Yontulmamis koca

Evet malesef benim. Keşke zamanı geri alabilsek yada şimdiki aklımız 20li yaşların başında olsa

Öyle diyorsunuz da anneler olmadigi zaman rahat film izleyemedi/oyun oynayamadi diye cocuklari öldüren adamlar var dünyada. Adama cocuk bakimi ögreteceksen bu ortadan kaybolmakla degil is vererek yapilir. Ha ondan sonra yine tekmeyi bassin. Ben cocuk bakimindan bi haber adama cocuk ne diye emanet edeyim. Bi tanesi daha iki yasinda. Cezalandirma kelimesini yalnis anladiniz ayrica. Babaya ders vereyim diye evi terk ederseniz orda adama ceza veriyorsunuz dersini alsin diye, ama asil olan yine cocuklara oluyor. Böyle al basinin caresine bak meselesini cocuklar olmadan yapsin. Ama ortada cocuk varsa ikiside yetiskinler gibi cözüm yollari arayacak

Aksine annesinden çok ayrı kalmış okul vs sebeplerden başkalarının yanında büyümüş misafir olarak kaldığı evlerde kimse müdahale edememiş.
Tabi ailesiyle yaşadığı zamanlarda olmuş ama o donemlerde de kimse birsey dememiş.
Yardım ediyor dediğim gibi ettiği zaman çok söyleniyor. Yada baştan savma yapıyor. Insan yardım istedigine binlerce kez pişman oluyor.
Ona gore ben sürekli ona emir veriyorum.
Mesela mutfağa giderken sunuda goturumusun yada gelirken şunu getirmisin demek ona köle muamelesi yapmak.

Bu adam destek vermez. Şimdiye kadar vermediyse böyle oyunlarla hiç vermez. Boşanırsa da ya çocukları görmez ya alıp annesine ablasına baktırır.

İnanın kendisi bakmasa annesine/ablasına bıraksa şükür diyeceğim, en azından kendi sınırlarını biliyor derim.
Evet yılın babasını(!) görüyoruz burada.

Konu sahibi boşanmaya henüz hazır olmadığı için önerilerimi sundum, koca bir bahaneyle işin biraz ucundan tutsa toparlanacaklar da bakalım o koca adım atacak mı?

Kızınıza kızdığında ya sabır çekmeyeceksiniz mesela. Çocuk bakmak onun görevi mi hem de ödevi varmış. Sabır çekilecek şey var çekilmeyecek şey var. Tepenize çıkarırsanız küser de hakaret de eder. Ben hiç bir zaman çocuk yemek ev işi aynı anda yapmıyorum. Çocuklarla babaları ilgilenirken evin işlerini hallediyorum diğer türlüsü mümkün değil sürekli ilgi isteyen çocuklarla.

Bukadar yük taşımak için gelmiyoruz ki dünyaya. Ona ait olan işleri yapmayın onun çamaşır ütüsü falan. Sen tak kulaklığı film izle o yapsın bakalım nasıl mış..

Cocugu kendi için yapip, karar mercii kendisini gören, cocuga da kendisi bakar o zaman. Cocuk yaparken kendime yapiyorum diyip bakmaya gelince tek basima yapmadim demek olmuyor.

Ben kendime annelik konusunda guveniyor olsaydim bile eşim hazir degilse olmaz o cocuk, kendime de yapamam yani.
Hadi 1. Cocukta yanildi oldu bitti. İkinci cocuğu da kendime yapiyorum demek fazla bencillik artik, siz kendinize yapiyorsunuz ama o cocugun bir de babaya ihtiyaci var bunu da dusunmek lazim.
Beni annem kendine yapmiş babam yuzume bakmasa da olur demiyor cocuk.

Siz böyle babayla büyüdünüz benim babam annemin kahvesini yapıp getirir hala. Bulaşık yıkar salata yapar canım babam. Evlilik öyle sandım bende şimdi işe git, çocuk ev sorumluluğu çok zor. 3 gün evdeydi 4e kadar yatakta film bide çalışan anneyim ben. Temiz çamaşır bulamayınca bukadar gücüm yetti dedim kalktı makina ya çamaşır atıyor. Yapsın banane o çalışıyor bende çalışıyorum.

