• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine eş ailesi yine eş sorunu

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.856
10.535
408
bu saatte dertleşmek için konu açmak istedim çünkü çok doluyum.
bugün yine eşimin kız kardeşiyle erkek kardeşi bize kalmaya geldiler. ve tabi ki yine eşimle kavga kıyamet. kendi ailesi söz konusu olunca öyle değişiyor ki tanıyamıyorum. kız kardeşiyle sorunlarımızı zaten eski konulara baksanız bilirsiniz. bugün öğlen aradılar köyden bize geleceklerini söylediler. ve 1 saat sonra bizdelerdi. müsait miyiz değil miyiz sormak yok onu zaten artık geçtim, bari 1-2 gün öncesinden haber verin.
eşim hemen beni sıkıştırmaya başladı kalk evi topla diye. sanki ben bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. ve o sırada bilgisayardan bakmam gereken bi şey vardı, bana 10 dk müsade et bakayım sonra işlerim var zaten dedim. müsade etmedi git işini yap diyip durdu. kızlar inanın işsiz kaldığından beri sürekli o bilgisayara bağımlı yaşar oldu. gece benden sonra uyuyor sabah ya benden önce ya benle uyanıyor ve ben o varken bilgisayara elimi süremiyorum. sözde ortak eşyamız.
ve 10 dk müsade bile etmedi. işini bitir öyle al diyor. çocuklu evin işi ne zaman bitmiş ki allah aşkına bunu bildiği için onu öne sürüyor.
ben de dayanamadım tabi benim ne hakkım var diye konuşmaya başladım, tartışma alevlendi bana vurdu.

bütün gün evde ama hiçbişeye asla elini sürmez. annesi öyle kötü yetiştirmiş beynini öyle bi yıkamış ki erkek iş yapmaz, erkeğin dediği olur kafalarında. kadını hizmetçi gibi gören cinsten. o kadar bunaldım ki.

en kötüsü de kardeşlerinin yanında bana davranışları. azarlar tonda konuşmalar, emir vermeler, eften püften laf çıkarıp kızmalar, hesap sormalar. rezil ediyo insanı öyle küçük düşürüyor ki utanıyorum artık. kardeşlerine sürekli bi hizmet ettirme çabası !

geçenlerde erkek kardeşi eşimin yanında bacak bacak üstüne atmış oturuyor, eşim de beni karşılarına çağırmış kardeşim banyo yapacak banyoyu toparladın mı? havlu koydun mu?.... öyle zoruma gidiyor ki ben sanki hizmetçileriyim.

eşimin ailesine gittiğimizde daha 1 gün olsun benim yatağımı açmış insanlar değiller. çarşafı falan bile ben arar bulur sererim, ama kardeşlerinin yatağını benim açmamı istiyor. inanın başka bi misafir olsa sererim sorun yok ama bu adamın bana eziyet etme çabası, hizmet ettirme çabası, onun ailesinin evinde benim aynı muameleyi görmediğim halde onlara böyle yaptırması zoruma gidiyor.

demin yastıkları falan götürürken oğlum uyandı ağladı direkt koltuğa bıraktım oğlumun yanına gittim. eşime de kendileri sersin koydum oraya dedim. kız kardeşine açıklama yaparken duydum ya çocuk ağladı da ondan sermedi falan. neyi açıklıyosun mecbur muyum sermeye? ve yemin ederim o yastıkları vs hazırlarken içimden dua ettim sermek istemiyorum keşke bi engel olsa diye. o kadar ki zoruma gidiyor.

önceki konularımı okuyarak buna yorum yaparsanız beni belki daha iyi anlarsınız basit gibi görünüyo ama bilinçli yapılan şeyler o yüzden bıktım gerçekten gururuma dokunuyor bu duruma düşmek. bi insan başkalarının yanında eşine değer vermezse saygı göstermezse başkaları gösterir mi?

çok uzun yazmışım kusura bakmayın ama bugün çok doldum çok kırıldım...

