Yılmaz Özdil'in 'Mustafa Kemal' kitabı 09.05'te 2500 liraya satılacak

Bu adam bi bana mi bu kadar itici geliyor acebaaa? Bence yeter artik Yuce Ataturku kullandiklari

Yilmaz Özdin'in hiç bir kitabını okumam, bu kitaba da o kadar para verilmez, uçmuş arkadaş.
Zaten kitapta Abdülhamidin olmayan hatıratı üstünden Atatürk'ü övmeye kalkmış olması kaynakça olmaması ayrı bir facia. Bir de özel basım yapıp milletin hassasiyetlerine oynayarak para kazanma derdi...
Neresinden tutarsan elinde kalıyor

bu konuyu fantastikleştirmek bana hiç samimi ve etik gelmiyor, the lord of the rings kitabının yazı tipine saruman adını versen olur :KK53: kitabı 2500 satsan da olur özel basım falan diyerek, alan alsın banane, ama bu öyle bişey değil bence
Çünkü bunun adı Atatürk üzerinden para kazanmak vr insanların midesini bulandıran da bu.

Savunmasini okudum sacmalamis kitabin kagidi kumasi bilmem nereden diyor. Ozel basim koleksiyonluk olacaksa bunu Turk fabrikasinda uretilen urunle yapmasi gerekirdi bir nevi isvec kagidinin da reklamini yapmis olmuyor mu?
Kose yazilarini begenirdim ama gercekten sinirlendim Ataturk'e buyuk saygisizlik.
Amac ne? Ataturk'un hangi amaclarini hedefliyor, hicbirini. O zaman para icin yapiyor denilen elestirilere karsi cikamaz. Simdi ben bunlari yazdim diye 2. Cumhuriyetci yandas diye etiketler. Etiketciligi soyledigi kesimdekiler yapiyor kendisinin de bunlardan farki kalmiyor boylece...

Ben ayıp buluyorum bunu. Hadi tamam, kendisi böyle, bu olaya da serbest pazar diyelim. Bu kitabın bütün basımlarını 3 saatte tüketen insanlara ne diyeyim. 1881 tane kişi bu kitaba 2500 lira verip satın almışlar. O kadar samimiyse, herhangi bir çıkarı yoksa bu kitabın gelirini derneklere bağışlasaydı.

yukarıda bir arkadaş yazmış kitabın aslında 3 farklı basımı olduğunu, o yüzden böyle yükselmek anlamsız bence ve bu tepkileri ekşi sözlük ve twitterın doldurması olarak görüyorum.

son olarak "Kemalizm, siyasi cehaleti gizlemenin en iyi yoludur" diyip gideyim buradan. :KK66:

Yapilan yanliş, ha sağci yazar yapsin, ha solcu benim için fark etmez.

Hii koleksyoncular içinmiş. Kendisinin 4 milyon kazandiğini söylemez tabi. Bağiş yapmak istese her satilan kitabin 1-2 lirasini bağişlayabilirdi. Sadece zenginlermi bağiş yapabiliyor? Derdi bağiş olan insan bu kitabi fakir okullara ücretsiz bağişlardi, zira gittikçe Atatürk üzerine bilgisiz bir nesil yetişiyor.

O Marilyn Monroe üzerine pahali kitaplarida absürd buluyorum, bunuda absürd buluyorum. Yapilan yanliştir. Hele Atatürkün doğum yilini pr reklami olarak kullanmak, böyle tüm anisina aykiri olan bişey için. Miğde bulandirici.
Kitabin ucuz versiyonlarini herkes alip okuyabilir. Reklami da guzel oldu dedigin gibi, iste o amaca da hizmet edilmis oldu. Adam ozel hazirlattigi kitabin kagidina kapagina harcadigi parayi niye bagis yapsin? Kitap zaten pahalliya malolmus, herseyi ozel uretim. Kaldi ki daha once de yazdigim gibi geliri ile cocuklara yonelik yazdigi Ataturk kitaplarini finanse edecekmis. O kitaplar da koylere kadar gidecek.. Hem para kazanirsa da kazansin, adam yazar, ekmegini kitap kose yazarligindan cikartiyor, emeginin hakkini almasin mi yani? Laf..

Kitabi Ataturk'un dogum yilini kullanarak 1881 adet bastirmak neden mide bulandirici? Bence iyi fikir, ne de olsa kitap Ataturk ile ilgili bir kitap.

Ataturk hakkinda boyle pahalli malzemeler kullanarak ozel bir koleksiyon kitabi hazirlamak neden mide bulandirici? Ataturk boyle bir kitabi olmasini hak etmiyor mu? Bir Marilyn Monroe dan daha mi degersiz? Tayyip icin mi yapilsaydi? Ya da Yavuz Bingol icin filan.. O zaman daha mi az mide bulandirici olurdu?

