- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.083
Farkını kitabı okursanız anlarsınız. Okumadığınız bir şey üzerinden buradaki insanları da ezbercilikle suçlamak şahane olmuş.
Amazon'da kitabin ilk 3-5 sayfasina goz gezdirdim. Ataturk'un cocuklugu hakkinda o kadar cok ayrinti var ki daha once cogu kisinin bilmedigi, daha ilk sayfalarda, o ilk 3-5 sayfa icin bile 3-5 kaynak gostermek asla yetmez. Kaldi ki kitap 520 sayfa.. Adam bu kitap icin 10 sene ugrasmis; "2008 de kitabi yazmaya karar verip arastirmaya basladim, 2000'den fazla makale, belge, kitap vb. den 7000 sayfa ozet cikardim, sonra bunlardan 520 sayfalik kitap yazdim" diyor. Gecen olaylari ispat isteyen arastirip bulabilir diyor. Ataturk'un hayati hakkinda gercek bir kaynak kitap olsun istedim diyor. Her sayfada 50 satir olsa 2000 kaynak adi adresi 40 sayfa eder. Belki de bu yuzden kaynaklar kitapta yoktur, bilemem. Adam 10 yil emek vermis bu kitaba, ne kadar kolay degil mi baskasinin emegi hakkinda yattigimiz yerden ahkam kesmek..
Ancak Ataturk'u itibarsizliga yonelik kaynak gostermeden kitap yazilabilecegini sanmiyorum. Belki zamaninda Turkler hic kayit tutmadi ama Ingilizler, Fransizlar, Avrupa tarihi yazdi. O yuzden hala saygi duyuyorlar, o yuzden olumunden 40 yil sonra 1981 yilini dogumunun yuzuncu yili olmasi dolayisiyla dunya Ataturk yili ilan etti UNESCO. Demek 1881 dogum yili sadece Ozdil icin degil yabancilar icin de bir anlam ifade ediyor, neyin reklamini yapiyorlarsa artik..
Daha once de yazdim. Para kazandi diyenler, Ata'yi reklam yapti diyenler.. Kazansin.. Helal olsun. Kimseyi soymadi, kimseye zorla dayatmadi, emek harcadi, emeginin karsiligini aldi. Kolay para kazanmis gibi geliyorsa siz de yazin birer kitap, siz de goturun milyonlari, hodri meydan.. Ne guzel reklam yapti Atayi, ne kadar mutlu oldum. Sayesinde bugun milyonlarca insanin kafasini Ataturk ve bu kitap mesgul ediyor. Sayesinde milyonlarca insan yine yeni yeniden bir hevesle Mustafa Kemal okuyor. Helal olsun!
Kitabı 2 bin 500 TL'ye satılan Yılmaz Özdil, bazı isimlere tepkili: Hayal kırıklığı
© Fotoğraf : Twitter
TÜRKİYE
06:39 24.01.2019(Güncellendi 09:33 24.01.2019)URL'yi kısaltın
0 2055
Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Mustafa Kemal kitabının özel serisinin 2 bin 500 TL'ye satılmasına tepki gösterenleri eleştirdi. Kitabın fiyatı nedeniyle saldırıya uğradığını belirten Özdil, bu süreçte kendisini yalnız bırakan bazı isimlere tepki gösterdi. Özdil, Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı için "Hayal kırıklığı" ifadesini kullandı.
Yılmaz Özdil, "Dünyanın en büyük ailesine yürekten teşekkür ederim" başlığıyla yayımlanan yazısında 2 bin 500 TL'ye satılan Mustafa Kemal kitabının dakikalar içinde tükendiğini söyledi.
