Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Zaten kitapta Abdülhamidin olmayan hatıratı üstünden Atatürk'ü övmeye kalkmış olması kaynakça olmaması ayrı bir facia. Bir de özel basım yapıp milletin hassasiyetlerine oynayarak para kazanma derdi...Yilmaz Özdin'in hiç bir kitabını okumam, bu kitaba da o kadar para verilmez, uçmuş arkadaş.
Çünkü bunun adı Atatürk üzerinden para kazanmak vr insanların midesini bulandıran da bu.bu konuyu fantastikleştirmek bana hiç samimi ve etik gelmiyor, the lord of the rings kitabının yazı tipine saruman adını versen olur kitabı 2500 satsan da olur özel basım falan diyerek, alan alsın banane, ama bu öyle bişey değil bence
Kitabin ucuz versiyonlarini herkes alip okuyabilir. Reklami da guzel oldu dedigin gibi, iste o amaca da hizmet edilmis oldu. Adam ozel hazirlattigi kitabin kagidina kapagina harcadigi parayi niye bagis yapsin? Kitap zaten pahalliya malolmus, herseyi ozel uretim. Kaldi ki daha once de yazdigim gibi geliri ile cocuklara yonelik yazdigi Ataturk kitaplarini finanse edecekmis. O kitaplar da koylere kadar gidecek.. Hem para kazanirsa da kazansin, adam yazar, ekmegini kitap kose yazarligindan cikartiyor, emeginin hakkini almasin mi yani? Laf..Yapilan yanliş, ha sağci yazar yapsin, ha solcu benim için fark etmez.
Hii koleksyoncular içinmiş. Kendisinin 4 milyon kazandiğini söylemez tabi. Bağiş yapmak istese her satilan kitabin 1-2 lirasini bağişlayabilirdi. Sadece zenginlermi bağiş yapabiliyor? Derdi bağiş olan insan bu kitabi fakir okullara ücretsiz bağişlardi, zira gittikçe Atatürk üzerine bilgisiz bir nesil yetişiyor.
O Marilyn Monroe üzerine pahali kitaplarida absürd buluyorum, bunuda absürd buluyorum. Yapilan yanliştir. Hele Atatürkün doğum yilini pr reklami olarak kullanmak, böyle tüm anisina aykiri olan bişey için. Miğde bulandirici.
Birgun seninle ayni fikirde olacagimizi ruyamda gorsem inanmazdim. Hele bir de yazdigina begeni koyacagimi..Yanlış anlıyorsam lütfen düzeltin, kitap 3 ayrı teknikle basılmış , 3 ayrı fiyat var . Yani birisi biz fakir kullar için sıradan bir basım , şekil 1 a
Eki Görüntüle 2227822
diğeri birazcık daha hali vakti yerinde olanlara ya da kitaba verdiği paraya acımayanlara (ki keza bazı insanlar üç kuruş az olsun benim olsun zihniyetinde olduğundan 17-22 =5 lirayı küçümsemeyin ) ciltli şekil 1 b
Eki Görüntüle 2227823
diğeri de zaten bizim rüyamızda bile göremeyeceğimiz özel baskı /yazarın kaleminden, Cildinde ve kutusunda Shantung-S cilt bezi kullanıldı, Japonya'da sırf bu proje için özel olarak üretildi. İsveç'ten Munken Pure kağıt getirildi. Almanya'dan Gmund Color glatt kağıt getirildi. Sırf bu proje için özel olarak renklendirilmiş deri kullanıldı. Tamamı elle ciltlendi. Hat sanatıyla 1'den 1881'e kadar numaralandırıldı. Kitap 20.5×28 ölçülerinde. 1.8 kilogram ağırlığında. Özel muhafaza kutusu var/ olan bir kitap ve fiyatı 2500.
Yani herkes bu eseri istediği bütçeye temin edebilecek durumda. O zaman ne var ki bunda? Adam koleksyoncudur, Atatürk sevdası vardır alır koyar kütüphanesine cakasını satar. Ne var bunda? E kapital dünyanı kuralıdır birisi de bundan kazanır.