Madem bu kadar uyumsuz bir çiftsiniz, sizi eziyor aşağılıyor hizmetçi muamelesi yapıyor. Neden bir ayar vermiyorsunuz bu koca müsveddesine?
Siz çarşafı sermek zorunda değilsiniz, siz havlu koymak zorunda değilsiniz. Kendinize oteldeki oda hizmetlisi muamelesi yaptırmayın. Köyden evinize gelecek kadar büyüklere kendi çarşaflarını serip havlu isteyebilirler. Eşinizden iğrendim resmen, karısını el üzerinde tutması gerekirken yaptığı şeye bak. Ben sizin yerinizde olsam müsait değilim gelmeyin derdim, hele böyle bir kocaya böyle bir aileye hizmeti bırakın bu bile verilmez. Eşinizin iyi bir ayağa ihtiyacı var.
Lütfen sizde kişiliğinize ağır gelen olaylara karşı sessiz kalmayın.
Bir de laf arasında vurdu diye sıkıştırmışsınız, bu çok büyük bir olay farkında mısınız? Keşke o an tepkinizi gösterseydiniz. Keşke boşansanız ama boşanacağınızı düşünmediğim için bu fikri vermiyorum. Allah yardımcınız olsun.

Sizi çok iyi anlıyorum. Okurken bile hissedebildim yaşadıklarınızı. Böyle kanı bozuk adamları ne yapmalı bilmiyorum ki,ama tabi söylediğiniz gibi suç adamda değil malesef yetiştirende. Lütfen ama lütfen özellikle erkek çocuklarınızı bu şekilde yetiştirmeyin. Sonra kadına,karısına,kızına ahkam kesen,zorbalık eden,işkence eden insan dışı varlıklar oluveriyolar. Bunaldım artık şöyle konulardan, erkeklerin bu hallerinden. Rabbim yardımcımız olsun 🤐🤐😌

Madem bu kadar uyumsuz bir çiftsiniz, sizi eziyor aşağılıyor hizmetçi muamelesi yapıyor. Neden bir ayar vermiyorsunuz bu koca müsveddesine?
Siz çarşafı sermek zorunda değilsiniz, siz havlu koymak zorunda değilsiniz. Kendinize oteldeki oda hizmetlisi muamelesi yaptırmayın. Köyden evinize gelecek kadar büyüklere kendi çarşaflarını serip havlu isteyebilirler. Eşinizden iğrendim resmen, karısını el üzerinde tutması gerekirken yaptığı şeye bak. Ben sizin yerinizde olsam müsait değilim gelmeyin derdim, hele böyle bir kocaya böyle bir aileye hizmeti bırakın bu bile verilmez. Eşinizin iyi bir ayağa ihtiyacı var.
Lütfen sizde kişiliğinize ağır gelen olaylara karşı sessiz kalmayın.
Bir de laf arasında vurdu diye sıkıştırmışsınız, bu çok büyük bir olay farkında mısınız? Keşke o an tepkinizi gösterseydiniz. Keşke boşansanız ama boşanacağınızı düşünmediğim için bu fikri vermiyorum. Allah yardımcınız olsun.
inanın o vurdu yu oraya yazması kolay ama hissettiklerimi anlatmaya yetmez. o apayrı bi konu başlığı olmalı. o en çok zoruma giden huyu. gücünü üstümde denemeye kalktığında öyle soğuyorum ki. çekip gideyim diyorum annem aşırı üzülüyor. annem geçen diyorki sen aradığında ödüm kopuyor kavga ettiler de ondan mı arıyor diye diyor. kadın zaten bu yaşta hasta haliyle bizim için çalışıyor eve kendini zor atıyor bi de ben canını sıkmak istemiyorum. bi yandan oğlumu düşünüyorum babasına çok düşkün üzülüyorum geri. çok karmaşık. kolayca verilebilecek bi karar değil malesef. bu arada bana soran beni muhatap alan yokki müsait değilim diyeyim.

Canım inan burdan benim zoruma gitti seni düşünmek bile istemiyorum.Hanzooo gibi adamlar yetiştirip milletin başına bela eden annelere gıcık oluyorum.Ama umarım eşin kizkardesini de kendi gibi biriyle evli ve bu muameleleri yaşarken görür.
amin... kız kardeşi de az değil çünkü, böyle adaletsiz koca mı olur diye bi konum var okursan görürsün. dilerim aynılarını yaşasın bunların. bu hissettiklerimin aynısını hissetsin. asla fazlasını değil. aynı miktarda yaşasın.

