• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine eş ailesi yine eş sorunu

Onlar senin aç karnını (!) doyuruyorlar. Sen evlenmeden önce aç açıktaydın. Perişan bir haldeydin. Seninle evlenerek lütfetti paşazade. Tabi ki ezmeye emir vermeye hakları var.

Bu zihniyetteki insanlara lâf anlatamazsın. Tepelerine tepelerine bineceksin, sen onları aşağılayacaksın işte o zaman kiymetlisin.

Senin yazını okuyunca ablam geldi aklıma. Kocası yıllarca kardeşleri kuzenleri ❗ yüzünden ablamı ezdi ve ezdirdi. Sonra ne oldu? Kuzenler bir güzel k.z.k attı mı? Öz kardeşi uzaktan memlekete gelen abisini bırak evine davet etmeyi görmek için gelmeye tenezzül etmedi mi? Enişte bey anladı anlamasına ama 10 sene uçup gitmişti zaten.

Meslek çok önemli kesinlikle ekonomik özgürlüğü olmalı her kadının.
Ne iş olursa olsun yapmalı.

Ancak burada bile onlarca konu okuduk ; doktorum, öğretmenim , mimarın dayak yiyorum , seviyorum affettim diye.
Onlar bir şekilde boşanabiliyor ama mesleği olmayanlar boşanamıyor çoğunlukla.Allah hepimize sabır versin.Eşine de akıl fikir...

Davar bile diyemem kocanıza çünkü davarların faydası vardır bunun zararı var.
Bunu yetiştiren anne aynı bu erkek gibi iki çocuk daha yapmış ve farkındaysanız hepsi aynı
Bir daha size vurdugunda gıdın sıkayet edın.
Ya da kafasına vazoyu gecırın de aklı basına gelsın.

bu saatte dertleşmek için konu açmak istedim çünkü çok doluyum.
bugün yine eşimin kız kardeşiyle erkek kardeşi bize kalmaya geldiler. ve tabi ki yine eşimle kavga kıyamet. kendi ailesi söz konusu olunca öyle değişiyor ki tanıyamıyorum. kız kardeşiyle sorunlarımızı zaten eski konulara baksanız bilirsiniz. bugün öğlen aradılar köyden bize geleceklerini söylediler. ve 1 saat sonra bizdelerdi. müsait miyiz değil miyiz sormak yok onu zaten artık geçtim, bari 1-2 gün öncesinden haber verin.
eşim hemen beni sıkıştırmaya başladı kalk evi topla diye. sanki ben bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. ve o sırada bilgisayardan bakmam gereken bi şey vardı, bana 10 dk müsade et bakayım sonra işlerim var zaten dedim. müsade etmedi git işini yap diyip durdu. kızlar inanın işsiz kaldığından beri sürekli o bilgisayara bağımlı yaşar oldu. gece benden sonra uyuyor sabah ya benden önce ya benle uyanıyor ve ben o varken bilgisayara elimi süremiyorum. sözde ortak eşyamız.
ve 10 dk müsade bile etmedi. işini bitir öyle al diyor. çocuklu evin işi ne zaman bitmiş ki allah aşkına bunu bildiği için onu öne sürüyor.
ben de dayanamadım tabi benim ne hakkım var diye konuşmaya başladım, tartışma alevlendi bana vurdu.

bütün gün evde ama hiçbişeye asla elini sürmez. annesi öyle kötü yetiştirmiş beynini öyle bi yıkamış ki erkek iş yapmaz, erkeğin dediği olur kafalarında. kadını hizmetçi gibi gören cinsten. o kadar bunaldım ki.

en kötüsü de kardeşlerinin yanında bana davranışları. azarlar tonda konuşmalar, emir vermeler, eften püften laf çıkarıp kızmalar, hesap sormalar. rezil ediyo insanı öyle küçük düşürüyor ki utanıyorum artık. kardeşlerine sürekli bi hizmet ettirme çabası !