Sana katilmiyorum. Bunun adi Ataturkun uzerinden para kazanmak filan degil. Bir modaci icin bile yazilmis ozel basim 12000 TL ye satiliyor. Ataturk boyle ozel bir basim kitabi olmasini hak etmiyor mu? O butun dunyanin tanidigi ve saydigi, bustlerini, heykellerini diktigi, sokaklarina caddelerine adini verdigi, hele Japonya'da hayati zorunlu ders olarak okulda islendigi bir dunya lideri. Bence gec kalmis, cok guzel bir proje.Çünkü bunun adı Atatürk üzerinden para kazanmak vr insanların midesini bulandıran da bu.
+1 ben 35 tl verip aldım param olsa özel muhafaza kutusunda alıp saklarım hatıradır. Hem gelirini çocuklar için kullanacak. Algı operasyonu benceKitabin ucuz versiyonlarini herkes alip okuyabilir. Reklami da guzel oldu dedigin gibi, iste o amaca da hizmet edilmis oldu. Adam ozel hazirlattigi kitabin kagidina kapagina harcadigi parayi niye bagis yapsin? Kitap zaten pahalliya malolmus, herseyi ozel uretim. Kaldi ki daha once de yazdigim gibi geliri ile cocuklara yonelik yazdigi Ataturk kitaplarini finanse edecekmis. O kitaplar da koylere kadar gidecek.. Hem para kazanirsa da kazansin, adam yazar, ekmegini kitap kose yazarligindan cikartiyor, emeginin hakkini almasin mi yani? Laf..
Kitabi Ataturk'un dogum yilini kullanarak 1881 adet bastirmak neden mide bulandirici? Bence iyi fikir, ne de olsa kitap Ataturk ile ilgili bir kitap.
Ataturk hakkinda boyle pahalli malzemeler kullanarak ozel bir koleksiyon kitabi hazirlamak neden mide bulandirici? Ataturk boyle bir kitabi olmasini hak etmiyor mu? Bir Marilyn Monroe dan daha mi degersiz? Tayyip icin mi yapilsaydi? Ya da Yavuz Bingol icin filan.. O zaman daha mi az mide bulandirici olurdu?
Ben bu tepkileri anlamiyorum. Guzel olan herseyi sirf icinde Ataturk var diye igrenc bulmak.. Bu da yeni moda oldu zamanimizda..
Ben Turkiyede olsa idim kesin alirdim bugun. Ona ayiracak param vardi. Evimin en nadide kosesinde saklardim.+1 ben 35 tl verip aldım param olsa özel muhafaza kutusunda alıp saklarım hatıradır. Hem gelirini çocuklar için kullanacak. Algı operasyonu bence
Mesele özel basımı haketmemesi değil. (Bu kitap özel basımı hak etmiyor o ayrı mesele)Sana katilmiyorum. Bunun adi Ataturkun uzerinden para kazanmak filan degil. Bir modaci icin bile yazilmis ozel basim 12000 TL ye satiliyor. Ataturk boyle ozel bir basim kitabi olmasini hak etmiyor mu? O butun dunyanin tanidigi ve saydigi, bustlerini, heykellerini diktigi, sokaklarina caddelerine adini verdigi, hele Japonya'da hayati zorunlu ders olarak okulda islendigi bir dunya lideri. Bence gec kalmis, cok guzel bir proje.
Vallahi her iki tarafın yobazı da hiç çekilmiyor.Ben bir Cumhuriyet kadınıyım bugün sahip olduğum herşeyi Mustafa Kemal Atatür.e borcluyum Yılmaz Özdili kullanarak Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapanlar kendi cahillikleriyle yaşamaya devam etsinler. ATA.mızı yaşatacak her kelimeyi destekliyorum Yılmaz Özdilin kıtabınıda cok begendim her zaman doğruları yazan bir yazarımız haliyle buda egri yolda gidenlere batıyor Yaşasın Mustafa Kemal yaşasın Yılmaz Özdil.