Eski konulara da baktım. Sanırım hala bu adamı çekme sebebiniz maddiyat. Aileniz sizi red mi etti neden onlara gidip bu adamdan kurtulmayı düşünmüyorsunuz?

bugün yine eşimin kız kardeşiyle erkek kardeşi bize kalmaya geldiler. ve tabi ki yine eşimle kavga kıyamet. kendi ailesi söz konusu olunca öyle değişiyor ki tanıyamıyorum. kız kardeşiyle sorunlarımızı zaten eski konulara baksanız bilirsiniz. bugün öğlen aradılar köyden bize geleceklerini söylediler. ve 1 saat sonra bizdelerdi. müsait miyiz değil miyiz sormak yok onu zaten artık geçtim, bari 1-2 gün öncesinden haber verin.
eşim hemen beni sıkıştırmaya başladı kalk evi topla diye. sanki ben bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. ve o sırada bilgisayardan bakmam gereken bi şey vardı, bana 10 dk müsade et bakayım sonra işlerim var zaten dedim. müsade etmedi git işini yap diyip durdu. kızlar inanın işsiz kaldığından beri sürekli o bilgisayara bağımlı yaşar oldu. gece benden sonra uyuyor sabah ya benden önce ya benle uyanıyor ve ben o varken bilgisayara elimi süremiyorum. sözde ortak eşyamız.
ve 10 dk müsade bile etmedi. işini bitir öyle al diyor. çocuklu evin işi ne zaman bitmiş ki allah aşkına bunu bildiği için onu öne sürüyor.
ben de dayanamadım tabi benim ne hakkım var diye konuşmaya başladım, tartışma alevlendi bana vurdu.

bütün gün evde ama hiçbişeye asla elini sürmez. annesi öyle kötü yetiştirmiş beynini öyle bi yıkamış ki erkek iş yapmaz, erkeğin dediği olur kafalarında. kadını hizmetçi gibi gören cinsten. o kadar bunaldım ki.

en kötüsü de kardeşlerinin yanında bana davranışları. azarlar tonda konuşmalar, emir vermeler, eften püften laf çıkarıp kızmalar, hesap sormalar. rezil ediyo insanı öyle küçük düşürüyor ki utanıyorum artık. kardeşlerine sürekli bi hizmet ettirme çabası !

geçenlerde erkek kardeşi eşimin yanında bacak bacak üstüne atmış oturuyor, eşim de beni karşılarına çağırmış kardeşim banyo yapacak banyoyu toparladın mı? havlu koydun mu?.... öyle zoruma gidiyor ki ben sanki hizmetçileriyim.

eşimin ailesine gittiğimizde daha 1 gün olsun benim yatağımı açmış insanlar değiller. çarşafı falan bile ben arar bulur sererim, ama kardeşlerinin yatağını benim açmamı istiyor. inanın başka bi misafir olsa sererim sorun yok ama bu adamın bana eziyet etme çabası, hizmet ettirme çabası, onun ailesinin evinde benim aynı muameleyi görmediğim halde onlara böyle yaptırması zoruma gidiyor.

demin yastıkları falan götürürken oğlum uyandı ağladı direkt koltuğa bıraktım oğlumun yanına gittim. eşime de kendileri sersin koydum oraya dedim. kız kardeşine açıklama yaparken duydum ya çocuk ağladı da ondan sermedi falan. neyi açıklıyosun mecbur muyum sermeye? ve yemin ederim o yastıkları vs hazırlarken içimden dua ettim sermek istemiyorum keşke bi engel olsa diye. o kadar ki zoruma gidiyor.

önceki konularımı okuyarak buna yorum yaparsanız beni belki daha iyi anlarsınız basit gibi görünüyo ama bilinçli yapılan şeyler o yüzden bıktım gerçekten gururuma dokunuyor bu duruma düşmek. bi insan başkalarının yanında eşine değer vermezse saygı göstermezse başkaları gösterir mi?