Acaba herseyi ben yaparım diye ortaya atilanlardan misiniz
Misal benim eşim bulaşık makinesine bulaşıkları dağınık koyar
Tabaklar alta bardaklar yukarda olmaz
Çok alakasiz daginik sekilde yerlestirir
Ama ben bunu sorun etmiyorum
Normalde takıntılı tipimdir ama elestirince yapamayacak bana yük olacak
Oyuzden böyle devam ediyoruz

Ben defalarca çocuk bakmak bu kızın görevi değil dedim hatta madem bu kız bir cocugun sorumluluğunu alabilecek yaşta okulu bıraksın 1 2 sene sonra evlendirelim kendi cocuguna baksın dedim.
O günkü sabır cekmem artık yeter anlamında bir sabirdi. Açıkçası o tavırdan sonra bırakır sandım çünkü bu konuda defalarca kendisini uyardigim için oradaki sabır bi sitem gibi bir çıkıştı. Ama ondan sonra başka işim kalmadigi için ben bakarım diye de düşündüm yalan değil. Çünkü karşı taraf vermeyince kendinizden vermeye başlıyorsunuz.
O kadar tuhaf biri ki her konuda bastırmaya çalışıyor sindirmeye çalışıyor. Mücadele etmekten de yoruldum.
Kızıma da defalarca dedim bakma Kardeşin e diye sanırım o da evde huzursuluk çıkmasın diye kendini ortaya attı

Şimdi bakın kızmışsınız ama, çocuk olan evlerde eşler kendilerine vakit ayırmak istiyorsa bu çocukların uyku saatinde olmalı. Film oyun uzanma vs. İlk gün ellemedim demenizden sizin de olayın tam farkında olmadığınızı anlıyorum. Benim eşim de evden çalışıyor çok yoğun ve inanın çalışma saatlerini bile sabah çocuklar uyanmadan ve çocuklar uyuduktan sonra şeklinde ayarladı. Bakın iş bu, mümkün mü film izlemek. Baba evde olduğu için çocuklar işi olduğunu anlamıyor babayla oynamak vakit geçirmek istiyorlar sürekli.

Ben bunu demiyorum ki

Aksine bu adama mı yaptın ikinci çocuğu cümlesine tepkim yani adam için mi yapılıyor çocuk diyorum

Birlikte karar verilmiş birlikte yapılmış bunda sıkıntı yok ama bu adama mı çocuk yaptın deyince kadın sadece çocuğun bakıcısı gibi oluyor

Babası çocukla ilgilenmeli tabii ama iyi baba olunca adam ikinci çocuk adama mı yapılmış oluyor anlatamadım galiba demek istediğimi

Bu adam iyi baba o zaman ikinci çocuğu yapayım ben önemli değilim mi denilecek

Bir çocukla aynı durumları yaşıyorum , ve aynı cevaplar yemek yapma yemeyelim , temizlik yapma boşver vs. Annesi meyvesini soyup doğrayıp tabakla verdiği için adam elma soymayı bile bilmiyordu 31 yaşında . Zar zor öğrendi sonradan. Yani gerçekten çok zor hiç bir şeye elini sürmeyen çocukla ilgilenmeyen koca . Oğlum 4-5 yaşına gelene kadar aynı eşiniz gibi film izler vs hiç ilgilenmezdi çocukla ama çocuk 4-5 yaşından sonra zorla oynattı ilgilendirdi kendiyle. Şimdi babası benden çok oynuyor diyebilirim ama 4-5 yıl sanki dipsiz bir kuyuda gibiydim . Çözüm öneremedim çünkü kelin ilacı olsa durumu umarım daha çabuk oğlunuz babayı zorla oynatmaya başlar

Bende aynisini yapiyorum.ütü yapmaya zamanım yok cocuklar ev isleri ve okul derken 5 yildir ütüsünü kendi yapiyor cayini demler kahvaltiyi hazirlar kisacasi onu boş birakmiyorum ama ne zaman memlekete annesinin yanina gitsek degisir hemen.yapmayinca bal gibi yapoyorlar.yillarca dörtlük ev isi utu yemek vb.yaptim bir kavgada yemek yapmayan utu yapmayan ev temizlemeyen hattaki cocuklara bakmayan oldum utanmasalar cocuklarida biz dogurduk diyecekti ailesi..baktim öyle o zaman bundan sonra esim icin degil kendim ve cocuklarim icin yaptim esimde kendine duseni zamanla anlaya anlaya yapti...
Konu sahibi de umarim kendini cok yipratmadan esine ev sorumlulugu aldirir

Bu aptal telefonlar yuzunden ben de yakında cinnet geciricem. Resmen kendi geleceğimi okudum bu konuyu okurken. Ne bu bötle anlamıyorum sureklı elinde telefon gece uyanıyorum telefon gündüz telefon bıktım

O zaman eşinizin karakter olarak umursamaz olmuş. Bazı insanlar öyledir ya dünya yansa umurlarinda olmaz gerçekten Rabbim size sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…