• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine anksiyete bozukluğumu yaşıyorum

zeynepkara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2019
627
307
103
30
Arkadaşlar merhaba. Ben uzun zamandır anksiyete bozukluğu yaşıyordum balkondan atlama korkusu, birine zarar verme korkusu gibi korkularım vardı. Şimdi de kafamdan intiharı atamıyorum devamlı bunu düşünüyorum ve düşünürken panik oluyorum saçmalama diyorum kendi kendime ama bu düşünceyi kafamdan atamıyorum gerçekten bunu yapar mıyım sizce ? Bu durumu yaşayan var mı bunun nedeni nedir gerçekten istediğim için mi aklıma geliyor anlamıyorum.

Gerçekten istemiyorsunuz tamamen anksiyeteden kaynaklı.O kadar çok deneyimledim ki bunu.
Öyle bi illet ki bu anksiyete kalp çarpıntısıyla ani korkuyla geliyo artık yapacağım evet o noktaya geldim diyor insan ve aşırı kaygılanıyorum. Balkondan atlama korkusu arabanın önüne kendini atma korkusu birine zarar veriirm korkusu,bunları biraz olsun aştım ama şimdi bu illet düşünce geldi. Size nasıl oluyordu ?

Öyle bi illet ki bu anksiyete kalp çarpıntısıyla ani korkuyla geliyo artık yapacağım evet o noktaya geldim diyor insan ve aşırı kaygılanıyorum. Balkondan atlama korkusu arabanın önüne kendini atma korkusu birine zarar veriirm korkusu,bunları biraz olsun aştım ama şimdi bu illet düşünce geldi. Size nasıl oluyordu ?

devamlı kaygılısın, sadece konu değişiyor anksiyetede. uzmandan yardım almalısın

Allah allah psikiyatrist doğru ilacı tutturamadı mı acaba? Hangi ilacı kullanıyorsunuz?
ilk önce prozac kullandım zaten o beni mahvetti sonra lustrale geçtim sakinlestirdi oda ilac sadece uyusturuyo baska bi işe yaradıgı yok beyindeki düşünceler hep var hiç geçmiyo

ilk önce prozac kullandım zaten o beni mahvetti sonra lustrale geçtim sakinlestirdi oda ilac sadece uyusturuyo baska bi işe yaradıgı yok beyindeki düşünceler hep var hiç geçmiyo

ilaç çoğu zaman nasıl başedileceğine yardımcı olur. ama psikoterapi en etkili olanı. insanın kendisinde aslında çözüm. ve en büyük yarar ilaç+psikoterapi ile oluyor.

Ben de tıpkı böyle şeyler yaşıyordum.Kalp çarpıntısından çok bir gün kendime engel olamayıp kendime zarar vermekten korkuyordum.Şizofren miyim falan diye düşünüyordum hatta.Size verebileceğim tek tavsiye,kendinizi iyi olacağınıza inandırmaktır.

Ben de tıpkı böyle şeyler yaşıyordum.Kalp çarpıntısından çok bir gün kendime engel olamayıp kendime zarar vermekten korkuyordum.Şizofren miyim falan diye düşünüyordum hatta.Size verebileceğim tek tavsiye,kendinizi iyi olacağınıza inandırmaktır.
Ben eskisi gibi değilim Allaha şükür ama ara ara geliyor işte kendime telkin vermeye çalışıyorum devamlı. siz tamamen iyileştiniz mi.

İlaçlar niye işe yaramaz anlamıyorum biraz iyi oluyorsun sonra yine hop aynı bu sefer başka rahatsızlığım mı var da geçmiyor dedirtiyor insana dün sabah korkudan tir tir titriyordum bugün de yataktan çıkamıyorum hiçbir şey yemek istemiyorum

Ben eskisi gibi değilim Allaha şükür ama ara ara geliyor işte kendime telkin vermeye çalışıyorum devamlı. siz tamamen iyileştiniz mi.

Tamamen iyileştim diyemem.Ben de çok sevdiğim bir insanı kaybettikten sonra ortaya çıktı bu.Uzun seneler artık bitti,bitecek diye devam ettim ama şu son 2 senedir kabullendim bir şeyleri.Tamamen geçer mi bunu bilemem ama belirtileri en aza indirmek bizim elimizde.Sadece biraz daha direnmen lazım.Önceden geceleri bana zindan olurdu.İç sıkıntısı,bunalma derken mahvolurdum ama şu an uykumdan bile etse beni,nasıl olsa sabaha geçecek diyip uyuyabiliyorum.Diren ve kendine güven.

Ben de aynıyım sizin geçti mi nasıl geçti çok yoruldum beynimdeki düşüncelerden 😪kendime zarar vermekten çok korkuyorum nasıl duracak bu kaygılar düşünceler geçmiyor ne terapi ne ilaç işe yaramıyor

Nasıl oldunuz iyi misiniz çok kötüyüm beynimdeki düşünceler susmuyor
En azından düşüncelerim gelse de aşırı endişe duymuyorum bende okb olarak kaldı intihar eder miyim düşüncesi beynimden gitmiyor hep orda arada bi geliyor bazen hep kalıyor bazen gayet iyi oluyorum. Siz nasıl oldunuz? Sizde ne gibi sıkıntılar var. Ne kadar oldu terapi ilaç tedavisi

En azından düşüncelerim gelse de aşırı endişe duymuyorum bende okb olarak kaldı intihar eder miyim düşüncesi beynimden gitmiyor hep orda arada bi geliyor bazen hep kalıyor bazen gayet iyi oluyorum. Siz nasıl oldunuz? Sizde ne gibi sıkıntılar var. Ne kadar oldu terapi ilaç tedavisi
Terapiye başlayalı 3 ay oldu ben de sizin gibi kendimi kaybedip kendime bişey yaparsam diye korkuyorum

Şuan lustral mi kullanıyorsun ben de o ilaca geçiş yapıyorum şuan

Back