Yıllardır uğraştığım kilo problemi. Bıktım artık..

Çünkü kilo vermeyi bir anda yemeği keserek yapmaya çalışıyoruz mesela saldırmak yerine küçük porsiyon şeklinde yesen nefsini köreltmiş olursun. Diyetisyen arkadaşım şey demişti yemek yiyeceğin tabağı küçük seçersen yemek gözüne fazla gelir bakarken doyarsın o yüzden küçük tabakta ye demişti gerçekten de öyle insanın önce gözü doymalı. Tatlı mı çekti canın ye ama bir iki çatal fazlasını geçmesin. Porsiyonu iyi ayarlamak lazım.

Bence her bünye farklı evvel zamanda 5 öğün diyetler denet gram kilo veremezdim. Şok bi şey yapsam iki verir beş alırdım.
Gel zaman git zaman bi sıkıntılı dönem geçirdim günde bi öğün ye, doğal aralıklı oruç gibi 30 kilo verdim.

Bu alışkanlık kaldı bende. Şu an istesem de iki öğün yiyemiyorum günde, çok nadir. Saçmaca düzenim akşam 7 gece 1 yemek, diğer zamanlarda sırf su kahve diye kaldı.
Esirgemiyorum kendimden ama asla acıkmıyorum gündüz.
Akşam canım isterse burger, gece canım çekerse mantı, makarna yiyorum ama hiç kilo almadım.

Saatleri benden daha sağlıklı size uyan aralıklı oruç deneyin bence. Sonra alışkanlığa dönüyor çünkü.

Mesela bu hafta örnek olarak; cuma, cumartesi, pazar, salı akşamları alkol aldım. Akşam ve gece yemeklerinde burger, mantı, makarna, patates salatası yedim hiç sağlıklı bi şey yemedim ama kilo almadım.
Benim diğer olayım da tatlıdan nefret ediyorum, şeker tadı hoşuma gitmediğinden çok nadir şeker düşer, vücut zorlarsa yiyorum ama onun dışında karbonhidrata aşığım. Her gün ve öğün bol aoslu makarna yerim.

İçinde tuttuğun sorunlar ne ise onlarla başa çıkma şeklin yemek yemek olabilir. Kendini yokla; sorun ne ? Erkeklermi, maddiyatmı, bi kız arkını kıskanmanmı, kariyermi… mutlaka kaçtığın bişeyler vardır seni strese sürükleyen,yemek yemenin arkasına saklandığın… son 4-5 yıldır kilo sorunum var benimde, 80 oldum.kompleks yapıp okadar yanlış işlere girdimki! Zayıflama ilaçlarımı demezsin, çaylarmı, şok diyetlermi(paleo, dukan, yaşam şekli haline pek getirilemiyecek if beslenme ve ketojebik beslenme..) diyetisyenler, mide botoksu, mide balonu…bi ara nerdeyse tüp mide olcaktım 15-20 kilo için.(yapacak dr yi bile ayarladım düşün gözümü nasıl kararttımı!) SONUÇ ; malesef bunlar para tuzağı ve aldatmaca. (Diyetisyenleri tenzi ediyorum) herşey beyinde bitiyo. Artık durumu kabullendim. Dedikleri gibi tadımlık göz açlığını gidercek kadar yemek, porsiyon kontrolü herşeyin başı.diyetisyenim şunu demişti; o işyerinde gördüğün incecik kadınların yiyip yiyip kilo almıyorum diyenlerin gerçekten öylemi olduklarını sanıyosun gerçektende? İnsanlar kaçırıyorsa ertesi gün tolere ediyolar , yada porsiyon kontrollü gidiyolar. Yani senin benim yaptığım gibi kıtlıktan çıkmışcasına saldırmıyolar. Beynini ikna etmekle ve zamanla verceğini ( ama 3 ay ama 10 ay) kabullenmekle başla , başka yolu yok bu işin

Bende diyet yapamayanlardanim ama ben hep çok zayıftım ne zaman ikinci çocuğumu dogrudum 66 kiloyu gördüm boyumda 163 oğlum 9 yasinda 69 olmuşum şimdi de 65 olmak istiyorum diyet yaptığımda çok güzel veriyorum ama hedefe ulaşamadan sıkılıyorum çünkü canımın istediğini yemek istiyorum ve maalesef tatlı ve çikolata yi çok seviyorum az az yesemde almasam da veremiyorum öyle tarçınlı elma yok yulaflı muz falan hergun yemekten hoşlanmıyorum mesela severim ama sürekli tercih edeceğim bir şey değil porsiyonları mi küçültüp akşam 6 dan sonra hiç birşey yememeyi planlıyorum çünkü akşam çayla birşeyler yemek istiyorum hep benimki ondan biliyorum ama gerçekleştiremiyorum sizde porsiyon kucultmeye çalışın faydası olacaktır

