Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

En başarılı bulduğunuz ''Yöresel Yemek''hangisidir?

• Ankete Katılan
    787
  • Anket Kapalı .
Tamam canım olur tabiki beklıyorum:halay:

Höşmerim
1 kg. taze günlük süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı peynir mayası
Yarım çay kaşığı toz zerdeçal (şart değil, ben hoş bir renk vermesi için kullandım.)

Sütü biraz ısıtıyoruz. (Ilık olacak.) Ilık süte peynir mayasını ekleyip karıştırıyoruz.
Kapağını kapatıp örtüye sarıyoruz ve yarım saat mayalanmasını bekliyoruz.
Katı bir kıvama gelecek. Bu şekilde ocağa alıp yumurta sarısı ve irmiği ekliyoruz.
Orta ateşte devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya yakın toz şekeri ilave ediyoruz.
Kaynadıktan sonra, 8-10 dakika daha karıştırarak pişiriyoruz.
Ocaktan almadan 1-2 dakika önce zerdeçalı ekliyoruz. Sıcakken kaselere paylaştırıyoruz.
Bu kadar:)

Çok fenasınız :KK70:

Ayyyy yerim hepsini yerim, birşey diyeyim mi daha birkaç gün önce profilimde laz böreğinden bahsediyorduk:KK70: Karadeniz yöresine ait yemeklerin bir kısmını yemiştim ama laz böreğini tatmak hiç nasip olmamıştı, yollayın tepsileri:kk77:
:KK70: hadiyaa
Laz böreğini ilk bu yarismada denedim ve tam muptelasi oldum:) gercekten denemeni tavsiye ederim ablacim benki baklava hayraniyim bunuda en az baklava kadar sevdim sutlu ve serbetli tatli bi arada daha nolsun:KK70:

:KK70: hadiyaa
Laz böreğini ilk bu yarismada denedim ve tam muptelasi oldum:) gercekten denemeni tavsiye ederim ablacim benki baklava hayraniyim bunuda en az baklava kadar sevdim sutlu ve serbetli tatli bi arada daha nolsun:KK70:
Senin tarifi bulurum o zaman buradan, gerçekten çok merak ediyorum tadını, birde birkaç gün önce lafını edip üstüne burada görünce e bu bir işaret olsa gerek:KK70::KK70:

-VUSLAT- -VUSLAT- höşmerim tarifinizi hemen not aldım, kulakları çınlasın kayınpederim çok sever, bana geldiğinde yapayım da yesin.

hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık. oyumu zor da olsa diğer seçenekleri eleyip künefeden yana kullandım. :kk77::KK76:

Antep Katmeri diye günlerdir dolanıyordum, en son dün akşam anneme google'dan fotoğraflarını gösteriyordum. Bu sabah açtım Antep Katmeriiii :) Oyum Antep Katmeri'ne ama diğerleri de gerçekten çok leziz görünüyor. Hepinizin ellerine sağlık.

Bizzat gidip Gaziantep'te tadına baktım katmerin. Hem de kahvaltıda getirmişlerdi. Kahvaltıda tatlı yenir mi ki yaaa dediğime sonradan pişman oldum yok böyle birşey. Gırtlağımdan su gibi akıp gitti mübarek :) Oyum katmere :)

Merhaba cnm
hamd olsun iyiyim
kızları ikiledim :)
Şimdi birde Doğa'm var :)
verdiğim tüm kiloları da çok güzel geri aldım
Sen nasılsın iyimisin
Güle güle büyüt canım :KK68:
Hamdolsun ben hala diyet guruplarındayım hem takılıyor hemde yardımcı olmaya çalışıyorum arkadaşlara . Diyet guruplarında oluncada çok geri alınmıyor :-).

Fırsatın oluyorsa yine takıl derim 7. Takımdayım :KK66:.

X