Yok böyle bir kaynana :(

elifcik_45

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2013
563
5
16
Manisa
merhaba arkadaşlar aranıza katılalı daha iki gün oldu bu siteye girince sanki evde arkaşlarların sorunlarını mutlulularını paylaşır gibi hissettip neyse benimde tabiki sorunlarım yok denmez oldukça var en baştan anlatmak isterim.tek kayın valide değil anne baba hepsi ya dertleşmek istiyorum sizinle
ben 6 buçuk yıl önce sözlümle anlaşmaya başladım bir sürü problem filan yaşadık babam istemedi sözlümü özellikle babaannem diceksiniz ne alaka babaanne ama malesef istemedi evi yok diye bide bana yakışmadığını söyledi babam da aynı fikirde ama babam çok istememe dayanamayıp verdi sözlüm daha askere gidicek bu arada benm yaşım 23 sözlüm 26. neyse bayağı bir zor durumdan geçtik biz halada tabi istemiyolar ama ileriki sanırım zorluk çekmemi istemediği için ama inananın ben onsuz yapamam para her şey değil diye düşünüyorum neyse biraz size kayınvalidemden bahsetmek istiyorum anlaşmaya başlayınca 4 ay sonra annsi ve babası ile tanıştık çok iyi insan özlerinde ama işte neyse çok değişik gelicek ama sözlüm ayrı ben arı şehirde oturuyordum nişanlım ailesini ikna edip bnm yaşadıım şehre taşındı buna inanmıcak olanlar olabilir ama çok doğru söylüyorum annesi ve babası emeklilerdi. snra taşındıktan 1 yıl snra babası vefat etti sözlendk zaten nolduysa babası ölünce oldu annesi yüzde 90 değişti nişanlım yokken iğneleyici konuşmalarla başladı nişanlıma anlatmadm hiç ama en son patladm söyledm oda annem sana ne diyosa cevabını ver altta kalma dedi hakkını yemem asla ama asla beni ikinci plana almadı hep değerliyim onun gözünde neyse son iki olayı anlatmak istiyorum. nişanlım gözlerinden ameliyat oldu olduğu gün zaten kaynanam başladı hemen ben arada onlara giderim dururum tabi hemen çirkince tavırlar dedi ki bana kızım filan diyip durma kızlık mı var sende dedi oğlumla işi pişirmişiniz gibisinden iğneleyici konuştu açıkca demedi ama bilirsiniz söyleme tarzlarını neyse bunu nişanlıma söyledi ve nişanlım namusum o benm böyle bişi yok ve kimse sözünü yapamaz diye savundu ve hatalı olduğunu farketti ve özür diledi kayınvalidem benden.dün olan olayı söyleyim size dün onlara göre böle geline tepside hediye getirme yokmuş yada geliyosa hemen giyilirmiş bende nişanlımı aradım artık tepside hediye getirme olmasın annen lafını yapıyo dedim kızmış tabi annesine ama inananın aşırı ğineleyici özellikle nişanlım yokken. snrakayınvalidem beni aradı nasıl fena konuştu anlatamam yok oğlunu ona karşı kışkırtıyomuşum bilmem ne bende dedim pişman olacağin şeyler söyleme dedim. senin aklın başkasındaki oğlumdan vazgeçersin bilmem ne ne biçim insansın sen demeler şok oldum ve ben sadece nişanlıma canım iki taraf için problem oluyo olmasın dedim ama kadın artk napmaya çalışıyosa bir delirmiş 40 dk telde konuştu ilk baş hararetli şekilde bağırdı çağırdı ben hiç saygımı bozmadım bozmamda snra pişman oldu konuşma sonunda özür bile diledi ne fayda tabi bi kere söyledi o sözleri çok ağrıma gitti tabi oğuma söyleme diyede tembihliyo ben bi kere düşerim o hataya tabikide söyledim nişanlım deliye döndü ne hakla böyle konuşur biz nişanlanmak için ne zorluklara katlandık dedi ve haklı şu kadarcık şey ble ne kadar uzun anlattm düşünün bide daha neler neler. nişanlıma hep o senin annen yapma yaşlı kadın derdim ve dünde dedim boşver dedim tavrını koy konuşma annemle anlasın burnu sürtülsün dedi. napıcam bilmiyorum mecbur görüşülüyo onlara gidiyorum napıcam ya inananın kafam karışık tabiki bu durumlardan benim ailemin haberi yok bi olsa ölüyorum desem evlendirmezler.sessizce halletmem gerek. daha askere gidicek gelince hemen evlilik olucak ama düşünüyorum nişanı atmaya bile düşündüm ama nişanlım biz haricinde aileler mutlu olcak.inananın 6 yıldır biz hiç kişisel kaga etmedik hep aileler yüzünden oldu. eğer ayrılırsak biz haricinde her kes mutlu olucak diyo sanırım haklı kafam çok karışık ya nolur yardımcı olun çok uzun farkındayım hakkınızı helal edin

