• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine hüsran:))

Balans

.
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
945
8
116
kızlar ne zaman diyete başlasam ilk günde herşey yolunda oluyor. taaaki akşama kadar akşam yemekten sonra canım sürekli birşeyler istioyor çay ve yanında muhakkak birşeyler derken bakıyorum yine diyet bozulmuş bugünde aynısı oldu neden yaaa neden bir günü dahi tamamlayamıyorum bu kadarmı acizim ben. anlayamadım ne yapmalıyımda şu akşam faslını kaçaksız tamamlamalıyım bugün diyete başladım öğünlerimisöyleyeyim size

saat 07:30 kahvaltı::1 tane yağsız börek, şekersiz çay bir bardak, domates, marol

ara öğün 10:00::5-6 domates dilimi++7-8 salatalık dilimi

öğle yemeği 12:30::10 kaşık kadar yoğurt+ yarım domates+yarım salatalık

ara öğün14:30:: deniz börülcesi 7-8 kaşık üzerine az zeytinyağı+limon+sarımsakla yapılan yoğurtlu sos

akşam yemeği saat 18:30:: bir tabak hazır çorba (kesme çorbası), dere oyu, yarım domates

buraya kadar hepsi güzelde akşama doğru havada soğukya 1 saata yakınfena halsiz ve yorgundum bide uykusuzluktanda olabilir bu durumu atlattım saat 21:30 dan sonra başladı çay isteği dayanamadım demledim olmadı yanına 1,5 tane yağsız börek+4 tane yulaflı halka şeklinde olan bisküvi varya ondan ve bir tanede ortası çikolotalı çokoprensler varya ondan yedim olmadı bu yani. akşama kadar hareket oranımı arrtırdım suyumu 2 lt ye yakın aldım ama akşam aralıksız
saate yakın bilgisayar başında otırdum ne bileyim bu son saatler beni üzdü neyapayım ben

bu arada saatlerin yanında gülücük çıkmış neyse onlar 30 demekti yani 12:30 + 14:30 ve 18:30 demek istedim 3 saate yakın bilgisayar başında oturdum

Bu konularda uzman değilim ama benim fikrim ; öğünlerin az ve eksik olmasından dolayı akşam mideniz kazınıyor.ya da şeker ile ilgili problem olabilir.Bir de karbonhidrat fazlalığı (börek gibi) kan şekerini oynatır.Mesela ben eskiden pazarları börek yerdim, kahvaltıdan sonra uyumak gelirdi içimden, ağırlık verirdi ama şimdiler de öyle bir sıkıntım kalmadı.

Kilonuz nedir, boyunuz nedir bilemiyorum ama diyette her kategoriden evet alınmalı ama bence börek, çörek tarzı şeylere hiç bulaşılmamalı.Karbonhidrat alımı için tam tahıllı ekmek (sabah1-2 dilim) hem tokluk verir hem de yağsız bile olsa böreğe nazaran daha faydalı ve az zararlıdır diye düşünüyorum.

Evden aburcuburu kaldırabilirsiniz, kendinize bir yöntem seçebilirsiniz (kalori takibi, x diyeti, y beslenme tarzı) ya da disiplin altına giremiyorsanız diyet listelerine bağlı kalıp liste dışına çıkmamayı deneyebilirsiniz.

Basit kalori hesaplarını öğrenebilirsiniz.Örneğin bir simit 250 kalori, aşağı yukarı 5 dilim ekmeğe eş değer.simit ve benzeri türevleri gördüğünüzde "şimdi 5 dilim ekmek yemenin ne gereği var?" diye kendinizi durdurabilirsiniz.

1 saatlik hızlı tempoda yürüyüş 300 kalori yaktırır ama bir parça börek 200 kaloridir.Yani 1 saat deli gibi hareket etseniz bile anca bir parça börek erir, kaldı ki eski yağlara etki eden bir çalışma olmaz.Bu sebeple spor aktivitelerinin de kalori değerlerini akılda tutmak işe yarayabilir.Böylece onca emek boşa gitmez.