Rabbim tez vakitte senin kıymetini anlamasını sağlasın inşallah canım. Gördüğün muameleye çok üzüldüm. Allah ıslah etsin inşallah...

amin... kız kardeşi de az değil çünkü, böyle adaletsiz koca mı olur diye bi konum var okursan görürsün. dilerim aynılarını yaşasın bunların. bu hissettiklerimin aynısını hissetsin. asla fazlasını değil. aynı miktarda yaşasın.
Konularına baktım da merak ettim nasıl evlendin bu adamla görücü usulü mü acaba ve işin mesleğin var mı ya da ailen neden u kadar sessiz bilmiyorlar mı yaşadıklarını

• Beğen
Reactions: Kuf
Konularına baktım da merak ettim nasıl evlendin bu adamla görücü usulü mü acaba ve işin mesleğin var mı ya da ailen neden u kadar sessiz bilmiyorlar mı yaşadıklarını
el kaldırdığını falan bilmiyolar. işim ve mesleğim yok malesef. olsun istiyorum ama bu saatten sonra napabilirim hayatı nasıl ucundan yakalayabilirim bilmiyorum

el kaldırdığını falan bilmiyolar. işim ve mesleğim yok malesef. olsun istiyorum ama bu saatten sonra napabilirim hayatı nasıl ucundan yakalayabilirim bilmiyorum
Anladım cnm ya eşin ondan kendinden bu kadar emin iyi bir dersi hak ediyor ama sanırım elinden gelen bir şey yok çok dua et umarım aklı başına gelir.Meslek içinde halk egitimin kurslarına git bir yerlerden yakala hayatı.Rabbim kimsenin yanına yaptıklarını bırakmaz biraz sabırdan sonra umarım meyvesini yersin

Bu kadar zayıf görünürsen tabi ezerler.

El kaldırdığında evliliğe devam ediyorsun , hizmete aynı devam .

Polise şikayet edeceğini söyle , hatta et ve boşa bu boş kişiyi.

Anneni düşünme. Anne için çekilmez bu eziyet.

Dayak yediğini bilse daha mi az sevinecek ?

Bir yaşlı baksan hem sevap kazanırsın hem paranı alırsın. Temizlik yapıp onurunla evine gelirsin.

Hayat bunu çekecek kadar da zor değil. Senin yaşadığın çok daha zor.

Bir kalkmana ,silkelenmene bakar

Böyle konuların uzun uzun yazılmasına çok üzülüyorum. Adam size vurmuş! Bunun öncesi sonrası niye olduğu filan artık önemsiz. Vurmuş şiddet uygulamış. Sırf buna odaklanın boşanacak mısınız darp raporu mu alacaksınız pisliğe uzaklaştırma mı çıkartacaksınız şu an düşünmeniz gerekenler sadece bunlar

reddetmediler ama kavga edicez diye korkan bi annem var. ve onların durumu da iyi değil. bi önceki mesajımda da yazdım sebepleri
Beni yanlış anlamayın ama aman kavga edeceksiniz diye ödüm kopuyor demek bana aman başıma kalacaksınız demek gibi geliyor. Anneniz biraz kendini düşünüyor sanki. Eşiniz de kendi küçüklüğünü ve ezikliğini sizi ezerek kapatmaya çalışıyor. Çok üzüldüm ya ve lütfen mutsuz evliliklerde çocuğu bahane etmeyin. Sizin ezildiğinizi gören o çocuk ilerde size babasının yaptığı muameleyi de yapabilir. Evdeki rol model o çünkü. Üzgünüm ama oğlunuz Da mutsuz bir çocuk olacak o evde

siz neden susuyorsunuz belki konuşuyorsunuz ama ailesinin yanında susmayı tercih ediyorsunuz anladığım kadarıyla verin ağzının payını görün bakın nasıl mum oluyor. benim eşim iki kez laf arasında sadece bana gerizekalı dedi diye ortalığı yıktım birinde kv delerdeydik evi terk ettim, diğerinde görümcemlerle bir yere gitmiştik araçta iken arabadan indim bastım gittim hakerete varan kelimelere tahammülüm yok avazım çıktığı kadar bağırır karşılığını verir o ortamda da durmam asla...

bi insan başkalarının yanında eşine değer vermezse saygı göstermezse başkaları gösterir mi?
Peki bir insan kendi kiymetini bilmezse, baskasi bilir mi?
Annenizi bahane etmeyin, işin icinde siddet varsa beklemeyin anlatin herseyi ailenize.

Back