Ben bu tepkileri anlamiyorum. Guzel olan herseyi sirf icinde Ataturk var diye igrenc bulmak.. Bu da yeni moda oldu zamanimizda..

Yanlış anlıyorsam lütfen düzeltin, kitap 3 ayrı teknikle basılmış , 3 ayrı fiyat var . Yani birisi biz fakir kullar için sıradan bir basım , şekil 1 a
Eki Görüntüle 2227822
diğeri birazcık daha hali vakti yerinde olanlara ya da kitaba verdiği paraya acımayanlara (ki keza bazı insanlar üç kuruş az olsun benim olsun zihniyetinde olduğundan 17-22 =5 lirayı küçümsemeyin ) ciltli şekil 1 b

Eki Görüntüle 2227823

diğeri de zaten bizim rüyamızda bile göremeyeceğimiz özel baskı /yazarın kaleminden, Cildinde ve kutusunda Shantung-S cilt bezi kullanıldı, Japonya'da sırf bu proje için özel olarak üretildi. İsveç'ten Munken Pure kağıt getirildi. Almanya'dan Gmund Color glatt kağıt getirildi. Sırf bu proje için özel olarak renklendirilmiş deri kullanıldı. Tamamı elle ciltlendi. Hat sanatıyla 1'den 1881'e kadar numaralandırıldı. Kitap 20.5×28 ölçülerinde. 1.8 kilogram ağırlığında. Özel muhafaza kutusu var/ olan bir kitap ve fiyatı 2500.

Yani herkes bu eseri istediği bütçeye temin edebilecek durumda. O zaman ne var ki bunda? Adam koleksyoncudur, Atatürk sevdası vardır alır koyar kütüphanesine cakasını satar. Ne var bunda? E kapital dünyanı kuralıdır birisi de bundan kazanır.
Birgun seninle ayni fikirde olacagimizi ruyamda gorsem inanmazdim. Hele bir de yazdigina begeni koyacagimi..:-)

Çünkü bunun adı Atatürk üzerinden para kazanmak vr insanların midesini bulandıran da bu.
Sana katilmiyorum. Bunun adi Ataturkun uzerinden para kazanmak filan degil. Bir modaci icin bile yazilmis ozel basim 12000 TL ye satiliyor. Ataturk boyle ozel bir basim kitabi olmasini hak etmiyor mu? O butun dunyanin tanidigi ve saydigi, bustlerini, heykellerini diktigi, sokaklarina caddelerine adini verdigi, hele Japonya'da hayati zorunlu ders olarak okulda islendigi bir dunya lideri. Bence gec kalmis, cok guzel bir proje.

Kitabin ucuz versiyonlarini herkes alip okuyabilir. Reklami da guzel oldu dedigin gibi, iste o amaca da hizmet edilmis oldu. Adam ozel hazirlattigi kitabin kagidina kapagina harcadigi parayi niye bagis yapsin? Kitap zaten pahalliya malolmus, herseyi ozel uretim. Kaldi ki daha once de yazdigim gibi geliri ile cocuklara yonelik yazdigi Ataturk kitaplarini finanse edecekmis. O kitaplar da koylere kadar gidecek.. Hem para kazanirsa da kazansin, adam yazar, ekmegini kitap kose yazarligindan cikartiyor, emeginin hakkini almasin mi yani? Laf..

Kitabi Ataturk'un dogum yilini kullanarak 1881 adet bastirmak neden mide bulandirici? Bence iyi fikir, ne de olsa kitap Ataturk ile ilgili bir kitap.

Ataturk hakkinda boyle pahalli malzemeler kullanarak ozel bir koleksiyon kitabi hazirlamak neden mide bulandirici? Ataturk boyle bir kitabi olmasini hak etmiyor mu? Bir Marilyn Monroe dan daha mi degersiz? Tayyip icin mi yapilsaydi? Ya da Yavuz Bingol icin filan.. O zaman daha mi az mide bulandirici olurdu?

Ben bu tepkileri anlamiyorum. Guzel olan herseyi sirf icinde Ataturk var diye igrenc bulmak.. Bu da yeni moda oldu zamanimizda..
+1 ben 35 tl verip aldım param olsa özel muhafaza kutusunda alıp saklarım hatıradır. Hem gelirini çocuklar için kullanacak. Algı operasyonu bence

Ben bir Cumhuriyet kadınıyım bugün sahip olduğum herşeyi Mustafa Kemal Atatür.e borcluyum Yılmaz Özdili kullanarak Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapanlar kendi cahillikleriyle yaşamaya devam etsinler. ATA.mızı yaşatacak her kelimeyi destekliyorum Yılmaz Özdilin kıtabınıda cok begendim her zaman doğruları yazan bir yazarımız haliyle buda egri yolda gidenlere batıyor Yaşasın Mustafa Kemal yaşasın Yılmaz Özdil.

