- 23 Ocak 2020
- 738
- 1.363
- 28
Zaten medyaya yansıyanda daha fazla yıkıldığı bilenen bir gerçek. Hiçbir ilerleme yok. Fay hatti yoksa zaten sizin korkmaniza gerek yok. Anca sallanirsiniz.Tedirgin oluyorum evet ama kendimden çok fay hatları üzerinde olan akrabalarim için yakınlarım için. Sevdiklerimi kaybetmekten korkuyorum. Yaşadığım yerde fay hattı yok yine sarsıntı yaşıyoruz ama diğer şehirler kadar değil. Bu gibi durumlarda panikleyerek dışarı çıkmaya çalışmamak. Hayat ucgeni olusturacak şekilde eller kafada çömelmek doğru olan bu. Çünkü hayat üçgeni gerçekten hayatî bir uygulama. Deprem olsa odamda en güvenli yer neresi diye düşünüyorum planlıyorum. Ayrıca büyük bir deprem oldu o depremde daha fazla ev yikilabilirdi. Yani ülkemizde ilerleme var. Ülkemiz deprem kuşağında ve bu gerçeği kabul ederek yaşamak zorundayız. Her an her şey olabilir.
Allah korusun o panikle çanta manta gelmez insanın aklına.ama deprem geçince alıp cikilabilir.hiç çantayla çıkan görmedik enkazdanDeprem çantasını araba içinde napcaklar onlar evdeyken. Masa altına falanda girmemek hayat üçgeni olusturmak gerekiyormuş.
Sigorta migorta hikaye valla beşik gibi sallaniypruz. Evlerde malzeme eksik belli
Gerçekten Allah sizin gibi insanlara akıl fikir versin, düşünce yapınızı anlamak mümkün değil. Hatanızı, yanlışınızı sakın düzeltmeyin, siz çok mükemmelsiniz bizde sizle polemik yapalım dedik böyle hayati bir konuda yanlış yönlendirmeniz sebebiyle. Tebrik ediyorumÇocuk gibi sataşıliyor ya gercekten anlamiş değilim komik :))
Daha önceden baska bir konu yuzunden halen takiksinız beni de kendinizi de yormayın
O eline alıp çıkman için değil enkazda düdüğü ottururup suyunu içip açıklığında sekerin mekerin dusmesin diye bir şeyler yiyebilmek için. Eger derin enkazsa ışıkla önünü görmek için.Allah korusun o panikle çanta manta gelmez insanın aklına.ama deprem geçince alıp cikilabilir.hiç çantayla çıkan görmedik enkazdan
Panikle canO eline alıp çıkman için değil enkazda düdüğü ottururup suyunu içip açıklığında sekerin mekerin dusmesin diye bir şeyler yiyebilmek için. Eger derin enkazsa ışıkla önünü görmek için.
Siz ne için saniyorsunuz p çantayı yahu
Eline alıp cantayla cikcak. Enkazdan cikinca cantayi alacak falan.
O eline alıp çıkman için değil enkazda düdüğü ottururup suyunu içip açıklığında sekerin mekerin dusmesin diye bir şeyler yiyebilmek için. Eger derin enkazsa ışıkla önünü görmek için.
Siz ne için saniyorsunuz p çantayı yahu
Eline alıp cantayla cikcak. Enkazdan cikinca cantayi alacak falan.
[/QUOallah göstermesin o anda çok paniklerim gibi geliyor.allah kimseye yaşatmasın.
Çok güldürdünüz beni. Ama umarım şaka yapıyorsunuzdur, deprem ülkesindeyiz, bir deprem çantasının ne işe yaradığını bilelim lütfen. :)Allah korusun o panikle çanta manta gelmez insanın aklına.ama deprem geçince alıp cikilabilir.hiç çantayla çıkan görmedik enkazdan
99 depremini yasamadiğım için o büyuk depremle ilgili bir fobim oluşmadı 45 saniye sürdü ve binlerce insani kaybettik çok yaralanan insanlar oldu
Gelelim bu zamanlara bir suredir depremler ulkemizde tekrar olmaya basladı ve maalesef elaziğ ve çevre illerdeki insanlarin hayatlari mahfoldu..ölenler oldu yaralananlar..
Peki ülkemiz depreme ne kadar dayanikli ?
Deprem ulkesiyiz ve bununla yasamaya calişmaliyız
Evlerimiz deprem sigortali mı?
Deprem cantamiz var mı icinde neler var?
