• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine bir kayinvalide vakası...

Orada " bizi yalniz agirla " demeniz olmamiş. Begenmiyorsan sen gelme benim ogullarim gorusmeyecek mi diyememis kaynanada. Emin ol kaynanan senin yuzune hasret oldugundan dolayi kalkmaniza bozulmuyor, kendi cocuklari icin uzuluyor kendince.

Ben de gorumcemle gorusmuyorum ama denk geldigimiz yerler illa ki oluyor, kaynanam gorusmedigim gorumcemin evinde kaliyor, biz de gorumcem evde yokken gidiyoruz ziyarete daha cok, gorumce eve donmeden biz cikiyoruz. Esim nadiren tek basina gider. Kaynanam bozulsa ya da bozuldugunu belli etse bile kalkip kadina bizimle tek gorus bilmem ne demem.
Söyledim onuda beni çağırma madem.oglun gelsin gorussun beni neden zorluyorsun diyorum . Kimseye laf etmiyor hep bize ediyor zaten
 
Eltiniz size ne yaptı fesatlık sinsilik demişsiniz ne yaptı mesela anlatabılırmısınız?Daha ıyı yardımcı oluruz.
 
Zamanında demeyen yine demeyecek. Saygı çerçevesinde hatrini sormaya ararsin arada. Samimi olma. Zaten sen de pek sevmiyorsun. Biraz önyargı sende de var sanki.
Evlenene kadar olup bitiyordum. Evliliğin ilk senesi onları. Alt katında oturdum o.zamandan beri herşeyi gordum
 
bunu sadece size değil, siz ve çevrenizdekilere ya da bu grupta bu gibi şeyler yüzünden konu açanlara diyorum: insanlarla bu kadar kötü olmanıza sebep olayları nasıl yaşıyorsunuz, yaşamayı göze alıyorsunuz ve sonrasında kavga edip ağzınıza her geleni sayacak kadar cesaretli(!) olabiliyorsunuz bazen aklım almıyor...bu anlatım tarzı olan kişiler bana nedense hep sorunun yarısını üstlenen-yaşatan insanlar gibi gelir.
Genelde sabırsız insanlar çünkü. Mesela bendeki peygamber sabrı dillere destan. Susarim susarim bazen senelerce. Ama bir noktada hadsizlige ve haksızlığa gelemeyip bir patlarim, geri dönüşü olmaz. Ama bence ben ve benim gibiler kendine kötülük ediyor.
 
Evlenene kadar olup bitiyordum. Evliliğin ilk senesi onları. Alt katında oturdum o.zamandan beri herşeyi gordum
Biraz politik olmayı öğrenmen lazım. Orada tartışmak hoş olmamış. Yalnızken yapmak lazımdı ama geçti artık.
 
Valla bende eltimden nefret ederim ki o da benden..ama asla biz vrken onalrı çağrıma faln demem kardşlrn arasına girmem tabiki ailecek olacak vakit geçirecekler o beni ilgilendirmez meraba der geeçrim kenara...siz biraz uzatmış ve abartmışsınz gibi geldi..
 
Kalmadı zaten soğuk yapıyor bana hatta bağırmaya bırak kavga etmeyen eşim bana artık bağırma haddini buliyor
Biz çocuğum yeni doğduğu zamanlar tartıştık bende mesajda ne düşünüyorsam söyledim.Eşim ikimizide kızıyordu hem annesine hem bana hakkını yemeyeyim o kadar laf söylediğim halde bana sesini yükseltip bir şey dememişti ben olsam kıyameti koparırdım.Sadece yine bir tartısmada kayınvalidem arayıp ağlamış mı ne baktım eve soğuk bir şekilde geldi anladım ben söylediğini o zaman dedi annemin neyi varmış diye
 
Söyledim onuda beni çağırma madem.oglun gelsin gorussun beni neden zorluyorsun diyorum . Kimseye laf etmiyor hep bize ediyor zaten

O zaman ben varken cagirmayin, eşim tek goruşsun deseydiniz baştan, dinlemiyorsa gitmeyin evine o zaman eşiniz tek gitsin, bu kadar basit, herkes sana uyacak degil begenmiyorsan sen gitmeyeceksin, obur gelin neden dert edinmiyor bu kadar?

Başta ettiginiz laf hiç olmamis, onlari cagirmazsan daha sık geliriz filan pazarlik yapiyorsunuz, sanki kadin seni gormeye bayiliyordu.
Cimriliginin filan bu konuyla alakasi nedir anlamadim ama baya ortaligi karistirmissiniz.
 