Sana katilmiyorum. Bunun adi Ataturkun uzerinden para kazanmak filan degil. Bir modaci icin bile yazilmis ozel basim 12000 TL ye satiliyor. Ataturk boyle ozel bir basim kitabi olmasini hak etmiyor mu? O butun dunyanin tanidigi ve saydigi, bustlerini, heykellerini diktigi, sokaklarina caddelerine adini verdigi, hele Japonya'da hayati zorunlu ders olarak okulda islendigi bir dunya lideri. Bence gec kalmis, cok guzel bir proje.
Mesele özel basımı haketmemesi değil. (Bu kitap özel basımı hak etmiyor o ayrı mesele)
Atatürk bu ülkede en hassas nokta. Bunu kolay para kazanmaya çevirmek çok çirkin. Atatürk hakkında daha yetkin kitaplar olmasına rağmen; binlerce makale taradığını söyleyip herhangi bir kaynakça bile koymayan, olmayan hatırata atıf yapan Yılmaz Özdilin kitabı neden özel basım yapıldı? Çünkü buradan çok para gelecekti.
Dini sömürenlerden hiçbir farkı yok

Ben bir Cumhuriyet kadınıyım bugün sahip olduğum herşeyi Mustafa Kemal Atatür.e borcluyum Yılmaz Özdili kullanarak Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapanlar kendi cahillikleriyle yaşamaya devam etsinler. ATA.mızı yaşatacak her kelimeyi destekliyorum Yılmaz Özdilin kıtabınıda cok begendim her zaman doğruları yazan bir yazarımız haliyle buda egri yolda gidenlere batıyor Yaşasın Mustafa Kemal yaşasın Yılmaz Özdil.
Vallahi her iki tarafın yobazı da hiç çekilmiyor. :işsiz:

Mesele özel basımı haketmemesi değil. (Bu kitap özel basımı hak etmiyor o ayrı mesele)
Atatürk bu ülkede en hassas nokta. Bunu kolay para kazanmaya çevirmek çok çirkin. Atatürk hakkında daha yetkin kitaplar olmasına rağmen; binlerce makale taradığını söyleyip herhangi bir kaynakça bile koymayan, olmayan hatırata atıf yapan Yılmaz Özdilin kitabı neden özel basım yapıldı? Çünkü buradan çok para gelecekti.
Dini sömürenlerden hiçbir farkı yok
Para kazanmak icin yapsa idi maliyetine degil diger kitaplar gibi daha pahalliya satardi, gene alici bulurdu. 1800 degil en az 50.000 tane bastirtirdi, 80 milyonluk Turkiye'de 1881 ne ki? Piyasada normal maliyetlileri simdiden 1.5 milyon tiraja ulasmis. Ben henuz kitabi okumadim, anlasilan sen okumussun. Ataturk'un bazi basindan gecen olaylar anonim, heryerde anlatilan bulunabilen seyler, belki onlara kaynak koymamistir bilemem okumadan. Ama hassas olsun olmasin, Ataturk gibi bir liderin onu onore edecek ozel basim bir kitabi yapilmis olmaliydi coktan..

Ya israr ile yazdiklarimi görmezden geliyorsun, anlamamis gibi yapiyorsun ama gayette anliyorsun.

Özel ne bilim nereden gelmis kagit ile yapilan bir kitap, Atatürkü onure etmez. Niye? Cünkü Atatürk böyle yüzeysel, görsel seylere önem veren adam degildi. Olsaydi cumhuriyeti ilan etmeyip, kendisi padisah gibi yasardi.

Bu adam köy okullarini acti, toplumun okuma, yazma oranini yükseltti, kendisi yüzlerce kitap okumustu. Bir kitabin 2500 lira olmasina ilk kendisi karsi gelirdi. Bu atiyorum Mahatma Ghandi'yi anmak icin dogum gününde cilginlar gibi yemek yemek gibi yada daha gercek bir olay, Che Guevara'nin fotosu milyar dollarlik endüstri olmasi gibi tamamen ironi, tutarsiz ve o kisinin vasiyetine hakarettir.

Fakir okullara kitap dagitsin dedigimde, bu pahali baskidan bas etmemistim zaten. Normal kitabi yollayabilirdi. Yada dedigim gibi, normal kitabin satisindan 1-2 lirasini bagislayabilirdi.