Kimse sana yorum yapmamış şimdi senin moralin bozulmuştur ilk yorum benden gelsin :)
Sözlüm ver cevabını altta kalma dedi demişsin, seni savunması ezdirmemesi güzel bişey tabiki ama umarım annesini horgören bir tip değildirde sözlün sadece annesinin patavatsızlığını bildiği için sana böyle destek oluyodur.Bu devirde arayı buldurabilen erkek zor bulunuyo o yüzden bence hiç umursama. Mümkün mertebe muhattap olma mesafeli dur dialoğa girme ki sana birşeyler söyleyecek fırsatı yaratmasına izin verme. Söylediği takdirdede umursama, zaten çocuğu almışsın avcuna boşver

Oncelikle cok detay anlatmissin
Ve yasin 23
Ikisini dusununce senin fazla isin icinde oldugunu dusunuyorum ben 25 yasi.da evlendim bu tarz adetler bizde aileler arasinda konusuldu sen niye koca kadinla bu tip muhabbetlere giriyosun
Kendini yormamayi ogren biraz

annesi bana böyle davrandığı için tabikide canım sağol yorumun için

nişanlınız size değer veriyor ve ezdirmiyor anladığım kadarıyla kaynanaızıda çok takıp huzursuz etmeyin kendinizi bence olabildiğince az muhattap olun sözleneli ne kadar oldu ? sözlünüz tek çocuk mu acaba kadın yalnız kalıcam diyemi böyle davranıyorki

sanırım haklısın ya bazen boşvermem gerekiyo.iyide canım tepsi götürme getirme konuşulucak bişi değil ki ailelerle isteyen taraf getirir o yüzden yani düğün olsa tamam da o yüzden ben yavaşa haledeyim istedim evet aynen yaşım 23 ama dert 73

bir abisi ve bir ablası ve zaten tek kalıcak ya bakın nasıl desem çok iyibir kadın aslında ama bazen çok değişiyo anlayamıyorum sonunda özür diledi ama bu söylediği şeyi söylemedi yapmıyo sanırım haklısın tek muhattabım sözlüm olmalı.

Daha simdiden bu kadar yuzgoz olmak, bu kadar cirkin konularda muhattap olmak inanilir gibi degil.
Bir kayinvalidenin agzina yakisirmi sen kiz falan degilsin, oglumla isi pisirdin ginpbi laflar yada
Aklin baskasinda demek
Nisanlin durumun farkinda ve destek olsada nihayetinde ailenede yansiyacaktir bu durumlar.
Ozellikle hayatinizin nisanlinin askerde oldugu donemde daha da zorlasacagini dusunuyorum.
Keske hic tasinmasalardi boylece bu kadar muhattap olmak zorunda kalmazdiniz.
Evet ayrilirsaniz aileler mutlu olacak ama devam ederseniz ve kv nin bu tavirlarini cozemezseniz siz bir omur mutsuz olabilirsiniz.
Hakkinizda hayirlisi olsun.

