• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yilbasi , kaynana :)

Şimdiden çerçeveyi çizmen lazım. Ben de fedakarlik yapmazsam ilişki biter kabulünü de bırak kenara. Sen yılbaşını nişanlımla geçirmek istiyorsun o ise ailesi ile. Muhtemelen evlendikten sonra da yeni yıla hep birlikte gireceksiniz.

Hiç mi ortak arkadaşınız yok, onlarla program yapmıyorsunuz.

Şöyle yapabilirsin nisanlin akşam yemegine size gelsin akşam 10 gibi ayrılıp onların evine geçersiniz. Onun ailesiyle yeni yıla girersiniz. Sonra nisanlin seni eve bırakır.
Böylece hem bütün geceyi onun ailesiyle geçirmemiş olursunuz hem de nisanlin ile yeni yıla girersiniz
Benim ailem zaten disarda kutlicak disari cikacaklar.. yani annesi neden gencsiniz cikin diye dusunmez ki hadi gectim nisanlimi o dusuncesiz anlayissiz annesi her zaman biz cok anlayisliyoz vs der ee nerde anlayis annesiyle otursak ne gibj artimiz olcak onlara

İşte bu minvalde evlilik olmaz
Fedakarlık karşılıklıdır, biraz sen, biraz o
Yanlış bir zihniyet içindesin ve sanırım çok gençsin
Evlilik öyle bir şey değil, bitmesin diye sürekli tek taraflı verirsen kendi ellerinle bitirirsin ilişkini
Yılbaşına gelince, illa kutlanması gerekiyorsa ailenle kutla, onların planlarına dahil ol
Şöyle ki ailen onlarla olmamana alınmayabilir ancak daha kaç yılbaşını başbaşa kutlama şansınız var ki, evleneceksin değişecek bazı şeyler, ailenin tadını çıkar derim
Tamam geciririm disari manyagi degilim yada ertesj gun cikip basbasa biseylerde yaparim okey sorun su annesi needen siz cikin gencsiniz evlenince cocuk olur cikamazsiniz smdi firsatiniz var gencsiniz kutlayin basbasa oglum die bi anlayis gostrrmiyo onlar oyle dese ben yine cikmam onlarlq olurum ama insan boyle samimiyet anlayis bekliyo benjm ailem oyle ailemden boyle anlayis gordum gelinlere karsi onlarda oyle olsa diye ic geciriyorum tabi

Ben nisanliyken, nisanlima nasilsa evlenince senin ailenle oluruz büyük ihtimal o yüzden nisanliyken benim ailemle gecirelim demistim, onun annesi ve babasinida alip benim ailemle gecirmistik.
Tabi havayi fisekler falan patlarken ikimiz tek disari cikmistik.
Evlenincede basbasa gecirdik yine annesigile firsat kalmadi. Bu senede kücük bebegim var yine bi mazeretim var tek basimiza gecirmek icin:)

:) karsi taraf bencil olunca ortak nokta bulunmuyor canim

Doğru nişan attım oradan biliyrum senin yine iyi benim eski nişanlı annem yalnız kalmasın diye beni evlerine doğum gunu kutlamaya götürmiştü o anda burada yazıldığı gibi olmuyr.yazdıgıma bakma:)

Ben nisanliyken, nisanlima nasilsa evlenince senin ailenle oluruz büyük ihtimal o yüzden nisanliyken benim ailemle gecirelim demistim, onun annesi ve babasinida alip benim ailemle gecirmistik.
Tabi havayi fisekler falan patlarken ikimiz tek disari cikmistik.
Evlenincede basbasa gecirdik yine annesigile firsat kalmadi. Bu senede kücük bebegim var yine bi mazeretim var tek basimiza gecirmek icin:)
Cok sanslisin esin anlayisli ortak bi karar alabiliyosunuz ve bencil degil.. benim nisanlim cok bencil boyle konularda cok seviyorum cooook iyi bi insan ama cok bencil ortak nokta ortak karar alamiyoruz yani..

Hayırlı uğurlu olsun,annemleri birakamam günlerine hoşgeldiniz.Evlenince değişecek diye beklemeyin,çünkü değişen birşey olmayacak.Bence sizde imkânınız varsa aileniz ile beraber geçirin.Şimdi yüz verirseniz bu hep böyle gider.Kararlı olmak ve bunu göstermek gerekir diye dusunuyorum.

