- 27 Ocak 2020
- 5.986
- 11.612
- 168
Siz farketmeden içine karıştı belki kaymak..Hayir kaymagi aldim ustten özellikle kaymaksiz mayalarim zaten..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Siz farketmeden içine karıştı belki kaymak..Hayir kaymagi aldim ustten özellikle kaymaksiz mayalarim zaten..
Canim instagram kullanmiyorum ama saolay hiç başıma gelmedi daha önce ya. Instagramda erdem öner vardı gıda mühendisi. Ona mı yazsanız yoğurt mayalamayı falan anlatıyordu![]()
Aynen ne yapsan kaymak oluyor.Ben birazını içmek için ayırıyorum.Güya üstteki kaymağı alıp kavanoza koyuyorum .Ertesi gün 1 parmak kaymak oluyor.Ama arkadaşın kaymak değilKaymaksız yoğurt yapacaksanız hemen mayalamamanız lazım. İçinde bulunan yağlar hemen üstte toplanmıyor çünkü. 1 gece buzdolabında üstü açık bekletip kaymağı alın, o zaman içinde kaymak oluşacak yağ kalmıyor![]()
Bu bilgi icin tesekkur ederimKaymaksız yoğurt yapacaksanız hemen mayalamamanız lazım. İçinde bulunan yağlar hemen üstte toplanmıyor çünkü. 1 gece buzdolabında üstü açık bekletip kaymağı alın, o zaman içinde kaymak oluşacak yağ kalmıyor![]()
Mayanıza bir çimdik tuz ve toz şeker katın. İyice çırpın süte katmadanKomple kaymagi sutten ayirip oyle mayasini katarim. Ilk oldugunda yogurt cok iyiydi boyle bir durum yoktu ki mayalamada hata ettim diyim? Sonlara dogru gordum bu durumutamam yogurt bitti ama mayalik ayirmistim demekki o da boyle ben simdi bununla nasil mayaliyim yeni sutu?
![]()
Ne yapmali peki?Fazla kaynatınca dibten koyulaşıyor hatta onu karıştırırsanız yoğurtta yanık kokusu oluyor.
Süt tortusu mu canım, dipte tutanAynen ne yapsan kaymak oluyor.Ben birazını içmek için ayırıyorum.Güya üstteki kaymağı alıp kavanoza koyuyorum .Ertesi gün 1 parmak kaymak oluyor.Ama arkadaşın kaymak değil![]()
Onu yapuyorum canimMayanıza bir çimdik tuz ve toz şeker katın. İyice çırpın süte katmadan![]()
Kaynat sonra sıcak sıcak başka kaba boşaltNe yapmali peki?![]()
Kaymaksız yoğurt yapacaksanız hemen mayalamamanız lazım. İçinde bulunan yağlar hemen üstte toplanmıyor çünkü. 1 gece buzdolabında üstü açık bekletip kaymağı alın, o zaman içinde kaymak oluşacak yağ kalmıyor![]()
Kaynattıktan sonra farklı kapta mayalayın, eğer dibi tutma ise tabi.Ne yapmali peki?![]()
Evet ouleyse ne yapmak lazim acabaSüt tortusu mu canım, dipte tutan![]()
Ya bilirsin bazen fazla kaynayınca tencerenin dibinde bir tabaka oluşur.O tencerede yapınca yoğurdun dibide öyle kalır bence öyle olmuş.Süt tortusu mu canım, dipte tutan![]()
Yok dibi tutmuyor. Normalde baska kapta mayalardim bu kez sutum azdi kaynattigim kapta mayaladim mecburKaynattıktan sonra farklı kapta mayalayın, eğer dibi tutma ise tabi.
Ben hususi kaymaklı olsun isterim, tereyağımı evde yaptığım için.yoğurdun kaymağı olsa üstte kalır. Sütün içine de karışmamış. Bence ondan değil. Ben kaymak tutmasına izin vermeden sürekli karıştırarak soğuturum sütü yoğurdun kaymağı olsun diye. Yine de içinde böyle bir şey görmedim.
Mayalanır bir şey olmazSimdi asil soru; bu maya ile yeni yogurt mayalanir mi![]()
Aaa olur suzerimMayalanır bir şey olmazİçine sinmiyorsa süz :)
Çok kaynatıyorsan yokAaa olur suzerimcok sagolun. Ozaman kaynattigim kapta mayalamak yok bir daha
![]()
Ben hususi kaymaklı olsun isterim, tereyağımı evde yaptığım için.![]()