York testi yaptıranlar

Bu arada başlıktan çok uzaklaşmadan :) Kendimi gün geçtikçe daha iyi hissediyorum. Kesinlikle enerjim yükseldi. Şişliklerim gün be gün azalıyor. Bunu takip edebilmek gözle görülmesi harika motive ediyor. .Kilodan daha hızlı verdiğim şey ise santimlerim :) 6. haftayla beraber , belimde 6 cm lik daralma oldu :)kollarım inceldi. En başından kilomu beden ölçülerimi kağıda yazmıştım, farkı net görebilmek için, kalçamdan geçmeyen pantolonlar , geçiyor artık. Vücut olarak kilolu da olsam orantılıyımdır. Alınca da verince de heryerden yani. Yazmaya devam edicem yine

ben doğumdan sonra da testi tekrarlamayı düşünüyorum, bakalım değişiklik olacak mı. Bu arada evde isen yarın york testin diyetisyeni çıkacakmış tv ye sabah 10:00 da, bir bakarsın :)

Çok teşekkürler, hangi kanalda acaba ? Kesinlikle imkanın varsa yaptırmalısın, emzirmeyi bıraktıktan sonra. Hormonlar bi çekilsin yerine, o zaman net olur herşey
ben doğumdan sonra da testi tekrarlamayı düşünüyorum, bakalım değişiklik olacak mı. Bu arada evde isen yarın york testin diyetisyeni çıkacakmış tv ye sabah 10:00 da, bir bakarsın :)

bende yaptırdım bende kırmızı sütunda patlıcan (zaten sevmem) ahududu(onada özel bir istek duymam) hurma (ayda yılda bir) kahve(ee haftada 3-4 içilir) sarı sütün (soya fasulyesi, kuzu eti, koyun sütü)

şimdi bu durumda ben yemem dediğim hurmayı bütün keklerin içinde bitkisel yağ(hurma) olarak buldum, sonra soya fasulyesi herşeyde soya var, kahve eğer kafeini içeriyorsa ayvayı yedim kola v.b nun gibi herşey yok daha diyetisyen aramadı perş konuşcaz bilmem ne olacak :KK43:((

kızlar bende de 3 senedir ishal var. tahlillerim temiz çıktı. bir de şu york testini yaptırayım dedim. ha bir de sıklıklada kusarım. besinler sindirilemez çoğunlukta.. bakalım sonuç ne çıkacak.. yarın isteyeceğim test kitini.. ilerleme kaydedince yazacağım tekrar.. huhh...

Bugün yorkla başladığım süreçte 3 gün bitti, 4. günün sabahındayım. dikkatimi çeken şeylerden biri de saat olarak daha az uyuduğum halde daha dinç uyandım.bu süper :) Salı sabahı yaptığım glutensiz ekmek 3 gün yetti bana , bu sabah tekrar mayaladım. buğday grubu yasakken patates yeşil sütunda yani vücüdum rahat rahat sindirebiliyor. akşam etli patates pişirdim, yıllardır patates kilo yapıyor bende diye çok sevdiğim halde uzak durduğum patatesin, metabolizmamı hızlandırdığını öğrenmek hem şaşırttı hem sevindirdi.Hepimiz Parmak İzlerimiz kadar farklı ve özelken aynı diyetlerin yüzlerce insanı aynı şekilde zayıflatmasını beklemek ? kendime kızıyorum , ters giden bişeylerin olduğunu daha evvel farketmeliydim. 2 yıl boyuna çabala çırpın ama yerinde say !

moder; özellikle senin yazdıkların ve çabaların ilgimi çekti. şu an bu cümleleri yazarken bile barsaklarım gurulduyor :KK70: sendeki bi çok sıkıntı bende de var. kanşekerinden tut sabahları ağrılı ve yorgun uyanmaya kadar daha arasında bir çok şey... ümit fakirin ekmeği. bende yaptırıcam yarın istedim bu kitten. ben bir tek geçen sene ramazanda inanılmaz mutlu ve rahattım.. demekki hiç bir şey yemediğimden vucutta rahatlamıştı.. akşamları gaz sancılarım başlıyordu, çünkü akşamları Allah ne verdiyse yiyordum :KK70: hatta ramazan bitene yakın anneme "ramazandan sonrada devam edelim oruç tutar gibi geceleri yiyip gündüz yememeye demiştim:) ve ramazanda sabahları sadece yumurtalı ekmek kızartması yiyordum.. bütün gün sağlıklı güçlü ve aktiftim... du bakalım sonuçlar neyi gösterecek.. bende belki bi düzene girerim bu dyetle..

