Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

En başarılı bulduğunuz ''Yöresel Yemek''hangisidir?

• Ankete Katılan
    787
  • Anket Kapalı .
Soğan mı yesin?
Salata içinde ,ekmek arasında görse bile ıyyyy diyor.:KK48:
Çekirdekten alıştırmak lazım. Benim kızım limonlu isotlu tercih ediyor :KK48: Ciğer dürümünü soğansız istemiyor :KK70: Şimdi birde arada kahvaltıda ciğere gidiyoruz desem düşüp bayılırmısın :KK70:

Aç iken soğan yemek fakirliğe yol açan sebeplerden biri,nasibiniz azalır:olamaz:Mızraklı ilmihalde okumuştum.
Gerçekten mi? Yani bizim kahvaltı kültüründe yeşillik her daim vardır soğan sarımsak vs. illaki. Şaşırdım ama. Yani çoğu zaman soğan ekmek yedik der büyükler açlıktan. Ay kafam karıştı bende bakayım.

Gerçekten mi? Yani bizim kahvaltı kültüründe yeşillik her daim vardır soğan sarımsak vs. illaki. Şaşırdım ama. Yani çoğu zaman soğan ekmek yedik der büyükler açlıktan. Ay kafam karıştı bende bakayım.
Peygamber efendimiz buyurmuş fakirliğe yol açan şeyler olarak 24 taneydi,birisi de oydu.

Benim anneannemin bahçesinde herşey vardı, koparıp koparıp yerdik, ordan taşındıktan sonra ne soğan yedim, ne salatalık hiçbirşeyin tadı, kokusu yok, zevk almadığım şeyi yemeyi sevmiyorum.
Bahçeden yediğin sebze meyvayla,pazardan yediğin arasında dağlar kadar fark var.Mecburen yiyoruz işte.

X