- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.217
Merhaba kadınlar kulübünün güzel hanımları
Daha önce bir kez daha katılmıştım yarışmaya. Umarım bu sefer başarılı olurum :))
Yarışmaya katılan herkese başarılar diliyorum
Yoğurtlu tavuk çorbası yaptım . Kendi uydurduğum lezzetli ve sevdiğim bir çorba. Gerçi benim sevmediğim çorba nadirdir
Yapmanızı tavsiye ederim, beğeneceğinize eminim
Gelelim tarifimize
Malzemeler
Bir büyük tavuk but (tavuğun istediğiniz kısmını kullanabilirsiniz )
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yumurta sarısı
5 bardak su
2 kaşık un
2 kaşık tereyağ
2 kaşık sıvı yağ
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı yeşil mercimek
Yarım limon
Tuz
Nane
Pul biber
Yapılışı :
Tavuğumuzu 5 bardak su ile düdüklü tencerede 20 dakika haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğuyunca doğruyoruz .
Tencereye yağı koyuyoruz, eriyince unu ekleyip kavuruyoruz (ben çok kavuruyorum ) tavuk suyunu una ekliyoruz.
Yumurta, limon, sarımsak, tuzve yoğurdu çırpıyoruz, içine çorbanın suyundan koyup ılıtıyoruz, çorbamıza karıştırarak ekliyoruz.
Mercimek, erişte ve tavuğu da ekliyoruz. Erişteler pişene kadar 15 dakika kadar kaynatıyoruz.
Tavaya yağ koyup nane , pul biber kızdırıyoruz. Çorbaya ekliyoruz.
Çorbamız pişti, afiyet olsun
Pul bibere olan aşkımdan ötürü üstüne kalp yaptım
Not: Tavuk suyu soğumuş olsun, bulyon da kullanabilirsiniz.
Not : Mercimek haşlanmış olarak buzlukta vardı. Haşlamış bir çay bardağı yeşil mercimek o. Buzluğumda haşlamış bakliyat her daim bulunur
Daha önce bir kez daha katılmıştım yarışmaya. Umarım bu sefer başarılı olurum :))
Yarışmaya katılan herkese başarılar diliyorum
Yoğurtlu tavuk çorbası yaptım . Kendi uydurduğum lezzetli ve sevdiğim bir çorba. Gerçi benim sevmediğim çorba nadirdir
Yapmanızı tavsiye ederim, beğeneceğinize eminim
Gelelim tarifimize
Malzemeler
Bir büyük tavuk but (tavuğun istediğiniz kısmını kullanabilirsiniz )
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yumurta sarısı
5 bardak su
2 kaşık un
2 kaşık tereyağ
2 kaşık sıvı yağ
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı yeşil mercimek
Yarım limon
Tuz
Nane
Pul biber
Yapılışı :
Tavuğumuzu 5 bardak su ile düdüklü tencerede 20 dakika haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğuyunca doğruyoruz .
Tencereye yağı koyuyoruz, eriyince unu ekleyip kavuruyoruz (ben çok kavuruyorum ) tavuk suyunu una ekliyoruz.
Yumurta, limon, sarımsak, tuzve yoğurdu çırpıyoruz, içine çorbanın suyundan koyup ılıtıyoruz, çorbamıza karıştırarak ekliyoruz.
Mercimek, erişte ve tavuğu da ekliyoruz. Erişteler pişene kadar 15 dakika kadar kaynatıyoruz.
Tavaya yağ koyup nane , pul biber kızdırıyoruz. Çorbaya ekliyoruz.
Çorbamız pişti, afiyet olsun
Pul bibere olan aşkımdan ötürü üstüne kalp yaptım
Not: Tavuk suyu soğumuş olsun, bulyon da kullanabilirsiniz.
Not : Mercimek haşlanmış olarak buzlukta vardı. Haşlamış bir çay bardağı yeşil mercimek o. Buzluğumda haşlamış bakliyat her daim bulunur
Son düzenleme: