Dolmalar Sarmalar Yoğurt Soslu Biber Dolması -Resimli-

ayy dolmanın güzelliğineeeeee,
ellerin dert görmesin bacım,
kız nasıl bir dolmadır o öyle maşallah büberleride koca koca bulmuşun.
hemen yapmam lazım iftara kaynımlar gelcek.
sağol paylaşım için gülüm.

hersey çok güzel ellerinize saglık .ama birsey dikkatimi cekti tarifini verirken herseyi türkçe yazıp zorluk derecesini yabancı yazmıssın ya güldürdün beni hehehehhe:90:

Biber dolmasını nedense ep içine yoğurt dökerek yerdim ama gayette güzel olurdu sıcakla soğuğun birbiriyle karışması.o lezzet,o tat ıımmmm. En yakın zamanda yapayım ben bunu. :))

dolma yapımca içi tam pişmio ne yapmalıyın

Biraz daha uzat pişirme süresini ve suyunu da artırabilirsin bence

Biber dolmasını nedense ep içine yoğurt dökerek yerdim ama gayette güzel olurdu sıcakla soğuğun birbiriyle karışması.o lezzet,o tat ıımmmm. En yakın zamanda yapayım ben bunu. :))

Ben de çok severim zıt tatları.

dolma yapımca içi tam pişmio ne yapmalıyın

ilk yaptığım dolmamın üstü pişmiş alt tarafı pişmemişti bende diğer yapışımda biberin hem altından hemde yanlarından birkaç yere sivri uçlu bir bıçağı batırdım hatta annem ''içine su alır tadı kalmaz''demişti ama hiç alakası yok gayette güzeldi tadı.ama sadece batıracaksın gözle görülür yaralamayacaksın:69:

annem dolma içini şöyle yapar;önce soğanı kavurur sonra salçasını ekler biraz daha kavurur,göz kararı sıcak su ekler pirinçler diriliğini kaybetsin diye.suyunu çekip indirmeye yakın baharatlarını atar hafif soğuyuncada maydanozu ekler.böylede deneyebilirsin.

Son düzenleme:
İşte resimler...

Üzerine domates kapatmak yerine tekrar biberlerden kestiklerimi kapatıyorum, kısık ateşte ve tencere kapağı yarım açık şekilde pişirdiğim için kapak yaptığım biberler de oynama pek fazla olmuyor. Bu arada biberim bitti, tencerede yer kaldı diye birde kabak doldurdum onunda üstünü aynı şekilde kapatttım. İçine nane de koyabilirsiniz ama ben sosa eklediğim için gerek görmedim.:utangac:

Pişmemiş hali...
pict0004nk8.jpg

Pişmiş hali...
pict0006xk8.jpg

Ve servisi...
pict0007gv4.jpg

cokacimcoookAfiyet olsuncokacimcoook

ohhhhhhhh goruntuuuye bak harıka elıne saglık cnm

İşte resimler...

Üzerine domates kapatmak yerine tekrar biberlerden kestiklerimi kapatıyorum, kısık ateşte ve tencere kapağı yarım açık şekilde pişirdiğim için kapak yaptığım biberler de oynama pek fazla olmuyor. Bu arada biberim bitti, tencerede yer kaldı diye birde kabak doldurdum onunda üstünü aynı şekilde kapatttım. İçine nane de koyabilirsiniz ama ben sosa eklediğim için gerek görmedim.:utangac:

Pişmemiş hali...
pict0004nk8.jpg

Pişmiş hali...
pict0006xk8.jpg

Ve servisi...
pict0007gv4.jpg

cokacimcoookAfiyet olsuncokacimcoook

ohhhhhhhh goruntuuuye bak harıka elıne saglık cnm

şimal hanım emeğinize ve ellerinize sağlık yarın ilk işim biber dolması yapmak olcak :) çok enfes görünüyorlar...

Back