• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine eş ailesi yine eş sorunu

el kaldırdığını falan bilmiyolar. işim ve mesleğim yok malesef. olsun istiyorum ama bu saatten sonra napabilirim hayatı nasıl ucundan yakalayabilirim bilmiyorum
Cok üzüldüm yasadiklariniza. Yaşadığınız çaresizliği hayal edebiliyorum ama 40 ından sonra hayatı yakalayan insanlarında varlığından haberdarim. Hiç bir zaman geç değil ayağa kalkmak için. Meslek edindirme kurslarına gidebilirsiniz, hiç birsey yapamasanız bile apartman silip, hasta bakıp gerekirse temizliğe gidersiniz ama istemezseniz gerçekten istemezseniz bu adamı cekmezsiniz böyle. En çokda oğlunuza üzüldüm. Büyük ihtimal gördüğünü tekrarlicak büyüdüğünde. Yazık değil mi?

Okurken içim sızladı burdan söylemesi kolay elbet ama kendi kıymetinizi bilin lütfen
anneniz üzülecek diye dayak yemeniz çok acı
madem hizmetçi gibi muamele ediyorlar gidin annenizin evine temizliğe gidin en azından paranızı kazanır
hayatınıza devam edersiniz böyle nereye kadar :kahve:

Dun de biz kavga ettik esimin is stresi vardi birde kiz kardeslerinden kaynaklanan sorun strese sebep oldu derdi olan esimi arar sorar o da strese girer daha dun dedi cok stresliyim bu aralar sakin benden cikarma stresini ona gore sakin ol dedim sonra toparlanmasi zor oluyor dedim dun aksam marketten geldik kizim arkadaslarina sakiz dagitcam diye sakiz almisti bende mutfakta aldiklarimi dolaba koyuyorum kapida bagiriyor kizim sakizi getir anne diye bu da kizina kiziyor ne bagiriyorsun sonra da bana kizdi kizini niye bekletiyon ver sakizi diye delirdi burdan sebep buldu olan oldu tum sinirini doktu supurgeyi kirdi ustume yurudu olan bana oldu bagirdi cagirdi Allahtan kizim disardaydi gormedi niye gulmuyormusum isten gelince suratim dusukmus vs. vs.ulan calisiyorum ev isi kizimla ilgileniyorum yardim ettigin birsey yok bir de benden habersiz kardeşlerini cumartesi kizimin dogum gunu icin cagirmis birde bu ablalari benim evime mubarek olsun diye gormeye gelmis insan degil.yoruluyorum mutsuzum dinlenemiyorum dedikce bi sen hamilesin sanki konustu konustu o kadar cene yaptiki ben sebep olmudum bu kavgaya ne guzel kavga etmiyorduk epeydir diyor o kadar uzgun ve mutsuzumki Allah onlari bildigi gibi yapsin.

bu saatte dertleşmek için konu açmak istedim çünkü çok doluyum.
bugün yine eşimin kız kardeşiyle erkek kardeşi bize kalmaya geldiler. ve tabi ki yine eşimle kavga kıyamet. kendi ailesi söz konusu olunca öyle değişiyor ki tanıyamıyorum. kız kardeşiyle sorunlarımızı zaten eski konulara baksanız bilirsiniz. bugün öğlen aradılar köyden bize geleceklerini söylediler. ve 1 saat sonra bizdelerdi. müsait miyiz değil miyiz sormak yok onu zaten artık geçtim, bari 1-2 gün öncesinden haber verin.
eşim hemen beni sıkıştırmaya başladı kalk evi topla diye. sanki ben bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. ve o sırada bilgisayardan bakmam gereken bi şey vardı, bana 10 dk müsade et bakayım sonra işlerim var zaten dedim. müsade etmedi git işini yap diyip durdu. kızlar inanın işsiz kaldığından beri sürekli o bilgisayara bağımlı yaşar oldu. gece benden sonra uyuyor sabah ya benden önce ya benle uyanıyor ve ben o varken bilgisayara elimi süremiyorum. sözde ortak eşyamız.
ve 10 dk müsade bile etmedi. işini bitir öyle al diyor. çocuklu evin işi ne zaman bitmiş ki allah aşkına bunu bildiği için onu öne sürüyor.
ben de dayanamadım tabi benim ne hakkım var diye konuşmaya başladım, tartışma alevlendi bana vurdu.

