Yine bir para mevzusu. Akıl verin lütfen.

Bumuduur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mart 2020
132
93
18
35
Merhaba hepinize. Dertlerimi bilenleriniz var artık. Kv ile olan tartışmamızdan bahsettim hep. Teşekkür ediyorum beni haklı bulup akıl verdiniz daima.

Şimdi mesele kp. Biz kv ile tartışıp ipleri koparma noktasına geldiğimiz zaman kp bizden düğünde taktığı altınları istedi. O da kvnin aldığı bir bilezikti. Eşimin halasının taktıklarını bile istedi. Kadın duyunca yüreğine inecekti. Haberi yoktu yani. Ne ölüme ne ölüne dedi kp. Tek amacı kaostan faydalanıp çıkar elde etmekti. Kpnin işi yok geliri yok. Eşinin eline bakıyor. Bir kuruş geliri yok ama yıllarca har vurup harman savurmuş. Memurluğu küçümsemiş. Sigortası bile yok eşinden faydalanıyor. Ne evine ne çocuklarına faydası olmuş. Eşim çok kötü bir çocukluk geçirmiş. Psikolojik ve fiziksel şiddet uygulamış hep babası. Yıllarca küs kalmış. Geçen sene bayramda eşim aradı telefona bile çıkmadı. Çıkarı yoksa parası da varsa asla aramaz sormaz. Para bitince arar. Çıkarı varsa görüşür. Beş para etmez bir insan. Bunlar eşimin de düşünceleri bu arada. Sırtımda yük diyor. Ters konuşsam babamla gelip bize zarar verir öyle bir insan diyor.

Gelelim güncel problemimize. Bir süredir eşimi arayıp para mevzularından bahsediyordu. Yok on bin doları varmış kaybetmiş de yok yeni telefon almış daha eve gitmeden kaybetmiş. Geçen ay da eşime telefon faturamı ödeyemedim sen öder misin diye mesaj attı. Bugün de bombayı patlattı. 12 bin tl istiyor. İş kuracakmış. 20 bine yakın kendisi koymuş bu kadar eksiği kalmış. Ama nasıl istiyor. Cebimde 10 tl param var başka da bişeyim yok annenin eline bakmak istemiyorum diyor. Sen benim son umudumsun ben bulamam ama sen bulursun diye yalvardı resmen benim yanımda. Eşim dedi ki çocuğumuz olacak öyle bir param zaten yok şu an diye ama çok ısrar etti. Bir ay sonra çocuğumuz doğacak. O zamana kadar ödermiş. Tabiki yalan. Ben sana haber veririm dedi eşim.

Şimdiye kadar hangi işe girse batırmış. Bize anlattığı iş o parayla olacak bir iş değil zaten. Belli ki yalan söylüyor. Kat kat fazlası gerek. Eşim asla verme taraftarı değil çünkü parayı çöpe atmakla eşdeğer babama vermek diyor. Ama hayır dersek de başımıza bela olur diyor.

Ne yapılabilir. Bu işin içinden nasıl çıkılır.

Yani 12bin tl çerez parası değil ki yoksa yoktur yani, yok deyince neden başınıza bela olsun onu anlamadım ben. Kredi çek diyorsa bankaya başvurdum limitim yokmuş fln desin bilemedim yani para varsa vardır yoksa yoktur

Ama hayır dersek de başımıza bela olur diyor.
Ne kötü bir durum. Üzüldüm arada kalmanıza.

Yani hepimiz yalana karşıyızdır ama baskın basanındır diyip eşiniz "Baba işten ayrıldım. Sen işe yatıracağın parayı geri alıp bize yollasan, biliyorsun çocuk doğacak çok ihtiyacımız var. Benim elim düzelince sana iki katını yollarım." diye sürekli darlasa?

