Dolmalar Sarmalar Yoğurt Soslu Biber Dolması -Resimli-

XSXimal

Üzeni yolla... Salla...
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2007
2.082
9
641
Çanakkale
Kullanacağım her biber için 1 yemek kaşığı pirinci ölçü olarak aldım. Biberlerim orta boy sayılır.

Dolmaları yıkayın, üstünden bıçak yardımı ile kesin, içini temizleyin.
Pirincinizi temizleyip yıkayın.

Dolmalık biber
Pirinç
Orta boy soğan
3 domates rendesi
Tuz, karabiber, kimyon
½ çay bardağı zeytinyağı
Sosu için
1 bardak yoğurt
1 çy kaşığı nane
1 çy kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çy kaşığı tuz

Soğanı ince ince kıyın, domates rendesi, baharatları ve zeytin yağını katarak harmanlayın.
Dolmaların içini doldurup üzerini kestiğiniz biberleri kapatmak için tekrar yerine koyun.
Üzerine yeteri kadar su ekleyin (suyun içine biraz limon ve yağ katarsanız biberler daha kolay pişer ve daha yumuşak olur.)
Kısık ateşte pirinçleriniz kabarana kadar pişirin.
Piştikten sonra kapağı kapatın 30dk kadar içini çekmesini bekleyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte resimler...

Üzerine domates kapatmak yerine tekrar biberlerden kestiklerimi kapatıyorum, kısık ateşte ve tencere kapağı yarım açık şekilde pişirdiğim için kapak yaptığım biberler de oynama pek fazla olmuyor. Bu arada biberim bitti, tencerede yer kaldı diye birde kabak doldurdum onunda üstünü aynı şekilde kapatttım. İçine nane de koyabilirsiniz ama ben sosa eklediğim için gerek görmedim.

Pişmemiş hali...

Pişmiş hali...

Ve servisi...

cokacimcoookAfiyet olsuncokacimcoook

şimalcim çok güze görünüyor ellerine sağlık cokacimcoook
ama ben tencerede dolma yapamayanlardanım
ya çiğ kalır ya da çok pişer.senağlama
ben fırında süt ile pişiriyorum çok güzel oluyor
yiyen bir daha istiyor:dance::dance::dance:

belki bir gün bende eklerim...kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

canim ellerine saglik enfes gorunuyor...ben cocuklugumdan beri dolmayi cok severim..Turk mutfagimiza bayiliyorum..tabi boyle hunerli parmakli hanimlarin yaptigi guzel yemeklere de

sevgilerimle

Bende fırında yapamıyorum işte...:1no2:
Hani diyorum ki, eğer birgün yaparsan ekle ve şunun inceliklerini bana da anlat.
:Saruboceq:

cok güzel görünüyo ellerine sağlık iştahım kabardı yoğurtlu hic denemedim . canım ellerine emeğine sağlık

Valla bu zamana kadar dolma içi çıkarma hususunda anadan gördüğümüz yöntemi deniyorduk kesmek hiç aklımıza gelmemişti.Teşekkürler bir şey daha öğrettiğin için:lepi:

emeklerine saglik super olmuslarcokacimcoook

çok güzel görünüyor bende yapacam bugün saol ya pirinç ayarını öğrenmiş oldummm hihoyyyt :teytey: zemuszemus :dance:

eline sağlık güzel olmuş. yoğurt kullanırım bende. bazen doatesli sos da yaparım.
ayrıca hani sapları kesiyoruz ve ya çıkartıyoruz ya, tohumlu sap kısmın,sadce tohumlarını eldiven yardımıyla ayıklıyorum(yoksa eli çok boyuyor)orada bir kubbe oluşuyor ya orayı kesiyorum. mantar kattığınız her yere mantar yerine kullanabilirsiniz. ben sotelenmişini ve menemen içinde çok seviyorum. hele kışlık biver falan yapacaksak evde onları ayıklayıp buzluğa bile atıyorum.. yalancı mantar yani

yOĞURSUZ YENMEZKı ZATEN DOLMA, BıZ AıLEMıZDEN ÖYLE GÖRDÜK EN AZINDAN, EVDE YOĞURT YOKSA DOLMA ASLA YAPILMAZDI.

kızlar arkadaşımı ağarlıyacagımda, akşam yemeği için. kıymalı dolma biberinin yanına rus salatası gider mi. ortaya mevsim salata rus salata koysam olur mu sizce ????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…