- 28 Mart 2020
- 4.091
- 16.710
- 208
İçinde tuttuğun sorunlar ne ise onlarla başa çıkma şeklin yemek yemek olabilir. Kendini yokla; sorun ne ? Erkeklermi, maddiyatmı, bi kız arkını kıskanmanmı, kariyermi… mutlaka kaçtığın bişeyler vardır seni strese sürükleyen,yemek yemenin arkasına saklandığın… son 4-5 yıldır kilo sorunum var benimde, 80 oldum.kompleks yapıp okadar yanlış işlere girdimki! Zayıflama ilaçlarımı demezsin, çaylarmı, şok diyetlermi(paleo, dukan, yaşam şekli haline pek getirilemiyecek if beslenme ve ketojebik beslenme..) diyetisyenler, mide botoksu, mide balonu…bi ara nerdeyse tüp mide olcaktım 15-20 kilo için.(yapacak dr yi bile ayarladım düşün gözümü nasıl kararttımı!) SONUÇ ; malesef bunlar para tuzağı ve aldatmaca. (Diyetisyenleri tenzi ediyorum) herşey beyinde bitiyo. Artık durumu kabullendim. Dedikleri gibi tadımlık göz açlığını gidercek kadar yemek, porsiyon kontrolü herşeyin başı.diyetisyenim şunu demişti; o işyerinde gördüğün incecik kadınların yiyip yiyip kilo almıyorum diyenlerin gerçekten öylemi olduklarını sanıyosun gerçektende? İnsanlar kaçırıyorsa ertesi gün tolere ediyolar , yada porsiyon kontrollü gidiyolar. Yani senin benim yaptığım gibi kıtlıktan çıkmışcasına saldırmıyolar. Beynini ikna etmekle ve zamanla verceğini ( ama 3 ay ama 10 ay) kabullenmekle başla , başka yolu yok bu işinMerhaba kizlar. Bilmiyorum suan bunu okuyan kac kisinin hayati diyetlerle gecti ama ben bu durumdan cok sıkıldım. 24 yasindayim. Hayatimin hicbir doneminde zayif olmadim. 100un ustune ciktim, 70'lere geri indim. Ama hep bir sekilde o son noktaya varamadim. Diyeti bıraktığım an ozledigim ne varsa saldirdim. O kadar emek, spor, aç geceler hepsi bosa gitti. Sorunum ne anlayamiyorum. Bunu neden kendime yapiyorum ? Insanlar nasil kilosunu koruyabiliyor şok oluyorum. Sanirim yeme bagimliligi gibi bir problemim var. Simdi psikolog arastiriyorum. Yine de icimi dokmek istedim. Belki bu problemi yasayan ya da tavsiye verebilecek birileri vardir
Beslenme tarzınız hiç sağlıklı görünmüyor.Bence her bünye farklı evvel zamanda 5 öğün diyetler denet gram kilo veremezdim. Şok bi şey yapsam iki verir beş alırdım.
Gel zaman git zaman bi sıkıntılı dönem geçirdim günde bi öğün ye, doğal aralıklı oruç gibi 30 kilo verdim.
Bu alışkanlık kaldı bende. Şu an istesem de iki öğün yiyemiyorum günde, çok nadir. Saçmaca düzenim akşam 7 gece 1 yemek, diğer zamanlarda sırf su kahve diye kaldı.
Esirgemiyorum kendimden ama asla acıkmıyorum gündüz.
Akşam canım isterse burger, gece canım çekerse mantı, makarna yiyorum ama hiç kilo almadım.
Saatleri benden daha sağlıklı size uyan aralıklı oruç deneyin bence. Sonra alışkanlığa dönüyor çünkü.
Mesela bu hafta örnek olarak; cuma, cumartesi, pazar, salı akşamları alkol aldım. Akşam ve gece yemeklerinde burger, mantı, makarna, patates salatası yedim hiç sağlıklı bi şey yemedim ama kilo almadım.