geçenlerde erkek kardeşi eşimin yanında bacak bacak üstüne atmış oturuyor, eşim de beni karşılarına çağırmış kardeşim banyo yapacak banyoyu toparladın mı? havlu koydun mu?.... öyle zoruma gidiyor ki ben sanki hizmetçileriyim.

eşimin ailesine gittiğimizde daha 1 gün olsun benim yatağımı açmış insanlar değiller. çarşafı falan bile ben arar bulur sererim, ama kardeşlerinin yatağını benim açmamı istiyor. inanın başka bi misafir olsa sererim sorun yok ama bu adamın bana eziyet etme çabası, hizmet ettirme çabası, onun ailesinin evinde benim aynı muameleyi görmediğim halde onlara böyle yaptırması zoruma gidiyor.

demin yastıkları falan götürürken oğlum uyandı ağladı direkt koltuğa bıraktım oğlumun yanına gittim. eşime de kendileri sersin koydum oraya dedim. kız kardeşine açıklama yaparken duydum ya çocuk ağladı da ondan sermedi falan. neyi açıklıyosun mecbur muyum sermeye? ve yemin ederim o yastıkları vs hazırlarken içimden dua ettim sermek istemiyorum keşke bi engel olsa diye. o kadar ki zoruma gidiyor.

önceki konularımı okuyarak buna yorum yaparsanız beni belki daha iyi anlarsınız basit gibi görünüyo ama bilinçli yapılan şeyler o yüzden bıktım gerçekten gururuma dokunuyor bu duruma düşmek. bi insan başkalarının yanında eşine değer vermezse saygı göstermezse başkaları gösterir mi?

çok uzun yazmışım kusura bakmayın ama bugün çok doldum çok kırıldım...
Çok haklısınız diğer konularinizi bilmiyorum ama buda yetti yani o kız kardeşle erkek kardeş adeta abim evlensede bizde rahat etsek modundaymis sanki hayır bide bebeğinz var yapmayn kimse size bunun için bişey diyemez dese dahi sonuç getirmez ne yapacak kardeşlerine yatak sermeyip hizmet etmediğiniz için boşayacak degilya huzurunu bozarsada yine kaybeden kendisi olur koca insanlar yatak seremiyormu da senede bir gelirler evinzde agirlarsnz o ayrı duzeninizi bilmedikleri için carsafdr havlusudr verirsinz o ayrı , bu kocalarda evlenince kıymete bindiriyor kardeşlerini ailesini yapmayın bidaha hiç bı şeyi ben olsam yapmazdm kendisi yapsn madem çok seviyor ev onunda evi sizin değil sadece.

Anneniz üzülmesin diye boşanmıyorsunuz ama kadının hasta haliyle çalışıp size bakmasına üzülmüyorsunuz, ne acı.
Böylesi bir canlıyı anneme besletmek yerine, alırım çocuğumu giderim anneme, sen çalışma çocuğa bak ben markette kasiyerlik yaparım, çay, yemek işi yaparım hiç olmadı merdiven silerim ama yine de kendimle beraber senide harcatmam bu insan müsveddesine der, tekmeyi basarım.
Yapabilirsiniz aslında ama sizde isterseniz olur bu, ben istediğinizi sanmıyorum.
Çocuk işin bahanesi.
Hiçbir çocuk annesine eziyet eden babaya düşkün olmaz.
Kendinize hangi hayatı layık görüyorsanız onu yaşamaya devam edin.

Keşke anneler, telefon açtığında kavga ettiniz diye korkuyorum diyecek yerde, biz her koşulda senin arkandayız diyebilse, öyle arayınca korkmak hiçbir işe yaramıyor çünkü.

Eşiniz ona mecbur olduğunuzu düşünerek bu kadar pervasızca davranabiliyor. Size vurdu sizde kalktınız evi topladınız, kardeşlerinin karşıladınız, çarşaflarını kendileri değiştirsin diyemeyeceğiniz için içinizden birsey olsa da sermesem dediniz. Bunlar sizin için olağan olmuş ne yazık ki. Eşinize ve kardeşlerine hizmet edip kötü muamele görmektense kendi ailenizin yanına gitmeniz çocuk biraz büyüyünce iyi kötü bir işe başlamanız en güzeli.