bütün gün evde ama hiçbişeye asla elini sürmez. annesi öyle kötü yetiştirmiş beynini öyle bi yıkamış ki erkek iş yapmaz, erkeğin dediği olur kafalarında. kadını hizmetçi gibi gören cinsten. o kadar bunaldım ki.

en kötüsü de kardeşlerinin yanında bana davranışları. azarlar tonda konuşmalar, emir vermeler, eften püften laf çıkarıp kızmalar, hesap sormalar. rezil ediyo insanı öyle küçük düşürüyor ki utanıyorum artık. kardeşlerine sürekli bi hizmet ettirme çabası !

geçenlerde erkek kardeşi eşimin yanında bacak bacak üstüne atmış oturuyor, eşim de beni karşılarına çağırmış kardeşim banyo yapacak banyoyu toparladın mı? havlu koydun mu?.... öyle zoruma gidiyor ki ben sanki hizmetçileriyim.

eşimin ailesine gittiğimizde daha 1 gün olsun benim yatağımı açmış insanlar değiller. çarşafı falan bile ben arar bulur sererim, ama kardeşlerinin yatağını benim açmamı istiyor. inanın başka bi misafir olsa sererim sorun yok ama bu adamın bana eziyet etme çabası, hizmet ettirme çabası, onun ailesinin evinde benim aynı muameleyi görmediğim halde onlara böyle yaptırması zoruma gidiyor.

demin yastıkları falan götürürken oğlum uyandı ağladı direkt koltuğa bıraktım oğlumun yanına gittim. eşime de kendileri sersin koydum oraya dedim. kız kardeşine açıklama yaparken duydum ya çocuk ağladı da ondan sermedi falan. neyi açıklıyosun mecbur muyum sermeye? ve yemin ederim o yastıkları vs hazırlarken içimden dua ettim sermek istemiyorum keşke bi engel olsa diye. o kadar ki zoruma gidiyor.

önceki konularımı okuyarak buna yorum yaparsanız beni belki daha iyi anlarsınız basit gibi görünüyo ama bilinçli yapılan şeyler o yüzden bıktım gerçekten gururuma dokunuyor bu duruma düşmek. bi insan başkalarının yanında eşine değer vermezse saygı göstermezse başkaları gösterir mi?

çok uzun yazmışım kusura bakmayın ama bugün çok doldum çok kırıldım...
Size vurdugu halde nasil böyle sakin kalabildiniz sonrasindada gercekten hayret ettim .. ben okurken bunaldim inanin sizinki evlilik degil sanki zorunlu bir arada yasama ve sizin hizmetci gibi kullanilmanizda cabasi .. neden cekiyorsunuz bu eziyeti ..?

Eşinizin ailesi sizi saymiyor maalesef hep bu böyle gider.buda eşinizin yüzünden, önce siz kendi değerini bilin .kendinizi sevin sayginiz kendinize olsun.esiniz sessiz kaldığınız sürece sizi ezecek,buna izin vermeyin . güçlü olun gerekirse polisden yardım alın

