Annesinin tahammülü yoktur tatil yapılmasına gezmeye gidilmesine. Eşimin hiç duymadım ailesine gezmekte olduğumuzu yada tatilde olduğumuzu söylediğini. O iş için şehir dışında oldugunu söyler hep. Duyduğu zaman hep benden duymuştur. Bende niye saklıyorsun diye kızarım eşime her seferinde. Sen bilmiyorsun. O evdeyken kimse keyif için birsey yapamaz der. 5 ay önce cok üzgünüm tadım yok dersin 5 ay gecer aradan planin olur. 5 ay önce ki konuşman yalanmış hikayeymiş gibi yorum yapar. 8 ay önce konusu olur maddi olarak sıkıntılıyız bu ara dersin. 8 ay gecer aradan sıkıntın çözülmüştür tatile gitmissindir. Sen demekki o sıkıntıyı hiç yasamamışsına getirir laflarını tavirlarini laf sokar. Bende şahit olduğum için bu tarz şeylere eşime cok fazla müdahale edemiyorum. Annesini o daha iyi taniyor sonuçtaAnlatır, anlatmaz orasını kendi bilir de "tadımız yok, tatile nasıl gidelim" diyerek olayı dramatikleştirmesinin anlamı yokmuş.
Annesi de oğlunu biliyor ki söylediklerini ciddiye almamış.
Zaten ciddiye alsa ne diyecek o an? Olmuş bitmiş bir olay. Diyecek bir şey bulamamıştır.