• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoga başlangıç egzersizleri

DansPerisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2011
26
4
36
İstanbul
Güne yoga ile sağlıklı ve zinde başlayın …

1- Egzersiz : Esneme , Kuvvetlenme, Aktivasyon

$IMG_2293.jpg

Bacak kasları güçlendirilir, vücudun yan kasları esnetilir ve kanat solunumu yoğunlaştırılır.

Egzersizi çok yavaş yapın ve değiştirerek her iki yöne 3 kez tekrar edin. Dik bir şekilde, bacaklarınızı geniş açarak matın üzerinde durun.

Egzersizin tamamında sırtınızı stabilize etmek için karnınızı hafifçe içeriye çekin. Bu sırada nefesinizi tutmayın! Bir ayağınızı dışa doğru çevirin ve bacağınızı bükün.

Nefesinizi bırakın ve üst gövdenizi bükülü bacağınıza doğru eğin. Kolunuzu uzatılmış bacağın hizasında uzatın. Alttaki kolunuzu büktüğünüz uyluğun üzerine koyun. Kısa bir süre bu pozisyonda kalın ve nefes alırken çıkış pozisyonuna dönün.

2- Esneme Kuvvetlenme, Rahatlama

$IMG_2294.jpg

Karın ve göğüs esnemesinin yanısıra sırt ve boğaz kasları güçlendirilir, kaburga arasındaki kaslara oksijen taşınır ve omuz kaslarında kan dolaşımı yoğunlaşır. Eğer boyun omurlarıyla ilgili bir sorununuz varsa mutlaka öncesinde egzersizi yapıp yapmayacağınızı doktorunuza sorun.

Egzersizi çok yavaş yapın ve 5 kez tekrar edin. Düz bir şekilde sırt üstü yatın. Ellerinizi kalçanızın altına itin. Avuçlarınız bu sırada aşağıya doğru bakmalıdır.

Ağırlığınızı yavaşça dirseklerinize aktarın. Başınızı hafifçe kaldırın ve resimde gösterildiği gibi sırtınızla bir boşluk oluşturun. Göğüs kafesinizi kaldırın. Çenenizin yukarıyı görmesini sağlayın. Ağırlığınızı dirseklerinize aktarın. Sakince nefes alıp vermeye devam edin ve pozisyonunuzu yavaşça başlangıç durumuna geri getirin.

3- Güçlenme, Hareketlenme

$IMG_2295.jpg

Kalça ve uyluk kasları güçlendirilir, omurga kemiği hareketlendirilir. Çok oturan kişiler için çok iyi bir egzersiz.

İki dizinizi ve ellerinizi matın üzerine koyun. ( dört ayaklı duruş). Egzersizin tamamında sırtınızı stabilize etmek için karnınızı hafifçe içeriye çekin. Bu sırada nefesinizi tutmayın! Bir diziniz yavaşça yukarıya çekin ve kavisli bir bel yapın. Bu sırada nefesinizi verin. Nefes alırken çektiğiniz bacağı yavaşça düz bir şekilde arkaya uzatın. Başınızı bu sırada belkemiğinizin uzantısı gibi tutun. Bu sırada beliniz mutlaka dümdüz olmalıdır.

Nefes verirken dizinizi tekrar başınıza doğru çekin ve devam edin. Hareket; bacağınızı indirmeden akıcı, yavaş ve kontrollü bir şekilde yapılmalıdır. Egzersizi her iki tarafta 3 kez tekrar edin.

4- Esnenme, Konsantre, Rahatlama

$IMG_2296.jpg

Bu egzersiz yoga programının başında veya aralarında da severek yapılır. Rahatlatır, sinir sistemini sakinleştirir, daha iyi konsantrasyon sağlar ve dengeleyici etkiye sahiptir. Aynı zamanda bedenin sırt kısmı da gerdirilir.

Matın üzerine oturun. Bacaklarınızı hafif çekin. Ellerinizi yaklaşık ayak hizasına yere bırakın. Alnınızı gevşek bir şekilde iki dizinizin arasından yere doğru inmesine izin verin. Kollarınızı germeyin, ensenizi rahatlatın. Kürek kemiklerinizin arasında rahatlama hissedene kadar bilinçli olarak kaslarınızı gevşek bırakın.

Nefes alıp verin. Yaklaşık 10 nefes alış veriş boyunca bu pozisyonda kalın.

Alıntılar ; TCM​

Bilgi edinmek, başlamak ancak ilk önce bir merkezde değil de, evde kendi ortamınızda deneyimlemek istiyorsanız Zeynep Aksoy'un Yoga DVD'sini önerebilirim.

Ben 2 yıldır yapıyorum yoga. Evde dvd ile çalışmak zor oluyor. Çünkü hoca yok, yanlış yapsan düzeltecek kimse yok. Bi de hareketleri yaparken çok dikkat etmek lazım, Allah korusun zorlarsan bir yerlerini incitebilirsin. Ondan ben yoga merkezi tavsiye ediyorum, hem hoca birebir ilgileniyo hem de parayı verince insan mecburen gidiyo. Yoksa alırsın dvd'yi bi köşede kalır unutursun. Bi de biz kadınlar ev işiydi, çocuktu, mutfaktı derken evde yapmayız yaa :)) Ama bi kursa gidince orda öğrenince belki sonra evde de yaparsın. Merkez seçerken çok dikkat etmek lazım. Bissürü hindu yapmaya çalışan yer duydum ben, sonra dinden çıkmayın. Eğer sizi hindistana götürürüz falan diyolarsa o iş sakat söyleyim. Eğer gittiğiniz yerde böyle 8-10 kollu garip yaratıkların resimleri falan varsa (hindu tanrısıymış onlar), ya da böyle bi köşede mumlar, çiçekler sunak gibi şeyler varsa aman uzak durun, yoga yapıyom derken hindu olmayın. Merkezin adında zaten hindu kelime varsa genelde öyle çıkıyo oralar.

yogaşala ve cihangir yoga'nın çok iyi olduğunu duydum, keşke halkalı gibi dünyanın öbür ucunda oturmasam :(

Sevgili duygu_01 Halkalı'ya yakın Bakırköy'de Yoga Akademi var orası da çok iyi bir merkez. İstersen bir araştır, internette yoga akademi bakırköy yazsan çıkar herhalde. İyi yogalar şekerim :))

Sevgili duygu_01 Halkalı'ya yakın Bakırköy'de Yoga Akademi var orası da çok iyi bir merkez. İstersen bir araştır, internette yoga akademi bakırköy yazsan çıkar herhalde. İyi yogalar şekerim :))

Evet orayı da araştırdım ancak saatleri bana çok ters şu anda.. Ufukta taşınma planları gözüktü gibi, Bakırköy yakınına gelirsem seçeceğim merkez bu olur kesinlikle :)

Yoga Academy bence süper. İşi çok iyi biliyorlar, sonuçta 53 merkezleri var. Beni iyileştirdiler. Vallahi tereddüt bile etmeyin, sistem mükemmel.

Back