- 4 Şubat 2021
- 147
- 483
-
- Konu Sahibi Pelusayicik
Bence hic gerek yok :) ilk kez bebegim icin yaptığımda gozumde buyumustu ama cok kolaymis. Ginluk sutu kaynatin, parmaginizla test ettiginizde 6 sn den sonra sicak geldigi noktada mayasini ekleyip karistirin. Bir ortu ile sicak tutun. 4saat bekleyin ve hazir. Sut soguk olursa tutmaz. Kurtarmak icin bir kapta sicak suda bekletebilirsiniz.Merhaba bebeğim 5 aylık.. Ek gıda için hazırlıklar yapıyorum.. Yoğurt yapma makinesi kullanan memnun kalan/ kalmayanlar yorum yapabilir mi? Yıllar önce bir kez yoğurt yapmıştım bu arada.. Pratik mi?
Bence kendiniz mayalayınMerhaba bebeğim 5 aylık.. Ek gıda için hazırlıklar yapıyorum.. Yoğurt yapma makinesi kullanan memnun kalan/ kalmayanlar yorum yapabilir mi? Yıllar önce bir kez yoğurt yapmıştım bu arada.. Pratik mi?
Daha pratik olmaz mı yaa? bir de günlük süt derken marketten mi alıyorsunuz?Bence hic gerek yok :) ilk kez bebegim icin yaptığımda gozumde buyumustu ama cok kolaymis. Ginluk sutu kaynatin, parmaginizla test ettiginizde 6 sn den sonra sicak geldigi noktada mayasini ekleyip karistirin. Bir ortu ile sicak tutun. 4saat bekleyin ve hazir. Sut soguk olursa tutmaz. Kurtarmak icin bir kapta sicak suda bekletebilirsiniz.
Küçük kavanozlarda yapmak da mantıklıymış teşekkür ederimBence kendiniz mayalayın
Makineye bırakacak kadar zor bı iş degıl ki
Kucuk kavanoza 42 derecelik sütü bı tatlı kaşığı yogurdu koyun karıstırın. Agzını kapamadan bezle sarın ( o bez sadece yogurt bezi olsun deterjan degmesın.
Dört saat sonra acın. Buzdolabına koyun
Sütü kaynat sonra soğumaya birak parmağını içine sokup 8 e kadar say dayanabilirsen mayani at karistir. Ben porsiyonluk kavanozlara koyuyorum. fırını 50 dereceye ayarla biraz ısınınca kapa koy içine sabaha hazır. Dolaba ağzı açık koy biraz öyle dursun bir kaç saat sonra kapatirsin kapağını Makinaya ne gerek var. Ben yoğurdu sade active ile mayaliyorum kıvamı ve tadı çok güzel oluyor. Bebeğimde çok güzel yiyor.Merhaba bebeğim 5 aylık.. Ek gıda için hazırlıklar yapıyorum.. Yoğurt yapma makinesi kullanan memnun kalan/ kalmayanlar yorum yapabilir mi? Yıllar önce bir kez yoğurt yapmıştım bu arada.. Pratik mi?
Sut sadece kayniyor ve isisi dusuyor bu kadar hiç gerek yok bence. Gunluk sut evet marketten sek ve sutasin var.Daha pratik olmaz mı yaa? bir de günlük süt derken marketten mi alıyorsunuz?
Ben çok memnunum bebekten önce alıp kendimiz içinde kullanıyordum,şimdi bebeğim için pratik ve kullanışlı ,weewell bendeki kendi kavonozlarıda ideal,Merhaba bebeğim 5 aylık.. Ek gıda için hazırlıklar yapıyorum.. Yoğurt yapma makinesi kullanan memnun kalan/ kalmayanlar yorum yapabilir mi? Yıllar önce bir kez yoğurt yapmıştım bu arada.. Pratik mi?
Ben de bu markayı düşünüyorum sütü ve mayayı hangisini tercih ediyordunuz?Ben çok memnunum bebekten önce alıp kendimiz içinde kullanıyordum,şimdi bebeğim için pratik ve kullanışlı ,weewell bendeki kendi kavonozlarıda ideal,
Hangi markayı kullandınız? Ben de tembelim diyebilirizBen kullandım bence çok pratikti. Marketten günlük süt alıp koyuyordum mayalıyordum oldu bitti. Kaynat soğut derdi yok. Tabi ben biraz tembel de olabilirimbir de dr 3 günde bi taze mayala demişti o yüzden 3 porsiyonluk yapıveriyordum 3 günde bir
Ben de weewell kullandım bazen marketteki hazır probiyotik mayadan yaptım, bazen kendi kalan yoğurdundanBen de bu markayı düşünüyorum sütü ve mayayı hangisini tercih ediyordunuz?
Hangi markayı kullandınız? Ben de tembelim diyebilirizHangi mayayı kullanıyordunuz?
Günlük cam şişe süt içim, maya önceki yoğurdu kullanıyorum hep taş gibi oluyor 42 derecede 8 saat weewellBen de bu markayı düşünüyorum sütü ve mayayı hangisini tercih ediyordunuz?
Hangi markayı kullandınız? Ben de tembelim diyebilirizHangi mayayı kullanıyordunuz?