York testi yaptıranlar

Kan grubu diyetinin kitabını almıştım geçen sene. benim kan gurubumda kırmızı etten uzak durmak gerekirmiş ama york tam tersini söyledi bana .Eğer sizde işe yaradıysa süper, devam edersiniz . Ama ben de olmadı , bugün yorkta 3. günüm ve ben henüz tartıya çıkmadım , 1 hafta dolduğunda çıkıcam kısmetse. Güzel olan çok dinamik hissediyorum ,eskisi gibi :)
merhaba yazılarını okudum ben de çabuk kilo alıp biraz yavaş verenlerdenim ben bu testi yaptırmadım ama kangrubuna göre dikkat ediyorum yani tavuk bana kilo aldırıyor yemiyorum
süt ve süt ürünleri kilo verdiriyor ne kadar yersem o kadar okadar kilo kaybediyorum
bu ara karabuğday yiyorum lıght yoğurtla

son 25 gündür akşam 5 ten sonra yemek yemeyi kestim kan grubuna göre beslenip düşük kalori alarak 6 kilo verdim dahada vermek amacındayım

sen testten sonra yediklerini teste bakarak kilo verebildinmi

Bende de sol ayak tabanında yanma alevlenme vardı, kardiyolojiye kadar gittim , bişey çıkmamıştı. şu 3 gündür 1 kez dahi olmadı ve son 2 yıldır karnımın alt tarafında kırmızı bir leke vardı ve beni teste yönlendiren şeylerden biri de buydu. dün sabah aynaya baktığımda yerinde olmadığını gördüm, kaybolmuş :) VE benim için en güzeli ve en önemlisi şu 3 günde 1 kez dahi şekerim düşmedi, buna nasıl sevindiğimi anlatam. Sağlık sorunları yaşayan herkes yaptırmalı bence , bütçemizi dr, ilaç ve zayıflama süreci daha fazla yoruyorken biraz harcamalarımızdan kısıp biriktirebiliriz , ben biriktirdim bir süre öyle yaptırdım şahsen
Merhaba,
bende senelerdir yaptırsam mı diye düşündüğüm bir testtir bu test. Moder hissettiğin şeyleri yazarsan sevinirim, ona göre artık karar verip yaptırayım bende. son 2 senedir yanaklarım sık sık alevleniyo ve kızarıyo. bir de kaşınıyorum bazen deli danalar gibi. kronik kiloyu saymıyorum tabi.

1. aynı zamanda gıda intoleransı belirtileriymiş bunlar
Diyet yaptığım halde kilo verememek
haftada 3 gün sporum da vardı
gün içinde ani kan şekeri düşmeleri
endokrinde tüm tahililer yapıldı ve Bozulmuş Açlık Toleransı tanısı konuldu
Glifora başladım ama haftalarca tek kilo veremedim
Gün içinde ani uyku , uykuya dalmaktan ziyade bayılmak gibi bir uyku
karşı konulamaz şekilde
10_15 kez hapşırma
burun akıntısı
kaşınma
hırıltılı solunum ara ara
boğazda gıcık , kaşınma, yanma ve öksürük
depresyon eşiklerinde dolaşma
artan panik atak nöbetleri
ani sinirlenme
yorgun ve isteksiz olma
mutlu eden şeylerin sayısında gittikçe azalma
bazen çok neşeli bazen durgun olma gibi olayın psikolojik boyutları da vardı

reflü
hazımsızlık
yedikten sonra müthiş bir ağırlık
bedenimde arada baş gösteren ağrılar
ani batma , sancı şeklinde bikaç saniyelik durumlar
bi kabız bi ishal gibi dengesiz bağırsak faaliyetleri
bi sabah 40 bedene rahat rahat sığabilirken 2 gün sonra 42 bedenin içine girememek .
yüzümün bazen ince bazen tombiş görünmesi ve buna bağlı değişen yorumlar duymak
aa kilo vermişsin veya aa hangi ara kilo aldın gibi

Bu test bana eski sağlığımı ve zedelenen özgüvenimi geri verir İnşallah ve herkese , hepimize. Bize dokunan gıdaların tek zararının kilo olmadığını idrak etmek çok mühim, vücütta savaşa sebeb oluyor intolerns gıdalar , yani bedenimiz aslında kendi sağlığına savaş açıyo , nu korkunç bişey. sırf bu yüzden sistem ve organlar zayıf yorgun düşüyo.