Merhaba arkadaşlar,ben de yeni gıda intolerans testi yaptırdım...Maya,inek sütü,pirinç,şeker,kayısı,muz,çavdar ,soya,süt şekeri kesinlikle yasak,sarı sütün dediğiniz de ise buğday,patates,bal,domates,patates çıktı...
Ben yaklaşık 1 yıldır reaktif hipoglisemiyle uğraşıyorum,ilaç da kullandım..ama baş ağrılarım kilo artışım hep devam etti Dr kilomdaki artışı şeker düşmelerine bağladı ama ne kadar dikkat etsem de bir türlü olmadı diyetisyen kontrolünde diyet ve spor yaptığım halde...Aşırı ödem ve karın da gaz gibi şikayetleri çok fazlaydı...bu testi bir arkadaşın önerisiyle yaptırdım,çavdar ekmeğini görünce şaşırdım çünkü sürekli çavdar yiyordum,maya olunca direkt olarak peynir ve süt de çıktı hayatımdan,şimdi sadece keçi sütü kullanıyorum,maya için 1yıl kullanmayacaksın dediler bakalım yapmaya çalışıyorum..
15 gündür dikkat ediyorum şişleri ve gaz olayımdan kurtuldum çok şükür,kilomda ödem gidince düşme oldu tabii ki,ama eski kiloma ulaşmama zaman var daha...hepinize sağlıklı günler dilerim,yaşadıklarımızı anlatarak birbirimize tavsiyelerde bulunarak destek olabiliriz....
:KK3:

Selam hanımlar,
Bende bu testi az önce yaptırdım, sonucu 15 gün sonra elimde olacak ve diyetisyenden radevu ile görüşme ayarlayacaklar,
Bu testin bende olumlu sonuçlar vereceğine inanıyorum ve sonuçları belirli periyotlar ile buradan sizinle de paylaşmayı düşünüyorum (hem bana motivasyon hem de sizi bilgilendirme amaçlı)

ARKADAŞLAR TEST SONUCUM GELDİ... ama mailime açıp bakmadım bile.. ramazan diye iyice kendimi kısıtlamak istemedim. sonuçlara bakarsam da bu sefer yasaklı yiyecekleri yediğimde pişmanlık duyacağım. en iyisi 1 ay sabredip ramazan bitiminde incelemek :KK70: off çok da meraktayım.. ekmeği ve yumurtayı kesmemişlerdir umarım :)

Zenzem ben senden daha çok merak ettim senin test sonucunu :)

Son düzenleme:
Zenzem ben senden daha çok merak ettim senin test sonucunu :)

mimargirl dayanamadım baktım zaten.. ekmeği yumurtayı kesmişler başta.. bi dolu şeye intoleransım varmış. ne yicem bilmiyom. sanırım ekmeğimi kendim yapcam. mısır maya pirinç daha bi dolu şey var kırmızı listemde. çok şükür ki meyvelerde sıkıntı yok.. bi de etlerde. inek sütü keçi sütü yasak. manda sütünü bulursam içebilcem :)fındık badem yasak. o değilde sahurda tek yediğim şey yumurtalı ekmek kızartmasıydı , o sayede tok kalıyordum tüm gün. neyse ramazandan sonra uygulamaya çalışıcam artık..

mimargirl dayanamadım baktım zaten.. ekmeği yumurtayı kesmişler başta.. bi dolu şeye intoleransım varmış. ne yicem bilmiyom. sanırım ekmeğimi kendim yapcam. mısır maya pirinç daha bi dolu şey var kırmızı listemde. çok şükür ki meyvelerde sıkıntı yok.. bi de etlerde. inek sütü keçi sütü yasak. manda sütünü bulursam içebilcem :)fındık badem yasak. o değilde sahurda tek yediğim şey yumurtalı ekmek kızartmasıydı , o sayede tok kalıyordum tüm gün. neyse ramazandan sonra uygulamaya çalışıcam artık..

