• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yoğurtlarınız ekşi olmasın

tebessum77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2007
2.523
30
158
İstanbul
ben kızıma tariflerdeki gibi yoğurt mayalalıyordum önceden bir bardağa 1-2 tatlı kaşığı diyor tarifler. ama köye gittiğimde mandıracılardan şunu öğrendim 2-3 kilo süte 1 çay kaşığı maya yetiyor inanamadım ama yetiyor ve yoğurt çok tatlı oluyor. yoğurt azaldıkça maya miktarıda azalmalı ama denemelerimde çıkardığım yarım çay kaşığındanda az olmasın. paylaşmak istedim inşallah bebeişler afiyetle yerler

canım yoğurdu nasıl yapıyosun yni devam sütüylemi bilmiyorum azarmısın lütfen

supersin arkadasim 4saatte tas olmus yogurt tadida bebek mamasi gibi eksilik falan yok 2kiloya 1,5cay kasigi koydum sagol canim artik bu sekilde yaparim acar acmaz kizim 1kase yedi bile

off benim taş gibi olmuyor yoğurtum,cıvık bişey oluyor inek sütü kullanıyorum ılık iken mayalıyorum ama olmuyor tam olarak nasıl yapıyorsunuz???

off benim taş gibi olmuyor yoğurtum,cıvık bişey oluyor inek sütü kullanıyorum ılık iken mayalıyorum ama olmuyor tam olarak nasıl yapıyorsunuz???

sutu kaynat ilinmaya al serce parmagini sok elin yanmadan 10a kadar sayabiliyorsan ilinmis demek mayani ekle sar etrafini gceden yaparsan sabah ac ben bugun gunduz mayaladim evde sicakti iyi oldu

biraz soğuk iken mayayı koyuyorsundur herzaman yaptığından daha sıcak mayala. çokda sıcak olursa ekşi olur o sıcaklığı sen bulacaksın küçük parmağını sokunca elini yakmayacak ama ılık olmayacak eline sıcak gelecek. birde mayayı koyduktan sonra sarsmayacaksın. sarsılırsada cıvık olur

Back