- 6 Aralık 2010
- 2.941
- 2.073
- 30
-
- Konu Sahibi cheryblossommm
o da sanki düşünmüyo gibi.sevgi saygısında bişey yok ama.sadece herşeyin farkında olsan sadece sen değilsin diyo bana.Adam bir askerden gelsin,çalışmaya başlasın bakalım.
Ne kadar maaş alacak?
Nereden ev alacak/kiralayacak?
Sevgi ve saygınızda sorun yoksa maddiyata bakılır,seni ne kadar mutlu edeceğini az çok ailen tahmin eder.
Her ana baba kızının hem maddi hem de manevi rahet etmesini ister.
Bunları şimdi düşünmek gereksiz bence.
O düşünsün ve planlamasını seninle paylaşsın,elbet her iş yoluna girer,meraklanma.
açıktan okuyacak malum.devlet işi muallak.ben küçük bi ilçede oturuyorum ve akıl yürütemiyorum inanın.devamlı bi iş bulabilir mi ortalama maaşı olan 1500 fln olsa yeter.Erkek arkadaşın da okulunu bitirsin, düzenli bir işe girsin. Yaşlarınız daha küçük nasılsa. Bu süreçten ailene bahsetmek zorunda değilsin. Her şey yoluna oturunca da evlilik planları yapılır, işi gücü varsa ailen de kabul eder bana kalırsa.
o da sanki düşünmüyo gibi.sevgi saygısında bişey yok ama.sadece herşeyin farkında olsan sadece sen değilsin diyo bana.
açıktan okuyacak malum.devlet işi muallak.ben küçük bi ilçede oturuyorum ve akıl yürütemiyorum inanın.devamlı bi iş bulabilir mi ortalama maaşı olan 1500 fln olsa yeter.
konuyu açmıyorum ben dediğiniz gibi bi tık geride durmaya çalışıyorum bide askerde malum kafasını yemiyim diyorum.evlilikten falan bahsediyor ama ne biliyim bi planlaması yok spontane yaşıyo gibi.ne bileyim ben sonumuzu düşünerek hazırlandım deli gibi kpssye falan.konuşmayı da sevmez normalde .evlilikle ilgili hayallerinden bahsediyo ama iş güç hakkında pek bişey anlatmıyor.sen atanınca ben de bulunduğun şehirde güzel bi iş bulurum diyo.ben de o kadr rahat düşünemiyorum iş bulmak kolay mıdır bilmiyorum da büyük şehirde .1500 lük fln devamlı bi iş bulsa.tmm diyeceğim amaEee o düşünmüyorsa bu iş yaş bence.
Erkek evlilik için hazırlanmalı,kendini toparlamalı,ısrarcı olmalı.
Kadın bir tık geride olmalı.
Kadın tek taş,yüzük alıp evlilik teklifinde bulunacak değil ya?
ben de böyle düşünüyorum.bulabilir mi sizce böyle bi iş.lise mezunuyken.eniştesi mesela bi ünlü markanın fabrikasında çalışıyor evini falan rahat aldı.Devamlı bir işi olmazsa bence sen de evlilik düşünme. Para ile mutluluk olmuyor evet ama parasız mutlu hiç olunmuyor. Diyorum ya yaşlarınız daha beklemeye uygun nasılsa. İlk bulduğu iş asgari ücretten başlar, tecrübesi arttıkça maaşı da artar. Bu sürede siz de para biriktirebilirsiniz.