Okurların ilgisi nedeniyle Kırmızı Kedi Yayınevi'nin internet sitesinin çöktüğünü, telefon hatlarının kilitlendiğini belirten Özdil, şöyle devam etti:
— Tarikatçıların, cemaatçilerin, ikinci cumhuriyetçilerin, haysiyet cellatlarının, itibar tetikçilerinin topluca çullanmasına rağmen… Sözcü gazetesinin yazıişleri tarafından yalnız bırakılacağımı bilenlerin, lisans iptali tehdidiyle Halk tv'nin mecburen sessiz kalacağını bilenlerin, planlı linç zamanlamasına rağmen… Gazetelerinin manşetlerinden, köşelerinden, televizyonlarından, radyolarından, internet sitelerinden, trollerinden, dört gündür 24 saat kesintisiz hakaret etmelerine, küfür etmelerine, kusmalarına, ağzından köpükler saçan amok koşucuları gibi çığlık çığlığa nöbet geçirmelerine rağmen…
— Atatürkçü bilinen ve bir kelime olsun desteğini beklediğimiz isimlerin, aman bana da saldırmasınlar diyerek, ölü balık taklidi yapmalarına rağmen, her konuda fikir beyan edenlerin, dört gündür sanki telefonlarının şarjı bitmiş gibi kapsama alanı dışında gezmelerine rağmen… Maalesef, yalancıların iftiracıların cehennem çukuruna odun taşıyan Orhan Bursalı gibi hayal kırıklıklarına rağmen… Başaramadılar. Mustafa Kemal kitabının 1881 adet basılan, bir daha asla basılmayacak olan, dünyada sadece 1881 kişinin sahip olacağı, seri numaralı prestij versiyonu, saat 9'u 5 geçe çıktı, 9'u 6 geçe bitti.
Özdil, kitaptan elde ettiği gelirle çocuklar için kaleme aldığı Mustafa Kemal kitabının ücretsiz dağıtacaklarını duyurdu:
— Köy Enstitüleri ruhuyla, Anadolu'nun köy ilkokullarında görev yapan yurtsever Atatürkçü öğretmenlerimize çağrıda bulunuyorum… Lütfen bana isminizi, okulun adresini, irtibat telefonunuzu yazın. Kırmızı Kedi'de çizelge haline getirip, gücümüz elverdiğince postalayacağız.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/...an-yilmaz-ozdil-bazi-isimler-hayal-kirikligi/
Yooo tam sizin uslubunuzla cevap verdim.benim size yazdığıma bakın sizin bana yazdığınıza bakın bir de. ne gerek var buna?
siz şuna kısaca "ben Yılmaz Özdil sevmiyorum ve ne yaparsa yapsın beğenmem" deseniz kimse itiraz etmez, kendi kararınız deriz ama ısrarla kitabın fiyatına eleştiri yapıyorsunuz. benim söylemeye çalıştığım tamamen fiyatla alakalı, yoksa ben de okumadığım kitabın içeriği hakkında burada konuşacak kadar kafayı yemedim henüz.
forumda siyasi tartışma yapmayı hiç sevmiyorum kendi görüşünüz diyip geçeyim ben sadece kitaba sahip bir yakınım olduğu için duyduğumu söyledim.
lafım size değil ama buraya gelip yazan çoğunluğun bu lafları ezberleyip geldiklerini zannediyorum
Yooo tam sizin uslubunuzla cevap verdim.
Yılmaz Özdil'i sevmesem de iyi bir kitap olsa hakkını teslim ederim ama burada da gördüm ki benimle aynı görüşte oldugu için her yaptığını beğenmek, onaylamak ve hatta destek vermem gerekiyormuş. Bu kısmı atlamışım kusuruma bakmayın.
Kitabın özel basım olmasını eleştiriyorum bu kitabın özel basım olması saçmalık diyorum tamamen popülerliğinden yararlanıp para kazanma arzusu diyorum. Kitapta Abdülhamid üzerinden Atatürk'ü övme var diyorum daha iyi kitaplar varken bunlara prim verilmesi saçma diyorum.
Siz de gelmiş bana diyorsunuz ki tamamen ekşi sözlüğün, twitterın gazına gelip ezberlediklerinizi yazıyorsunuz.
Ne diyebilirim ki?
sizin sözlerinize değil buraya gelip twitter veya ekşide gördüğüm cümlelerin aynısını yazanlara yaptığım bir eleştiriye bu kadar yükselmenizi ben anlamadım.
tekrar söyleyeyim söylediğim şey size değil. bunu şimdi eklemiyorum bu arada ilk mesajımda da vardı ama gözünüzden kaçmış. içerik hakkında zerre kadar olumlu veya olumsuz eleştiri yapmadım. söylediğim tek şey bu kitabın özel basımının fiyatını hak ettiği, fiziki açıdan. kullanılan kağıt, yazı fontu, kılıfı vs. orada da aynen yazdım kitabı alanların "keşke bu kaynaklar türkiyede de olsaydı da özel basıma herkes ulaşabilseydi" dediklerini.
takıldığınız tek nokta yazdığım bir cümle ise şimdi anladınız sanırım. tartışmayı (?) kendi adıma burada bitiriyorum çünkü ortada tartışılacak bir şey yok.