Bende şu yiyipte kilo alamayanlardanım( en gıcık tipler) Yıllardır 51-54 kilo arası olmuşumdur, gerçi son bir senedir hiç tartılmadım ama eski kıyafetlerim hala olur. Aslında söyle bir yediklerime bakacak olursam öyle abur çuburları sevmediğimi farkettim. Ayda yılda bir kahvenin yanına bir parça çikolata yerim mesela. Cips yemeyiz evde onun yerine popcorn yeriz. Malum sadece geceleri çalıştığım için genelde geceleri yemek yiyorum eee buda pek sağlıklı sayılmaz ama yapacak bişey yok , yemek yemeyi seviyorum ve aç kalamıyorum. Çok sık yerim mesela , bir öğünde yenilen porsiyonu ben iki hatta üç öğüne bölerim toplam da 5-6 kez yerim ara öğünlerle beraber. Ne aç bırakırım kendimi nede midemi iyice doyururum.

Ufak tefek bir sürü sağlık problemim var, bunlardan biri de reaktif hipoglisemi. Gittiğim doktorlar hep 3 ana öğün 2 ara öğün dediler. Ye ye modunda sürekli ama bir türlü ne kilo olayını çözebildim nede şeker dengesi olayını. YouTube'da genç bir endokrin uzmanına denk geldim hemen arkasından da cherryinde paylaştığı yavuz hocanın videolarını buldum. Gözüm korktu ama aralıklı oruca başladım. 3 hafta oldu. 4 kilo verdim ama bunun haricinde bambaşka şeyler oldu. Sabah çat diye kalkıyorum, daha açık beynim, daha derin düşünebiliyorum. Ben çok korktum 10-11 gibi şekerim düşer diye çünkü sabah 7.30da kalkıyorum hep. Ama düşmüyor Karbonhidrat ve şekeri sınırladım ani insülin dalgalanmalarına sebep olmamak için. İlk öğün protein ağırlıklı kahvaltı ikinci öğün sebze yemeği veya et türü ve salata yapıyorum. Kilo vermeyi geçtim artık resmen rahatladım. Bunca zaman boşuna korkmuşum şekerim düşer diye.

Beslenme tarzınız hiç sağlıklı görünmüyor.

1 ay önce diyet ve sporla çok güzel kilo vermiştim.bıraktığım an almaya başladım.yine vermem lazımda bakalım ne zaman.benim çok fazla değil en fazla 4 5 kilom var ama o bile gözümde büyüyor.

Endokrin bölümüne gittiniz mi?Ben de hashimato çıkmıştı hamisi içse kilo aliyor dedikleri tiptim.dr bana diyet ve sporla normal bir metobolizmali 5 kilo verirse sen 1 verdiğinde op de başına kokodemisti.tiroitte de sorun vardi ben de.tup mide oldum,fakat kaçak sorunu yaşadım 3 ay hastane odasında yaşama tutunma çabası verdim..taburcu olduğumda bile midemden sarkan kablo poşetlerle evde 1 ay durdum onların alınacağı gun dr bana ee dedi önerirmisin tüp mideyi asla' dedim,baktı bana bak dedi 30 kg verdin bile hem uçağa biniyorsun uçak düşse birdaha binmiycekmisin?bu da öyle bin de 1 dedi "üsen uçak firmasını tercih etmem,30 kiloyu güle oynaya degil serum yiye yiye ağlaya ağlaya verdim" dedim..birdaha da kendisini görmedim.demek istediğim su ki dr iyi seçmen şart.ve kalıcı degil cevremde 5.yılında tüplü var 87 kiloya cikti malesef

