- 10 Ekim 2014
- 31.902
- 142.910
- 798
- Konu Sahibi All is well
-
Bilmem ..duyuncaa dwli oldum benden habersiz çıldıracagımı bildiği için saklamış tesadügen öğrendim sonrası kaos ama benim ailem aile olmadığı için onunkiler en azından başta destek oldu diye teselli etmeye çalıştım işte kendimi
İyi de boyledir ozel sektor. Kac yerde calistiysam sekreter cay kahve de getirir,on muhasebe de yapar, telefona da bakar,yazismalari da yonlendirirdi, gayet normal. Sekretere sadece telefon baktirip on muhasebe yaptirmiyorlar malesef. Kac yillik sekretersiniz? Dil biliyor musunuz? Misal sekreterlikte 5 yil tecrubeniz olur,2 dil bilirsiniz o zaman yonetici asistanligina basvurursunuz. Ki onlar bile patrona cay kahve getirir. Holdingte de calistim kucuk firmada da,hepsinde durum bu. Siz kendi niteliginize nitelik katin,daha iyi bir ise basvuru yapin,kabul edilirseniz gecersiniz. O zamana kadar burada sabredin ki meteliksiz kalmayin.Hanımefendicim ben hakkıyla helal para kazanmak içi girdi işe ama girerken çay kahve denmedi o işlere bakan çalışan var ama ay dolmadan mişleti bıktırıp kaçırdıkları için işler bana kalıyor işimde ön muhasebe aslında sekreterlik değil yalnızca böyle olunca bana da geliyorlar işe almadan başkasını diğeri kaçıp gidiyor
Simdi yine bekara kari bosamak kolay diyecekler ama ben olsam bosarim. yeminle bosarim bu adami. Ben ugrasayim, didineyim, 2 vasita degistireyim o parayla adam gitsin kredi ceksin. bana acimayan adama hic acimam kapinin onune korum.
Hanimefendi bosuna calisiyorsunuz, tum emekleriniz kredi odemesine gidiyorsa. Esinizle konusun artik kredi odemek yok gitsin kendileri odesinler ya da ben yokum diyin bu kadar.
Atananamış öğretmenim 2 dalım var öğret de ama bakalım tekrar hazırlamaya başladımBence üniversite sınavına tekrar hazırlan.
Kayınvalidene de sen söyle laf arasında .
Yaşadığınız yere göre değişir ama asgari ücretle iş arayanaa iş çok, daha güzel bir iş bulabilirsin
En azından daha yakın.
Zaten çok olmadı işe başlayalı evde durumca daha çok düşünüp kafaya takıyordum yaşam kalitem düştü onlar yüzünden sıkıntı çekiyorum eşimin aldığı rahatça yetiyor bu durumlar olmasa bende dersimi çalışırdım rahatça ama yokMaalesef özel sektörde üç kişinin yapacağı işi bir kişi yapıyor. Şimdi kendimden örnek vereyim size 20 kusur senedir çalışıyorum .Bu iş yerinde 10 seneden fazla buradayım. Bu arada güya muhasebe ve finans elemanıyım.Yaptığım işler
- Telefona bakmak
- Çalan kapıyı açmak
- Muhasebe evrak vs giriş çıkış,para akışı
- Ofisboy (Dışarı işler)
- Elemanların iş elbise vs takipleri
- İSG ile ilgili tüm işler
- Çaycı ablamız yoksa ofiste olduğum süre içinde gelenlere çay vs.
- Bunlar aklıma gelenler
Ve ben bunları size yazıyorum ki öyle kolay iş bulunmuyor. Ve akşam nasıl oluyor anlamıyorum işim bitmiyor. 20 erkeğin arasında tek bayanım . Hepsiylede iyi anlaşırım .Şöylede bir avantajım var. İşim var dediğimde asla hesap sorma durumları olmaz bilirlerki ben işe gelmemeyi keyfi yapmam.
Bunları neden yazdım bilmiyorum ama ayrılıp ayrılmamız sizin kararınız. Başka bir yerde olsa çok büyük kurumsal bir firma olmadığı sürece bunlara maruz kalacaksınız. Ve sadece eşinizin ailesinin kredisi için çalışıyorsan çalışma derim sana
Atananamış öğretmenim 2 dalım var öğret de ama bakalım tekrar hazırlamaya başladım
Konu sahibinin yerine çalışacak bi yedek işgücü ordusu var diye işyerinde kemerle dövsünler ses çıkarmasın sizin mantığınıza göre. Ne ayıp şey şu söylediğiniz demek ki vasfınız bunu gerektiriyor nedir yav. Kadın benim iş tanımımda bu yok diyo siz daha mı iyi bileceksinizİşinizden memnun değilseniz çıkın,sizin yerinize çalışacak birsürü kişi vardır emin olun. Demekki vasfınız bunu gerektiyor ne istiyorsunuz genel müdürlük mü ?
