Olsun yav.. Ozel basim, orijinal, bazi ozel ayrintilari olan kitap sadece 1881 adet basilacakmis.. Ataturk'un ozel basim kitabi azicik pahalli oluversin. Charles Dickens'in "Christmas Carol" isimli kitabi da az ve ozel basim, pahalli bir kitap. Bugun 500 bin dolardan alici buluyor. 2500 TL ne ki? 500 dolar bile degil.
Niye olmasin ki.. Turkiye'nin cikartip dunyaya malettigi cok ozel bir kisilik.. Arkadaslar kitap piyasaya cikartilacakmis gibi yorumlar yapmis ama bu kitap 80 milyonluk ulkede veya ayri bir deyisle tum dunyada sadece 1881 kisiye satilacak. 1881 koleksiyoncu meraklisina. Herkese hitap etmiyor yani. Iyi bir kitap ise fiyati elden ele yillar icinde cok daha yukarlara gidebilir.olsun tabii de konusu Atatürk olmasın... ne bileyim, kafamda oturtamadım doğrusu. yoksa bir yazar alıcısı varsa kitabını istediği fiyattan satabilir
Seni beklemiyorlar alasin diye ama..Yarın saati kurup hemen almalıyım cok heyecanlandım.....Krizde neymiş veriveririm 2500 lirayı, ne abarttınız
Seni beklemiyorlar alasin diye ama..Hem ne o oyle kriz mriz? Ecevit geri gelip yonetime mi gecmis? Reis varken kriz ne demek? Hersey gulluk gulistanlik..
Niye olmasin ki.. Turkiye'nin cikartip dunyaya malettigi cok ozel bir kisilik.. Arkadaslar kitap piyasaya cikartilacakmis gibi yorumlar yapmis ama bu kitap 80 milyonluk ulkede veya ayri bir deyisle tum dunyada sadece 1881 kisiye satilacak. 1881 koleksiyoncu meraklisina. Herkese hitap etmiyor yani. Iyi bir kitap ise fiyati elden ele yillar icinde cok daha yukarlara gidebilir.
Yılmaz Özdil'in 2 bin 500 liralık kitabının yazıtipine '10 Kasım' adı verildi
Kırmızı Kedi Yayınevi, yazarları Yılmaz Özdil'in ‘tamamı elle ciltlenen' kitabının 2 bin 500 liraya satılacağını duyurdu. Yayınevi, kitabı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum yılına gönderme yaparak 1881 tane basacak. Kitap, 23 Ocak Pazartesi günü Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te satışa sunulacak. Yayınevi, bugün de kitabın yazıtipinin '10 Kasım' olacağını paylaştı. Yayınevinin bugün paylaştığı mesaj şöyle: “Kitabın iç tasarımını yapan Joelle İmamoğlu, 1881 adetlik özel Mustafa Kemal kitabında seçtiği yazıtipini özel olarak, bu proje için geliştirdi ve yazıtipine 10 Kasım adını verdi. Son 2 gün!”
http://t24.com.tr/video/yilmaz-ozdi...tabinin-yazitipine-10-kasim-adi-verildi,18439
Sagci bir yazar yapsaydi, altinda bir hint var derdim evet.. Hic birine guvenmiyorum, sen guveniyor musun?Saraylim, senin yazdiklarini hep begeni ile okuyorum fakat egri oturup, dogru konusalim. Bunu bir sagci yazar yapsaydi, kinardin. Ülke kriz halindeyken, kitaplar zaten pahaliyken, hele hele Atatürk üzerine bir kitabin bu yüksek fiyatini sorgulardin.
Sirf yazar güya sol kesime hitap ediyor diye gereksiz savunuyorsun. Gidip Dickens gibi klasik bir yazar ile, tarihi eser ile kiyasliyorsun. Bu Soma'yi Ingilterenin 1800 yillarina benzeten mantigindan ne farki var?
Daha öncede yazdim, Atatürk kitaplara, okumak yazmaya cok önem veren biriydi. Eminim yasasaydi kendisi karsi gelirdi bu fiyata. Benim icin bu Atatürkün anisina, vasiyetine bir hakarettir.
Sagci bir yazar yapsaydi, altinda bir hint var derdim evet.. Hic birine guvenmiyorum, sen guveniyor musun?
Ulke krizde, kitaplar pahalli, ama o da zaten bu kitabi halk alsin okusun diye yapmamis ki.. Heryer Ataturk ile ilgili ucuz kitaplarla dolu zaten, isteyen alir onlardan birini okur. Adam kendi aciklamis zaten, koleksiyoncular icin meraklisina yaptim diye.. https://www.milligazete.com.tr/haber/1784235/2500-tlye-kitap-satacak-olan-yilmaz-ozdilden-aciklama
Geliri ile de Mustafa Kemal cocuk kitaplarini finanse edip koy okullarina kadar yayacagini soylemis.
Dickens'in 1800lerde yazdigi kitabi kiyaslamiyorum, o kitap 500.000 dolar, nasil kiyaslayayim? 1000 kati fiyat.. Ama kendisi verdigim linkte baska kitaplari kiyaslamis, modaci Valentino'nun hayatini anlatan kitap 12.000 TL, Marilyn Monroe'yu anlatan kitap 6.000 TL vb diye.. Ataturk'e ait boyle ozel basim bir kitap neden olmasin?