Benim diğer olayım da tatlıdan nefret ediyorum, şeker tadı hoşuma gitmediğinden çok nadir şeker düşer, vücut zorlarsa yiyorum ama onun dışında karbonhidrata aşığım. Her gün ve öğün bol aoslu makarna yerim.
Endokrin bölümüne gittiniz mi?Ben de hashimato çıkmıştı hamisi içse kilo aliyor dedikleri tiptim.dr bana diyet ve sporla normal bir metobolizmali 5 kilo verirse sen 1 verdiğinde op de başına kokodemisti.tiroitte de sorun vardi ben de.tup mide oldum,fakat kaçak sorunu yaşadım 3 ay hastane odasında yaşama tutunma çabası verdim..taburcu olduğumda bile midemden sarkan kablo poşetlerle evde 1 ay durdum onların alınacağı gun dr bana ee dedi önerirmisin tüp mideyi asla' dedim,baktı bana bak dedi 30 kg verdin bile hem uçağa biniyorsun uçak düşse birdaha binmiycekmisin?bu da öyle bin de 1 dedi "üsen uçak firmasını tercih etmem,30 kiloyu güle oynaya degil serum yiye yiye ağlaya ağlaya verdim" dedim..birdaha da kendisini görmedim.demek istediğim su ki dr iyi seçmen şart.ve kalıcı degil cevremde 5.yılında tüplü var 87 kiloya cikti malesefMerhaba kizlar. Bilmiyorum suan bunu okuyan kac kisinin hayati diyetlerle gecti ama ben bu durumdan cok sıkıldım. 24 yasindayim. Hayatimin hicbir doneminde zayif olmadim. 100un ustune ciktim, 70'lere geri indim. Ama hep bir sekilde o son noktaya varamadim. Diyeti bıraktığım an ozledigim ne varsa saldirdim. O kadar emek, spor, aç geceler hepsi bosa gitti. Sorunum ne anlayamiyorum. Bunu neden kendime yapiyorum ? Insanlar nasil kilosunu koruyabiliyor şok oluyorum. Sanirim yeme bagimliligi gibi bir problemim var. Simdi psikolog arastiriyorum. Yine de icimi dokmek istedim. Belki bu problemi yasayan ya da tavsiye verebilecek birileri vardir
ben de seninle ayni sekildeyim, hatta bir bucuk sene once çok kilo verip geri aldım tekrar çünkü senin gibi kilo verme sureci sabretmeli diye bakıp bırakınca da eski yeme aliskanliklarima özlediğim hayata dondum. ama simdi son 6 7 ayda hayatımda duygusal olarak çok şey değişti, ozellikle son birkaç ayda çok iyileştiğimi düşünüyorum ve son birkaç haftadır hayatımda ilk kez toksam yemek istemiyorum, doyunca kendiliğimden bırakıyorum. umarim bu omur boyu devam eder benim icin. ama bana bu yeme isteginin sebebi psikolojik ve duygusal sikintilarimiz gibi geliyor. bazi seyleri yemekle doldurmaya calisiyoruz. ben yemek yerken çok mutlu olurdum onceden ve her an yemek yerdim abur cubur yerdim. bi zaman sonra bunu yapıp yine de mutsuz olmaya başladım beni tatmin etmemeye başladı. ama meseleleri çözdükçe, gecmisimdeki insanları ve konuları düşünüp düşünüp affettikçe ya da bosverdikce, konuştukça anlattıkça bu yeme isteginin azaldigini, normal insanlar gibi bi yeme ve doyma esiğine sahip oldugumu hissediyorum. hatta tam bugün bu sebepten, daha bilmediğim bilinçaltımdaki sorunları çözmek icin bi destege başvurmayı düşünmeye ve daha iyi daha saglikli bi insan olmayı hayal etmeye başladım. belki sen de bu açıdan da bakmak istersinMerhaba kizlar. Bilmiyorum suan bunu okuyan kac kisinin hayati diyetlerle gecti ama ben bu durumdan cok sıkıldım. 24 yasindayim. Hayatimin hicbir doneminde zayif olmadim. 100un ustune ciktim, 70'lere geri indim. Ama hep bir sekilde o son noktaya varamadim. Diyeti bıraktığım an ozledigim ne varsa saldirdim. O kadar emek, spor, aç geceler hepsi bosa gitti. Sorunum ne anlayamiyorum. Bunu neden kendime yapiyorum ? Insanlar nasil kilosunu koruyabiliyor şok oluyorum. Sanirim yeme bagimliligi gibi bir problemim var. Simdi psikolog arastiriyorum. Yine de icimi dokmek istedim. Belki bu problemi yasayan ya da tavsiye verebilecek birileri vardir
Bence de kesinlikle değil. Düzeltemiyorum şu an için ama.Beslenme tarzınız hiç sağlıklı görünmüyor.