bu saatte dertleşmek için konu açmak istedim çünkü çok doluyum.
bugün yine eşimin kız kardeşiyle erkek kardeşi bize kalmaya geldiler. ve tabi ki yine eşimle kavga kıyamet. kendi ailesi söz konusu olunca öyle değişiyor ki tanıyamıyorum. kız kardeşiyle sorunlarımızı zaten eski konulara baksanız bilirsiniz. bugün öğlen aradılar köyden bize geleceklerini söylediler. ve 1 saat sonra bizdelerdi. müsait miyiz değil miyiz sormak yok onu zaten artık geçtim, bari 1-2 gün öncesinden haber verin.
eşim hemen beni sıkıştırmaya başladı kalk evi topla diye. sanki ben bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. ve o sırada bilgisayardan bakmam gereken bi şey vardı, bana 10 dk müsade et bakayım sonra işlerim var zaten dedim. müsade etmedi git işini yap diyip durdu. kızlar inanın işsiz kaldığından beri sürekli o bilgisayara bağımlı yaşar oldu. gece benden sonra uyuyor sabah ya benden önce ya benle uyanıyor ve ben o varken bilgisayara elimi süremiyorum. sözde ortak eşyamız.
ve 10 dk müsade bile etmedi. işini bitir öyle al diyor. çocuklu evin işi ne zaman bitmiş ki allah aşkına bunu bildiği için onu öne sürüyor.
ben de dayanamadım tabi benim ne hakkım var diye konuşmaya başladım, tartışma alevlendi bana vurdu.

bütün gün evde ama hiçbişeye asla elini sürmez. annesi öyle kötü yetiştirmiş beynini öyle bi yıkamış ki erkek iş yapmaz, erkeğin dediği olur kafalarında. kadını hizmetçi gibi gören cinsten. o kadar bunaldım ki.

en kötüsü de kardeşlerinin yanında bana davranışları. azarlar tonda konuşmalar, emir vermeler, eften püften laf çıkarıp kızmalar, hesap sormalar. rezil ediyo insanı öyle küçük düşürüyor ki utanıyorum artık. kardeşlerine sürekli bi hizmet ettirme çabası !

geçenlerde erkek kardeşi eşimin yanında bacak bacak üstüne atmış oturuyor, eşim de beni karşılarına çağırmış kardeşim banyo yapacak banyoyu toparladın mı? havlu koydun mu?.... öyle zoruma gidiyor ki ben sanki hizmetçileriyim.

eşimin ailesine gittiğimizde daha 1 gün olsun benim yatağımı açmış insanlar değiller. çarşafı falan bile ben arar bulur sererim, ama kardeşlerinin yatağını benim açmamı istiyor. inanın başka bi misafir olsa sererim sorun yok ama bu adamın bana eziyet etme çabası, hizmet ettirme çabası, onun ailesinin evinde benim aynı muameleyi görmediğim halde onlara böyle yaptırması zoruma gidiyor.

demin yastıkları falan götürürken oğlum uyandı ağladı direkt koltuğa bıraktım oğlumun yanına gittim. eşime de kendileri sersin koydum oraya dedim. kız kardeşine açıklama yaparken duydum ya çocuk ağladı da ondan sermedi falan. neyi açıklıyosun mecbur muyum sermeye? ve yemin ederim o yastıkları vs hazırlarken içimden dua ettim sermek istemiyorum keşke bi engel olsa diye. o kadar ki zoruma gidiyor.

önceki konularımı okuyarak buna yorum yaparsanız beni belki daha iyi anlarsınız basit gibi görünüyo ama bilinçli yapılan şeyler o yüzden bıktım gerçekten gururuma dokunuyor bu duruma düşmek. bi insan başkalarının yanında eşine değer vermezse saygı göstermezse başkaları gösterir mi?

çok uzun yazmışım kusura bakmayın ama bugün çok doldum çok kırıldım...