Keşke ama bir anda bağırmaya başlayıp savunmaya geçince birikmisler patladı işte

Aileden birilerini tamamen hayatından çıkaramıyorsun,idare etmek zorunda kalıyorsun çoğu zaman ,geçen kayınvalideyle gerildik bi iki laf söyledim. Eşime şikayet etmiş beni,eşim de gelmiş “Valla haklısın ama yaşlı kadın yine de çok laf söyleme yazıktır” diyor. Anlıyorum üzülüyor,önceki yaz evimize tamirci geldi babam adamın beynini yedi eşim de “Baba müsade et ben konuşayım” dedi babam çok bozuldu geveze denmiş gibi oldu,ayy çok üzüldüm babama öyle terslenince. Eşim haklıydı ama babama da kıyamadım işte. O yüzden eşlerimizi de anlıyorum aslında siz de anlayın gözünün önünde saydırmayın bence insan çok alınıyor.
 
Eltiniz size ne yaptı fesatlık sinsilik demişsiniz ne yaptı mesela anlatabılırmısınız?Daha ıyı yardımcı oluruz.
Arabamiz ortakti eskiden kardeşler ortak almış sonra eşimin dedesi bunlardan hangisi önce ev alırsa ona nakit paara verecekti . Bunlar ev aldı nakiti aldılar bizede araba kaldı aldıkları nakit kadar.etmiyordu bile. Bunlar arabayı kullanmak istedi esimin işleri benim işleri. Oluyor araba hep binlarda eşim hiç birşey diyemez kimseye benim . Ben patladım bir gün nakit aldınız artık arabayi saticaz çok acil.olmadikca almayın diye büyük olaylar çıktı . Ayrıca eltim ben evlenmwden önce kayinvalidemi şikayet ederdi hep bana şunu yaptı bunu yaptı bana boyeo davrandı bıktırdı çok üzdü falan diye hatta arada giderdim hala evinin düzenini bozdugundan falan şikayet ederdi şimdi ne olduysa canciger birde sürekli laf sokmalar var . Ha bide hamilelik süreci hiç çocuk düşünmeyen eltim ben hamile kalır kalmaz hamile kaldı bunda fesatlık olmaz diyeceksiniz belki ama ben folik asit falan kullanırken bana kullanma bence gerek yok diyen kız kwndi kutu kitu iciyormus içi kötü aslında ama gören yok
 
Hatalı olan sizsiniz bana göre. Ortada elle tutulur bi neden yok hiç mi politik olmayı öğrenemediniz? Gelen gelseydi yarım saat oturup kalkardınız. Ne münasebet bizleri onsuz çağır daha sık geliriz diye tehdit eder tarz konuşmak. Ne geçti elinize bunu yaparak şu an mesela
 
O zaman ben varken cagirmayin, eşim tek goruşsun deseydiniz baştan, dinlemiyorsa da gitmeyin o zaman eşiniz tek gitsin.

Başta ettiginiz laf hiç olmamis, onlari cagirmazsan daha sık geliriz filan pazarlik yapiyorsunuz, sanki kadin seni gormeye bayiliyordu.
Cimriliginin filan bu konuyla alakasi nedir anlamadim ama baya ortaligi karistirmissiniz.
Tuzu biberi diyelim cimrilik. Pazarlık değildi ben bunu çok kez sakince dile getirmeye çalıştım ama dinlemedi
 
Hatalı olan sizsiniz bana göre. Ortada elle tutulur bi neden yok hiç mi politik olmayı öğrenemediniz? Gelen gelseydi yarım saat oturup kalkardınız. Ne münasebet bizleri onsuz çağır daha sık geliriz diye tehdit eder tarz konuşmak. Ne geçti elinize bunu yaparak şu an mesela
Bilmiyorum . Öyle bir niyetle dememistim sadece onlar yokken daha rahat ediyorum kayınvalidem değişiyor onlar varken diye dedim
 
Tuzu biberi diyelim cimrilik. Pazarlık değildi ben bunu çok kez sakince dile getirmeye çalıştım ama dinlemedi

Dinlemediyse seni ve soylediklerini onemsemiyor demektir, gelip gelmemen kadinin umurunda degil zaten. Hem begenmeyip hem de israrla evine gitmeyin o zaman. Obur gelin neden senin kadar dert edinmiyor ve geliyor ayni ortama???
Kusura bakma ama begenmeyen cekilir kenara, herkes sana gore olacak degil
 
Kimse evlendi diye size ait olmuyor, kayınvalide de istediğini istediği zaman çağırır kime ne yani. Eşiyle iyi olmak isteyen kayınvalideyle de iyi olur. Bunun için uğraşır. Didismez. Hele laf saymak çok ayıp da birşey. hakliysaniz bile haksız yapar sizi.
 