Helal olsun size alninizdan öpüyorum:))Eşleriniz nasıl bu kadar rahatt rahat, konuşmadan, dinlemeden zart diye gidip kredi çekebiliyor ben onu anlamiyorum. Eşim annesine 1,500TL vereceginde bile bana sordu. Zaten keyfi birseydi o para ama geri ödeyecek dedi diye tamam demistim. O 1,500TL bile geri ödenmedi :)))))) söylene söylene söke söke aldim o parayi enayi yok karşisinda. Cocugundan rahat rahat para isteyebilen, borca sokan tipler genelde paranin ustune yatar, ödenmez onlar. Saglik haric hicbir ihtiyaclarini icin hayatta kredi çektirmezdim eşime.
İsinizden memnun degilsiniz dogru mu anladim? Ama sekreterler zaten cay kahve getir gotur yapiyorlar yani bildigim kadariyla. Hakkiyla para kazaniyorsunuz neden zorunuza gidiyor ki? Uzulmeyin bence ise devam edin. Borclariniz bitince nefes alirsiniz
İlla ki uzulur ama is bu. Ben muhendisim, ne isler yaptim 8 yilda. Sorun etmedim,yani sorun edecek insan calismamali zaten ozelde.bence bu böyle değil. ben eskiden fabrikada sekreterlik yapardım. koca fabrikada iletişimin hepsi bendeydi. giren çıkan falan. en az 5 patron oluyordu. müdürler falan hariç. çay işine başka biri bakardı. ama o izne giderken benden rica ederdi bakar mısın diye. ben de bakardım. bunu fırsat bilenler çay kahve isteyip dururdu. ha bunlar benim gibi çalışan yani.
insan o zaman üzülüyor dark. ben üniversite mezunuyum o lise mezunu benim arkam olmaığı için bulduğum işe girmişim o benden faydalanıyor aklınca!
hatta iyice saçmalayıp koca fabrikanın bulaşıklarını yıkamamı istediler. işte o gün çıktım işten. asıldım kpss ye. çok şükür geçti o kabus gibi günler.
konu sahibi ben olsam çalışmazdım bu şartlarda.
İlla ki uzulur ama is bu. Ben muhendisim, ne isler yaptim 8 yilda. Sorun etmedim,yani sorun edecek insan calismamali zaten ozelde.
Kimsenin is taniminda cay isterlerse getirmemek yazmazbu iş tanımına bağlı bence. ya da girerken konuştuğun işe. özel diye insanı da çok ezmemeleri lazım bence
Ben burada o işe bakıp hakkını alamadığı için çıkan kadınları görüyorum demek ki bu iş yerinde çay kahve garsonluk için ayrı mebla bütçe ile çalışan var ben keyifleri için bedava yapıyorum demek oluyoryaptığınız işi beğenmiyosanız çıkın madem. burada da iş yerinde çay taşıyan kadınlar var. ne demek kahvecisi oldum garsonu oldum. e o da iş. sonuçta size para getiriyor.
diğer sıkıntıları da eşiniz halletmeli. ailesi ile konuşmalı. yok yapmaz diyosanız böyle çekmeye devam.
Ben burada o işe bakıp hakkını alamadığı için çıkan kadınları görüyorum demek ki bu iş yerinde çay kahve garsonluk için ayrı mebla bütçe ile çalışan var ben keyifleri için bedava yapıyorum demek oluyor
Yani evet şartlar bu ya kırbacı yiyip susun ya da çıkın diyorsunuz anladımben de diyorum ki böyle düşünüyosanız o işte çalışmayın.
Size para lazim,cogu kisiye oldugu gibi. Neden ozel ders vermiyorsunuz? Biraz uygun fiyata verseniz evinizden bile cikmadan para kazanirsiniz,hem de ders calismaya vaktiniz olurBen burada o işe bakıp hakkını alamadığı için çıkan kadınları görüyorum demek ki bu iş yerinde çay kahve garsonluk için ayrı mebla bütçe ile çalışan var ben keyifleri için bedava yapıyorum demek oluyor
Yani evet şartlar bu ya kırbacı yiyip susun ya da çıkın diyorsunuz anladım
branşım sözel fizik mate.gibi derslere olduğu gibi talep yok ..ücretli her dönem başvuru yapıyorum ama çıkmıyor yoksa mesleğimi yapmak istiyorum burada konum sızlanmak değil lütfen işimden de bahsettim ki ne şartlarda borcunu ödediğimiz anlaşılsın fikir istedim sızlanmadımSize para lazim,cogu kisiye oldugu gibi. Neden ozel ders vermiyorsunuz? Biraz uygun fiyata verseniz evinizden bile cikmadan para kazanirsiniz,hem de ders calismaya vaktiniz olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?