Yine bir kaynana ....

Denizliche

Guru
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
2.397
757
363
37
Merhaba arkadaşlar..bu topici devamlı takip ederim,bazen cevap yazarım bazen de okuyup çıkarım neyse benimde bir derdim var... sorun kaynanam...

13 ekimde türlü sıkıntılara rağmen nişanlandık bize göre çok güzel geçti,ama öncesi de var elbet...nişanlımla 1 temmuz da sözlendik.Nişan tarihimizi eylül gibi belirledik.. Ailesi ne maddi ne de manevi olarak hiç bir zaman yanımızda değildi,benim ailem tam tersi her daim yanımızdaydı.Nişandan 2 hafta önce olmuş ne olmuşsa.Bana gelicek bohçaları hazırlamak üzere evlerine gittim,kaynanam arkadaşını çağırdı,geldi beraber hazırladık ben herşeyde yalnış anlamasın diye bunu nasıl yapalım nasıl olmuş gibi sorular sordum her seferinde " ben anlamam istediğin gibi yap " dedi.. neyse gelen teyze ile hazırladık,oturduk çay içtik akşam üstü teyze gitti.Bizde balkonda oturduk,ben eve gitmek istedim kayınvalidem gitme erken daha dedi ben biraz daha oturdum sonra evime gittim.O gün her hangi bir sorun yoktu benim gördüğüm ve bildiğim kadarıyla neyse... bohçalarımın gelmesine 2 gün kala evlerinde büyük bir kavga çıkmış ve kayınpeder evden gitmiş.. benim bohçalar geldi,kayınvalide de bi surat bi surat olayları bildiğim için üstüme alınmadım ama moralim bozuldu haliyle,sonra biz götürdük orda da aynı muamele hatta laf lafı açarken "oğlum çok küçük nasıl olcak nasıl biticek " gibi laflar etmiş,bi ablamda "oğlunuzun evlenmesini istemiyosunuz sanırım " demiş o da "evet istemiyorm "demiş ... geç kaldınız evleniyolar denmiş,mutlu olmalarını dilemekten başka yapıcak bişi yok denmiş.... neyseeeee uzatıyorum malesef kusura bakmayın nişan haftası bildiğiniz üzere işler çok oluyor,kardeşim yok her işe tek başıma koştum kimseden yardım istemedim ,annem babam sağolsun yetişemediğim yerde hep yanımdalardı... nişan günü geldi çattı hayırlısı ile nişanlandık bize göre ve aldığımız tepkilere göre herşey çok güzeldi... geçen gün nişanlımla alışverişe gittik dönüşte de onlara uğradık annesi yine surat yapıyordu ... bi patladı bana o an şok oldum.. söylediği şeyleri birebir olmasa da yazıyorum ...." senin yüzünden dayak yedim, baban seni istemiyordu savunduğum için dayak yedim ve gitti,oğlum bu kız benimle dalga geçip duruyor,yeter artık bununla uğraşmaktan bıktım ben ,onunda evlenirsen seni silerim,nişan haftası aramadın alışveriş için,kuaföre götürmedin saygısız pislik".... ve bir çok şey.. sustum sustum ve sustum o an allah bana peygamber sabrı vermişti...nişanlım beni yeterince savundu ,gözümde iyice yüceldi... ama neden böyle oldu anlamadım,üzüldüm de çok.. nişan bohçası da,nişanımızda,bayramda burnumdan geldi yani... bunları hakedicek en ufak bişey yapsam gam yemicem ..neyse uzattım çok kusura bakmayın lütfen çok dolmuşum ,ne yapmam gerek bundan sonra ...

Kayınvaliden evin içinde yaşadığı sorunları çok biriktirmiş içinde,
haliyle sana patlamış.
hoş şeyler değil.
burda sana şu ana kadar yaptığını yapmak düşer.
eğer nişanlından eminsen ve devam etmeye kararlıysan,evlilik hazırlıklarını mümkün mertebe nişanlınla yap.
nişanlının ailesiyle çok fazla muahtap olma.
mesafeni koru.
senden birşey eksilmez.
belliki hem senden razı değiller hemde oğullarını evlilik için hazır görmüyorlar(muhtemelen maddi nedenlerden dolayıdır)
sen şimdi ne yapsanda düzelmezler,o yüzden çok fazla içlerine girmemeye çalış.

burda en büyük iş nişanlına düşüyor.
eğer o sağlam duramazsa yıkılmanız kaçınılmaz.
o sınırı çizmezse,geçen çok olur.
o yüzden kafanda da tart biç,nişanlın bu kadar olayı olgunlukla karşılayabiliecek olgunluk ve sakinlikte mi?
emin ol yarı yolda kalmak çok ağır olur.o yüzden baştan konuş bunları nişanlınla.