peki iş konusunda ne düşünüyorsun canım .sağolasın böyle uzunca anlatmışsın benim için :) lise mezunu olarak iş arayacak okulu bitirene kadar benim için düzenli ve devamlı bi iş olması önemli hani maaşı 1000 le başlasa zaman geçtikçe artsa biraz fabrikalarda falan olr ya yani.bulabilir mi ki böyle bi iş.benim karşılaştırmam biraz uzun sürecek sanırım. :) babam çok katı çocuğu hırpalamasın :)Öncelikle başından buna benzer bir olay geçmiş biri olarak yazıyorum :) Ben babaannemleele yaşıyorum ve belli sebeplerden dolayı kuzenimde bizimle yaşıyor. Neyse 2,5 sene önce şuan hala devam eden ilişkimin zedelenmesinden bahsedeyim. Babaannem de daha bir ciddilik yok askere gidecek vs. kendince saçma bir şekilde aklında kurup (tabii kuzenimin dolduruşuna da gelerek) erkek arkadaşımı arayıp tehditler konuşmalar yaptı. Her neyse herkes bizi ayrı bilsede biz görüşüyorduk. Bu süre zzarfında sevdiceğim askerliğini tamamladı. (Şuan hala iş aramakta) Bu sene aniden hadi artık tanışayım dedi erkek arkadaşım. Hiç hesapta olmadan babaannemi aradım evin müsait olup olmadığını onlara tanıştırmak için bir arkadaşımı getireceğimi (cinsiyet belirtmeden) artık onun içinin rahat olması için bunun gerekli olduğunu belirttim ve sonuç olarak eve gittik :) Güzel bir karşılama iyi bi sohbet eve gelen kuzenin şoke olması :) şimdi sonuç olarak ne diyeceksin ? Dün beni eve bıraktıktan sonra babaannemle yolda karşılaşmışlar ve babaannemin tepkisi oğlum neden gelmedin aşk olsun insan gelirde uğramaz mı ? Eve gelip bana Elmira neden çağırmadın eve çocuğu gelseydi. :)) Yani canım askerlik aile bireyleri için biraz daha önemli :) Çünkü askerliğini yapan kişi daha bir olgun ve daha iyi bir şekilde düşünür. En azından ENGELİ yok, diye düşünülür. :) askerden geldikten biraz sonra karşılaştırabilirsin :) biz iki ay sonra karşılaştırdık :)
peki iş konusunda ne düşünüyorsun canım .sağolasın böyle uzunca anlatmışsın benim için :) lise mezunu olarak iş arayacak okulu bitirene kadar benim için düzenli ve devamlı bi iş olması önemli hani maaşı 1000 le başlasa zaman geçtikçe artsa biraz fabrikalarda falan olr ya yani.bulabilir mi ki böyle bi iş.benim karşılaştırmam biraz uzun sürecek sanırım. :) babam çok katı çocuğu hırpalamasın :)
inşallah çok mutlu olursunuz canım çok çetrefilli yol gerçekten bu yollar.sevgilin maaşı dşük bulduğu içn mi istemiyor.ben artık kasiyerlik falan istemiyorum evlenecek sonuçta garanti bi iş istiyorum.inşallah kısmetleri önlerine gelir.çok fazla yönendiremiyorum şu an askerde.elimden geleni yapıyorum da ama ..Canım benimki de hala iş bulamadı ama keyfinden değil, onlarında borçları var mesela şuan ama yemin ederim bütün gün başvuru yapıyor. Birgün üye olduğu bir başvuru sitesine onun üyeliği aracılığıyla girdim bir baktım aynı güne ait sayfalarca başvuru ve çağırıldığı her yere gidiyor. İçin rahat olsun 1000 TL gibi bi rakamla başlamıyorlar yani benim sevdiceğimin gittiği çoğu yer maaş olarak 1300 dedi ve benimki de lise mezunu açıktan tamamlıyor. Zaten evliliği düşünüyorsa düzenli ve devamlı iş düşünür. Onu biraz da yönlendirecek olan sensin. Bende yön gösteriyoruö hep o da bana aynı şekilde :) kimi yerler var mesela 3 ayda bir çift maaş veriyor. Bankalara başvurup sınavlarına girebilir bu sırada kpssye çalışabilir. Bir sürü seçenek var ve elbet iyi yerlerde tanıdıkları vardır ya da aracı olacakları :)) Emin ol kimse benim babaannem kadar katı olamaz, yani yaptığı tehditlerin haddi hesabı yoktu ama şuan oğlu gibi :)
inşallah çok mutlu olursunuz canım çok çetrefilli yol gerçekten bu yollar.sevgilin maaşı dşük bulduğu içn mi istemiyor.ben artık kasiyerlik falan istemiyorum evlenecek sonuçta garanti bi iş istiyorum.inşallah kısmetleri önlerine gelir.çok fazla yönendiremiyorum şu an askerde.elimden geleni yapıyorum da ama ..
