• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine eş problemi...

Sen de kiyaslama yapiyorsun bence. O senin annende kaliyor mesela birsey demeden ama tek suçu sonra da babamda kalalim demesi. Ki belki de siz annendeyken aklina babasini ozledigi geliyor orda da kalalim diyor. Turk adetlerine gore bayramda esinin ailesine gider herkes burda da sikinti yok. Esin annesinin mezarini ziyaret edecek sen uyku diyorsun esinin yerinde olsam cok uzulurdum ki emin ol o da çok uzulmustur. Sen istedin diye seni eve bırakıp oyle gidiyor ve o sinirle gider yemegini de yer oyle gelirdi ama adam hemen sana kosup yemek hazir bizim evde diyor. Sensiz rahat edememis. Iyi yönlerini hic gormemissin disardan bakan biri olarak gostermek istedim. Ben sadece sana gerizekali demesine kizdim ama o an cok uzgun ve kirgin olduğunu düşünüyorm. Yine de bunun cezasini ama sadece bunun cezasini çekmeli. Sen boyle yaparak onu da kendi ailenden uzaklastirirsin. Bence biraz daha objektif bakmaya calis. Onlara gidiyorum böyle kotu davraniyorlar soyle laflar ediyorlar esim de sesini cikarmiyor falan demiş olsan amenna da. Inan belki sen kafanda boyle kurup buyutuyorsun. Ben esinde pek suc goremedim. Bu arada uyku gibi bazi seyleri böyle ciddi konularin onune koymak bence bencilliktir. Degil uykusuz hasta olsam ve esim gelme dese dahi mezarlık ziyaretinde onun yaninda olurdum.

Sen onun ailesinin bayramini bile kutlamamissin adam ne yapsin allah askina. O senin ailenin bsyramini kutlamasa gider misin ailesine? O ailenin bayramini kutladigi halde ailesine gitmiyorsun düşün.

beni sevseydi yalnız bırakmazdı.bi yol bulurdu beraber gitmemiz için...diyebilirdi o kadar cümleyi duydu.derdi ki aşkım kahvaltı yapalım sonra size gidelim diye.ama bu bütün bayramı abileriyle ailesine giderek geçirecek.ama bana gelince yalnız da bırakıyor toparlamaya da çalışmıyor durumu....böyle bi rahatlık olamaz ya.biraz empati yapın.eşiniz sizle iletişim kurmamak için elinden geleni yapıyor.size gökten zembille inmişsiniz muamelesi yapan bi aile...1 -2 saat beraber vakit geçirdiğinizde sizden kaçmaya çalışan sizden sürekli sıkılan....bıktım yoruldum

O zaman hatayı kendinizde arayacaksınız. Bir tarafta eğlenceli aile ortamı, sohbet muhabbet bir yandan da sürekli mızmızlanan siz. Bende olsam sizi tercih etmem. Gururunuzu yıkın gidin, bir adım atın neşeli eğlenceli davranın. Sorunların kendiliğinden çözüldüğünü göreceksiniz.

Sen onun ailesinin bayramini bile kutlamamissin adam ne yapsin allah askina. O senin ailenin bsyramini kutlamasa gider misin ailesine? O ailenin bayramini kutladigi halde ailesine gitmiyorsun düşün.

eşim hep aynıydı.yani bugünlere özel değil.beni bırakır annemlere babasına gider.tek başlarına yemek yerler.işten gelir babasıyla yemek yer ve evde onu beklerim yemek için o çoktan yemiş olur.geçen açtığım konuları okursanız durumu daha iyi anlarsınız? benim yanımda vicdan azabı çeken bir insan o.lakin ben 3 gün orada kalsam hadi gidelim senin ailene demedi...hayatı kendisinden ibaret sanıyor ve bana asla saygısı yok.çok hasta olduğum dönemde gitti ailesiyle yemek yedi geç saatlere kadar keyif yaptılar.bana da bi tabak yemek getirmedi.

