Yine deprem oldu

Camasir Makinesi. Ve buzdolabını onermiyorlar artık. 99 depreminde pestil gibi ezilmiş çoğu çamaşır mak. Zaten tambur ve sactan olusuyormus. Yatak baza ve koltuk en guvenli yerler diyorlar.

Aaa o zaman evin bir köşesinde böyle bir alan oluşturulabilir en azından gerçekten. Ben de inceleyeyim teşekkür ederim

Gecende ben de anlattim buradan birine.saka gibiler cidden.bi de kapinin oraya kouuyorum diyo cikarken unutmayayim diye diyor.takilio dusecek bi de saftirik...ya bazen sasriip kaliyoruk

Şimdi akut tarafından hazırlanan metne baktım.
Buzdolabı gibi beyaz eşyalar önerilmiş
Buzdolabı sabitlense bile nasil mantılı olabiir ki kapağı sarsintidan açılıp ustune esya bile düşebilir oradan. Zaten buzdolaplari genelde dolap altında o dolapta düşer ezilir insan Allah korusun. Ama sjz bilirsiniz

Mesela mutfak darsa buzdolabı ile öndeki duvar arasında veya üstten düşen tavan buzdolabına geleceği için o aradaki üçgende veya devrilirse (hatta müsaitse ve alan varsa siz devirin demişler) yanda üçgen oluşur. Ezileceğini de yazmışlar ama tamamen yere sıfırlamaz asla size yine üçgen kalır denmiş. Bir de bıçak vs uzak olmak kaydıyla patlayan su borularından su içmek vb sebeplerden ötürü mutfak daha güvenli denmiş.

Bilemedim her uzman kendi bildiğini söylüyor. Depremden sonra da aa burası yanlışmış burada durmayın diyorlar. Sen ise sadece bir istatistik ve ileriki nesiller için bir uyarı olarak kalıyorsun.

Allah bizi korusun

Nasıl yani kızlar kağıt, kitap derken ne yapmak gerekiyor ben anlamadım tam?

Yatak basinin yanina koyabilirsiniz. Özellikle cocuklsr icin yapilabilir. Uykuda yakalanirlarsa falan diye. Ezilmesi en az olan kagit oluyormus. Ama civiler sokulebilir. Bir de iple sarmak gerkeiyor o yuzden.

Ben arama kurtarma ekibinde uzun sureler calismis adamin goruslerini okudum. Adma bir suru deprem bir suru enkaz gormus. Mantinli geldi. Hos bizdeki makineler ve betonlasma sekli farklı olabilir. Afad belki bu acidan daha guvenilir olabilir. Yada akut. Enkazdan kendi kendine cikanlar da oldu. Yasam ucgeni en mantiklisi. Ama bazi yapilar var ki tuzla buz olmus. Onlarda yasam ucgeni de ise yaramıyor.

Evet malesef kesin bilgi yok ama gaz orada olduğu için ben uzak dururum. Her şeyi geçtim. Kombide oradaysa hepten kaçınması gerek. Bana şu yüzden baza yatak koltuk mantıklı geldi. Esneme payı tahta esner ve yumusak zemin darbeyi emer. Ama camasir makinesi saç ve kocaman bosluk var içinde yani gelen beton parçası kagit gibi ezebilir. Buzdolabi belki dediğiniz gibi devrilirse olusturur hayat üçgeni ama üstüme tencere borcam bilmem ne dussun de istemem açıkçası Normalde deprem ani videolari izlemek isterim ama aklimdan cikmayacak diye yeltenmiyorum.
Su belkii icersin ama elektiriklilerin çoğu orda kacak olur da birde su carpablir. Bilmiyorum ben minimum esyali yeri tercih edsrim. Bana en mantıklı gelen iki koltuk arası

Makine kalitesi onlarda yüksek bizde azdır. Kendime beyaz oda yapacagim demirden, 6 yeri de sunger kapli falan en güzeli

Makine kalitesi onlarda yüksek bizde azdır. Kendime beyaz oda yapacagim demirden, 6 yeri de sunger kapli falan en güzeli
Deprem yatakları yapmışlardı bir ara, sandık gibi olanları da vardı. Almayı düşünüyordum, sonra vazgeçtim ama düşünen, evinin sağlamlığına güvenmeyen varsa araştırabilir bence. Siz oda deyince aklıma bu geldi.

Ben bugün afaddaki hocamıza onu da sordum.
Dedim elazığ depreminde borular hep açıldı, doğalgaz patlaması nasıl yaşanmadı?
Bölgesel depremlerde doğalgaz sistemi otomatik kesiliyormuş
Depremde asansörler de çalışmaz mesela (en azından bizim okuldakiler kilitleniyor otomatik hatta bir hocamız çıkamadan kilitlenmiş ve depremi kutu gibi bir yerde yaşamıştı)
O yüzden patlama olmuyor dedi. Ama yine de kestikten sonra boruların içinde var olan bir gaz var. Ama bu da hemen havaya gidiyor.

Ay böyle bir şeyi hiç deneyimlemeyim inşallah.

İnşallah bizde

Onuda nereye koyalım yer yok koltuk iyi ya ne yapalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…