Selamlar. En son actigim konuda kayınvalide ve eltimden dert yanmistim yinede iki senedir ağzımı açıp birşey diyememistim ama en sonunda bomba patladı.
Pazar günü kayinvalidemlere gittik gündüzden akşamda kendi annemlere gececektik. Biz tam.cikarken eltimler geliyormuş onlara bende eltimle bir araya gelmek istemiyorum. Kendisini samimi bulmuyorum ekstra sinsi bu durum sinirlerimi bozuyor . Özel günlerde görüşmeyi tercih ediyorum sadece doğum günü aile yemeği vs. Anlaşamıyoruz kısaca yüzüne gülerek laf sokmaya çalışan tipler vardır ya aynen öyle biri.
Her neyse kayınvalidem biz onlar gelince gidiyoruz diye bozuldu kayinpederime telefonda hep işleri var zaten bunlarin falan dedi. Bende şaka yollu bizi yalnız agirla kimseyi çağırma biz varken daha sık gelelim dedim . Bir başladı bağırmaya ilk defa bagirdi bana o kadar . Ben oğullarımi bir araya getiremeyecek miyim sende gitme o zaman kardeşine eşime diyorki gitmeyeceksin onun kardesinede falan da filanda. Neyse dedim ki anne biz anlaşamıyoruz eltimle birbirimize gıcık gidiyoruz çok sinsi geliyor bana ayrıca sen ikimiz arasında kıyas yapiyorsun birde kırgınım ben onlara . Diyorki ne kıyas yapicam oda sana kırgın sinsi değil hiçte falan diye bağırıyor. Benim kayinvalidecigim benim yemeğimi yemez eltime bir makarna yaptirir yere göğe sigdiramaz herşeye heryere berqber giden tiplerdir. Eltim ben evlenmeden önce evlerine adım.atmazmis ben evlendim evlerinden çıkmaz oldu neyse detaylar çok ta uzun olacak toparlayayim.
Velhasıl kelam kayınvalidem parladikca parladı bana bende inceldiği yerden kopsun dedim artık herşeyi döktüm . Beni kabul edemeyislerini torunları olmasa umurlarinda olmayisimi beni bir türlü sevemediklerini bana danistigi şeyleri tekrar eltime danışıp salak yerine koyusunu cimriligini herşeyi söyledim oda bana yazıklar olsun sana diyip o sırada kucağında olan çocuğumu al şu çocuğunu diyerek fırlatarak ağlaya ağlaya gitti.
Eşimle birbirimize girdik . Eşim arayı duzeltmemi istiyor annesi ağladı ya kıyamet koptu çünkü . Ne yalan söyleyeyim.kimseyle aram düzelsin istemiyorum sadece eşimle tartismaktan bıktım. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim lütfen bana akıl verin . Uzun olduysa kusura bakmayın baya doluyum çünkü .
Mesafe koyacaksın bacım başka caren yok kötü olmadan senin yaşadıklarından bin beterini yaşadım eşim bi tercih yapmak zorunda kaldı ben istedim die değil durumu gördüğü için çünki delirme noktasına geldim oda anlayış gösterdi kendi gidebilir ama ben ablaları ile görüşmüyorum görüşmeyeceğim sende duruşunu net göster ama sürekli dırdır şikayet eden kadın moduna girme
 
Aileden birilerini tamamen hayatından çıkaramıyorsun,idare etmek zorunda kalıyorsun çoğu zaman ,geçen kayınvalideyle gerildik bi iki laf söyledim. Eşime şikayet etmiş beni,eşim de gelmiş “Valla haklısın ama yaşlı kadın yine de çok laf söyleme yazıktır” diyor. Anlıyorum üzülüyor,önceki yaz evimize tamirci geldi babam adamın beynini yedi eşim de “Baba müsade et ben konuşayım” dedi babam çok bozuldu geveze denmiş gibi oldu,ayy çok üzüldüm babama öyle terslenince. Eşim haklıydı ama babama da kıyamadım işte. O yüzden eşlerimizi de anlıyorum aslında siz de anlayın gözünün önünde saydırmayın bence insan çok alınıyor.
Haklisiniz ama mesela eşim deseydi anne eşim haklı dengeyi kuramadın sen kız bozuluyor işte zorlama sende bak tatsızlık çıkacak ben bu kadar yüz göz olmazdım bu kadar kirilmazdi iki tarafta
 