O zaman hatayı kendinizde arayacaksınız. Bir tarafta eğlenceli aile ortamı, sohbet muhabbet bir yandan da sürekli mızmızlanan siz. Bende olsam sizi tercih etmem. Gururunuzu yıkın gidin, bir adım atın neşeli eğlenceli davranın. Sorunların kendiliğinden çözüldüğünü göreceksiniz.

eğlenceli aile ortamı dediğiniz sürekli laf sokmacalı kendilerini sürekli öven....gelinlerin arkasından bi ton dedikodu eden bi ortam....yaptım eğlenceli de oldum hem de 2 gün önce.ama ben şunu yapalım dediğimde kimse onu yapmaya yanaşmadı.

benim yaptığım hataları duyduğunuzda bütün olayı ben başlatmışım gibi görünüyor değil mi?

bilio musunuz bu ailede senin kadın tarafında ne işin var diye cümleler bile kuruldu....siz bunu duyduğunuzda ne düşünürdünüz?

Kadın tarafı derken neyi kastettiniz?

şöyle anlatayım...biz nikahlandık.dedim ki önce size gidelim.gittik güzelce vakit geçirdik.saatlerce oturduk ki bunu dert ettiğim için söylemiyorum.sonra abisine dedi ki bizi kayınvalidemlere bırak deyince senin orada ne işin var ki dedi ....

şöyle anlatayım...biz nikahlandık.dedim ki önce size gidelim.gittik güzelce vakit geçirdik.saatlerce oturduk ki bunu dert ettiğim için söylemiyorum.sonra abisine dedi ki bizi kayınvalidemlere bırak deyince senin orada ne işin var ki dedi ....

Peki sonra eşin ne cevap verdi?

duyunca kaldım şok oldum.ve ben böyle durumlarda cevap verebilen biri değilim.ben sordum eşime niye öyle diyor diye şaka yapıyor abim şaka yapıyor sen şakadan anlamıyorsun dedi bana....ama söylerken abisi çok ciddiydi...

diğer büyük gelinle zamanında çok uğraşmışlar.ben bazen kardeşlerin aralarında dedikodularına şahit oluyorum.ablanın ardından hain mi demediler....bi ton laf işte...

uzun zamandır araya mesafe koymam için bi sürü neden varken mesafe koymadım kendi abim gibi hissetim.artık o kadar kasan sıkan insanların arasına girmek istemiyorum.

eşim beni sevseydi bu olaylar konusunda hassasiyetimi biliyor.birbirimize bunu yapmamıza sebep olmazadı.ben mi taviz vericem hep.....

boşver tatlım taviz veren taraf neden sen oluyorsun ki? veriyorsun da değerin mi biliniyor? ben olsam çeker giderim kendi annemlere çok ta tınnn...

ah artık boğuldum insan hiç mi demez karının kayınpederinin yanına git diye.bu kadar oğulları olmadan yapamıyolardı niye evlendirdiler merak ediyorum....

kimse bişey yazmıyor....ve ben hiç iyi değilim....eşim herkese dedikodumu yapıyor.resmen düşman bana ben böyle şey görmedim....

Biraz sakinlesin
Esinizle ayni ortama girdiginizde sogukkanli olmaniz gerekiyor
Esinizin dedikodunuzu yaptiginizi kulaginizla duydunuz mu ?

Konu sahibesi daha önce birçok yeterli adım atmış bana göre.
Evvelki problemlerini okumuştum, eşinin düşüncesizlikleri ve yine ailesinin tutumu ile alakalı şeylerdi yanlış hatırlamıyorsam.
Ben şuanki direnme tavrına hayran kaldım üstelik. Aciz bir hanımefendi değil ve kendisini, ailesini ezdirmemek için çabalıyor.
Problemleri görmezden gelmek günü kurtarır fakat problemleri çözmek belki bu evliliği kurtaracak.
Lütfen istediğinizi elde edene kadar çabalayın. Siz huzurlu olmadıktan sonra kimin ne kadar gönlünü yapmışsınız ne önemi var. Huzurlu insan çok daha vericidir, mutlu eder.
Ben de henüz 1 aylık evliyim ve durumunuz için empati yaptığımda evet ben de böyle bir haksızlığa tahammül edemezdim/edemem.
İnsan tabii ki saygı gösterir, değer verir eşine ve ailesine ama kendisi o saygıyı, değeri görmüyorsa kusura bakmayın da konu sahibesine 'hata ediyorsun, büyütüyorsun' diyenler de tahammül edemeyecektir bence.
Herkesin özgüveni var, herkesin kendisine duyduğu bir saygısı var ve eşit olmayan şartlarla karşılaştığınızda o şartlar herkese batacaktır.
Allah yardımcın olsun arkadaşım, umarım eşin, sana ve ailene olması gereken değeri en kısa zamanda vermeye başlar.

Back