Çocuk babasına düşkün demişsiniz ama eşinizin ilgili bir baba olduğuna hiç ihtimal vermiyorum. Zaten çocuğuna gerçekten değer veren bir baba o çocuğun annesine bu şekilde davranmaz.

Çocuğunuz büyüyecek ve herşeyi idrak etmeye başlayınca babası tarafından ezilen ve maalesef şiddet gören sinik karakterde bir annesi olarak onun hayatında olmak ister misiniz bunu?

Öyle bir evde büyüyen çocukta rol model olarak esinizi alacak, nereden tutsanız elinizde kalacak bir evlilik. Umarım cesaret gösterip kurtulursunuz insan olma özelliği göstermeyen esinizden.

size şunu söyleyim eşim özünde iyidir ama öfke problemi var sinirlendiğinde evi terk etmiyorsa yaptığı ikinci şey üzerime yürümektir. bunu birkaç kez yaptı , karşılıklı fiziksel şiddette uyguladık birbirimize tokat atmak gibi ama ben asla altta kalmadım söyleyeceğimi hep söyledim, o bana yürüdü ise korkupta bir köşeye kaçmadı bende ona karşılık verdim ve artık ne sözlü ne de fiziksel bu tarz münasebetlerimiz olmuyor çünkü tepkilerim sonucu kendine çeki düzen verdi... ama bende köşeye çekilip bana el kaldırmasına sussam belki gerisi gelirdi anlatmak istediğim bu benim, karşı koymuyorsa kişi o zaman müstehak ister kadın olsun ister erkek kişiler kendilerini gerektiğinde her anlamda savunmalı . savunmuyor ise biz ne yapabiliriz ki???

Iste her kişinin şartları farklı. Siz karşılık verdiğinde eşiniz durmuş başkası öldürüyor.

Mesela bazı kişilerde karşılık verse bile o el kalkmış oluyor bir kere ve boşanıyor tek celsede.

Bende susmaktan yana değilim. Insan sessiz olunca tepesine çöküyor herkes.

Bu konu sahibi içinde geçerli. Ancak bağırıp çağırarak değil polis çağırıp darp raporu alıp nişastalı çözebilir işini.

Çocuklarımız için sözde katlandigimiz hayatta , çocuklar büyüdüklerinde ruh hastası oluyorlar ve yuvadan uçuyorlar.

Hem yalnız kalıyor kadınlar hem de sağlıklı birey yetistiremiyorlar.

Boşanmak zor olsa da böylesi hayatı çekmek çok daha zor.

Diğer yandan ekonomik hiçbir ozgulurgu olmayan, tek kurusu cebinde olmayıp 3 çocuğu olan, ailesi olmayan kadınlar var.

Bunlar için ne denilebilir bende bilmiyorum.

bu saatte dertleşmek için konu açmak istedim çünkü çok doluyum.
bugün yine eşimin kız kardeşiyle erkek kardeşi bize kalmaya geldiler. ve tabi ki yine eşimle kavga kıyamet. kendi ailesi söz konusu olunca öyle değişiyor ki tanıyamıyorum. kız kardeşiyle sorunlarımızı zaten eski konulara baksanız bilirsiniz. bugün öğlen aradılar köyden bize geleceklerini söylediler. ve 1 saat sonra bizdelerdi. müsait miyiz değil miyiz sormak yok onu zaten artık geçtim, bari 1-2 gün öncesinden haber verin.
eşim hemen beni sıkıştırmaya başladı kalk evi topla diye. sanki ben bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. ve o sırada bilgisayardan bakmam gereken bi şey vardı, bana 10 dk müsade et bakayım sonra işlerim var zaten dedim. müsade etmedi git işini yap diyip durdu. kızlar inanın işsiz kaldığından beri sürekli o bilgisayara bağımlı yaşar oldu. gece benden sonra uyuyor sabah ya benden önce ya benle uyanıyor ve ben o varken bilgisayara elimi süremiyorum. sözde ortak eşyamız.
ve 10 dk müsade bile etmedi. işini bitir öyle al diyor. çocuklu evin işi ne zaman bitmiş ki allah aşkına bunu bildiği için onu öne sürüyor.
ben de dayanamadım tabi benim ne hakkım var diye konuşmaya başladım, tartışma alevlendi bana vurdu.