Bugün yorkla başladığım süreçte 3 gün bitti, 4. günün sabahındayım. dikkatimi çeken şeylerden biri de saat olarak daha az uyuduğum halde daha dinç uyandım.bu süper :) Salı sabahı yaptığım glutensiz ekmek 3 gün yetti bana , bu sabah tekrar mayaladım. buğday grubu yasakken patates yeşil sütunda yani vücüdum rahat rahat sindirebiliyor. akşam etli patates pişirdim, yıllardır patates kilo yapıyor bende diye çok sevdiğim halde uzak durduğum patatesin, metabolizmamı hızlandırdığını öğrenmek hem şaşırttı hem sevindirdi.Hepimiz Parmak İzlerimiz kadar farklı ve özelken aynı diyetlerin yüzlerce insanı aynı şekilde zayıflatmasını beklemek ? kendime kızıyorum , ters giden bişeylerin olduğunu daha evvel farketmeliydim. 2 yıl boyuna çabala çırpın ama yerinde say !

Süper yaa bende iki gündür uyuyakalıyorum işe giderken :KK43: heryerim şiş davul gibiyim.. artık bana da mustahak oldu bu test.
moder, sen klasik york testi yaptırdın dimi, hani parmak ucundan kan alınan. bide akupunktur noktası belirlenerek yapılan intolerans testi varmış. araştırıyorum da karar veremedim henüz..

Evet , York yaptırdım, parmak ucuna batırılan bi iğne ve 2 damla kan. kesinlikle yaptırmalısınız, 4.günün gecesindeyim , tartıya bir hafta sonra çıkıcam ama bugün düğmesini kapatamadığım için giyemediğim bir pantolonum vardı, giydim ve düğme kapandı :) 4 günde kilo verdim demiyorum asla ama şilerin inmeye başladığını kabul etmeliyim. midem karnım o kadar sakin ve rahat ki, bu hissi özlemişim. ani acıkmalarım , yemeği alelacele yemelerim, kan şekerimin düşmesi hiçbiri yok şu 4 gündür, böyle giderse yaza hem kilolardan hem de sağlık sorunlarından kurtulacak bedenim kısmetse. darısı herkesin başına
Süper yaa bende iki gündür uyuyakalıyorum işe giderken :KK43: heryerim şiş davul gibiyim.. artık bana da mustahak oldu bu test.
moder, sen klasik york testi yaptırdın dimi, hani parmak ucundan kan alınan. bide akupunktur noktası belirlenerek yapılan intolerans testi varmış. araştırıyorum da karar veremedim henüz..

BUĞDAY İNTOLERANSI başta korkutmuştu, ama testin açıklama ve yönlendirme kısmında alternatiflerin olması süper. glutensiz ürünler çok pratik , bu arada gluten intoleransım yok, bakmışlar. Ama glutensiz ürünlerin içinde BUĞDAY olmadığı için kullanılabilir oluyor. evdeysem kendim hazırlıyorum , dışarda da çölyak hastaları için glutensiz ekmeğinden tutun da kekine çöreğine kadar var.

Pirinç : günah keçisi oldu hep :) yıllardır uzak durmuştum halbuki tereyağlı nohutlu pilavı çok severim. bu akşam pişirdim :) çok rahat sindirdiğimi bilmeseydim yıllarca daha uzak duracaktım. sağlıklı ve zayıflatır diye haftada en az 2 kez pişirdiğim bulgurun kırmızı sütunda oluşu ayrı bi şok...

Testi yakın bir arkadaşımla yaptırmıştım , ikimizin sonuçları o kadar farklıydı ki ? ortak tek noktamız vardı o da diyet ve spor yaptığımız halde kilo vermek bir yana gittikçe şişiyorduk .Onda buğday yeşil sütundayken pirinç yasaktı , ddiyetimizi yaparken aynı yemekleri pişiremiyor olsak da motivasyon açısından destek oluyoruz birbirimize.

Moder bu yazdıkların beni motive etti daha çok. yaptırayım bakalım, tedirginliğimi bayağı attım sayende, buğday intoleransı çıkarsa unlu hiç bişi mi yemeyecem korkum gitti :) bi araştırayım bari nerde nasılmış bu iş ..

bu sabah kahvaltıda glutensiz ekmeğimi dilimleyip yumurtaya batırdım, kızgın yağda kızarttım :) buğday ekmeğinden yapılandan hiçbir eksiği yok.İşin en güzel tarafı çabuk doyuyorum artık ve öğünlerimin arası 4-5 saat oluyor. yemek yedikten sonra asla şişkinlik olmuyor artık.Hem tok hem hafif olmak harika bir hismiş

TAM 45 dakika spor yaptım ve uzun zamandır ilk kez bu kadar rahat ve konforluydu.Nefesim daha bi yetti , iyi bi ter attım. fark o kadar belirgindi ki :) Resmen 2 yıldır yulaf, buğday ve tavukla zehirleniyormuşum ben , kolestrolü düşürüyor diye sık sık tavuk yemekleri yaptım. enerjim gittikçe yükseliyor :) Asıl sonuç için uzmanlar en erken 6 hafta deseler de olumlu değişimi hissetmemek imkansız

Yarın York testi yaptırıyorum, 15 gün sonra sonuçlar gelecekmiş. 15 gün boyunca istediim kadar peynir ve yumurta yiyecem. Peynirsiz yaşayamam ben. canım peynir.

Çok sevindim İnşallah güzel bir başlangıç olur ve çok fazla intolerns gıda çıkmaz. Anlayamadığım peynir ve yumurta için önceden bir test mi yaptırmıştınız ? neden sonuçlar gelene kadar bol bol yemeliyim dediniz ?
Yarın York testi yaptırıyorum, 15 gün sonra sonuçlar gelecekmiş. 15 gün boyunca istediim kadar peynir ve yumurta yiyecem. Peynirsiz yaşayamam ben. canım peynir.

Yarın bir hafta olucak Yorkla beslenmeye başlayalı. TARTIYA ÇIKICAM İÇİN HEYECANLIYIM :) Kilo vermiş olucak mıyım bilmiyorum ama şişlerimin inmeye başladığımı söyleyebilirim .bugün giydiğim gömlek daha bir rahat oldu. En güzel tarafı da tam 1 hafta boyunca 1 kez dahi kan şekerim oynamadı :) 4-5 saat arayla tüketiyorum öğünlerimi ,enerjim çok güzel , bugün merdiven çıkarken eskisi kadar zorlanmadığımı farketmek çok güzeldi. Sağlık sıhhat alternatifi olmayan bişey, kilo vermenin mutluluğu bile bunun gölgesinde kalır.

Eğer York yaptırıp sonuçlarını alan hanımlar burda toplanıp paylaşırsak daha keyifli olucak bu süreç. Aynı gıdalara intoleransı olanlar birbirlerine tarif , menü verebilir. Zaman ilerledikçe yaşayacağımız güzel gelişmeleri yazabiliriz. Düzelen sağlık sorunlar ve verilen kilolar gibi :)Ve belki de yıllarca sıkıntı yaşamış insanlara bir umut bir rehber oluruz.

Son 2 yıl sevdiğim halde uzak durduğum lezzet, Kilo yapar diye ?meğer yeşil sütundaymış. Bedenim rahatlıkla sindirebiliyormuş , o zaman acısını çıkarmak lazım 2 yılın. Dün sabah nefis bir karadeniz ekmeği yaptım kahvaltıya :) Sinemada patlamış mısırdan , yolda tereyağlı tuzlu haşlanmış mısır arabalarından geri kalmıycam :) Ve bu hafta mısır unundan tereyağlı kurabiye yapmayı planlıyorum kısmetse

Çok sevindim İnşallah güzel bir başlangıç olur ve çok fazla intolerns gıda çıkmaz. Anlayamadığım peynir ve yumurta için önceden bir test mi yaptırmıştınız ? neden sonuçlar gelene kadar bol bol yemeliyim dediniz ?

Moder, testi yaptırmış kişilerin yorumlarını okudum, peynir, yumurta, maya, süt vs çok çıkmış. peyniri çok severim ve çıkar diye korkuyorum :) ama çıkarsa da çıksın ne yapayım. dün akşamdan beri deli danalar gibi kaşınıyorum her yerim kıpkırmızı. bitsin artık bu çile.
yeşil sütunda çıkan gıdaların da kalorisi var bu arada sen gene mısırı fln çok kaçırma, zaten artık doğal mısır da yok, hepsi gdo lu :KK43:

X