Yılmaz Özdil'in 'Mustafa Kemal' kitabı 09.05'te 2500 liraya satılacak

Ataturk hakkinda kimse kitap yazmasin bari hassas konu reklama giriyor diye.. En cok AKP ve fesli tayfasi gibi Ata'ya kufredenler sevinir bu ise.. Ne de olsa yillardir onu unutturmak icin ellerinden geleni yapiyorlar. Digerleri de unutturmamak icin sadece bir kitap degil, daha cok sey yapacaklar eminim.
Yazılmasın diyen yok. Atatürk'ü kullanarak para kazanmaya çalışmasınlar.

Atatürk ile ilgili KİTAP okumak isteyenlere öneri; Falih Rıfkı Atay - Çankaya, Şevket Süreyya Aydemir - Tek Adam, İlber Ortaylı - Atatürk, Andrew Mango - Atatürk

Birgun seninle ayni fikirde olacagimizi ruyamda gorsem inanmazdim. Hele bir de yazdigina begeni koyacagimi..:-)
Dur hemen beğenme ...: )

Kitabı ben şahsen okumadım , okumadığım bir eseri eleştirmek haddinide kendimde görmem ancak okuyanlar, Özdil'in kitapta yararlandığı tek bir kaynağı dahi yazmadığını belirtmişler, (A.Hakan). Şimdi bu durumda Kitapta yazılanların ne kadarı gerçek ne kadarı hayal ürünü diye düşünmez mi insan? *
Kaldı ki Atatürk için yazılmış bir eseri, böyle bir eksikle dünya insanı ile nasıl buluşturabilirsiniz?
Hadi Türk insanın geçtim ama diğerlerinin aklına gelmez mi bu(*)?
Fiyatı Atatürk'ü rahatsız edermiydi orasını bilmem ama bu şekilde, kaynaksız, her türlü eleştiriye açık, en önemlisi akademik açıdan yetersiz olarak yazılışı kesinlikle rahatsız ederdi diye düşünüyorum.

Zira rahmetli zamanında yanıbaşında yaşayan dalkavuklardan yeterince rahatsız ve muzdarip olmuş bir insandı.

Eh bu kadar yazdıktan sonra kitabı okumak da farz oldu. : )

Ataturk hakkinda kimse kitap yazmasin bari hassas konu reklama giriyor diye.. En cok AKP ve fesli tayfasi gibi Ata'ya kufredenler sevinir bu ise.. Ne de olsa yillardir onu unutturmak icin ellerinden geleni yapiyorlar. Digerleri de unutturmamak icin sadece bir kitap degil, daha cok sey yapacaklar eminim.
Kimse yazilmasin demiyor. ozel basim olmasini elestiriyoruz. Yilmaz ozdil elestirilemez mi? onun kaynaksiz ozel basim kitabini alacagima ozel basim Nutuk alirim.
Hem ne yaparlarsa yapsinlar Ataturk'u unutturamazlar.
Yobazlar kitap konusunda kısır , bir sey uretemezler, ancak karalama yapip beyin yikarlar. azicik akli olan da o kitapsilara itibar etmez.

Konuya ben de müdahil olayım tam olsun :) Bu topikte yazanlar zaten Atatürk'ü sevip kıymetini bilen insanlar, sanki Atatürk karşıtı kişiler yazıyormuş gibi savunmaya geçmeye gerek yok.
Atatürk'le ilgili bir kitap 2500 lira olur mu? Bence olur, hatta 25.000'de olur, 2,5.000.000 tl'de olur amma okuduğum bazı itiraz yorumlarından çıkarımımdır, Atatürk gibi bir liderin kitabı kaynaksız basılıp özel basım herşeyi özel denerek 2500 liradan satılmamalı, o zaman kalkar başka biri kaynaksız Atatürk karşıtı bir kitap yazar aslında Atatürk budur der, sonra sizlerde çıkar kaynaksız atıp tutuyor dersiniz, karşınıza Yılmaz Özdil'in kaynaksız Atatürk kitabını çıkarırlar, istemeden de olsa bir anda Atatürk'ü itibarsızlaştırmaya yönelik kitapların yolunu açıp herkes kafasına göre yazabiliyorsa bizde yazarız'ın savunmaları içinde bulursunuz kendinizi.