şimdi nasılsa evlendikten sonra da kayınvalidenin hareketlerinin değişeceğini düşünmüyorum .. yine söyleyeceğini söyleyip senin canını sıkacaktır. eşinin senin tarafında olması güzel de sonuçte annesi onu da yok sayamazsınız.

yani eğer bi durum olursa sadece sözlünüzle muhattap olun bu tarz konularla uğraşıp kendinizi yıpratmayın

Of içim bayıldı ya bu ne muhabbet böyle
Hiç mi bıkmaz oğlan anaları böyle muhabbetlerden yahu
Aynısı benim de başıma geldi
Kızım sana diyim mesafeni koy
Bu karılarla başedilmez
Araya dağları koy bak ona en iyi ders o olur...
Hiç konuşma hatta telefonla hep nişanlını muhatap et...
Bak bakalım nasıl gidiyor durum...

iki kere böyle bişi oldu işte anlattığım diğerleri küçük evet çok çirkindi söyledikleri ama ayrılırsak biz harici mutlu olunucak diye düşünüyorum. ben hep iyi gelin olmak istedim aslında gerçkete öyle soğuk konuşmaz benimle yavrum canım diye konuşur başbaşa kalalım ister ama bi dönemi oluyo böyle şeyler diyo

Canım bence senin kayınvalide eşinin kaybetmesinin üstüne daha çok bunalıma girip, sana sarmış.
Belki de oğlu evlenince tamamen yalnız kalacağını düşünüp, seni de buna sebep görüyor olduğu için böyle davranıyordur?
İlk günlerde de böyle mi davranıyordu? Zaten eşinin vefatından sonra değiştiğini söylemişsin.
Bence kendisinin psikolojik sorunları var ve oğlu da bunun farkında ve belki nişanlına evde daha kötü davrandığı için nişanlın durumu bildiğinden sana altta kalma diyor.
Belki de nişanlınla konuşup, onu bir psikiyatra götürmesini söylemelisin, nazikçe..
Bilemiyorum ama bana durum böyle gibi geldi?
Nişanlın kısa dönem yapacak sanırım.. Birkaç ay daha dişini sık derim.. evlenince daha kimseyle muhatap olmazsın..!
Babaannene filan da çok takılma.. yaşlılar herşeye yorum yapmaya, bu konularda insanları doldurmaya bayılır..
Zaten çocuk zengin değilse ya da babasından bir şey kalmadıysa; kimse 26 yaşında ev sahibi olmaz.. Olanların evi de zaten genelde onun değil babasının üzerinedir.!
İnsanlar çoğunlukla 20-30 yıl çalışıp, emekli olunca ev alabiliyor.. Babaannene sor bakalım, deden 26 yaşındayken kendine ait evi var mıymış?
Almışsa da, herkes öyle olmak zorunda değil dersin..

Son düzenleme:

aynen canım işte bende bi kadım yüzünden nişanlımdan ve geçirdiğimiz 6 yıldan vazgeçmek istemiyorum artık öyle yapıcam sağol tatlım tavsiyelerin için

sağol canım ya rahatladım konuşunca sizlerle ya normade aşırı iyi işte iki seferdir böyle oldu nişanlıma asla sesini bile yükseltemez kayınvalidem aynen sanırım bunalımı bana sardı diğer gelini soğuk revanidir. özünde çok iyi biri ama niye böyle oldu anlamadım hiç muhattabı kesicem en azından bir süre.

"Hem yapıyor, hem de pişman olup özür diliyor" demişsin.. Tipik davranış bozukluğu..
Canım, psikolojik sorunları olduğu çok açık.!!
Dediğim gibi bir şekilde doktora götürülmesini sağlamalısınız..
Şu an size kötü davranıp, üstüne özür diliyor ama ilerde kendine de zarar vermeye başlayabilir.
Bir şey yapamazsanız, o aramadıkça siz aramayın.. eşiniz gidip-gelene kadar sabredin..
Fakat sonuçta eşinizin annesi.. Kendinizi onun yerine koyup, çocuklarının onunla ilgilenmesini sağlamaya çalışın.!
Diğer gelini de zaten soğukmuş.. Şimdi bu oğlu da gidecek..
Kimse onunla ilgilenmediği için bunalımda olabilir.. Kendini biraz onun yerine koymayı dene..

Son düzenleme:

hep koydum zaten evlenmeyi bile istediğini söyledi oğluyla konuşmamı söyledi belkide bu yüzden bilmiyorum ki ya

evlenince aynı evde oturma sakın
kadın sayıyo sonra bide yüzsüzce özür diliyor ne kadar çirkin ya
kendinden uzak tut fazla muhattap olma
nişanlın askerdeykende telefonun dışında ailen olmadan kayınvalidenle tek görüşme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…