Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nasıl mayalıyorsunuz kendi yaptığım yöntemi anlatayım.Bayagidir evde yogurt yapmayi deniyorum ama bazilari cok guzel olurken cogunda sut tadi kaliyor. Neyi yanlis yapiyorum?
Sutu kaynatiyorum sonra 10 15 dk kaynatmaya devam ediyorum. Sonra cam kavanozlara doldurup ilimasini bekliyorum. Kucuk parmagim 4 sn dayaniyorsa her kavanoza bir tatli kasigi yogurt karıştırıyorum. Sonra kapaklari kapatip bir beze sarip 4 saat bekletiyorum. Teoride cok basit geliyo ama pratikte beceriksizim galibaNasıl mayalıyorsunuz kendi yaptığım yöntemi anlatayım.
Sütü kaynatıyorum kapatınca soğumaya bırakıyorum ne sıcak ne soğuk,5 kg süte en fazla 2 yemek kaşığı yoğurt katıyorum,sütü pişirdiğim tencerede bırakıyorum başka birşeye dökmüyorum,çünkü kaymağı kaybolur ve çok ince tabaka tutar,yoğurdu kenar kısmından katıp hafif karıştırıyorum çorba karıştır gibi karıştırmıyorum ki kaymağı kaybolmasın,üzerine süzgeç koyarım,tencere kapağı koymam kapak konursa sulanır,üzerine sofra bezi örtüp onunla sararsın,3 saatte mayalanır yoğurdum benim,hadi bilemedin 4 saat olsun,maya kullanırkende hazır kullanmayın ev yoğurdu olsun.
Ben biraz sicak mayaliyorum. O yuzden oluyor yani sut tadi demek ki. Kucuk parmagimi koyuyorum 4 sn falan dayaniyorsa mayaliyorum. Sureyi artirayim mi o zaman?Annem süt tadı olan yoğurt severdi. Bu sebeple sıcakken mayalardı. Sütün ılık parmak yakmicak düzeyde olsun derim.
Ben başka kaba boşaltmıyorum hiç çünkü boşaltınca sütün üstünde oluşan kaymak dagılıyor,ve 10 kadar sayarım en fazla tencerede deneyin birde direk pişirdiğiniz tencerede.Sutu kaynatiyorum sonra 10 15 dk kaynatmaya devam ediyorum. Sonra cam kavanozlara doldurup ilimasini bekliyorum. Kucuk parmagim 4 sn dayaniyorsa her kavanoza bir tatli kasigi yogurt karıştırıyorum. Sonra kapaklari kapatip bir beze sarip 4 saat bekletiyorum. Teoride cok basit geliyo ama pratikte beceriksizim galiba
Ben biraz sicak mayaliyorum. O yuzden oluyor yani sut tadi demek ki. Kucuk parmagimi koyuyorum 4 sn falan dayaniyorsa mayaliyorum. Sureyi artirayim mi o zaman?
Bir deniycem dediginizi. Insaallah olur ya. Denemekten biktim artik.Ben başka kaba boşaltmıyorum hiç çünkü boşaltınca sütün üstünde oluşan kaymak dagılıyor,ve 10 kadar sayarım en fazla tencerede deneyin birde direk pişirdiğiniz tencerede.
Düdüklü tencere iyi fikirmis:) ama kapak kapanınca cok sulaniyor delikli bir suzgec koyup bezle sarinca bez suyu emiyor yogurt fazla sulanmiyorben düdüklüye kapağı açık bir şekilde sütü kaynatıyorum sonra ocağın altını kapatıp üstündeki duman gittiğinde 5 lt süte 3 yemek kaşığı yoğurt ekleyip çırpıcı ile karıştırıyorum düdüklünün kapağı burada devreye giriyor kapatıp sabaha kadar dışarda sabahta dolaba yerleştiriyorum akşam geldiğimde yoğurt hazır oluyor... üstünde toplanan suyu bir kaba ayırın böbrek taşı olanlar o yoğurt suyunu içsin bu da doktor tavsiyesi duyurulur...
Merhaba, ben de evde yoğurt mayalıyorum hiç de sarmıyorum. Fırının içinde sıcak su torbasıyla koyun koyuna :)Bayagidir evde yogurt yapmayi deniyorum ama bazilari cok guzel olurken cogunda sut tadi kaliyor. Neyi yanlis yapiyorum?