Atatürk'ü anlatan binlerce kitap basılsın, 30 bin 40. liradan başlayan açık arttırmalarla milyonlarca liraya satılan özel baskılarda olsun, hatta süper olur geliri de çocukların eğitimlerine harcanır lakin kaynaksız 3-5 makale karıştırılarak yazılan kitaplar olmasın.

Din üzerinde yapılan primler bitti,sıra Atatürk'e geldi. Vaaavv.

Yılmaz Özdil'in Kitabı Alışveriş Sitelerinde 25 Bin TL'ye Satılmaya Başlandı
Yılmaz Özdil'in 2 bin 500 liraya satışa sunulan ve 3 saat 56 dakikada tükenen 1881 adet kitabı, alışveriş sitelerinde 25 bin liraya satılmaya başlandı.

Yılmaz Özdil'in 2 bin 500 liralık satış fiyatıyla büyük tartışmalara neden olan Mustafa Kemal kitabı, tam 3 saat 56 dakikada tükendi. Kitaptan 4 milyon 702 bin 500 TL gelir elde edildi.

ALIŞVERİŞ SİTELERİNDE 25 BİN LİRA!

Yılmaz Özdil'in 1881 adet olarak satışa sunulan kitabı 3 saat 56 dakikada tükenmesinin ardından fırsatçılar gün yüzüne çıkmaya başladı. Yılmaz Özdil'in kitabı bir alışiveriş sitesinde tam 25 bin liraya satışa sunuldu.

yilmaz-ozdil-in-kitabi-alisveris-sitelerinde-25-11670822_1393_m.jpg

KİTAPTAN 4 MİLYON 702 BİN 500 TL GELİR ELDE EDİLDİ

2 bin 500 liralık satış fiyatıyla 1881 adet olarak satışa sunulan ve büyük tartışmalara neden olan kitaptan 4 milyon 702 bin 500 TL gelir elde edildi.

3 SAAT 56 DAKİKADA TÜKENDİ

Günlerdir ülke gündemini meşgul eden 2 bin 500 liralık kitap 3 saat 56 dakikada tükendi. 1881 adet üretilen kitap adeta kapış kapış satıldı.

yilmaz-ozdil-in-kitabi-alisveris-sitelerinde-25-11670822_1982_m.jpg

ÖZDİL'DEN İLK AÇIKLAMA: ONUR DUYUYORUZ

1881 adet olarak satışa sunulan kitabının tükenmesiyle ilgili Yılmaz Özdil, Twitter hesabından açıklama yaptı. Özdil, yaptığı paylaşıma, "Onur duyuyoruz" notunu düştü.

YAYINEVİNİN İNTERNET SİTESİ ÇÖKMÜŞTÜ

Kırmızı Kedi Yayınevi'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda tartışılan kitabın saat 09.05'te satışa sunulduğu duyurulmuştu. Kullanıcıların yapmış olduğu fazla ziyaret nedeniyle yayınevinin internet sitesine bir süre erişim sağlanamamıştı.

yilmaz-ozdil-in-kitabi-alisveris-sitelerinde-25-11670822_4441_m.jpg

KİTABA İLİŞKİN BİLGİ NOTU

1881 adetle sınırlı özel baskı Mustafa Kemal kitabının basımında MunkenPure 120 gr/m2 kağıt, kitabın cilt ve kutusunda ise Shantung-S cilt bezi, Gmund f-colorglatt kağıt ve özel olarak renklendirilmiş deri kullanıldı. Tamamı elle ciltlenip 1'den 1881'e kadar numaralandırıldı.Kitabın muhafaza kutusuyla ağırlığı 2.6 kilo, kutusuz ağırlığı ise 1.8 kilo.

Kitabın ölçüsü: 20.5 x 28. Kitabın yapımındaki malzeme, Mustafa Kemal'in gösterişten uzak rafine zevkini ve yaklaşımını yansıtmak üzere seçildi.