Son düzenleme:

böyle olmasını hiç bi zaman istemedim.. nişan bohçasına kadar dilinden düşürmedi beni nişandan sonra kötü gelin oldum .. yok zaten aman daha şimdiden bunları yapıyorsa ilerisini düşünemiyorum ben

nişan bohçanı niye kendin hazırladın,adetiniz mi öyle:44:

kayınbabanın kayınvalidenle senin yüzünden tartışması kayınvalideni sana karşı kinlendirmiş.
düzelir veya düzelmez bilemem.karakter meselesidir.
dediğim gibi ilerisini karanlık görüyorsan(nişanlın bile bunu aydınlatamıyorsa) bazı şeyleri gözden geçir?
vazgeçsem ne kazanırım,ne kaybederim diye yokla kendini.
eğer çok seviyorsan,güvene varsa,mücadele et.
ama uyarmak isterimki nasıl başlarsa öyle gider.
evlendikten sonrada dikkali olman gerekecek.
bunları kaldırabileceğine inanıyorsan,taktiklerini uygulamaya başla.

yoo yoo kavga benim yüzümden değil..onu biliyorum eminim hatta ,nişanlım da söyledi zaten o gün hem annesine hem bana " babamla aranızda geçen kavgayı denizin üstüne yıkma diye"

ben de böyle düşündüm.evdeki sorunlardan olmuş ama keşke böyle olmasaymış

biblodeniz nişanlın kaç yaşında ve ne iş yapıyor

ne hadsiz bi kadın ya sana hakaret etme pislik deme curetını nerden buluo bence cok yuz vermıssın .. daha nısanlıyken tavır bu ortada nıkah dugun hıc bısey yokken , bunlarolduktan sonra agzlarına gelenleri sayarlar canım cok ıyı dusun. o hakaretleri duyup hala o yuzugu parmagında tasıman sok ettı beni yerinde olsam bir saniye bile dusunmeden nısanı bozardım bu 1 gunluk ıs deıl cunku omur boyu surucek bısey nısanlının sımdı korumalarına bakma evlendıkten sonra bak nasıl oluo sana solıycegı su ''sende duyma canım gorme ısıtme uzatma buyutme vs vs vs '' o yuzden ben derim ki yol yakınken dön sonra cok basın agrıycak cunku. ben eşimi deli gibi severek evlendim halada cok cok seviyorum ama simdiki aklım olsa ASLA AMA ASLA evlenmezdim.

aslında nişanlının yaşı makul,ben 23-24 zannetmiştim.maddi sıkıntıları mı var:26:

27 ye giricek hatta ...var tabi olmaz mı sorumsuz bir baba, para yiyen bir abi..şimdi baba da gitti evin yükü nişanlıma ve abisine kaldı

Ben birşey anlamadım
Kayınpederin seni istemiyor diye mi kavga etmişler cidden ?
Öyle bile olsa ne diye tokat atıyo onca yıllık hayat arkadaşına

Bunu biz bilemeyizde nişanlın bilir.. Kavga sebebini..

Bilemiyorum ama şimdiden ne ayıp konuşmuş kaç yaşında kadın.. Bence siz en iyisi uzak bi yerde oturun evlendikten sonra..

valla onca lafı duyunca bende pek birşey anlayamadım..idrak kanallarım bozuldu malesef.. kayınpeder elbette benim yüzümden dövmemiş nişanlım öyle söylüyor ..

nişan haftası ramadın alışveriş için??
onun araması gerekmiyomu nişan alışverişine çıkılacaksa

nişan alışverişini yani bohça alışverişini nişanla ben yaptım zaten yalnız..onun bahsettiği ona kıyafet alınması için ben aramamışım ...

nişan alışverişini yani bohça alışverişini nişanla ben yaptım zaten yalnız..onun bahsettiği ona kıyafet alınması için ben aramamışım ...

onun kıyafetinide birliktemi alcaktınız tövbe yarabbim
kavga nedeni inandırıcı gelmedi, altından başka bişey çıkabilir, seni savunmuşta dayak yemiş bla bla, seni savuncak birine benzemiyo bi kere

onun kıyafetinide birliktemi alcaktınız tövbe yarabbim
kavga nedeni inandırıcı gelmedi, altından başka bişey çıkabilir, seni savunmuşta dayak yemiş bla bla, seni savuncak birine benzemiyo bi kere

öyle dedi işte aramadın kuaföre götürmedin nankör pislik dedi bana .. zaten ben inanmıyorum benim yüzümden kavga ettiklerine nişanlım öyle bişey olsa söylerdi bana mutlaka

bende onca lafı duyduktan sonra yüzükleri çıkardım zaten parmağımdan bi fırsatını bulup çıktım evden ama nişanlım peşimden geldi ben senin yanındayım sen suçsuzsun annemin böyle yapmasını anlamıyorum dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…