Hayır deyin. Net. Babalık yapmayan birine de minnet borcu olmaz. Hani fazladan paranız olur, gözden çıkartırsiniz neyise. Ama bebek de geliyorsa hayır deyin net bir şekilde. Senelerce annenin eline bakmış gocunmadan, bir kac ay dişini sıkıp para biritirsin. Bu seferde kendi çalışıp biriktirmeye bir denesin

Memuruz ikimiz de ona inanmaz çalıştığı yere bile gider. Ki altın istediği zaman eşim telefonlarına çıkmıyor diye beni işyerimden arayıp istemiş bi adam bu bahsettiğimiz.

Ne gibi bela olur peki?
Ne yapar en fazla?
Yok diyeceksiniz, şimdi gecistirirseniz sonra yine isteyebilir.

Çünkü öyle bir insan. Bizim çocuğumuz olacak birsürü giderimiz var. Birşeye ihriyacınız var mı demek yerine daha ne kırparız derdindeler. Kv nin haberi var mı yok mu Allah bilir. Senin eline düştüm oğlum diyor babalık yapmamış adam yalvarıyor. Daha önce defalarca çeşitli şeylerle tehdit etmişliği var o yüzden çekiniyoruz.

Başınıza bela olup sizemi zarar verir nedir yani bile bile vermeyin
Evet ya bize zarar verir ya iftira atar işimize zarar verir. Daha önce defalarca tehdit etmiş. Öyle bir insan. Eşim pislik bir insan ne yapacağı belli olmaz diyor.

Ne gibi bela olur peki?
Ne yapar en fazla?
Yok diyeceksiniz, şimdi gecistirirseniz sonra yine isteyebilir.
Bizim de endişemiz o. Yakamızdan düşeceğini bilsek bir türlü sıkıntıya girip verelim diyoruz aöa çözüm değil. Bir kere verdiler yine verirler diyecek. O parayı batırıp yine isteyecek. Bize zarar verebilir. İşimizle tehdit eder. Daha önce defalarca tehdit etti. Çok pislik bir adam.

Başıma brla olur ayağı çekiyor eşiniz
Dikkat edin ona da

Ne demek bela olur? Ne yapabilir ki?
Bize zarar verebilir. İşimizle tehdit eder. Daha önce yapmışlığı var. Tehdit etti alttan alta. Mesela kvyi öldüreceğim diye bizden boşanmalarına yardım etmemizi istiyordu. Kv boşanmak istemiyordu. Kp de boşanıp evin parasının yarısını istiyordu.

Yasal yollara basvurun tehdit varsa ,sikayetci olun,uzaklastirma cikartin,ikinizde memursaniz tayin isteyin baska sehire gidin ne denirki ser insanla ugrasmak cok zor ya savasacaksiniz ya her istediginde vereceksiniz
Allah ana babaninda hayirlisini versin

Vermeyin bacim benimde babamda var kaç senedir alamıyorum verirken iyisin isterken yüzüne ne acelen var diyorlar yine sen kötü oluyorsun,vermeyin başından kötü olun paranız cebinizde dursun.

Polise bildirin şikayet edin.

Başıma brla olur ayağı çekiyor eşiniz
Dikkat edin ona da

Ne demek bela olur? Ne yapabilir ki?
Yok eşim nefret ediyor babasından. Kurtulacaksak eğer verelim diyorum eşim istemiyor kurtulamayız diye. O kadar kötülükler yapmış ki babası bir gün hayır görmedim diyor. Eşimi işiyle tehdit etti. Anneni öldürürüm diye tehdit etti. Seni sakat bırakırım diye tehdit edermiş eskiden de. Hiçbirşey yapmasa gelip kapının önündeki arabamızı mahveder diyor. Eşimden eminim de bu işten nasıl kurtuluruz onu bilmiyorum.

Vermeyin bacim benimde babamda var kaç senedir alamıyorum verirken iyisin isterken yüzüne ne acelen var diyorlar yine sen kötü oluyorsun,vermeyin başından kötü olun paranız cebinizde dursun.
Kurtulacağımızı bilsek hibe edeceğiz geri ödeyecek diye beklentimiz zaten yok. Ama iki günde bitirecek parayı tekrar tekrar isteyeck endişemiz bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…