TASARIMINI JOELLE İMAMOĞLU GERÇEKLEŞTİRDİ

Kitabın yayıma hazırlanırken iç tasarımını Joelle İmamoğlu gerçekleştirdi. Joelle İmamoğlu, tasarım eğitimi gördüğü LondonCollege of Printing'den 1985 yılında mezun oldu. İtalyan ve İsviçreli matbaalarla çalıştı. Silksforthe Sultans, Haghia Sophia, Kara Memi, Matrakçı Nasuh ve Menazilname'si gibi tarihi ve kültürel mirası konu edinen önemli kitapların tasarımını yaptı. 1998'de Etem Tem'in fotoğraflarından oluşan, Bernard Lewis ve Halil İnalcık'ın metniyle Atatürk, Değişim ve Uluslaşma Süreci kitabını tasarladı.

yilmaz-ozdil-in-kitabi-alisveris-sitelerinde-25-11670822_4406_m.jpg

KİTABA ÖZEL FONT: 10 KASIM

Joelle İmamoğlu, 1881 adetlik özel Mustafa Kemal kitabında; Mustafa Kemal Atatürk'ün atik, öne atılan kararlı kişiliğine vurguda bulunarak, bölüm başlarında bu özellikleri yansıtan Arjantinli Maximiliano Sproviero tarafından tasarlanmış yazı tipini seçti. İmamoğlu,seçtiği bu yazı tipini özel olarak, bu proje için geliştirdi ve 10 Kasım adını verdi. Kitabın görsel yerleşiminden harflerin seçimine 21 günde tasarlayıp baskıya hazır hale getirdi.

https://www.haberler.com/yilmaz-ozdil-in-kitabi-alisveris-sitelerinde-25-11670822-haberi/

Son düzenleme:
2500 e al 25 bine sat, kar diye buna derim:KK53::KK53:

yayın evinin sitesi çökmüş, yani çökmese şaşırırdım bu durumda:KK53:

2500 e al 25 bine sat, kar diye buna derim:KK53::KK53:

yayın evinin sitesi çökmüş, yani çökmese şaşırırdım bu durumda:KK53:
Ben ertesi gun 5000 diye tahmin ediyordum ama katlamis.. Koleksiyon kitaplar boyle.. Parayi yazan degil alan kazaniyor. Ilk elden sonra fiyat alan ve satan arasinda.. Normal kitap ile koleksiyon kitap arasindaki fark..

Konuya ben de müdahil olayım tam olsun :) Bu topikte yazanlar zaten Atatürk'ü sevip kıymetini bilen insanlar, sanki Atatürk karşıtı kişiler yazıyormuş gibi savunmaya geçmeye gerek yok.
Atatürk'le ilgili bir kitap 2500 lira olur mu? Bence olur, hatta 25.000'de olur, 2,5.000.000 tl'de olur amma okuduğum bazı itiraz yorumlarından çıkarımımdır, Atatürk gibi bir liderin kitabı kaynaksız basılıp özel basım herşeyi özel denerek 2500 liradan satılmamalı, o zaman kalkar başka biri kaynaksız Atatürk karşıtı bir kitap yazar aslında Atatürk budur der, sonra sizlerde çıkar kaynaksız atıp tutuyor dersiniz, karşınıza Yılmaz Özdil'in kaynaksız Atatürk kitabını çıkarırlar, istemeden de olsa bir anda Atatürk'ü itibarsızlaştırmaya yönelik kitapların yolunu açıp herkes kafasına göre yazabiliyorsa bizde yazarız'ın savunmaları içinde bulursunuz kendinizi.

Atatürk'ü anlatan binlerce kitap basılsın, 30 bin 40. liradan başlayan açık arttırmalarla milyonlarca liraya satılan özel baskılarda olsun, hatta süper olur geliri de çocukların eğitimlerine harcanır lakin kaynaksız 3-5 makale karıştırılarak yazılan kitaplar olmasın.

