hic girmedigim bir sınav, bilgim yok ama bence her hafta kimsenin senj rahatsiz edemeyecegi bir yere mesela bir kutuphaneye git ve cikmis sorulari 3 saat sure koyup çöz - gercek sinav gibi
bak burada kac yılın ilkbahar ve guz sinav kitapciklari var mesela
ÃSYM tarafından yıllara göre yayınlanmıŠtüm YÃKDÄ°L ÃıkmıŠSoruları ve cevapları için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
sonra musait oldugun bir vakit yanlislarini incele, öğrenmeye calis.
birkac aya eskj sorularin bitince tekrar cozmeye basla bakalim dogrularini öğrendiğin takdirde nasil olacak sınavın.
onun disinda bol bol kelime ogrenmen lazim. bazi uygulamalar var. telefonunun tus kilidini acmak icin o ingilizce kelimeyi eslestirmek lazım gibi adi neydi hatirlamiyorjm ama zamaninda indirmiştim. boyle uygulamalar bulabilirsin.
mutlaka bilmen gereken kelimelerin oldugu (5.000 ingilizce kelime gibi) bir sayfa bul mesela.
bastan sona bos kaldikca bak- ne olduğunu bil. yanlissa ya da bilmiyorsan deftere not et.
zamanla yanlışlarını gun icinde tekrar edip ogrenmeye calisirsin.
biz (tabii cooook daha basit kelimeler icin)
openenglishin su sayfasini calisiyoruz mesela erkek arkadasimin tukcesi icin
burada en yaygin 200 küsür sifat var. ben ingilizcesini söylüyorum. turkcesini bilirse geciyoruz bilemezse ve ogrenmeye deger - günlük hayattta lazim olacak bir sifatsa not aliyor. not sayisi 10 olunca bırakıyoruz. bir ornegi de bende oluyor kelimelerin. günlük hayatta konuşurken onlari da turkce olarak soylemeye dikkat ediyorum. böyle böyle aklina giriyor. mesela sulu yazıyordu notlarinda. o hafta pazarda listesine meyveleri sulu diye yazdirdim. gezerken de "sulu elma al. bu portakal sulu mu? sanırım sulu degil, bunu alma" filan diye tekrar ettim. o gunden beri artık suluyu biliyor ve kullaniyor.
gibi gibi gibi
bilemediğin kelimelerle benzer seyler yap zihninde, anlamlandirmaya calis.
bol sans diliyorum