Arkadasim bu zihniyetteki erkeklere ve insanlıktan nasibini alamamış insanlara değil çarşaf sermek havlusunu hazır etmek önlerine kuş sütü koyup ağzınla beslesen yine yaranamazsın. Insan esinden deger gormek yaptıklarının takdir edilmesini istiyor ama insan en once kendi degerini kendi verecek. Ben kendi adima aşırı fedakar bir insandım ama artık degilim. Farkettim ki kendi değerimi kendim vermemişim ben. Etrafima da baktığımda kendini seven kendine değer veren insanlar daha cok deger görüyor biz kendi kendimize yapmışız. Sen kimsenin yatağını sermek bilmem banyosuna kadar hizmetçilik yapmak zorunda değilsin. Esin cok istiyorsa kalkip kendi yapacak. Ha diyorsan ki ama ben bunlari yapmassam esimle aramız daha da bozulacak. yapınca iyi mi oluyor daha cok istiyorlar. Asıl bizim eşimizin bizden boyle şeyleri talep etmesi nedeniyle onlara tavir almamiz lazım neden diye düşünüyorum hic erkekler esim kizar esimle aram bozulur diye hic korkmuyor hem biz korkuyoruz ve sonunda da her türlü üzülen biz oluyoruz. bırak surat mi asacak assın seninle konusmayacak mi konuşmasın ama sen hizmetcilikten vazgeç. Yani kendi degerini kendin ver gelin olmak hizmetçilik degildir. Elleri ayaklari tutuyor kalkip yapsınlar ha misafirler mi o zaman eşiniz kalkip yapsın. Siz misafir olarak gittiğinizde size sizden görmek istedikleri muameleyi yapmıyorlar? Tabiki de hayır. Bi laf var ne kadar ekmek o kadar köfte. Bu söylediklerimi yapmak başlangıçta zor gelebilir ama adim atmalısın gerisi gelir kendi degerini kendin ver ve hiç kimsenin sana değer verecek olmasına ihtiyacin oldugunu asla belli etme. o örümceğe de cok şey yazmak istiyorum ama neyse Allah yardımcın olsun.

Valla Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum olay eşinizde bitiyor bu bir kişilik bence kolay kolayda değişmez keşke bu davranışı ilk yaptığında tepkinizi koysaydınız şu anda alışmış gibi.Kayınpederim bizdeyken eşimin akrabaları toplu şekilde kayınpederimi görmeye gelmek istedi kayınpederim kabul etmedi.Hatta ben dedim gelsinler ne olacak diye onca insanla nasıl uğraşacaksın kızım dedi.Benim akrabalarım çok uzak gelme imkanları Yok genelde eşimin tarafı gelir ben yemek yapıyorsam kendi mutlaka temizlik yapar,yemek servis edilirken ben ayaktaysam kendi de ayakta olur oturup beklemez.Bence karakter ve aileden gelen birşey eşinizin davranışı.mesela eşiniz bu şekilde davransa bile kardeşlerinin izin vermemesi gerekir

hem hizmetçiliklerini yap hem vursun neden katlanıyosunuz bu pisliğe
hiç tepki vermediniz mi kim ki kız kardeşi açıklama yapıyo valla ben gidiorum abim zorla kaldırıyor erkenden kalkıp yatağımı topluyorum yengeme yük olmıyım sonra bime şikayet etmesin diye o da yılda 1-2 kez kalmışımdır belki o da ısrar edildi diye. Bu nasıl yüzsüzlük hem koca müsveddesine hem o pişkin kardeşlerine bi ayar vermenin zamane gelmedimi sizce de ?

Şiddete ve hakarete uğruyorsunuz ama kalkıp evi toparlamaya devam ediyorsunuz. Sebep? İçim acıdı ya. Eşinizde ne vicdan var ne de utanma duygusu. Yan gelip yatarken, kalk iş yap nasıl der size? Yuh artık. Ruh hastası... Önceki konularınızı okumadım da, şu anlattıklarınız genel manzarayı zaten gayet iyi özetliyor.

Sanırım işiniz ve paranız olmadığı için bu davara katlanıyorsunuz. Ailenizin durumu kötüymüş ama bir süre size destek olamazlar mı? İş bulursunuz, birlikte geçinip gidersiniz. Şiddet gördüğünüzü bilseler, kır dizini otur demezler herhalde, yani umarım öyle insanlar değillerdir.