Ve migde bulandirici olan Atatürk elbette degil, kendini hakli cikarmak adina beni bunun ile itham etmeni hic yakistiramadim! Saygi ve minnet ile aniyorum Atatürkü.

Migde bulandirici olan ne biliyormusun? Dogum yilini ve ölüm saatini reklam kampanyasini yapmak. Bir "gimmick" olmasi. Bu hasas konu'nun kapitallestirilmesi, birinin bu konu üzerinden prim ve para yapmasi. Din tüccarlarindan, kutlu dogum haftasini insa edenlerden ne farki var Özdilin?

Ya israr ile yazdiklarimi görmezden geliyorsun, anlamamis gibi yapiyorsun ama gayette anliyorsun.

Özel ne bilim nereden gelmis kagit ile yapilan bir kitap, Atatürkü onure etmez. Niye? Cünkü Atatürk böyle yüzeysel, görsel seylere önem veren adam degildi. Olsaydi cumhuriyeti ilan etmeyip, kendisi padisah gibi yasardi.

Bu adam köy okullarini acti, toplumun okuma, yazma oranini yükseltti, kendisi yüzlerce kitap okumustu. Bir kitabin 2500 lira olmasina ilk kendisi karsi gelirdi. Bu atiyorum Mahatma Ghandi'yi anmak icin dogum gününde cilginlar gibi yemek yemek gibi yada daha gercek bir olay, Che Guevara'nin fotosu milyar dollarlik endüstri olmasi gibi tamamen ironi, tutarsiz ve o kisinin vasiyetine hakarettir.

Fakir okullara kitap dagitsin dedigimde, bu pahali baskidan bas etmemistim zaten. Normal kitabi yollayabilirdi. Yada dedigim gibi, normal kitabin satisindan 1-2 lirasini bagislayabilirdi.

Ve migde bulandirici olan Atatürk elbette degil, kendini hakli cikarmak adina beni bunun ile itham etmeni hic yakistiramadim! Saygi ve minnet ile aniyorum Atatürkü.

Migde bulandirici olan ne biliyormusun? Dogum yilini ve ölüm saatini reklam kampanyasini yapmak. Bir "gimmick" olmasi. Bu hasas konu'nun kapitallestirilmesi, birinin bu konu üzerinden prim ve para yapmasi. Din tüccarlarindan, kutlu dogum haftasini insa edenlerden ne farki var Özdilin?

Neden yazdiklarini gormezden geleyim? Bakis acilarimiz cok farkli. Ataturk yasasa idi bugun bu kitaba varana dek begenmeyecegi ve ilgilenecegi cok daha onemli binlerce dava var, ustelik nereden biliyorsun begenmeyecegini? Padisah gibi yasamamasi bir kitap pahalli diye begenmeyecegi anlamina mi geliyor? Kitapta onu onore etmeyip yerden yere calan igrenc seyler mi yazili ki onu onore etmek icin yazilmadigi hukmune vardin?

Derdiniz 1881 tanesi neden 2500 TL. Adamin maliyeti o oldugu icin olabilir mi? Kagidini bilmem nereden getirmis diuyorsun. Ulkede emsal kalitede kagit bulsa idi eminim o kadar zahmete girmezdi. Normal kagit ureten SEKA fabrikalari bile satilmis, sogani bile ithal eden ulkede ozel basima uygun kagit uretilmiyorsa Ozdil'in sucu mu bu?

Adam zaten bu kitabin geliri ile fakir cocuklara Mustafa Kemalin ucuz versiyon kitabini finanse edecegini soylemis, daha neyini usteliyorsun? Kitap daha bugun satisa sunuldu bildigim kadari ile, daha ortada olmayan bir gelirin yargisini coktan vermissiniz bile..

Ucuz olsun, insanlar cocuklar Ataturk okusun, bilgisiz kalmasin diyorsun da, zaten ucuz versiyonu 16 haftadir liste basi ve 1.5 milyon satmis. Cocuk versiyonu 25 gun once piyasaya cikmis ve 2 milyon satmis bugune dek..

Amaciniz uzum yemek degil, bagciyi dovmek.

Ataturk hakkinda kimse kitap yazmasin bari hassas konu reklama giriyor diye.. En cok AKP ve fesli tayfasi gibi Ata'ya kufredenler sevinir bu ise.. Ne de olsa yillardir onu unutturmak icin ellerinden geleni yapiyorlar. Digerleri de unutturmamak icin sadece bir kitap degil, daha cok sey yapacaklar eminim.

X