Kimse evlendi diye size ait olmuyor, kayınvalide de istediğini istediği zaman çağırır kime ne yani. Eşiyle iyi olmak isteyen kayınvalideyle de iyi olur. Bunun için uğraşır. Didismez. Hele laf saymak çok ayıp da birşey. hakliysaniz bile haksız yapar sizi.
Hiç laf etmiyordum gerçekten. Yuzumden belli oluyorsa o ayrı. Ama çağırdın cagirmasin beni.ilgilendirmez de ben kalmak.istemezken zorla tutmaya hakkı yok
 
Arabamiz ortakti eskiden kardeşler ortak almış sonra eşimin dedesi bunlardan hangisi önce ev alırsa ona nakit paara verecekti . Bunlar ev aldı nakiti aldılar bizede araba kaldı aldıkları nakit kadar.etmiyordu bile. Bunlar arabayı kullanmak istedi esimin işleri benim işleri. Oluyor araba hep binlarda eşim hiç birşey diyemez kimseye benim . Ben patladım bir gün nakit aldınız artık arabayi saticaz çok acil.olmadikca almayın diye büyük olaylar çıktı . Ayrıca eltim ben evlenmwden önce kayinvalidemi şikayet ederdi hep bana şunu yaptı bunu yaptı bana boyeo davrandı bıktırdı çok üzdü falan diye hatta arada giderdim hala evinin düzenini bozdugundan falan şikayet ederdi şimdi ne olduysa canciger birde sürekli laf sokmalar var . Ha bide hamilelik süreci hiç çocuk düşünmeyen eltim ben hamile kalır kalmaz hamile kaldı bunda fesatlık olmaz diyeceksiniz belki ama ben folik asit falan kullanırken bana kullanma bence gerek yok diyen kız kwndi kutu kitu iciyormus içi kötü aslında ama gören yok
Boşver tatlım evet fesatlık var.Daha parayı almışınız arabayıda bırakın bız kullanalım.Arabayı satıcaz ıstemeyın deyınce ne dedı kocan?Boşver sen hıc kaynanana bana bole demıstı fln deme.Sallama hıc gormemezlıkten gek.Ama 2 kardes onlar canım.
 
Arabamiz ortakti eskiden kardeşler ortak almış sonra eşimin dedesi bunlardan hangisi önce ev alırsa ona nakit paara verecekti . Bunlar ev aldı nakiti aldılar bizede araba kaldı aldıkları nakit kadar.etmiyordu bile. Bunlar arabayı kullanmak istedi esimin işleri benim işleri. Oluyor araba hep binlarda eşim hiç birşey diyemez kimseye benim . Ben patladım bir gün nakit aldınız artık arabayi saticaz çok acil.olmadikca almayın diye büyük olaylar çıktı . Ayrıca eltim ben evlenmwden önce kayinvalidemi şikayet ederdi hep bana şunu yaptı bunu yaptı bana boyeo davrandı bıktırdı çok üzdü falan diye hatta arada giderdim hala evinin düzenini bozdugundan falan şikayet ederdi şimdi ne olduysa canciger birde sürekli laf sokmalar var . Ha bide hamilelik süreci hiç çocuk düşünmeyen eltim ben hamile kalır kalmaz hamile kaldı bunda fesatlık olmaz diyeceksiniz belki ama ben folik asit falan kullanırken bana kullanma bence gerek yok diyen kız kwndi kutu kitu iciyormus içi kötü aslında ama gören yok
Araba meselesi haricinde ki orada da gerekli şeyi söylemişsiniz sizi ilgilendiren bir durum yok

Hele eltinizi siz hamile kalınca hamile kaldığını düşünmeniz sizinde normal düşüncelerde olmadığınızı gösteriyor kusura bakmayın. Çocuk elti için dogurulmaz herhalde. İlaç olayı da aynı şekilde.

Takıldığınız şeyler gereksiz. Kendinizi doldurup da olmadık yerde patlayıp kötü olmuşsunuz.
 
Back
X