Amazon'da kitabin ilk 3-5 sayfasina goz gezdirdim. Ataturk'un cocuklugu hakkinda o kadar cok ayrinti var ki daha once cogu kisinin bilmedigi, daha ilk sayfalarda, o ilk 3-5 sayfa icin bile 3-5 kaynak gostermek asla yetmez. Kaldi ki kitap 520 sayfa.. Adam bu kitap icin 10 sene ugrasmis; "2008 de kitabi yazmaya karar verip arastirmaya basladim, 2000'den fazla makale, belge, kitap vb. den 7000 sayfa ozet cikardim, sonra bunlardan 520 sayfalik kitap yazdim" diyor. Gecen olaylari ispat isteyen arastirip bulabilir diyor. Ataturk'un hayati hakkinda gercek bir kaynak kitap olsun istedim diyor. Her sayfada 50 satir olsa 2000 kaynak adi adresi 40 sayfa eder. Belki de bu yuzden kaynaklar kitapta yoktur, bilemem. Adam 10 yil emek vermis bu kitaba, ne kadar kolay degil mi baskasinin emegi hakkinda yattigimiz yerden ahkam kesmek..

Ancak Ataturk'u itibarsizliga yonelik kaynak gostermeden kitap yazilabilecegini sanmiyorum. Belki zamaninda Turkler hic kayit tutmadi ama Ingilizler, Fransizlar, Avrupa tarihi yazdi. O yuzden hala saygi duyuyorlar, o yuzden olumunden 40 yil sonra 1981 yilini dogumunun yuzuncu yili olmasi dolayisiyla dunya Ataturk yili ilan etti UNESCO. Demek 1881 dogum yili sadece Ozdil icin degil yabancilar icin de bir anlam ifade ediyor, neyin reklamini yapiyorlarsa artik..:-)

Daha once de yazdim. Para kazandi diyenler, Ata'yi reklam yapti diyenler.. Kazansin.. Helal olsun. Kimseyi soymadi, kimseye zorla dayatmadi, emek harcadi, emeginin karsiligini aldi. Kolay para kazanmis gibi geliyorsa siz de yazin birer kitap, siz de goturun milyonlari, hodri meydan.. Ne guzel reklam yapti Atayi, ne kadar mutlu oldum. Sayesinde bugun milyonlarca insanin kafasini Ataturk ve bu kitap mesgul ediyor. Sayesinde milyonlarca insan yine yeni yeniden bir hevesle Mustafa Kemal okuyor. Helal olsun!:sampiyon:

Yazılmasın diyen yok. Atatürk'ü kullanarak para kazanmaya çalışmasınlar.

Atatürk ile ilgili KİTAP okumak isteyenlere öneri; Falih Rıfkı Atay - Çankaya, Şevket Süreyya Aydemir - Tek Adam, İlber Ortaylı - Atatürk, Andrew Mango - Atatürk
Bu ismini saydiklarin yazdiklari Ataturk kitaplarinin tum gelirini bagislamislar mi?

Hayır özel seri yapmamışlar.
Saraylım zaten biz kitabının gelirini bağışlasın demiyoruz. Böyle fahiş fiyat biçince bağışlasın diyoruz. Ticari kaygısı sinirimizi bozan.

uzaktan okudum ama yazmadan geçemedim şimdi.

bu kitabın normal basımının diğer Atatürk kitaplarından ne farkı var? fiyatları da benzer yani tek sorun bunu Yılmaz Özdil'in yazmış olması mı?

bu arada bu özel basım babama hediye gelmiş kendisi kitap koleksiyoneri, 3000 den fazla kitabı var. bir siyasetçi tarafından hediye olarak almış bu kitabı ve telefonda konuştuğumuzda "kılıfından çıkarmaya kıyamadım, harika bir çalışma olmuş, keşke bu kaynakların hepsi türkiyede de olsaydı da özel basıma herkes ulaşabilseydi, bambaşka bir doku" tarzı şeyler söyledi. yani bu kitabın alıcısı belli.

Yılmaz Özdil istediği kadar reklamını yapmış olsun zaten bu kitabı her isteyen de alamaz ki ben ortada öyle bir reklam da görmedim. tamamen ekşi sözlük ve twitterda başlatılan linç girişiminin buraya da yansıdığını düşünüyorum. lafım size değil ama buraya gelip yazan çoğunluğun bu lafları ezberleyip geldiklerini zannediyorum.

kitabın içeriği hakkında bir şey yazamam, türkiyeye gittiğimde okuyabilirsem belki forumda bir şeyler yazarım bilmiyorum.