bütün gün evde ama hiçbişeye asla elini sürmez. annesi öyle kötü yetiştirmiş beynini öyle bi yıkamış ki erkek iş yapmaz, erkeğin dediği olur kafalarında. kadını hizmetçi gibi gören cinsten. o kadar bunaldım ki.

en kötüsü de kardeşlerinin yanında bana davranışları. azarlar tonda konuşmalar, emir vermeler, eften püften laf çıkarıp kızmalar, hesap sormalar. rezil ediyo insanı öyle küçük düşürüyor ki utanıyorum artık. kardeşlerine sürekli bi hizmet ettirme çabası !

geçenlerde erkek kardeşi eşimin yanında bacak bacak üstüne atmış oturuyor, eşim de beni karşılarına çağırmış kardeşim banyo yapacak banyoyu toparladın mı? havlu koydun mu?.... öyle zoruma gidiyor ki ben sanki hizmetçileriyim.

eşimin ailesine gittiğimizde daha 1 gün olsun benim yatağımı açmış insanlar değiller. çarşafı falan bile ben arar bulur sererim, ama kardeşlerinin yatağını benim açmamı istiyor. inanın başka bi misafir olsa sererim sorun yok ama bu adamın bana eziyet etme çabası, hizmet ettirme çabası, onun ailesinin evinde benim aynı muameleyi görmediğim halde onlara böyle yaptırması zoruma gidiyor.

demin yastıkları falan götürürken oğlum uyandı ağladı direkt koltuğa bıraktım oğlumun yanına gittim. eşime de kendileri sersin koydum oraya dedim. kız kardeşine açıklama yaparken duydum ya çocuk ağladı da ondan sermedi falan. neyi açıklıyosun mecbur muyum sermeye? ve yemin ederim o yastıkları vs hazırlarken içimden dua ettim sermek istemiyorum keşke bi engel olsa diye. o kadar ki zoruma gidiyor.

önceki konularımı okuyarak buna yorum yaparsanız beni belki daha iyi anlarsınız basit gibi görünüyo ama bilinçli yapılan şeyler o yüzden bıktım gerçekten gururuma dokunuyor bu duruma düşmek. bi insan başkalarının yanında eşine değer vermezse saygı göstermezse başkaları gösterir mi?

çok uzun yazmışım kusura bakmayın ama bugün çok doldum çok kırıldım...

Çok üzgünüm sizin için.
Yine kendi ailesine önem vermeyen, eşini sanki ailesinin hizmetçisi ve düşmanı gibi gören işe yaramaz bir erkek bozuntusu.

Evlenmeyi düşünen kızlar, bu konuları not edin. Aman, aşırı aileci erkeklerle evlenince değişir diye evlenmeyin..
Sinyalleri iyi yakalayın...