Benim çok severek ve fazlaca tükettiğim peynir yumurta ve yoğurt çıkacak diye çekincem vardı, gel görki hiç biri çıkmadı.
Patates çıkmıştı, yemem dedim ama öyle kolay olmadı, paketli gıdaların birçoğğunda patates nişastası var.
Geri kalanlarda dikkat ettim ama evde yemek yiyen için çok daha kolay oluyo. Dana eti yememem gerekti ve işyerinde çıkan yemeğin içinde hep dana eti oluyo. Malesef hamileliğime denk geldiği içinde çok etkisini göremedim. Doğumdan sonra devam edeceğim, siz kilo değişimleri ve bağırsak durumlarınızı yazarsanız sevinirim, bendede çılgın bağırsak sendromu var çünkü :)

Benim çok severek ve fazlaca tükettiğim peynir yumurta ve yoğurt çıkacak diye çekincem vardı, gel görki hiç biri çıkmadı.
Patates çıkmıştı, yemem dedim ama öyle kolay olmadı, paketli gıdaların birçoğğunda patates nişastası var.
Geri kalanlarda dikkat ettim ama evde yemek yiyen için çok daha kolay oluyo. Dana eti yememem gerekti ve işyerinde çıkan yemeğin içinde hep dana eti oluyo. Malesef hamileliğime denk geldiği içinde çok etkisini göremedim. Doğumdan sonra devam edeceğim, siz kilo değişimleri ve bağırsak durumlarınızı yazarsanız sevinirim, bendede çılgın bağırsak sendromu var çünkü :)

benim liste baya uzun işin açıkçası, dediğiniz gibi bir çok işlenmiş gıdada yasaklı listedekilerden var.Ayçiçeği tohumu,ı buğday, pirinç, mısır,fındık, badem, yurmurta sarısı (ki çook severim) gliadin, (oda neyse artık?) maya, malt, bira mayası, inek sütü, koyun sütü, keçi sütü(sarı ksıımda), kuru fasulye, barbunya, bunlar aklıma gelenler.. bunlar olmadan yemek nasıl pişer nasıl karın doyar meraktayım.. ben kilo vermek istemiyordum halbuki. zaten kilolu değilim. birde bu listeye uymak için hiç bir yerde hiç bir ikramdan yememek lazım. içindekiler sorup ona göre yiyeyim desen adamı döverler :) iş yerimde de dışardan sipariş veriyourz, saydıklarımın hemen hepsi gelen yemeklerde var.. artık sefer tasımla gidicem işe :KK70: Senin doğuma çok var mı? bende ramazandan sonra başlarım inşallah. sonuçta evde bir alt yapı lazım. evdeki herşey yasak, yeni bir alışveriş yapmam lazım.. o değilde çavdardan evde kendim ekmeğimi yapsam mayasız nasıl yaparım ki? offf :/

Zenzem, gerçektende çok fazla gıdaya intoleransın varmış, ama bildiğim kadarıyla 6 ay - 1 Sene gibi bir süre bunlardan kaçınman yeterli oluyormuş, ömür boyu düzene girecekse hayatımızın bir döneminde fedakarlık yapmaktan bir zarar gelmez, diyetisyen veya beslenme uzmanı ile görüştün mü ne diyor ne öneriyor, bende merak ediyorum belli periyotlar ile sana olan etkisini yazarsan memnun olurum, bende test sonucum elime ulaşınca burada paylaşmayı düşünüyorum Allah'ın izni ile...

