Gebeliğe Hazırlık Yılmadan bebek hayalinin peşinden gidenler buraya 🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hepinize merhaba , bu ilk mesajım... nasıl başlamam gerektiğini bile bilmiyorum... 28 yaşındayım ve 3 yıldır evliyim... ilk 2 yıl bebek düşünmedik. Bu yıl karar verdik ve her şey güzel başladı. Deniyorduk ama olmuyordu. Hiç vakit kaybetmeden doktora gittim ve hormon değerlerime bakıldı. fsh 11.2 çıktı. 1 kutu cyclo verdi ve kullandım. ve tekrar bakacağız dedi. Fsh nedir bilmyrdm bile ... bu ay tekrar bakıldı dün korkuyla sonuçları almaya gittim ve 14,36 çıktı.. Anne olmayı çok istiyorum.. Dünden beri ağlıyorum:KK43: Tek odağım bu oldu gün içinde başka birşey düşünemiyorum... Ne olur yardım edin :KK43: Şimdi ne yapmam gerekiyor
FSH, Folikül Uyarıcı Hormon ya da Follicle-Stimulating Hormone), Hipotalamusdan salınan GnRH ile hipofiz bezinden salgılanan bir hormondur. Bu hormonun erkekte ve dişide moleküler yapısı benzerdir. Lütein yapıcı hormonla (LH) beraber yumurtalığın ve testislerin işlevlerine katkıda bulunur. Kadınlarda yumurtalık foliküllerinin olgunlaşmasını, erkekte spermatozoonların üretimini ve olgunlaşmasını yapar.

Kağıt vermedi sağlık ocağındaki doktor verirdi bu sefer vermedi negatif çıktı idrar yolların iltohapliymis dedi ilaç verdi ama bı yanlışlık var sanırım daha adet de olmadım ama

Ben istedim, biraz araştırınca fsh yükselince gebelikte çok sorun oluyormuş öğrendim. Sonra kalıma gelen her yolu araştırdım. Amh daha kesin bir değermiş fsh dalgalanıyormuş dediler. Ben de belirttim doktorun asistanına Özel hastanede yaptırdım
Fsh stres kaynaklıda yükselir strs yapma eşinde gitsin ayrıca. Bende amh baktırmak istiyorum aslında ama ücreti ne kadar özelde
Benim özel sağlık sigortam vardı o yüzden ücret ödemedim canım bilmiyorum ücretini de ama kan testi ile bakıyorlar ya çok çok yüksek değildir bence 200 falandır en fazla

Kağıt vermedi sağlık ocağındaki doktor verirdi bu sefer vermedi negatif çıktı idrar yolların iltohapliymis dedi ilaç verdi ama bı yanlışlık var sanırım daha adet de olmadım ama
Canım üzgünüm ama adetin bu kadar geçmeye kanda çıkardı kan kesin sonuç. E nabızın yok mu tahliller oraya düşüyorya oraya bak bi bize de at sonucu

Bende anlamadım idrar yollarında iltihap var dedi acaba tahlilleri mi.karistirdjlar yarın yine gidip tahlil vercem hastaneye zaten dahiliye için kontrolüm de vardı 2 ayda bir kontorle gitmem gerekiyodu ilk kontrole başlıyoruz yarı. Guatrdan
Canım tekrar kaset gebelik testi mi yapsan şaşırmamak elde değil

X