Bu adam sizi sevmiiiyooorrrrr. İşsiz kompleksli, öfkeli, sizden çıkarıyor hıncını. Gücü size yetiyor. Daha neler denir de bu adam(cık)a neyse. Kocama laf söyletmem der kızarsınız da şimdi diye korkuyorum. Yanlış anlamayın. Sizinle inanılmaz bir empati yaptım. Eski konularınızı biliyorum. Eşim iğrençsin şişkosun dedi diye bir konu açmıştınız. Sizin yerinize hala üzülürüm, ne kocalar var diye. Yazık. Kimse bu kadar aşağılanmayı hak etmez. Yaşınız çok da büyük değildi sanki, kaçtı ki? Bence mesleğiniz de olur işiniz de. Çocuğunuz da varmış mis gibi. çocuğum için boşanamam demişsiniz. Yanlış zaten bu düşünce önceki yorumlarda da açıklanmış. Ayrıca olaya şu şekilde pozitif de bakabilirsiniz: Ne güzel çocuğunuz var. Artık çocuk sahibi olmak için bir erkeğe muhtaç değilsiniz. Hayatınıza oğlunuzla beraber mis gibi devam edersiniz. Büyüdüğünde size destek olur, sizinle gurur bile duyar, o eşinizi çekmediniz dik durdunuz diye. Yalnız da değilsiniz yani hayatta. Oğlunuz hep bebek kalmayacak. Kendinize gelin, lütfen. Böyle karısını aşağılayan beğenmeyen tipleri daha fazla koca yapmayın.

Erkek çocuğun için bir şey söylemek istiyorum, o babayı örnek alarak büyürse..
O canavardan bir tane de sen yetiştirmiş olacaksın. Bu ihtimal de çok yüksek.

kızlar her mesajı tek tek okudum tek tek alıntılayarak cevaplamam mümkün değil ama bi yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum bize annem bakmıyor. "annem bizim için çalışıyor" cümlemden dolayı doğal olarak yanlış anlaşılma olmuş. bizim için derken kastettiğim kardeşlerim ve benim için. daha düğün zamanı çekilen krediyi ödüyorlar, bugüne kadar hep annem sayesinde oldu herşey. onun çalışması onun uğraşması onun fedakarlığı sayesinde. hala daha gücü olmadığı halde çalışıyor. onu demek istedim yani. yeterince yorgun yeterince fedakarlık yaptı, zamanında yeterince üzüldü çok çile çekti. onun üzülmesi canının sıkılması bu hayatta isteyeceğim en son şey. omuzlarına bi sıkıntı daha bindirmek istemiyorum bunu bahane olarak algılıyosunuz biliyorum ben olsam ben de öyle derdim.
eşimin işsizlik maaşı + tazminatı şuanki geçim kaynağımız. güzel kalpli canım annem babam da hep yardım etmeye çalışıyor farkediyorum. kendilerinden kısıp bana bi şeyler alıp geliyolar her geldiklerinde.
birisi yazmış "annen başına kalırsın diye mi korkuyor vs" diye. annem asla öyle bi anne değildir, babam da aynı şekilde. haklarını ödeyemem onların. o yüzden açıklamak istedim.

"abim seni kullanıyor" demiş siz nişanlıyken görümceniz size kız doğru söylemiş abisi sizi hizmetci gibi kullanıyor

Ayrıca darp edilmek tabiki kolay hazmedilecek bişey degil ama siz daha önce de darp edildiniz ve hazmettiniz dimi bunu da hazmedersiniz

Ne desek boş Allah'ım kolaylık versin

Ben biliyorum konularını
Eşin ök.zün teki
Eşekliğin baki kaldığı tiplerden
Elinin ve dilinin ayarı yok
Ama seni de anlamıyorum artık
Adam sana vurdu ve sen tepkisiz bunun kardeşlerine hizmet mi ettin
Hiç mi bişey yapamadın as suratını al çocuğu geç içeri otur
Milletin içinde sana laf mı soktu ver cevabını
Ağzını her açtığında vuracak bu sana artık

Ben biliyorum konularını
Eşin ök.zün teki
Eşekliğin baki kaldığı tiplerden
Elinin ve dilinin ayarı yok
Ama seni de anlamıyorum artık
Adam sana vurdu ve sen tepkisiz bunun kardeşlerine hizmet mi ettin
Hiç mi bişey yapamadın as suratını al çocuğu geç içeri otur
Milletin içinde sana laf mı soktu ver cevabını
Ağzını her açtığında vuracak bu sana artık
tabiki tepkisiz kalmadım ben genelde hep onun yaptıklarını anlatıyorum ama ben de susmuyorum susmadığım halde böyle bi de sussam neler yapardı bilmiyorum

Back