Zenzem, gerçektende çok fazla gıdaya intoleransın varmış, ama bildiğim kadarıyla 6 ay - 1 Sene gibi bir süre bunlardan kaçınman yeterli oluyormuş, ömür boyu düzene girecekse hayatımızın bir döneminde fedakarlık yapmaktan bir zarar gelmez, diyetisyen veya beslenme uzmanı ile görüştün mü ne diyor ne öneriyor, bende merak ediyorum belli periyotlar ile sana olan etkisini yazarsan memnun olurum, bende test sonucum elime ulaşınca burada paylaşmayı düşünüyorum Allah'ın izni ile...

canım beni diyetisyen falan aramadı. herhalde ararlar :) iki gündür ne yiyebilirm diye hesaplamaya çalışıyorum bi yerden fire veriyor illaki.. zormuş hakkaten.. ramazandan sonra evdeki besin alt yapısını oluştururum artık.. bir de madem 6 ay 1 senede düzene girecek, düzelecek deniliyor, ben 2003 senesinden beridir kola içmiyorum. ama o da kırmızı bölümde çıkmış.. ilginç..Hayırlısı Allah'tan.. hayatımın evet bir döneminde fedakarlık yapabilirim. inşallah yani.. iki gündür annem de evde bana ne yasaksa onu pişiriyor :KK70: inşallah sende fazla sayıda zora sokacak kadar besin intoleransı çıkmaz.. sen york test mi yaptırdın cambridge test mi?

Evet york test yaptirdim. Firma sanirim bu kapsamlisina pinner test diyor,
iyi dileklerin için teşekkür ederim. Kola olayına bende şaşırdım, firmayı arayıp bir sormanda fayda var, zaten bildiğim kadarıyla beslenme uzmanı ile randevu ile gorusuluyor

Evet york test yaptirdim. Firma sanirim bu kapsamlisina pinner test diyor,
iyi dileklerin için teşekkür ederim. Kola olayına bende şaşırdım, firmayı arayıp bir sormanda fayda var, zaten bildiğim kadarıyla beslenme uzmanı ile randevu ile gorusuluyor

anladım cnaım. ben cambridge testi yaptırdım. 221 besin. pasifleşmiş besinleri dahi ayırıyormuş, aktif göstermiyormuş.. ona rağmen listem kabarık. beslenme uzmanı ile görüşmek için benim mi aramam gerekiyor yani?

anladım cnaım. ben cambridge testi yaptırdım. 221 besin. pasifleşmiş besinleri dahi ayırıyormuş, aktif göstermiyormuş.. ona rağmen listem kabarık. beslenme uzmanı ile görüşmek için benim mi aramam gerekiyor yani?

O testi tam bilmiyorum, artık intoleransin olmayanlarida mi gösteriyor acaba, şu anda olanları nasıl ayırt edeceksin ayrıca yazıyor mu bu eski bu yeni diye?
Hakkımızda hayırlısı olsun

benim liste baya uzun işin açıkçası, dediğiniz gibi bir çok işlenmiş gıdada yasaklı listedekilerden var.Ayçiçeği tohumu,ı buğday, pirinç, mısır,fındık, badem, yurmurta sarısı (ki çook severim) gliadin, (oda neyse artık?) maya, malt, bira mayası, inek sütü, koyun sütü, keçi sütü(sarı ksıımda), kuru fasulye, barbunya, bunlar aklıma gelenler.. bunlar olmadan yemek nasıl pişer nasıl karın doyar meraktayım.. ben kilo vermek istemiyordum halbuki. zaten kilolu değilim. birde bu listeye uymak için hiç bir yerde hiç bir ikramdan yememek lazım. içindekiler sorup ona göre yiyeyim desen adamı döverler :) iş yerimde de dışardan sipariş veriyourz, saydıklarımın hemen hepsi gelen yemeklerde var.. artık sefer tasımla gidicem işe :KK70: Senin doğuma çok var mı? bende ramazandan sonra başlarım inşallah. sonuçta evde bir alt yapı lazım. evdeki herşey yasak, yeni bir alışveriş yapmam lazım.. o değilde çavdardan evde kendim ekmeğimi yapsam mayasız nasıl yaparım ki? offf :/

Nette mayasız ekmek tarifleri var. Bazı fırınlarda da mayasız ekmek satılıyo. Biraz zor ama sefer tası olayına girersen daha rahat olur heralde :) Ekimde doğum yapacağım, heralde 2015 ile birlikte dikkat etmeye başladım gene. evde olacağım için istediğim şeyleri yaparım. Moder arkadaş kırmızı ve sarı gıdaları hayatından tamamen çıkarttı ve çok rahatladı, benim gebelikten kaynaklı olabilir pek bişiy hissetmemem.