ben de seninle ayni sekildeyim, hatta bir bucuk sene once çok kilo verip geri aldım tekrar çünkü senin gibi kilo verme sureci sabretmeli diye bakıp bırakınca da eski yeme aliskanliklarima özlediğim hayata dondum. ama simdi son 6 7 ayda hayatımda duygusal olarak çok şey değişti, ozellikle son birkaç ayda çok iyileştiğimi düşünüyorum ve son birkaç haftadır hayatımda ilk kez toksam yemek istemiyorum, doyunca kendiliğimden bırakıyorum. umarim bu omur boyu devam eder benim icin. ama bana bu yeme isteginin sebebi psikolojik ve duygusal sikintilarimiz gibi geliyor. bazi seyleri yemekle doldurmaya calisiyoruz. ben yemek yerken çok mutlu olurdum onceden ve her an yemek yerdim abur cubur yerdim. bi zaman sonra bunu yapıp yine de mutsuz olmaya başladım beni tatmin etmemeye başladı. ama meseleleri çözdükçe, gecmisimdeki insanları ve konuları düşünüp düşünüp affettikçe ya da bosverdikce, konuştukça anlattıkça bu yeme isteginin azaldigini, normal insanlar gibi bi yeme ve doyma esiğine sahip oldugumu hissediyorum. hatta tam bugün bu sebepten, daha bilmediğim bilinçaltımdaki sorunları çözmek icin bi destege başvurmayı düşünmeye ve daha iyi daha saglikli bi insan olmayı hayal etmeye başladım. belki sen de bu açıdan da bakmak istersin

Öncelikle doktora gidip değerlerine bir baktır

Bazen bir sağlık sorunu da kilo vermeyi çok geciktirebiliyor.

Eğer öyle değilse sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getir

Misal günlük belli dilimlerde ekmek hakkın olsun

Haftada birkaç gün belirle ve o günlerde mutlaka spor yap

Abur cubur yiyorsan yeme

Bence de kesinlikle değil. Düzeltemiyorum şu an için ama.
Tek vurguladığım ' size uygun saatte doğru bir aralıklı oruçla kalorili şeyler de tüketerek kilo verebileceğiniz.'

Günde 1 öğün genel olarak yanlış ama kadınlar için oldukça tehlikeli ve yanlış, hormonal denge için kadınların en az 2 öğüne ihtiyacı var. Aralıklı orucun en ekstrem şeklini sadece 1 öğünü tavsiye edenler bile dahi kadınlara siz yapmayın, size mutlaka 2 öğün der, burda insanları yanlış bilgilendirmeyelim.

Cherry o yüzden vurguluyorum; doğru bir aralıklı oruç diye. Benimki kendi kendieine olan aralıklı oruç GİBİ bi şey demiştim önceki mesajlarda..

Tiroid ve insülin direncin varsa önce onları halletmen gerekiyor. Bunun içinde diyetin karatay,beslenme düzeninde if şeklinde olacak. Ben önce 18/6 ile başladım sonra 16/8 yaptım şimdi ise 20/4. Yani tek öğün yiyorum ve bu yeme süresinde günlük makro-mikrolarımı tamamlıyorum. Çok kilo verdim ve yaklaşık 3 senedir koruyorum. Arada 3-4 kilo oynuyor bazen sonra kendiliğinden gidiyor. Ekmek-rafine şeker-alkol ve gazlı içecekleri unutman gerekiyor zayıf kalmak için. Ben kilo alırsam alkol yüzünden alıyorum yoksa saydığım diğer üçünü kesinlikle ağzıma bile vurmuyorum. 25kg verdim bende.

Cherry o yüzden vurguluyorum; doğru bir aralıklı oruç diye. Benimki kendi kendieine olan aralıklı oruç GİBİ bi şey demiştim önceki mesajlarda..
Günde bir kez yemek yiyince tuvalet işini nasıl yapıyorsunuz ? Dışkılama olayı gerçekleşiyor mu? Merak ettim de

Günde bir kez yemek yiyince tuvalet işini nasıl yapıyorsunuz ? Dışkılama olayı gerçekleşiyor mu? Merak ettim de
Hahahah Hiç aklıma gelmezdi.
Elbette gerçekleşiyor çünkü dediğim gibi canım isterse mantı, burger gömüyorum e gündüz de bol bol kahve. Genelde günde 1, iki günde 1.
Hoş uzun dönem ilaç kullandım o ve sonrasında alkol, kafein çok düzen bozuldu. Takip etmiyorum açıkçası.

Genelde düzensiz yemek yiyenlerin bagırsak hareketleri de düzensiz oluyor oyüzden sordum. Ben tuvalet olayını bir kez dahi atlasam resmen paranoya oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…