Sizi tok tutan besinlerin listesini çıkarabilirsiniz,akşamları açlık hissedince bir bardak süt ya da 2 kaşık yoğurt yiyebilirsiniz.
Bol bol su içip, akşamları çay yerine yeşil çay içebilirsiniz böylece yanında yeşil çayın pek bir şey iyi gitmediği için abur cubur da yememiş olursunuz.Fazla sebze yerine et türevlerini tercih edebilirsiniz, hem protein alır hem de kolay kolay acıkmazsınız.

Ve en önemlisi; içten gelen motivasyon, istek.Kişi ve beyni tam hazır olmadığı müddetçe dünyanın ne diyetine aşlarsa başlasın, disiplini tutturamaz, hep başlar hep savsaklar ama ne zaman ki "ben hazırım, bu işi başarabilirim" der, içindeki gücü hisseder, o saatten sonra onu kesseler yemez abur cuburu :1:

Umarım istediğiniz hedefe sağlıkla ve istikrarla istediğiniz vakitte ulaşmış olursunuz.
hepimize kolay gelsin.

neyse bakalım bugün sabah kendime kızsamda az yiyeyim dedim. dün çokta uykusuzdum belki ondan da birşeyler ters gitti.bugün okul dışında çocuklarla görevliydim orada tabiki ara öğünler sorun oluyo ayrıca çokta su içemezdim tuvaleti yaklaşık 300 çocuk kullandı :(( girmeyi asla düşünmem.

sabah kahvaltı (07:30) :: 45 tane yeşil zeytin (limon+yağ ile harmanlanmış) + 1 kibrit kutusu kadar peynir + 1 çay bardağı şekersiz çay ++ 1 dilim ekmek + 4 tane yulaflı yuvarlık bisküvi

ara öğün:: bugün görevimden dolayı ara öğünün saatleri değişti ve belki 1 saat arayla olacak şekilde şunalrı yedim = orta boy poğaçanın çeyreğini yedim + 1 tane çikolata yedim (150 kalori) ++ 1 elma ++ 2 yudum meyve suyu

birazdan bir tabak kesme çorba ++ yanına yeşillik ve birazda turşu yiyeceğim.

bu arada boyun 1.65 kilom sabah açken:69,800 normal zamanda ise 70,400 çıkıyor

tabiki de 45 zeytin değil 4 - 5 zeytin demek istemiştim. bu alanda rekor benim sınıfımda bir öğrencime ait kahvaltıda 36 tane zeytin yedi. hemde tombul tombul zeytindi.:))

Aksamlari cok acikiyosun cunku sabah, ogle ve aksam ana ogunlerinde az yiyosun. Ara ogun gibi olmus o ogunler. O ogunlerde mutlaka karnini doyurmalisin ama oyle tika basa degil. Mesela 1 dilim ekmek yiyebilirsin her ogunde. Bu arada bol su icmeni oneririm. Gercekten tok tutuyor hic aclik hissetmiyosun. Kolay gelsin :))

Ben listeyle diyet yapınca strese giriyorum.
O yüzden kendimce bir formülüm var.
Ekmeği kesmiyorum,light form paket diyet ekmek alıyorum ama her öğün sadece 1 dilim tabii.
Bol su içiyorum,çikolata ve tatlıyı kesiyorum.Tatlı yerine nesfit yiyorum.
Salata,cacık,elma serbest.Yemekler klasik,et,tavuk veya sebze.
Çayın yanında kepekli grissini veya altın başak,yarım simit de olabilir.
Bir de yürüyüş ekledin mi tamamdır.Bu şekilde zora girmeden güzel kilo veriliyor.

akşam menüm geç oldu uyudum dinlendim canımda birşey istemediği için geç kaldım ne mi yedim

akşam (21:00) :: bir tabak dolusu çorba + 3 diim ekmek

Back
X