canım girdi o da bikez almadılar torpilli yere düştü.şu an oda istemiyo dağlarda doğuda yapamam ben diyor.ama yaş 25 kadar sınırlıymış iş güç bulamssa bidaha girmesi bizim için belki daha iyi olabilir.hiç istemiyo ya.tek dediği senin atandığın ilde ben kendme güzel bi iş bulurum sen merak etme diyor.konuşamıyoruz ki bu konuları.kapalı resmenYok az geldiği için değil aslında, şuan beklediği adı duyulmuş bir yer var görüşmeye gitti sonuçlanmasını bekliyor. Bu arada banka sınavına davet edildi girdi :)) bu da daha yeni oldu hatta şuan başka bir yerde buda adı duyulmuş bir yer ve görüşmede hala çıkmadı :) ehliyeti varsa arabalı işte düşünebilir SRC belgesi aldıktan sonra çoğu yerde arablı işe girebilir mesela. Bende LCW'da kasiyerdim ve evlilik için değişmesi gerekiyordu işimin şimdi İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışıyorum :) benide düzene sokan az çok oydu ama gelince düzgün bir iş istediğini söyledi :)) biz çok konuşuyorduk bu konuları onunla. İNŞALLAH canım gerçekten zorlu bir süreç askerden dönüşte iş bulmak ciddi anlamda zor tabii biraz da şans işi :) eğer işyerinde uzun süreliysen ve gitmişsen zaten dönüşte devam edebilirsin ama işte kimse öyle şanslı olamıyor. Uzmanlık sınavlarına falan girseydi onların fırsatlarını tepmesin erkek arkadaşım şuan pişmanım keşke girseydim der mesela ben gir demiştim ona. Erkekler ilk orada askerlikten bıktıkları için olumsuz gözle bakıyorlar oradan kaçıp kurtulabilmek için ama sonra pişman oluyorlar. Ki bu kadar insan yüksek puanlar yapıpta girelim askeriyeye diye çabalarken bence sizde bir değerlendirin derim.
boşver hayırlısı olur inşallah.sevdicğim çok araştırdım ben o konuyu sen rahat ol bkıldığı kadr kolay değil diyo.işin içindeyim çok kişiye sordum diyor.Yok az geldiği için değil aslında, şuan beklediği adı duyulmuş bir yer var görüşmeye gitti sonuçlanmasını bekliyor. Bu arada banka sınavına davet edildi girdi :)) bu da daha yeni oldu hatta şuan başka bir yerde buda adı duyulmuş bir yer ve görüşmede hala çıkmadı :) ehliyeti varsa arabalı işte düşünebilir SRC belgesi aldıktan sonra çoğu yerde arablı işe girebilir mesela. Bende LCW'da kasiyerdim ve evlilik için değişmesi gerekiyordu işimin şimdi İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışıyorum :) benide düzene sokan az çok oydu ama gelince düzgün bir iş istediğini söyledi :)) biz çok konuşuyorduk bu konuları onunla. İNŞALLAH canım gerçekten zorlu bir süreç askerden dönüşte iş bulmak ciddi anlamda zor tabii biraz da şans işi :) eğer işyerinde uzun süreliysen ve gitmişsen zaten dönüşte devam edebilirsin ama işte kimse öyle şanslı olamıyor. Uzmanlık sınavlarına falan girseydi onların fırsatlarını tepmesin erkek arkadaşım şuan pişmanım keşke girseydim der mesela ben gir demiştim ona. Erkekler ilk orada askerlikten bıktıkları için olumsuz gözle bakıyorlar oradan kaçıp kurtulabilmek için ama sonra pişman oluyorlar. Ki bu kadar insan yüksek puanlar yapıpta girelim askeriyeye diye çabalarken bence sizde bir değerlendirin derim.
canım girdi o da bikez almadılar torpilli yere düştü.şu an oda istemiyo dağlarda doğuda yapamam ben diyor.ama yaş 25 kadar sınırlıymış iş güç bulamssa bidaha girmesi bizim için belki daha iyi olabilir.hiç istemiyo ya.tek dediği senin atandığın ilde ben kendme güzel bi iş bulurum sen merak etme diyor.konuşamıyoruz ki bu konuları.kapalı resmen
atanmam kesin gibi canım.o da mayısta dönüyor.69 günümüz kaldı.babam şu an izin vermiyor zaten küçk biyerdeyim işde yok düzgün.Peki sen atanana kadar iş bakmayı düşünmüyor mu ? Sonuçta ne zaman atanacağın belli değil ve ne kadar yüksek puanın olursa olsun bu sene kısmetin yoksa giremezsin, hem kaldı ki program işi birazda bu :) ne kadar var senin atamanın belli olmasına ve onun askerden gelmesine?