Hatayı ailesinin durumu iyiyken o yetimhanede büyümüş sahipsizmiş gibi onu, eğitimini finanse ederek yapmışsınız zaten.
Ancak erkek arkadaşınız da dememiş ki ailem karşılasın benim masrafımı onlardan alırım ne münasebet sen ödüyorsun diye. Bunu kesinlikle her anlamda genel olarak da absürt buluyorum. Gururlu insan işi değil.

Şimdi ilk uyuşmazlıkta kötü gelin demiş bile size. Kısacası ben erkek arkadaşınızı çok masum bulmuyorum bu konuda.

Evlenirseniz bile mutlu olamazsınız gibi duruyor:KK43:

Nerede hata yaptığın açık değil mi? Evlenmek için görsel olarak sana hitap eden ve iyi huylu birini istemişsin ama sorumluluk sahibi olmayan, çalışmayan birini seçmişsin. Kendini, 30una merdiven dayamış adamın annesi babası yerine koyup, çocuk okutmuşsun, ayakkabısını almışsın. Şimdi ailesinin gözünde nasıl olsa onun polis maaşı var, kardeşini okutabilir, kimse el kızı evlenmek ister diye düşünmez. Çünkü en başta bu adam, ‘bu kız bu kadar fedakarlık yaptı, bazı şeyler beklemek onun da hakkı’ diye düşünmüyor.

Şu yaşananlar evlilik fragmanı gibi, siz iki kişilik ailenizi geçindireceksiniz, o kendi ailesini. Devam etmeden açık açık, utanıp sıkılmadan konuşun.
Kesinlikle 👏🏻👏🏻👏🏻

Ben sevgiliye bu kadar fedakarlığı fazla buluyorum. Kursa göndermek, ayakkabı almak, sürekli hesap ödemek çok fazla bence. Siz verici davranınca onlarda ogkumuzun parasını yiyelim gözü ile bakmışlar.ayrica adam çalışmıyormus sizin paranız ile mi okutacak kız kardeşini. Çok kan emici duruyorlar.

düşmesin diye ayakkabı almak 🤔 afedersiniz ama siz eş değil evlatlık mı alıyorsunuz? Bence karşılıksız sevgi sadece evlatlara karşıdır. Eş olarak düşündüğünüz kişi sizin yaptıklarınıza karşılık en ufak bir şey yapmamışsa uzak durun, bu böyle sürüp gider maalesef.

Ayrıca biraz gururu olan bir adam kitaplarını, ayakkabısını falan sizin almanıza karşı çıkardı. Gerekirse günlük bir kaç işte çalışır, alırdı onları. Yapmak isteyen yapıyor bahane bulmaya gerek yok. Özellikle çalışma konusunda bu kadar tembel olan birinden uzak durun derim. 😓

Merhaba.

Türkan Şoray başrollü "Sultan Gelin" filmine mi özendiniz ?

Malum Sultan gelinin kocası düğün gecesi ölünce , kaynanası "al bu oğlumu büyüt , büyüyünce onunla evlenirsin" demişti.

Fazla Türk filmine maruz kalıp aklınız bulanmış desem , o da değil. Çünkü Sultan Gelin ailesine ödenen yüklü başlık nedeniyle adeta gelin gittiği evde köle olmuştu.

Sizinse henüz beyefendiden görünen o ki, bir çay içmişliğiniz bile yok.

Kendisinden ayrıldığınız anda ,onun için harcamadığınız paralar da yanınıza kar kalacak.

60 yaşında hala fabrikada çalışan annenize yazık değil mi ? Bu adama para ve zaman harcayacağınıza; ailenize ve kendinize harcayın en azından yabana gitmemiş olur.

Annem beni meslek sahibi yapabilmek için çok fedakarlık yaptı..senin ailene olan düşkünlüğün evlat olarak anneme haksızlık yaptığımı farketmeme vesile oldu..anneme küçük bir ev alacağım yatırımlık kirasını alır artık çalışmaz deyin..varolan evinizi satıp üstüne 15 sene kredi çekeceğinizi söyleyin..bakalım adamın tepkisi ne olacak!?

Merhaba.

Başın çok ağrır senin , dertleri istekleri bitmez, o okutup adam etmek için uğraştığın adamı evlenince tanıyamayacaksın, burda birsürü örneği var sizin yaşadıklarınızın, bu kadar verici olunmaz evrenin yasalarına aykırı bir kere , bir adam biir kadından hep alıyorsa bir süre sonra bu sitematik bir hal alır, kadın nazlanan ve talep eden taraf olmalı, bu adam sizin için hiçbir fedakarlık yapmadığı için ilk sıkıştığı yerde ailesini değil sizi harcayacak, çok yazık...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X