Yani ya kendinizi ezdirmeyecek, size iş buyurduğunda, az ye de kendine hizmetçi tut moduna girecek, lafı ağzına tıkayacaksınız ya da köprüleri yakıp, kendinize yeni bir hayat kurmanın yollarını kovalayacaksınız. Bu böyle sürmemeli ama. Bu yaşadığınız hayat değil. Bunu hak etmiyorsunuz.

Ya boşanacaksın ya çekeceksin bu adam düzelmez çünkü.
Bir de eşin çalışmıyor, annem bizim için çalışıyor dediğin annen mi bakıyor size?
Yani öyleyse boşanman daha mantıklı kadın 3 kişiye bakacağına çocuğun ve sana bakar.
Nasıl geçiniyorsunuz kim bakıyor onu yazmamışsınız?

siz neden susuyorsunuz belki konuşuyorsunuz ama ailesinin yanında susmayı tercih ediyorsunuz anladığım kadarıyla verin ağzının payını görün bakın nasıl mum oluyor. benim eşim iki kez laf arasında sadece bana gerizekalı dedi diye ortalığı yıktım birinde kv delerdeydik evi terk ettim, diğerinde görümcemlerle bir yere gitmiştik araçta iken arabadan indim bastım gittim hakerete varan kelimelere tahammülüm yok avazım çıktığı kadar bağırır karşılığını verir o ortamda da durmam asla...

Olay çıkardığında dayak yiyor.

Öyle kolay değil avazı çıktığı kadar bağırması her kadının.

Kapıya 20 kişiyle gelip baskın vaaaar biz açız diyen versiyonu var bende 😝
Boşver yine iyi bir saat önceden haber vermişler .
😬🤣

Çok çok üzülerek okudum,her satırı.
Boşanmayacağını bildiği için adam seni bu kadar üzüyor ve maalesef bu durum artarak devam edecek.
Allahım yardımcın olsun inşallah.

Oglum babasini seviyor diyorsun ve ondan dolayi bosanmak istemiyorsun. Her çoçuk babasini sever fakat bu demek degil ki çoçuk travmalar ile büyüsun, annesinin siddet gördügü, hor görüldü, hakaret edildigi ortamda büyüsün.

Elalem ne der diye, yada bosanmis kadin olmak istemediginden dolayi bosanmayi tercih etmeyebilirsin. Ama lütfen burda oglunu neden olarak gösterme. Cünkü aslinda oglun için bosanmalisin.

Ha bide sunu söyleyim, kendine deger vermezsen, kimse vermez. Kendini hizmetçi gibi sunarsan, hakaret ve siddetten sonra halen misafir agirlama derdine düsersen, yatak kilif derdine düsersen ve en önemlisi, halen bu adam ile ayni evde yasayip onun yemegini, çamasirini, seksini verirsen asla ve asla deger görmezsin. Bu adam düzelmez, sen bosanmazsin. Olan sadece o çoçuga olacak :(

Bence kadınlar kulübünün en üstüne cafcaflı ir şekilde şöyle yazılmalı: Her kadının mutlaka ekonomik özgürlüğü olmalı yoksa da evlenmemeli,Çocuk doğurmamalı.
Çünkü erkek milleti hep buradan vuruyor insanı.Tek diyeceğim bu.Biraz cesaretinizi toplayın.Ben nice kadın tanıyorum tek başına çocuklarına yetebilen.Eşiniz sizi sindirdiği için cesaretinizi kaybetmişsiniz.Aileniz ne derse desin el oğlunun hakaretlerini çekmektense aileminkini çekmeyi tercih ederim.

Olay çıkardığında dayak yiyor.

