Bunları zaten biliyoruz tvlerde de sık sık söylüyorlar ama o an yani insanın eli ayağına dolaşıyor ben 99 depremini yaşadım giriş kat olmamıza rağmen deprem olduğunu farkedip çıkmak zaman aldı o ses gürültü. yani çanta hazır da olsa o an onu almayı düşünebileceğimizi sanmıyorum mesela. Ya da hani diyorlar ya masa altına falan girin diye uygulamak o an çok zor bir an önce dışarı atmaya çalışıyorsun kendini. Deprem sigortası olarak DASK zaten devlet tarafından zorunlu tutuluyor ev sahibinin yaptırmış olması gerekiyor eğer ev sahibi siz iseniz evinize zorunlu yaptırıyorsunuz zaten. Sağlam ya da değil yapacak birşey var mı yok. Allah'a emanetiz yani depremler olmaya başladığından beri bu konular açılıyor derdim var da yani herkesin bildiği şeyleri neden yazmak için konu açıyorsunuz ki?
Kapı eşigi ve buzdolabi yani güvenli değil
Özellikle kapi eşiklerinden uzak durulmasi gerektigini dinlemiştim.
Ne yazık ki ülke topraklarımız oluşum olarak genç ve hareketli deprem bölgesi. En önemli faktör bana göre binaların dayanıklılığı. Şimdi japonyada da çok yüksek binalar var orda daha çok deprem oluyor. Ama bina temelleri olsun kolon kirişleri olsun depremlere göre yapılırken bizim ülkemizde bu yok. Binayı dikelim olsun bitsin. Dikey yerine yatay mimariye geçmemiz lazım. Okullarda da belirli periyotlarla eğitim verilmeli.
Aynen öyle hatta istanbul esenyurt tarafına yapılacak 40katlı bina için inşaat mühendisi arkadaşıma baskı yaptılar kolon ve kiriişlerin ölçüsünü azalt diye. Öyle yapınca binanın mukavementi çok düşüyordu. Arkadaşım kabul etmedi. İşten ayrıldı, büyük ihtimalle başkasına yaptırmışlardır. Yıkılan binalarda çıkıyor işte çimentoda falan deniz kabuğu çıkıyor. Bir insanda herşeyden önemlisi vicdan olmalı.Size sonuna kadar katılıyorum ama maalesef bu soylediklerinizi pek uygulayan yok sadece para onlar için insan hayatı önemsiz
asağiya inmeyin durun buzdolabi gibi kapi esikleri gibi yerlerde durun
Kapı eşigi ve buzdolabi yani güvenli değil
Özellikle kapi eşiklerinden uzak durulmasi gerektigini dinlemiştim.
Bende bu sekilde dinlemistim neyse zaten o anda bunu uygulayamıycam biliyorum
7. Katta oturan, babası müteahhit emeklisi birisi olarak yazıyorum bunları. Elazığ depremi osmaniye de de hissedildi.Aslında Konyada yaşıyorum. Uzun zaman olmuştu sallanmayalı, o korkuyu unutmuştum.99 depremini yasamadiğım için o büyuk depremle ilgili bir fobim oluşmadı 45 saniye sürdü ve binlerce insani kaybettik çok yaralanan insanlar oldu
Gelelim bu zamanlara bir suredir depremler ulkemizde tekrar olmaya basladı ve maalesef elaziğ ve çevre illerdeki insanlarin hayatlari mahfoldu..ölenler oldu yaralananlar..
Peki ülkemiz depreme ne kadar dayanikli ?
Deprem ulkesiyiz ve bununla yasamaya calişmaliyız
Evlerimiz deprem sigortali mı?
Deprem cantamiz var mı icinde neler var?
En onemlisi binalarimiz saglam mı? Işte en korktugum sey bu
Sağlamlık çünkü biz elimizdeki avucumuzdakileri verip ev sahibi olmak isterken binalari yapan muteahhitler acaba duzgun mu yaptilar neler kullanildı nasil yapildi testlerden gecildi mi bunlari hic bilmiyoruz
Deprem fobim olustu son olaylardan sonra
Şu fotografa bakarsak ulkemiz deprem ülkesi olduğunu bir kez daha anlamiş oluruz
Gecen gece olduğunda esime çocugun yanina koş dedim bulantim oldugu için gidemedim lavaboya gitmek zorunda kaldim (tansiyonum düşük oldugundan boyle etkileniyorum)
Gercekten hepimiz deprem cantasi hazırlamaliyız bunu anladim
Arabasi olanlar çantayi arabaya koyun
Binada oturanlar alt kattakiler deprem aninda sogukkanli davranip dişari cıkın bizim gibi en üst katta oturanlar asağiya inmeyin durun buzdolabi gibi kapi esikleri gibi yerlerde durun
99 depremini yasamadiğım için o büyuk depremle ilgili bir fobim oluşmadı 45 saniye sürdü ve binlerce insani kaybettik çok yaralanan insanlar oldu
Gelelim bu zamanlara bir suredir depremler ulkemizde tekrar olmaya basladı ve maalesef elaziğ ve çevre illerdeki insanlarin hayatlari mahfoldu..ölenler oldu yaralananlar..
Peki ülkemiz depreme ne kadar dayanikli ?
Deprem ulkesiyiz ve bununla yasamaya calişmaliyız
Evlerimiz deprem sigortali mı?
Deprem cantamiz var mı icinde neler var?
En onemlisi binalarimiz saglam mı? Işte en korktugum sey bu
Sağlamlık çünkü biz elimizdeki avucumuzdakileri verip ev sahibi olmak isterken binalari yapan muteahhitler acaba duzgun mu yaptilar neler kullanildı nasil yapildi testlerden gecildi mi bunlari hic bilmiyoruz
Deprem fobim olustu son olaylardan sonra
Şu fotografa bakarsak ulkemiz deprem ülkesi olduğunu bir kez daha anlamiş oluruz
Gecen gece olduğunda esime çocugun yanina koş dedim bulantim oldugu için gidemedim lavaboya gitmek zorunda kaldim (tansiyonum düşük oldugundan boyle etkileniyorum)
Gercekten hepimiz deprem cantasi hazırlamaliyız bunu anladim
Arabasi olanlar çantayi arabaya koyun
Binada oturanlar alt kattakiler deprem aninda sogukkanli davranip dişari cıkın bizim gibi en üst katta oturanlar asağiya inmeyin durun buzdolabi gibi kapi esikleri gibi yerlerde durun
Gerçekten araştırmadan neden insanları yanlış yönlendirecek şekilde konu açıyorsunuz? Agresiflik olsun diye yazmıyorum ama yanlış gerçekten...