Yilmaz kartal bebek

Ya neyin soruşturması ben anlamadım. Valilik izniyle yapılmadı mı, bağış bu izinle toplanılmadı mı? Türkiye'de yapılıyor olsa bile organ bağışı bizde çok çok az bunu herkes biliyor, bulan şansına buluyor ve bu aile zamanla yarışıyor. 20 sene beklemedikleri için mi soruşturma açılmış, ben cidden anlamadım.

Edit: Şimdi araştırdım bakanlık haberi yalanlamış. Zaten mantıksızdı. https://m.haberler.com/kartal-bebek-e-toplanan-para-icin-inceleme-9801690-haberi/

İyi de zaten Ahu hanım açıklamasında süt bebeklerine Türkiye de nakil yapılmıyor dememiş. Nakil zor neredeyse imkansız demiş. Ve durumu kritik olduğu için zaten valilik onayı alarak kampanya başlatıldı. Hala neyin tartışması yapılıyor anlayabilmiş değilim. Ve başından beri takipteyim Ahu hanım ı. Türkiye de tedavi edilmeye çalışıldı ve sonrasında tamamen doktorlarının yönlendirilmesiyle yalvar yakar o merkeze kabul edildiler. Biraz empati yapsak. Sizin yavrunuza Türkiye de işiniz zor şuraya götür deseler elinizden geleni yapmaz mısınız? Akşam haberlerde bir doktor Türkiye de nakil yapıyoruz yapay kalp takıyoruz diyordu ama o bile tercih edilmemeliymiş enfeksiyon riski artıyormuş. Ortada bir bebeğin yaşamı söz konusu bu kadar mı inancımızı kaybettik. Kaldı ki para zaten ailenin cebinden bile geçmiyor direk hastaneye aktarılıyor bankadan. İnsanlar kendi acısıyla uğraşırken bir de böyle haberlerle uğraşıyorlar. Ne kadar yazık

Bazi arkadaslar oyle bi yazmis ki sanki bizim ulkemizde herkes organ bagisliyor hele aranan organ 10 aylik bir bebek icin kalp
Allah gosternesin bende ayni durumda olsam bizim ulkede beklemektense kalkar giderim yurtdisina oralarda daha buyuk olasilik kalp bulunmasi
Keske bizim ulkemizde yapilamiyor demeselerdi de yerine bizim ulkemizde organ bagisi az bulunamiyor deselerdi
O zaman kimse kalkip da bisey demezdi herhalde

Oraya nakil için gitmediler.
Alternatif tedavi için bir umut gittiler.
Çünkü Türkiyede bu kadar küçük bebeğe kalp nakli yapılmamış. Kartal oraya gittiğinde 8 aylıktı. 2 Aydır oradalar.
Kalbine delik açtılar nefes alması kolaylaşsın diye, toparlasın diye bekliyorlardı. Durumu kötüleşti.
İnstagramdan defalarca yardım talebi gitti, defalarca açıklama yaptı. Hepsini kendi imkanları ile karşıladı.
Kartal kötüleşti, durumu hastahaneden çıkabilecek halde değildi. İnsafa geldiler nakil burda olur ama alman vatandaşı değilsiniz sigortanız yok dediler. PARA TOPLANDI EVET ÇÜNKÜ KARTALIN NASİBİYDİ. ORAYA NAKİL İÇİN GİTMEDİ TÜRKİYEDE ORGAN NAKLİ ÇOK AZ KARTAL KÜÇÜK HİÇ BİR DR KABUL ETMİYOR DİYE BAŞKA BİR ALTERNATİF İÇİN GİTTİ. DİĞER BÜTÜN MASRAFLARI KENDİ İMKANLARI İLE KARŞILIYORLAR. DEFALARCA KAMPANYA YAPILDI HİÇ BİRİ BAŞARILI OLMADI O GECENİN SABAHI MUCİZEYDİ KARTALIN MUCİZESİ VE O YAŞAYACAK ENFEKSİYON BİTECEK NAKİL ÇIKACAK VE YAŞAYACAK.

Bir kadının hikayesini okumuştum geçen yil.
Hamile kalıyor ve ne yazık ki bebeğin doğsa da yaşamayacağını söylüyorlar. Yine de doğuruyor. Niye mi? Organlarını bagislamak icin.
Bebek doğduktan sonra bir gün bile yasamiyor.
Nasıl bir yüce gonulluluktur.
Ben de bunu okuduğumda çok aglamistim.

Soruşturma başlatıldı başlıklı yalan haber sayfada da konu olmuş.. Bence asıl soruşturma başlatıldı diye yalan haber yapanlar hakkında soruşturma başlatılmalı.. Nasıl bir habercilik anlayışıdır bu? Tek gazete de değil maşaallah.. Doğru yanlış araştırmadan haberi yap, at ortaya bir iddia çekil kenara? Bence sosyal medyada bu kadar ses getirmiş bir kampanya için yaptıkları yalan ve çirkin haber için kamuoyundan özür dilemeliler..

bu haberi kim ortaya attı bilmiyorum
Bence sorun sma hastası için bebeklere toplanan ama toplanamayan kampanyalarda
Yoksa toplanamaz kalan para devlet kasasına kalır mı diye düşündüler.
Eymenin siyahına yeşil ol kampanyası vardı, para toplanamadı. Tüm şehirlere yayıldı maçlar düzenlendi. Para yine de tamamlanamadı. Eymen vefat etti. Toplanan para ne oldu? Bu sorunun açıklamasını çok merak ediyorum.
Bence olay çok daha çirkin, aileye söylenen her kötü söz insanın karşısına gelir, herkes dikkatli olmalı. O gün kartala gönderilen paralar geri gitti, ahu hanım birsürü izinli kampanya paylaştı, oğlu yoğun bakımda ateşli uyutulurken. Benim bildiğim tamamlanan iki kampanya daha var.
Resmen moralim bozuldu çöktüm, çok sinirliyim. Bu kadar çirkinleşemeyiz.