Öyle kolay değil avazı çıktığı kadar bağırması her kadının.
Kolay olmamasının nedenleri basit. İşi mesleği yoktur, ailesi sahip çıkmıyordur ve en önemlisi kişinin kendisi bastırılmıştır.. İsteyen boyun eğmez, dayak yiyip yiyip oturuyor birşey yapmıyorsa öylelerine de müstahak valla kimse kusura bakmasın.

Kolay olmamasının nedenleri basit. İşi mesleği yoktur, ailesi sahip çıkmıyordur ve en önemlisi kişinin kendisi bastırılmıştır.. İsteyen boyun eğmez, dayak yiyip yiyip oturuyor birşey yapmıyorsa öylelerine de müstahak valla kimse kusura bakmasın.

Kimseye dayak müstahak değil. Bu söz bir kadına hiç yakışmadı.

Dayağı kabul etmek ve susmak elbette doğru değil ama bu ona haktır sözü karşılığını bulur unutmayın.

Ben sadece yukarıda avaziniz çıktığı kadar bağır iletişimin bu konu sahibi için işe yaramayacağını söyledim hepsi bu.

Bence kadınlar kulübünün en üstüne cafcaflı ir şekilde şöyle yazılmalı: Her kadının mutlaka ekonomik özgürlüğü olmalı yoksa da evlenmemeli,Çocuk doğurmamalı.
Çünkü erkek milleti hep buradan vuruyor insanı.Tek diyeceğim bu.Biraz cesaretinizi toplayın.Ben nice kadın tanıyorum tek başına çocuklarına yetebilen.Eşiniz sizi sindirdiği için cesaretinizi kaybetmişsiniz.Aileniz ne derse desin el oğlunun hakaretlerini çekmektense aileminkini çekmeyi tercih ederim.

Meslek çok önemli kesinlikle ekonomik özgürlüğü olmalı her kadının.
Ne iş olursa olsun yapmalı.

Ancak burada bile onlarca konu okuduk ; doktorum, öğretmenim , mimarın dayak yiyorum , seviyorum affettim diye.

Kimseye dayak müstahak değil. Bu söz bir kadına hiç yakışmadı.

Dayağı kabul etmek ve susmak elbette doğru değil ama bu ona haktır sözü karşılığını bulur unutmayın.

Ben sadece yukarıda avaziniz çıktığı kadar bağır iletişimin bu konu sahibi için işe yaramayacağını söyledim hepsi bu.
size şunu söyleyim eşim özünde iyidir ama öfke problemi var sinirlendiğinde evi terk etmiyorsa yaptığı ikinci şey üzerime yürümektir. bunu birkaç kez yaptı , karşılıklı fiziksel şiddette uyguladık birbirimize tokat atmak gibi ama ben asla altta kalmadım söyleyeceğimi hep söyledim, o bana yürüdü ise korkupta bir köşeye kaçmadı bende ona karşılık verdim ve artık ne sözlü ne de fiziksel bu tarz münasebetlerimiz olmuyor çünkü tepkilerim sonucu kendine çeki düzen verdi... ama bende köşeye çekilip bana el kaldırmasına sussam belki gerisi gelirdi anlatmak istediğim bu benim, karşı koymuyorsa kişi o zaman müstehak ister kadın olsun ister erkek kişiler kendilerini gerektiğinde her anlamda savunmalı . savunmuyor ise biz ne yapabiliriz ki???

Ayıcuk vakası işte hayvan gibi yetiştirilmiş kadını hizmetçi olarak gören
Evlenmeyin Şunlarla bu gibiler kendini belli eder
Diyorsunuz ekonomik özgürlük yok şimdi ne yapacağız
Koca çalışmıyor sen çalışmıyorsun annen size bakıyor bu ayucuğu niye çekiyorsun hit zorla hit annenin evine alıyorsanız alın alıyorsanız sığınma evine giderim de
Ne olacak sonu seni insan gibi görmüyor sahura kalkamadın diye döven erkeklerden

Back