Acik acik soylesene kim neyi kopya etmis ? Yok soyleyemeyeceksen neden yaziyorsun herkesi zan altinda birakiyorsun. Alintila birebir ayni gordugun cumlelerisizin sözlerinize değil buraya gelip twitter veya ekşide gördüğüm cümlelerin aynısını yazanlara yaptığım bir eleştiriye bu kadar yükselmenizi ben anlamadım.
tekrar söyleyeyim söylediğim şey size değil. bunu şimdi eklemiyorum bu arada ilk mesajımda da vardı ama gözünüzden kaçmış. içerik hakkında zerre kadar olumlu veya olumsuz eleştiri yapmadım. söylediğim tek şey bu kitabın özel basımının fiyatını hak ettiği, fiziki açıdan. kullanılan kağıt, yazı fontu, kılıfı vs. orada da aynen yazdım kitabı alanların "keşke bu kaynaklar türkiyede de olsaydı da özel basıma herkes ulaşabilseydi" dediklerini.
takıldığınız tek nokta yazdığım bir cümle ise şimdi anladınız sanırım. tartışmayı (?) kendi adıma burada bitiriyorum çünkü ortada tartışılacak bir şey yok.
Atatürkü kullanarak dolandırıcılık yapmak.
Din üzerinde yapılan primler bitti,sıra Atatürk'e geldi. Vaaavv.
öncelikle bu alıntıları siz bana "alıntıla" ödevi verdiğiniz için değil, ben doğru olanın bu olduğunu düşündüğüm için yapıyorum baştan belirteyim.Kitabi okumadan savunmaya geliyorlar durduramiyoruz
Acik acik soylesene kim neyi kopya etmis ? Yok soyleyemeyeceksen neden yaziyorsun herkesi zan altinda birakiyorsun. Alintila birebir ayni gordugun cumleleri
Yalnız ben düşüncemi söyledim,twitter ve ekşiden etkilenerek yazmadım. Kimseden etkilenmiyorum,benim yorum yapma,fikir yürütme ve düşünme kapasitem yerinde. Düşüncelerimi açıkça belirtmekte özgürüm,sizin gibi. Siyaset hakkında bir cehaletim yok,olmadı da. Neden beni alıntılayarak yorum yaptığınızı da anlamadım,Yılmaz Özdil'i hiç okumadım,ilgimi çekmiyor da. Fakat son derece önemli bir şahsiyet olan Atatürk'ümüzü antalan bir kitap neden özel basım oluyor,onu da geçtim neden fiyatı bu kadar fahiş satılıyor. Bana göre prim olarak geliyor,size öyle gelmeyebilir,anlarım bu sizin fikriniz bu benim fikrim. Ama benim fikrim sizi neden rahatsız ediyor anlamadım yani?öncelikle bu alıntıları siz bana "alıntıla" ödevi verdiğiniz için değil, ben doğru olanın bu olduğunu düşündüğüm için yapıyorum baştan belirteyim.
yukarıda alıntıladığım mesajlar benim garibime gidenler ve twitter/ekşi etkisinde copy paste yazıldığını düşündüklerim. şimdi twitterda venezueladan çok #wearemaduro yazan Türk var ya (no offense), aynen onun gibi bunun da dalga halinde yayıldığını ve aslında çoğunluğun paranın kime, neye ve ne için verildiğini bilmeden topluluğa ayak uydurup eleştiri yaptığını düşünüyorum.
kitabı şu an temin edebilmem mümkün değil en erken iki hafta içinde elime geçer siparişi şu an versem bile. o yüzden dikkat ederseniz ben içeriğe yönelik hiçbir şey yazmadım. sadece bu özel basımın kalite açısından fiyatı hak ettiğini duyduğumu söyledim kitabı alıp inceleyen yakınlarından duyduklarımı aktardım. içeriğe yönelik hiçbir savunmam olmadı dediğim gibi fiziki açıdan yazdım tamamını.
yine söylüyorum hep söyleyeceğim kemalizm siyasi cehaleti gizlemenin en iyi yoludur çünkü dikkat çekmez. Yılmaz Özdil sevmemenizi anlarım ben de uzun zamandır yazılarını okuduğumu söyleyemem fakat bu özel basımın bu derece tepki toplamasının sebebi olarak yine ve yine sosyal medya etkisini savunacağım.