Ahu hanım sayfasında bir bilgilendirme yapmış. Çok "ilgili ve de bilgili" arkadaşlar oradan gerek duydukları açıklamayı görebilirler. İnşallah bu sefer okuduğunuz şeyi anlarsınız.

Saglik bakanligi kampanya ile ilgili neden sorusturma baslatsin sorun olsa valilik izni vermez zaten ciddi bir meblag ve adamlar izni vermis onaylarindan gecmis

Saglik bakanligi burada yapilan mudahalelere iliskin sorun varsa yanlis yapilan birsey varsa onunla ilgili hastane ve saglik ekibine sorusturma baslatir
Kaldiki valilik saglik Bakanligindab onay gelen evrakla (burada yapilamaz onayiyla) izin vermiyor mu?
Durduk yere birileri prim pesinde

yazdiklari aciklamayi ben once buraya dilim dondugunceyazmisim cok ilginc dimi

Canim yurt dışında sigortası olmadığı için bu kadar tutabilir bende avusturyada yaşadım bir süre evet sigortan varsa herşey karşılanıyor ama yoksa gerçekten yüklü bir miktar...büyük bir olay donor var ortada ameliyat tıbbi ihtyaclar herşeyi gectim hastanede yattigi sure boyunca oara ödeyecek... mesela hastanede yatiyorum sigortam var yatak parası 30 euroysa günlük sigortasizda bu miktar artiyor... hiçbirşeyden kesinti olmamis devlete ödenmemiş neden ayni şartlarda yapilsin.

Hanımlar sakin lütfen, insanlarımız yardım konusunda çok duyarlı öyle olmasaydı 24 saat bile olmadan bu kadar yüklü bir meblağ toplamazdı, aynı şekilde soruşturma haberini okuyunca şüphelenmeleri de normal, zaman zaman suistimallerde yaşandı.

Öte yandan 10 aylık bir bebek için donör bulmak kolay değil, kilo, yaş ve daha birçok kriterin uyması gerekiyor ki nakil gerçekleşsin, nakil sonrası süreçte önemli, ülkemizde erişkin biri için bile donör bulmak zorken küçücük bir bebeğe donör milyonda bir ihtimal, çoğumuz anneyiz, Allah hiçbirimizi evladıyla sınamasın, şifası fizanda deseler gideriz evlat için.

Dilerim Kartal bebek sağlığına kavuşur ve onun gibi nice anne kuzuları da, bütün hasta bebeklere şifa diliyorum.

Umarım ülkemizde donör olmanın önemi daha fazla vurgulanır, resmî makamlar bu konunun üzerine daha çok eğilir, evet belki gönüllüler var ama hala yeterli değil maalesef.

ben paranın toplanması konusuna hiç takılmamıştım. para toplanır ki zaten 24 saat dolmadan toplandı. ya sonrası... 10 aylık bir bebeğe nakil edilecek kalp boyut meselesinden dolayı yine o civar yaş gruplarından alınan kalp olmalı. yani nasıl bir zor durum ki kartalcığa kalp nakli yapılabilmesi için başka bir bebeğin ölmesi, başka bir ananın canından can kopması gerekiyo para toplansın diye dua etmek kolaydı. ama şimdi nasıl bi dua etmeli insan şaşırdım kaldım ben.. En iyiyi rabbim bilir elbet....

O kadar haklisiniz ki basindan beri bende bunu dusunuyorum , bir bebegin yasamasi icin baska bir bebegin ölümü cok zor cok

O kadar haklisiniz ki basindan beri bende bunu dusunuyorum , bir bebegin yasamasi icin baska bir bebegin ölümü cok zor cok
Aynı fikirdeyim anne nakil olsun diye dua istedikçe aklıma hep bunlar geliyor.

Aynen cok haklisin. Bir bebegin kurtulmasi icin baska bir bebegin ölmesini istemek düşüncesi bile korkunç. Keske yapay kalple falan olabilecek bir şey olsaydi. Dedigin gibi en iyisini rabbim bilir. Isterse baska bir şekilde bile şifasini verir. Bir mucize olsada doktorlar kalp nakline gerek kalmadi durumu iyiye gidiyor deseler.

Benimde içimde kanayan bir yara Kartal Bebek, kalp destek cihazı takıldı 48 saatlik kritik süre dolmak üzere ve çok şükür doktorlar iyi gittiğini söylemişler. Başka bir bebeğin ölmesini beklemek bana da korkunç geliyor Allah her şeyin dogrusunu bilendir. İnşallah tez zamanda şifa bulur bebecik ve Duru, boğaçhan, ömer baran, poyraz gibi tüm şifa bekleyen çocuklar. Amin

Ben buna başından beri başka bebeği düşünerek baktım içim ürperdi
Çok zor kelimeler yetersiz kalabiliyor
Ve bu yardım kampanyasında insanlar ameliyat parası toplar gibilerdi
Ozaman demiştim işin kolay kısmı diye...
Benimde psikolojimi çok etkiledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…