Para kazanmak icin yapsa idi maliyetine degil diger kitaplar gibi daha pahalliya satardi, gene alici bulurdu. 1800 degil en az 50.000 tane bastirtirdi, 80 milyonluk Turkiye'de 1881 ne ki? Piyasada normal maliyetlileri simdiden 1.5 milyon tiraja ulasmis. Ben henuz kitabi okumadim, anlasilan sen okumussun. Ataturk'un bazi basindan gecen olaylar anonim, heryerde anlatilan bulunabilen seyler, belki onlara kaynak koymamistir bilemem okumadan. Ama hassas olsun olmasin, Ataturk gibi bir liderin onu onore edecek ozel basim bir kitabi yapilmis olmaliydi coktan..Mesele özel basımı haketmemesi değil. (Bu kitap özel basımı hak etmiyor o ayrı mesele)
Atatürk bu ülkede en hassas nokta. Bunu kolay para kazanmaya çevirmek çok çirkin. Atatürk hakkında daha yetkin kitaplar olmasına rağmen; binlerce makale taradığını söyleyip herhangi bir kaynakça bile koymayan, olmayan hatırata atıf yapan Yılmaz Özdilin kitabı neden özel basım yapıldı? Çünkü buradan çok para gelecekti.
Dini sömürenlerden hiçbir farkı yok
Kitabin ucuz versiyonlarini herkes alip okuyabilir. Reklami da guzel oldu dedigin gibi, iste o amaca da hizmet edilmis oldu. Adam ozel hazirlattigi kitabin kagidina kapagina harcadigi parayi niye bagis yapsin? Kitap zaten pahalliya malolmus, herseyi ozel uretim. Kaldi ki daha once de yazdigim gibi geliri ile cocuklara yonelik yazdigi Ataturk kitaplarini finanse edecekmis. O kitaplar da koylere kadar gidecek.. Hem para kazanirsa da kazansin, adam yazar, ekmegini kitap kose yazarligindan cikartiyor, emeginin hakkini almasin mi yani? Laf..
Kitabi Ataturk'un dogum yilini kullanarak 1881 adet bastirmak neden mide bulandirici? Bence iyi fikir, ne de olsa kitap Ataturk ile ilgili bir kitap.
Ataturk hakkinda boyle pahalli malzemeler kullanarak ozel bir koleksiyon kitabi hazirlamak neden mide bulandirici? Ataturk boyle bir kitabi olmasini hak etmiyor mu? Bir Marilyn Monroe dan daha mi degersiz? Tayyip icin mi yapilsaydi? Ya da Yavuz Bingol icin filan.. O zaman daha mi az mide bulandirici olurdu?
Ben bu tepkileri anlamiyorum. Guzel olan herseyi sirf icinde Ataturk var diye igrenc bulmak.. Bu da yeni moda oldu zamanimizda..
Ya israr ile yazdiklarimi görmezden geliyorsun, anlamamis gibi yapiyorsun ama gayette anliyorsun.
Özel ne bilim nereden gelmis kagit ile yapilan bir kitap, Atatürkü onure etmez. Niye? Cünkü Atatürk böyle yüzeysel, görsel seylere önem veren adam degildi. Olsaydi cumhuriyeti ilan etmeyip, kendisi padisah gibi yasardi.
Bu adam köy okullarini acti, toplumun okuma, yazma oranini yükseltti, kendisi yüzlerce kitap okumustu. Bir kitabin 2500 lira olmasina ilk kendisi karsi gelirdi. Bu atiyorum Mahatma Ghandi'yi anmak icin dogum gününde cilginlar gibi yemek yemek gibi yada daha gercek bir olay, Che Guevara'nin fotosu milyar dollarlik endüstri olmasi gibi tamamen ironi, tutarsiz ve o kisinin vasiyetine hakarettir.
Fakir okullara kitap dagitsin dedigimde, bu pahali baskidan bas etmemistim zaten. Normal kitabi yollayabilirdi. Yada dedigim gibi, normal kitabin satisindan 1-2 lirasini bagislayabilirdi.
Ve migde bulandirici olan Atatürk elbette degil, kendini hakli cikarmak adina beni bunun ile itham etmeni hic yakistiramadim! Saygi ve minnet ile aniyorum Atatürkü.
Migde bulandirici olan ne biliyormusun? Dogum yilini ve ölüm saatini reklam kampanyasini yapmak. Bir "gimmick" olmasi. Bu hasas konu'nun kapitallestirilmesi, birinin bu konu üzerinden prim ve para yapmasi. Din tüccarlarindan, kutlu dogum haftasini insa edenlerden ne farki var Özdilin?