Çorbalar Yöresel Çorba Tarifleri I

En başarılı bulduğunuz "Yöresel Çorba Tarifi '' hangisidir?

• Ankete Katılan
    569
  • Anket Kapalı .
Aslında hepimiz mayalı tariflerin ılık su ile yapıldığını biliyoruz ama ekmek mutlaka soğuk hatta dolaptaki su ile yoğruluyor:)
Ne kadar çok yoğurursan o kadar güzel oluyor:)
Mesela 10-15 dk yoğuruyoruz.Sonra mayalanmaya bırakıyoruz.Daha sonra gidip 3*5 dk daha yoğuruyoruz bu işlemi bir kaç defa tekrarlıyoruz:)
Birde hamuru uzatıp içe katlıyoruz yoğururken:)Isıtılmış fıırında yüksek ısıda pişiriyoruz.Pişirirken fırına bir kasede su koyuyoruz:)
Ss aldım :KK53: teşekkür ediyorum :KK36:

Ss aldım :KK53: teşekkür ediyorum :KK36:
Yani ekmek veya her şey diyelim tecrübe ile oluyor cidden:)Ben yaparım güzel olur sen yaparsın olmaz yada tam tersi:)Deneyip kendi ölçümüzü bulacağız:)
Bak biz bu eve yeni taşındık kiracıyım ve evde ankastre fırın var:)
Kurabiyeyi kendi fırınında 180 de yapıyordum bunda da öyle yaptım yandı:)150 ye aldım oldu:)
Keki de kurabiye öyle diye 150 de pişirdim patlayıp söndü:KK70: 200 de pişirdim ve oldu:)
Yani inan çoğu şey böyledir:)Olmadı diye bırakmak olmuyor:)

Yani ekmek veya her şey diyelim tecrübe ile oluyor cidden:)Ben yaparım güzel olur sen yaparsın olmaz yada tam tersi:)Deneyip kendi ölçümüzü bulacağız:)
Bak biz bu eve yeni taşındık kiracıyım ve evde ankastre fırın var:)
Kurabiyeyi kendi fırınında 180 de yapıyordum bunda da öyle yaptım yandı:)150 ye aldım oldu:)
Keki de kurabiye öyle diye 150 de pişirdim patlayıp söndü:KK70: 200 de pişirdim ve oldu:)
Yani inan çoğu şey böyledir:)Olmadı diye bırakmak olmuyor:)
Olmadı diye bırakan benim :p

X