Kaynakca olmamasini savunanlar acaba ozdile intihal suclamasi mahkeme ile kanitlaninca ne diyecekler? merakla bekliyorum
Sanirim beni kastediyorsun, Kaynak koymadiginda olan sey kitabi sadece akademik, bilimsel bir kitap olmaktan cikartmasi. Demek ki yazarin akademik bir kitap cikartma kaygisi yok, benim anladigim bu.
Biz burada kitabin kaynaklarini inanirligi acisindan sorguladik. Ben de kaynak koysa idi Ataturk'un imzasini Cerciyan'in hazirladigi inanilir mi olacakti dedim. Cunki Ataturk hakkinda yazilmis kitaplarin cogunda kaynak diye gosterilen seyler tartismali bilgiler.. Daha cok yazarin kendi gorusunu desteklemek icin dogrulugu arastirilmadan getirilip kitaba kondurulmus bilgiler.. Sonradan baska birinin cikip belgelerle aksini iddia edebilecegi seyler.. Simdi bak, buraya tek konu hakkinda uc degisik kaynak koyacagim:
Zeynep Oral'in Cerciyan ile soylesisinin yayinladigi Milliyet gazetesinden, 1969.
Cengiz Ozakinci'nin makalesinden, imzanin Ataturk'un kendi el yazisindan cikma olduguna kanit gosterdigi bir resim, yil 1992, 1993 te kitap yazdi bu adam ayni konu ustune..
2010da Murat Bardakci Zaeynep Oral'in iddiasini yeniden hortlatiyor makalesinde,
O kadar titizdi ki, imzasını bile bir sanatçıya çizdirmişti
06.07.2009 - 07:12 | Güncelleme: 06.07.2009 - 07:12
https://www.haberturk.com/yazarlar/...di-ki-imzasini-bile-bir-sanatciya-cizdirmisti
Yil 2009, bu da Eris Ulger'den ayni konuda bir makale:
Atatürk araştırmacısı Eriş Ülger, "K.Atatürk" imzasının, Ata'nın manevi kızı Sabiha Gökçen'in dizaynı olduğunu ileri sürdü
Atatürk araştırmacısı ve "Zaferin Gölgesinde Latife Hanım" gibi pek çok esere imzasını atan Eriş Ülger, Gazi Mustafa Kemal'in, "K.Atatürk" imzasıyla ilgili 76 yıldır perde arkasında kalan önemli bir ayrıntıyı ortaya çıkardı. Ülger'in o dönemle ilgili kayıtlara ve özel notlara göre, "K.Atatürk" imzasının mimarı manevi evlat Sabiha Gökçen. https://www.yeniasir.com.tr/politika/2010/08/30/ataturkun_imzasi_sabiha_gokcenin
Bu da gunumuzden bir makale, gazete bunu "ozel icerik" diye yayinlamis:
Kemal Atatürk imzasının az bilinen hikayesi
Atatürk’ün o herkesin özendiği imzasının herkesin bilmedği bir tasarım hikayesi var. Bu karizmatik imzayı tasarlayan da Robert Koleji’nde uzun yıllar öğretmenlik yapan Hagop Vahram Çerçiyan’dı.
Özel İçerik | 14.10.2018 - 16:26..
https://www.ensonhaber.com/kemal-ataturk-imzasinin-az-bilinen-hikayesi.html
Alin iste, kaynaklarin al birini vur birine.. Kitabi okusam yazdigi herseye hem destek hem de kostek bir suru kaynak bulurum size, beni bilen bilir..
Simdi, daha once sordugum soruyu tekrar soruyorum: Yilmaz Ozdil hangi kaynagi gosterirse inandirici olur?
Makaleden alinti yapmis, kitabinda kaynak gostermemis. Adam sikayetci olmus. Benim yazdiklarimla bunun ilgisi ne?
Ben kitabin kaynak gosterilerek inandiriciligini arttirmasi ya da gostermeyerek kaybetmesi yonunde fikir beyan etmisim, isin adli kismi beni degil yazari ilgilendirir. Alinti kaynak gosterilmediginde calinti olur. Alintilar varmis, o yuzden kitap yanlis bilgi iceriyor, inandiriciligi yok denmez. Ikisi ayri seyler..
Gene yaziyorum. Bu kitaba benim bakis acim sizinkinden farkli, maalesef oyle. Ben kitabi okumadim, kitaptan parcalar okudum, okuyanlarin kitap hakkindaki yorumlarini okudum. Cogu kitabi okurken kah gulduklerini, kah duygulandiklarini, hatta gozyaslarini bile tutamadiklarini yazmis. Cogu okur kitaptan ovgu ile sozetmis. Kimi blogda kitapta gecen Canakkale'deki askerlerin gunluk zor kosullari akici bir dille anlatilmis, bunun gibi daha neler.. Demek ki sizin asagiladiginiz kadar kotu bir kitap degil. Bu kitap Ataturk'u tam da bu gunlerde, boyle bir zamanda gundemin tepesine cikartti, insanlari yanlis ne dogru ne arastirmaya sevketti, beni ilgilendiren kismi da iste bu.
dipnot: resimleri ekledim ama cikmadiysa ustune tiklamadan gecmeyin, bakmaya deger..