Bence de kesinlikle değil. Düzeltemiyorum şu an için ama.
Tek vurguladığım ' size uygun saatte doğru bir aralıklı oruçla kalorili şeyler de tüketerek kilo verebileceğiniz.'
Cherry o yüzden vurguluyorum; doğru bir aralıklı oruç diye.Günde 1 öğün genel olarak yanlış ama kadınlar için oldukça tehlikeli ve yanlış, hormonal denge için kadınların en az 2 öğüne ihtiyacı var. Aralıklı orucun en ekstrem şeklini sadece 1 öğünü tavsiye edenler bile dahi kadınlara siz yapmayın, size mutlaka 2 öğün der, burda insanları yanlış bilgilendirmeyelim.
Merhaba kizlar. Bilmiyorum suan bunu okuyan kac kisinin hayati diyetlerle gecti ama ben bu durumdan cok sıkıldım. 24 yasindayim. Hayatimin hicbir doneminde zayif olmadim. 100un ustune ciktim, 70'lere geri indim. Ama hep bir sekilde o son noktaya varamadim. Diyeti bıraktığım an ozledigim ne varsa saldirdim. O kadar emek, spor, aç geceler hepsi bosa gitti. Sorunum ne anlayamiyorum. Bunu neden kendime yapiyorum ? Insanlar nasil kilosunu koruyabiliyor şok oluyorum. Sanirim yeme bagimliligi gibi bir problemim var. Simdi psikolog arastiriyorum. Yine de icimi dokmek istedim. Belki bu problemi yasayan ya da tavsiye verebilecek birileri vardir
Cherry o yüzden vurguluyorum; doğru bir aralıklı oruç diye.Benimki kendi kendieine olan aralıklı oruç GİBİ bi şey demiştim önceki mesajlarda..
Günde bir kez yemek yiyince tuvalet işini nasıl yapıyorsunuz ? Dışkılama olayı gerçekleşiyor mu? Merak ettim deCherry o yüzden vurguluyorum; doğru bir aralıklı oruç diye.Benimki kendi kendieine olan aralıklı oruç GİBİ bi şey demiştim önceki mesajlarda..
Deniyorum cherry, konular malumun. Peynir görsem hayvan aklıma geliyor.Ye kız kahvaltıyı da hastalarsın bak
HahahahGünde bir kez yemek yiyince tuvalet işini nasıl yapıyorsunuz ? Dışkılama olayı gerçekleşiyor mu? Merak ettim de
Genelde düzensiz yemek yiyenlerin bagırsak hareketleri de düzensiz oluyor oyüzden sordum. Ben tuvalet olayını bir kez dahi atlasam resmen paranoya oluyorumHahahahHiç aklıma gelmezdi.
Elbette gerçekleşiyor çünkü dediğim gibi canım isterse mantı, burger gömüyorum e gündüz de bol bol kahve. Genelde günde 1, iki günde 1.
Hoş uzun dönem ilaç kullandım o ve sonrasında alkol, kafein çok düzen bozuldu. Takip etmiyorum açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?