En onemlisi binalarimiz saglam mı? Işte en korktugum sey bu
Sağlamlık çünkü biz elimizdeki avucumuzdakileri verip ev sahibi olmak isterken binalari yapan muteahhitler acaba duzgun mu yaptilar neler kullanildı nasil yapildi testlerden gecildi mi bunlari hic bilmiyoruz
Deprem fobim olustu son olaylardan sonra
Şu fotografa bakarsak ulkemiz deprem ülkesi olduğunu bir kez daha anlamiş oluruz
Gecen gece olduğunda esime çocugun yanina koş dedim bulantim oldugu için gidemedim lavaboya gitmek zorunda kaldim (tansiyonum düşük oldugundan boyle etkileniyorum)
Gercekten hepimiz deprem cantasi hazırlamaliyız bunu anladim
Arabasi olanlar çantayi arabaya koyun
Binada oturanlar alt kattakiler deprem aninda sogukkanli davranip dişari cıkın bizim gibi en üst katta oturanlar asağiya inmeyin durun buzdolabi gibi kapi esikleri gibi yerlerde durun
Allah aşkına ne polemiği ya, yanlışınızı söyleyince polemik mi oluyor. Biliyor gibi konu açıp sonra duydum diyorsunuz, insanlaea buzdolabının kapı eşiğinin orda dur diyorsunuz , ya burdan okuyan biri dediğinizi uygulasa. Madem duyar kasıyosunuz bunı doğru yapın. Yönlendirmeniz o kadar yanlışki......
Bende bu sekilde duydum gercekten arastirmadan derken?neye gore kime gore?herkes farkli anlatıyor
Sırf birine satasmak için konuya yazmak nasil birsey anlamadim
Polemige girme yasımı coktan gectim baskalariyla polemiğe girin benimle degil..konuma satasmak icin yazmak cok garip
banyodaki fayanslar yıkılma ve patlama anında cam gibi keskin olur, paramparça eder insanın vücudunu. Bu yüzden tehlikeli.Aslinda banyonun daha güvenli olduğunu diğer odalara oranla arada ve küçük oldugundan yıkılma çökme riskine en az maruz kaldığını dinlemiştim TV de. Ne kadar doğru tabi bilemedim. Anlatan bir uzmandi. Deprem.bolgesinde değilim ama son bir kaç gündür bende evin her odasında nerde saklanilir onu düşünüp duruyorun
Ek olarak pencerelerden de uzak durmak gerekiyor. Camlar çok zarar verici olabiliyor çünkü.
Kimsenin o kadar kitabı, gazetesi yoktur ama en iyi boşlukları kağıtlar sağlıyormuş. Belki birilerinin işine yarar, bilmiyorum.
Fay hattı evimizin tam altından geçiyormuş. Arazi ortadan bölündü, bir kısmı çöktü. O çöküntüyle birlikte, ilk anda yıkılmış. Ben de o sıkışma ve gürültüyle uyandım. Benim için anlatmak sorun değil de, tek dileğim Allah kimseyi öyle korkutmasın.
Kitaplari mumkunse 1 e 1 sandik seklinde bir sandiga koyup cevresini iple sarmak gerekiyor. İcine de buldugun tum kitaplar. Ben zaten baza altina kaldirmistim bebek cok karistiriyor kitapligi ustune dusurecek diye. Sonra oglumun yatagina ceyiz sandiginin icine koydum. Ama sonra kaldirdim sandik yeterince saglam degil diye. İple de saramamistim. Surekli de onunla yasanmiyor. Korku gecince kaldiriyor insan
Vebal almaktan da korkmuyor. Burayı okuyan birisi uzun uzun yazmis diye ciddiye alip aklinda bu sekilde kalsa. Kapi esiginde dursa. Zaten direkt olum sebebi. Yanlış dendi niye ego yapar ki insan boyle bir konuda. Pardon yanlis aklimda kalmis dersin. Gonderini düzenlersin bu.Gerçekten Allah sizin gibi insanlara akıl fikir versin, düşünce yapınızı anlamak mümkün değil. Hatanızı, yanlışınızı sakın düzeltmeyin, siz çok mükemmelsiniz bizde sizle polemik yapalım dedik böyle hayati bir konuda yanlış yönlendirmeniz sebebiyle. Tebrik ediyorum
Aslinda banyonun daha güvenli olduğunu diğer odalara oranla arada ve küçük oldugundan yıkılma çökme riskine en az maruz kaldığını dinlemiştim TV de. Ne kadar doğru tabi bilemedim. Anlatan bir uzmandi. Deprem.bolgesinde değilim ama son bir kaç gündür bende evin her odasında nerde saklanilir onu düşünüp duruyorun
Vebal almaktan da korkmuyor. Burayı okuyan birisi uzun uzun yazmis diye ciddiye alip aklinda bu sekilde kalsa. Kapi esiginde dursa. Zaten direkt olum sebebi. Yanlış dendi niye ego yapar ki insan boyle bir konuda. Pardon yanlis aklimda kalmis dersin. Gonderini düzenlersin bu.
Ben 20 yildir arama kurtarma ekibinde olan birinin yazdiklarini okumustum. Deneyimlerine gore adam belirlemis. Onu buraya atayim.
Kitaplar ezilmiyor, duvarları tutuyormuş. Arkadaş da diyor ki, bir metre küp şeklinde istiflenip bağlanırsa sağlam olur, yanına sığınabiliriz. Bende kitap bol da, kitaplıkta hepsi. Arkadaşın önerisi mantıklı geldi.Nasıl yani kızlar kağıt, kitap derken ne yapmak gerekiyor ben anlamadım tam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?