• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoğurt yaptımmm sizcede olmuşmu

nesteren85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
198
35
53
Ankara
İlk yoğurt denememihazır sütle yapmıştım ve sonuç hüsrandı uzadı yoğurt.bu denememi sütçüden aldığımsütle yaptım ve oldu sanki sizlerlede paylaşmak istedim.yalnız biraz yedikten sonra fotoğrafını çekip koymak geldi aklıma:oops::oops::oops: biraz sulu sanki ama

WP_20140923_001.jpg
WP_20140923_002.jpg

Bence olmuş cnm benimkide ilk yaptığımda kalıp gibi oluyor sonra kullandıkça sulanıyor ama suyu çok faydalı ben cacık yaparken kullanıyorum suyunu da

Canim ben hep hazir sütle yaparim.
Sutu serçe parmagini yapmayacak kadar isit. Bak kaynatma ya aksin!
Taş gibi oluyor taş:)

Benim de annem hep yoğurdu elinde yapar. Sutu de babam sutçuden getirir, ben ki hayatta köy yogurdu yiyemezdim kokuyor ekşi derdim :D artık market yoğurtlarını yiyemiyorum midem bulanıyor. Elde yapınca anneminkiler de sulu oluyor ama çok güzel oluyor annem de cacık ya da ayran yapıyor :) Bir de ne kadar doğrudur bilemem ama annem tencerede yapıyor plastikte olmaz demişti seninki sanırım öyle birşey tam bilmiyorum ama doğruluğunu :) ellerine sağlık bu arada :)

Canim ben hep hazir sütle yaparim.
Sutu serçe parmagini yapmayacak kadar isit. Bak kaynatma ya aksin!
Taş gibi oluyor taş:)
Ya bende ev yogurdu bulamadigim icin hazir yogurtla mayaladim, igrenc oldu resmen. Sakizli gibi uzuyo yogurt akiskan degil. Tuhaf oldu. Bende cokelek yaptim mecburen midem kaldirmadi oyle. Neden oyle olduki? Siz neyle mayaliyorsunuz?

Ben Çelik saklama kabında yapıyorum her hafta ve bir önceki yaptığım yoğurttan ayırıp onunla mayalıyorum ben de yeni öğrendim yoğurt yapmayı birde çok fazla saat battaniyenin Altında tutarsanız sulu oluyor 3 saat sonra üstündekileri kaldırmak gerekiyor 3 saat sonra üstünü açıp biraz daha o şekilde duruyor sonrada buzdolabına koyuyorum

ohh misss gibi olmuş ellerine saglık...bende sütçüden alıp evde mayalıyorum...şimdi hazır yogurda burun kıvırır olduk...

Cam kasede veyahut çelik tencerede mayalıyorum...plastikte yapmayın sakın...

Canim hazir yoğurda azcik seker kat. Bide kap kaynar şutu yoğurda ekleesen tutmaz o. Sütle yoğurdu karistirirken sütun kaynar olmamasına dikkat et

Tesekkur ederim canm denicem ben haşir sütle yaparken şutu kaynatmistim birde bakkalbyogurdu kullanmistim ondan olmadi sandim

Bunu denemek için yaptim canim cam kap alip bundan sonra onda yapmaya düşünüyorum dediğimiz gibi plastikler cokbsaglikli degildir

Ben Çelik saklama kabında yapıyorum her hafta ve bir önceki yaptığım yoğurttan ayırıp onunla mayalıyorum ben de yeni öğrendim yoğurt yapmayı birde çok fazla saat battaniyenin Altında tutarsanız sulu oluyor 3 saat sonra üstündekileri kaldırmak gerekiyor 3 saat sonra üstünü açıp biraz daha o şekilde duruyor sonrada buzdolabına koyuyorum

Toplam kaç saat disarda durmasi gerek bezden cikardiktan sonra

Ben baştan anlatayım sütçüden aldığım sütü kaynatıyorum sonra ılıyınca küçük parmağımı azıcık yakacak sıcaklığa geliyor bir kasede biraz yoğurt az şeker ve tuzu karıştırıyorum şeker erimesi Lazım sonra sütten kaşıkla Alıp yoğurt ile karıştırıyorum birkaç Kaşık bu karışımı sütün içine döküp şöyle bir karıştırıyorum fazla değil
Bu işlemi akşam saat 9 gibi yapıyorum sonra Alıp sarıp sarmalıyorum battaniye ile 3 saat orda duruyor yatarken saat 12 de açıyorum örtüleri ama yerinden kaldırmıyorum sabah işe giderken de buzdolabına koyuyorum ben gelene kadar katılaşıyor
Sonradan sulanırsa da cacık yapıyorum sularını Sak'ın atmayın çok Şifalı imiş :KK50:

Ben baştan anlatayım sütçüden aldığım sütü kaynatıyorum sonra ılıyınca küçük parmağımı azıcık yakacak sıcaklığa geliyor bir kasede biraz yoğurt az şeker ve tuzu karıştırıyorum şeker erimesi Lazım sonra sütten kaşıkla Alıp yoğurt ile karıştırıyorum birkaç Kaşık bu karışımı sütün içine döküp şöyle bir karıştırıyorum fazla değil
Bu işlemi akşam saat 9 gibi yapıyorum sonra Alıp sarıp sarmalıyorum battaniye ile 3 saat orda duruyor yatarken saat 12 de açıyorum örtüleri ama yerinden kaldırmıyorum sabah işe giderken de buzdolabına koyuyorum ben gelene kadar katılaşıyor
Sonradan sulanırsa da cacık yapıyorum sularını Sak'ın atmayın çok Şifalı imiş :KK50:

Teşşekürederimcanım yalnız şeker ve tuzun miktarını ne kadar atıyosun kaşıkla ölçerekmi atıyosun göz kararımı

Back