• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Yoğurtlu karnıbahar çorası

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

acuns

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
102
0
96
49
İstanbul
bu tarif bebeğimneyesin.com dan alıntıdır. bugün kızıma yaptım ve bayıla bayıla yedi. benim kızım gibi karnıbahar sevmeyen bebeklere bir alternatif olabilir.

gaz yaptığı için ön haşlama yapılması daha iyi olur. bir dolu kase karnıbahar kullandım ben.

3/4 kase ince doğranmış karnıbahar
1 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tutam kekik
1 tutam tuz (1 yaş ve üzeri

sarımsağı zeytinyağda kekik ile birlikte soteleyin.
ince ince doğranmış karnıbaharı ilave ederek bir kaç dakika sürekli karıştırarak kavurun.
200 ml sıcak suyu tencereye ilave edip kapağını kapatın.
karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirin.
tel bir süzgeçte kaşığın tersi ile ezip karnıbahar püresi haline getirin.
tencereyi tekrar ateşe koyun.
karnıbahar püresine 2 yemek kaşığı sıcak su ile ezdiğiniz yoğurdu ilave edin.
bir taşım kaynatın.

Eklentiler

• $karnibahar-corbasi.jpg
    $karnibahar-corbasi.jpg
    15,4 KB · Görüntüleme: 123
kaydirigubbakcemile3 benim kızımda yemiyor ağzına pütürlü bişi gelince çıkarıyor. gecenlerde karnıbaharı haşladım çok küçük parcalar haline getirdim cacığı çok seviyor cacığın içine koydum ki salatalıklarla beraber anlamaz diye ama kimi kandırıyorumki ben salatalıkların arasından o minnacık karnıbaharları tek tek çıkardı cadaloz. bu çorbayı deneyecem inşallah bakalım ne yapcak.

canım sarımsak ve kekik sotelerken yanmamasına dikkat et. çok hafif olsun ve suyunu azıcık ölçüden fazla koy medem pütürlü yemek istemiyorsa. püremsi oluyor çünkü azıcık sulu olsun. kekik tadı sevmiyorsa koymayabilirsin. karnıbahar çok zor bir sebze çocuklar birtürlü sevmiyor ve yemek istemiyor. sarımsak ve baharatlar tadını biraz olsun değiştiriyor. ben artık normal yemek gibi yapıyorum ama içine sarımsak ve bolca domates ve havuç koyuyorum. tel süzgeç ya da blender dan geçiriyorum yesin diye çünkü inatla yemek istemiyor çatalla ezince falan.

Back