Yaşlı teyzeler gibi bir poşet vitaminimle geldim:)
Kortizon alerjim var egzamamda var tüm ilaçlar kortizonlu olduğu için kullanamıyorum onuniçin omega 7 alıyorum (doktor tavsiyesi ) işe yaradı mı 6 aylık stoğum var öyle yaradı :)
6 yıldır dönem dönem çinko alırım piyasadaki tüm çinko şurup tabletlerinden aldım hiçbirinin tadını sevmedim suda erşyenlerden aldım c vitaminiyle birlikte pembiş pembiş favorim ( testesteron için alıyorum dr tavsiyesi )
Ne b12im düşük ne demirim patlama yaşamamı istiyo drum ( saçlar ve kirpikler için ) b12 iğnesi ve demir hapı alıyorum. Demir hapını hiç sevmiyorum 10 günde yiyeceğim şeyi 1günde yediriyo
Suda sriyen selenyumum var tiroid için ( trişkanon tavsiyesi )
Birde d3 aldım suda erşyen malum kıştayız ama tadını sevmediğim için içemiyorum.
D vitamini kullanırken kalsiyumda almanız lazım o olmazsa bi işe yaramaz
Siz d vitaminini nasıl aldınız hap mı içebilir mi jel kapsül mü ? Tadı kötü olmayan d vitamini arayışındayım
Aradığım cevap hoşgeldi :)
Bazı şeylerin tahlilleri varken bazılarının yok sonucta.
Gerçekten çeşitli beslensem düşünmezdim açıkçası gıdadan alıyorum derdim.
Ama öyle bir durum yok pek :)
Bu konudaki tek tecrübem 2. Gebeliğimde inanılmaz kramplarım oluyordu,
Magnezyum kullanmaya başladım ve geçti.
O yüzden işe yarayan başka şeyler var mı diye merak ediyorum, sanırım derdimi anlayacak doktoru bulamadım ben :)
D vitaminini damla aldım. Zeytinyağı tadı seviyorsanız işinizi görür :) 1 damla 1000IU
aynı markanın sprey formatı da var. 1 fıs 400IU diye hatırlıyorum.
Daha önce de hap olarak kullanmıştım. O da 1000IU idi.
İçerik olarak şu an damlayı daha güvenilir buldum :)
Vücudumda eksik olmadığına emin olduğum tek şey kalsiyum sanırım :) peynir, süt ve yoğurt benim beslenmemin temelini oluşturuyor zaten.