Hayır özel seri yapmamışlar.
Saraylım zaten biz kitabının gelirini bağışlasın demiyoruz. Böyle fahiş fiyat biçince bağışlasın diyoruz. Ticari kaygısı sinirimizi bozan.
O fiyat herkes icin degil, adam onlara fahis para harcamis bunu da fiyata yansitmis, o tur kitaplarin da meraklisi var, zaten 5 dakikada tukenmis. Piyasada 25 TLye varken onlari da 2500 TLye alan aptal degil, demek ki ediyor da aliyorlar.

Piyasada Toyota var 150 bin, Toyota var 950 bin. Ikisi de Toyota, 950 binlik olanin fiyati fahis, bagislasin onlari diyebilir misin? Iste oyle birsey..

Son düzenleme:
Bu satıştan elde edilen gelir kitabın çocuk versiyonu için kullanılacakmış. köy okullarına bedava dağıtılacakmış.
Dün ilk gönderim Muş' la başlamış.
Çocuk versiyonunu okumadım ama umarım yararlı bir girişim olur.

2500 yine iyi, gitti gidiyor da 50.000TL ye satılıyor 25.000 de var :KK70: :KK70:
Bilsem bende alırdım, karlı işmiş :işsiz:

uzaktan okudum ama yazmadan geçemedim şimdi.

bu kitabın normal basımının diğer Atatürk kitaplarından ne farkı var? fiyatları da benzer yani tek sorun bunu Yılmaz Özdil'in yazmış olması mı?

bu arada bu özel basım babama hediye gelmiş kendisi kitap koleksiyoneri, 3000 den fazla kitabı var. bir siyasetçi tarafından hediye olarak almış bu kitabı ve telefonda konuştuğumuzda "kılıfından çıkarmaya kıyamadım, harika bir çalışma olmuş, keşke bu kaynakların hepsi türkiyede de olsaydı da özel basıma herkes ulaşabilseydi, bambaşka bir doku" tarzı şeyler söyledi. yani bu kitabın alıcısı belli.

Yılmaz Özdil istediği kadar reklamını yapmış olsun zaten bu kitabı her isteyen de alamaz ki ben ortada öyle bir reklam da görmedim. tamamen ekşi sözlük ve twitterda başlatılan linç girişiminin buraya da yansıdığını düşünüyorum. lafım size değil ama buraya gelip yazan çoğunluğun bu lafları ezberleyip geldiklerini zannediyorum.

kitabın içeriği hakkında bir şey yazamam, türkiyeye gittiğimde okuyabilirsem belki forumda bir şeyler yazarım bilmiyorum.
Farkını kitabı okursanız anlarsınız. Okumadığınız bir şey üzerinden buradaki insanları da ezbercilikle suçlamak şahane olmuş.

Ya sırf yazan yılmaz özdil ve kitabın konusu Atatürk diye bu tantana
Özel basım kitaplar tüm dünyada bu fiyatlar harry potterin ilk yayınlanan kitabı 50 bin dolara satıldı desek herkes oo doğrudur falan der konu yılmaz özdil olunca yardırıyorlar

Neyse size Yılmaz Özdille mutluluklar diliyorum. Yalnız karar verin 4 küsür milyon Darüşşafakaya mı yoksa çocuk basımı için mi kullanılacakmış?

Ama Atatürkçülerin dibini sıyırmaya niyetli Yılmaz Özdil devam etsin arz talep meselesi o da haklı.

Ayrıca israftan dem vuran hemen alacağını söyleyen malum parti seçmenleri

Diyanetin eleştirilen milyonluk mercedeselerine ne var canım yürüyerek bir yere gidecek değiller ya diyordu:bicak::deli::deli:
Gözünü sevdiğim tarafsızlık herkese lazım

Şurada bizi karşı çıktık diye Atatürk düşmanı yapanlar da kitabı okumayanlar. İçinde yaşamasan eğlenceli ülke aslında

X