Yalnız ben düşüncemi söyledim,twitter ve ekşiden etkilenerek yazmadım. Siyaset hakkında bir cehaletim yok,olmadı da. Neden beni alıntılayarak yorum yaptığınızı da anlamadım,Yılmaz Özdil'i hiç okumadım,ilgimi çekmiyor da. Bana göre prim olarak geliyor,size öyle gelmeyebilir,anlarım bu sizin fikriniz bu benim fikrim. Ama benim fikrim sizi neden rahatsız ediyor anlamadım yani?
Ekşi ve twitter'da hiç böyle şeyler okumadım,genel olarak sosyal medya olarak sadece burası ve instagram kullanırım. Beni alıntılayarak zan altında bırakıyorsunuz,dolayısıyla cevap verme hakkı doğuyor. Lütfen benim fikrim üzerinden alıntı yapmayın,kimsenin fikri ve düşüncesi beni ilgilendirmez,aynı şekilde sizi de ilgilendirmez.yazdığım şeyi üzerine alınanlar oldu, çekincem olmadığı için hangi yorum için o cümleyi kurduğumu söylemek adına alıntıladım. fikriniz beni neden rahatsız etsin ben sadece ekşi sözlük ve twitterda aynı cümleyi on kez okuduğumu ve bazı yorumların da oradan görülerek yazıldığını söyledim, sizinki gibi. böyle gördüm ve böyle düşündüm eğer değilse kale almazsınız.
Sorma ya o eleştiren Ahmet Hakanlara şunlar bunlarDini rant kapısı yapıp ondan kazanç elde edenleri de böyle isim isim vererek kınayıp ve onlara rant sağlayanlara da aynı eleştiriyi getiremeyenler dert sahibi oldular bu özel basım/prestij baskı kitap yüzünden :)))
İtibardan tasarruf olmaz diyenler ekonomik krizden mi dem vurmuş ? Amannn ne minnoş :))
x klübünde futbol oynayan futbolcunun forması neredeyse transferine yakın paralarla satışa çıkarken bu kadar gürültü çıkmadı bu ülkede..
Kısaca koparılan bu gürültü Mustafa Kemal isminden dolayıdır.
Ben şahsen Mustafa Kemal için koleksiyon kitabı çıkarılmasına sevindim. Ben gidip almam daha doğrusu alamam. Ancak Mustafa Kemal adına bir koleksiyon kitap hazırlanmasına ve düşünülmesine sevindim.
Keşke NUTUK da koleksiyon kitap olarak basılsa.
Umarım bunu da akıl eden olur.
Her şeye para ile değer biçenlerin konuya para açısından yaklaşması doğaldır. Bu grup zaten sadece etikete bakar fikir beyan eder, okumasına gerek yoktur..
Diğer açıdan yaklaşanlara yani okuyup da yetersiz bulanlara azıcık katılıyorum... Daha iyisi olabilirdi/olmalıydı..
Ahmet Hakan ve türevlerinin dününü de biliyoruz bugününü de.. azıcık omurgası olsa geçmişteki söylemlerinin arkasında dururdu..Sorma ya o eleştiren Ahmet Hakanlara şunlar bunlar
Beymen marka gömleğe gözlerini kırpmadan 1500 lirayı çıkartıp veren
Vakkorama cafelerden çıkmayan Nusrete bir akşam yemeğine bir Boğa parası yatıran insanlar
İkiyüzlülük her yerden akıyor bir kitaba 2500 lira vermek değil konu
yazarı Yılmaz Özdil konusu Atatürk diye bu tantana
Polemik oldun diye alıntılamadım sizi inanın.saçma salak kişilik sevmiyorum seni ve etrafındakileri lakin iktidar ve guruhu
size kötünün iyisi dedirtiyor
kitabı alana şaşırırım
okumak bu kadar pahallı olmamalı