• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Yine ek gida sorunsali:)) Lutfen yardim...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eda1205

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
130
2
96
Ankara
Selam tecrübeli anneler... Kizim 6 aylık. Sebze corbasina konması veya konmamasi gereken sebzeler hakkinda bilgi verebilir misiniz? Mesela bizim doktorumuz patlıcan sakıncalı demişti, bir arkadaşımın doktoru lahana, pirasa, karnibahar da yasak demiş. Bir de mevsim sebzeleri deniyo ya, mesela ben kabak da koyuyordum ama mevsimi geçti galiba. Yani bu mevsimde bebeğime verebileceğim ve zarar etmeyecek mevsim sebzeleri hangileridir ? Bir sorum daha var, akşam muhallebi olarak pirinç unu ile mi yapmamı tavsiye edersiniz, yoksa bu kutularda hazır olup su ile karistirilanlardan mi onerirsiniz? Kabızlıga iyi gelme açısından bunlar arasında fark eder mi? Hazirlarda da cok çeşit var, ozellikle onereceginiz bir çeşidi var mi? Teşekkür ederim.

muhallebiyi kendin hazırla... sebze olarakta evet patlıcan,kara lahana 1 yaşa kadar yasak listende.... muhallebi için; 1 su bardağı su ile 3 tatlı kaşığı pirinç ununu 10-15 dakika pişir.. ateşten indirdikten sonra 6 ölçek formül mama( biz aptamili tercih ederdik) ekle... hazırları kabızlıktan öte nekadar kimyasal yok denilsede olduğunu düşünerek uzak dur... şöyle düşün 1 bardak elma suyu 1 - 2 saat sonrasında farklılaşıyor ama hazırları hep aynı kalabiliyor.... herşeyi kendin hazırlarsan bebeğinin damak tadıda daha zengin olacaktır... kabak konusunda; yorum yapamayacağım... haklısın mevsimi değil.... birde dr umuz bize şunu demişti...'' ıspanak ve brokoli ertesi güne kalırsa yedirme....'' sana bol şans.

canım ben karnıbahar, brokoli, kereviz, pırasa, ıspanak her tülü sebezden yaptım halada yapıyorum.bunlar mevsim sebezeleri,hergün değişik yap çorbalarını,püe haline getir yedir.mamaya gelince.piriçunu,irmik,su karıştırarak yapabilirsin, içinede pekmez eklersin

merhaba benm oğlumda 6 aylık bende aynı şeyden muzdaribim.hangi sebzeyi kullanacağımı şaşırdım.pırasa karnıbahar olabilir ama gaz yapar diye onlarıda veremiyorum.bakliyat yine aynı sadece pirinç,irmik kullanabiliyorum.bizim 5,5aylık olana kadar gaz sorunumuz vardı.o yüzden korkuyorum.sanırım bi brokoli,ıspanak verebilirim hergün aynı şeyler vermekte içime sinmiyor.artık bende bunları değiş vermeye çalışıyorum

Patates, havuç, pirinç, çok az mercimek koyup çorba yapabilirsniz. Gaz olayınız varsa birazkimyon ekleyin gazı alır. Ayrıca mevsim sebzelerini verebilirsiniz ben veriyordum. Arkadaş söylemiş sadece ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeleri çorbaya eklerseniz ertesi gün vermeyin. Çorba yapınca sıcakken bi kavanoza koyun kapağını kapatın ters çevirin, ertesi günde verebilirsiniz. Tarhana çorbası verebilirsiniz. Muhallebiyi bilemiycem hiç vermedim

Son düzenleme:
canım bende patlıcan dışında pazarda ne sebze varsa hepsinden ekliyorum çorbalarına ayrıca birer tatlı kaşığıda bakliyat hergün farklı olmak üzere. muhallebiyide bazen kendim yapıyorum ama hazır satılan kaşık mamaları daha çeşitli tahıllar içeriyor evde yapma imkanım olmayacağı için onlardan da veriyorum. mesela milupanın 7 tahıllı elmalı kaşık mamasını alabilirsin daha besleyici olur pirinç unuyla yapacağın muhallebiye göre.

arkadaşlar çıldırmak üzereyim.
mama kullanmayı kesinlikle istemiyorum pirinç unu olarak bebelac ve milupa dedii doktorum ama hepsine baktım içindekiler kısmında SDOYA KLESİNİ yazıyor.soya lesitinide eşittir gdo
bu nasıl bişey

çıldıracağım
sdece ARI diye bir markda yazmıyor.içeriğinmdekileri araştırdım en zararsızı oydu.ama yinede güvenemiyorum. bebeğim 4 buçuk aylık kilo almıyor
meyve suyu yoğurt ve pirinç unu dedi doktorum ama dediği marklarda soya lesitini yazıyor.ve birde bebek mamalarında katkı yoktur diyor.ne yapacağımı şaaırdım NASIL KATKI YOK YA
BAL GİBİ VAR

Back