O testi tam bilmiyorum, artık intoleransin olmayanlarida mi gösteriyor acaba, şu anda olanları nasıl ayırt edeceksin ayrıca yazıyor mu bu eski bu yeni diye?
Hakkımızda hayırlısı olsun

yok aksine pasifleşmiş olanları göstermiyor.. son teknoloji olduğunu söylüyorlar. yani bahsettiklerim aktif olanlar. Evet hayırlısı, belki bizim için zor ve sıkıcı görünen bir şey bizim için daha hayırlı bir sonuç verecek..

Nette mayasız ekmek tarifleri var. Bazı fırınlarda da mayasız ekmek satılıyo. Biraz zor ama sefer tası olayına girersen daha rahat olur heralde :) Ekimde doğum yapacağım, heralde 2015 ile birlikte dikkat etmeye başladım gene. evde olacağım için istediğim şeyleri yaparım. Moder arkadaş kırmızı ve sarı gıdaları hayatından tamamen çıkarttı ve çok rahatladı, benim gebelikten kaynaklı olabilir pek bişiy hissetmemem.

canım nette ekmek tarifleri var da bana uyan hiç yok. yasaklı besinlerdfen birinden biri mutlaka var içinde. maya olmıcak, yumurta, kabartma tozu, bilimum un çeşitleri, süt yoğurt falan hiç biri olmıcak. sonucunda yapacağım şey de ekmek olmaz heralde :KK70: muhakkak rahatlamıştır arkadaşın. ama eminim benimki kadar kabarık bi listesi yoktur:) gerçi 3 senedir çektiğim sıkıntıları düşününce bi yerden başlamak lazım diye düşünmeden edemiyorum.. sonuçta o kadar parayı sadece listeye göz atmak için vermedik :) bir de ok yorucu, yüksek enerji gerektiren işim var. ekmeği tam kesersem... neyse yaa.. elbet bulunur bi çıkış yolu:) Allah sana da bebeğine de sağlıkla ve hayırla kavuşmayı nasip etsin inşallah. gebeliğin apayrı sıkıntıları olur tabi. diyet yapmak doğru olur mu bilmem. aslında doktorunla biir konuşsan..

:KK14:
yok aksine pasifleşmiş olanları göstermiyor.. son teknoloji olduğunu söylüyorlar. yani bahsettiklerim aktif olanlar. Evet hayırlısı, belki bizim için zor ve sıkıcı görünen bir şey bizim için daha hayırlı bir sonuç verecek..

canım nette ekmek tarifleri var da bana uyan hiç yok. yasaklı besinlerdfen birinden biri mutlaka var içinde. maya olmıcak, yumurta, kabartma tozu, bilimum un çeşitleri, süt yoğurt falan hiç biri olmıcak. sonucunda yapacağım şey de ekmek olmaz heralde :KK70: muhakkak rahatlamıştır arkadaşın. ama eminim benimki kadar kabarık bi listesi yoktur:) gerçi 3 senedir çektiğim sıkıntıları düşününce bi yerden başlamak lazım diye düşünmeden edemiyorum.. sonuçta o kadar parayı sadece listeye göz atmak için vermedik :) bir de ok yorucu, yüksek enerji gerektiren işim var. ekmeği tam kesersem... neyse yaa.. elbet bulunur bi çıkış yolu:) Allah sana da bebeğine de sağlıkla ve hayırla kavuşmayı nasip etsin inşallah. gebeliğin apayrı sıkıntıları olur tabi. diyet yapmak doğru olur mu bilmem. aslında doktorunla biir konuşsan..

Moder burda yazan arkadaş, başlarda yorumlarını okuyabilirsin.
Bence torktest in diyetisyeni ile görüş ve nasıl beslenmen gerektiğine dair sana fikirler versin. Öyle testi yapıp kaçmak yok sayın york test diyetisyeni :)

X