Ahhaha kimin dogum gunuydu ki

Benim doğum günümdü zora geldi aldı hadi bize gidelim annem bekliyor doğum gununu kutlayacagız diye:) neyse sorun değil demiştim soğuk çıkamyor annesi demiştim sonra iyice anneci oldu ağzından anne diyorsun vs diye:) yani seni az çok hatta aynen anlıyrum buraada dendiği gibi o an gelince çözüm üretmek adına olmuyor kırılacak mı yanlış anlayacak mı diye. Ama normal düzeyde olsun her şey sen akkılı bir kıza benziyorsun :) güveniyrum sana eminim o sınırları çizersin

Hayırlı uğurlu olsun,annemleri birakamam günlerine hoşgeldiniz.Evlenince değişecek diye beklemeyin,çünkü değişen birşey olmayacak.Bence sizde imkânınız varsa aileniz ile beraber geçirin.Şimdi yüz verirseniz bu hep böyle gider.Kararlı olmak ve bunu göstermek gerekir diye dusunuyorum.
Aslinda nisanlimin dogum gununde basbasa kutladik annesi bizde gelelim dedi nisanlim biz basbasa cikcaz dddi ciktik fakat yilbasnda hep ailesiyle annesiyle kutlamis suan evli degiliz cikarsak alinirlarmis ama evlenince ikimiz aile olcakmisiz basbasa olcakmisiz bilmiyorum bencede degismicek hayirlisi diyorum valla bende yoruldum

Benim doğum günümdü zora geldi aldı hadi bize gidelim annem bekliyor doğum gununu kutlayacagız diye:) neyse sorun değil demiştim soğuk çıkamyor annesi demiştim sonra iyice anneci oldu ağzından anne diyorsun vs diye:) yani seni az çok hatta aynen anlıyrum buraada dendiği gibi o an gelince çözüm üretmek adına olmuyor kırılacak mı yanlış anlayacak mı diye. Ama normal düzeyde olsun her şey sen akkılı bir kıza benziyorsun :) güveniyrum sana eminim o sınırları çizersin
Kiyamam ya seninki bayagi sapitmis :) o ne demek oyle ben simdi ses cikarmiyorum cunku yilbasi ozel birgun degil herkes kutluyor ayni gunu ama benim dogum gunum ozel birgun annesiyle neden gecireyim ki ben o dakka nisan atamazdim ama cok sert konusurdum kesinlikle cokkk sacma iyiki ayrilmissn canim.. hani yilbasi cok takmiyorum illa basbasa kutlancak kadar bi ozelligi yok siradan gub ama yildonumu ve dogum gunleri cok ozeldir ve basbasa kutlanir nisanlimin dogum gununda basbasa cikcaz dedm tavrimi koydim annesi gelelim bizde dedigibde nisanljm basbasa olcaz biz diyebildi diyemeseydi suan nisanli olmazdik bizde :)

Cok sanslisin esin anlayisli ortak bi karar alabiliyosunuz ve bencil degil.. benim nisanlim cok bencil boyle konularda cok seviyorum cooook iyi bi insan ama cok bencil ortak nokta ortak karar alamiyoruz yani..
Yonttum ben onu:) yoksa hic böyle degildi. Nisanlinin bi yandan aileye önem vermesi güzel, bu ilerde kendi ailesine yani sanada önem verecegini gösterir. Ama o arada cok ince bir cizgi var onu senin koruman lazim. Evlenince asil ailesinin sen oldugunu, annesininde önemli oldugunu fakat nasil sen annenden babandan ayrilarak bir yuva kuruyorsan onunda ayni sekilde ailesinden ayrilmasi gerekir. Artik annesinin dört duvari arasinda degil, seninle birlikte yeni bir dört duvara girdiginin farkinda olmasini saglamalisin. Evlilikte bencillik olmaz, önce seni düsünücek sonra digerlerini. Annesini mutlu etmis ama seni mutsuz etmisse olan kendine olur, ömrünün geri kalanini seninle geciricek sonucta.

bence cok normal birşey söylemiş.
benim sevgilimde annesi vefat ettiği için her sene babasıyla geçirirdi bu sene beraber olalım diye rica etti fakat bende kendi ailemle olmayı tercih ettim

Yonttum ben onu:) yoksa hic böyle degildi. Nisanlinin bi yandan aileye önem vermesi güzel, bu ilerde kendi ailesine yani sanada önem verecegini gösterir. Ama o arada cok ince bir cizgi var onu senin koruman lazim. Evlenince asil ailesinin sen oldugunu, annesininde önemli oldugunu fakat nasil sen annenden babandan ayrilarak bir yuva kuruyorsan onunda ayni sekilde ailesinden ayrilmasi gerekir. Artik annesinin dört duvari arasinda degil, seninle birlikte yeni bir dört duvara girdiginin farkinda olmasini saglamalisin. Evlilikte bencillik olmaz, önce seni düsünücek sonra digerlerini. Annesini mutlu etmis ama seni mutsuz etmisse olan kendine olur, ömrünün geri kalanini seninle geciricek sonucta.
Bende bayagi yonttum konusa konusa mesela ailesiyle ters bi dustum hepsni susturdu iliskime kariamicaksiniz diye tepki verdi eskiden olsa hic savunmazdi benj ama ufak tefek hala anneciligi cikiyor onuda suan evli olmamamiza bagliyorum cunku evlenince biz senle aile olcaz evimiz ayri olcak ama suan evli degiliz alinirlar diyo

Kizlar benim nisamlim anne duskunudur anne kuzusu degil ama anne babasi ayri oldugu icin evin erkegi o.. ablasi annesi o yasiyor eskiden cok ana kuzusuydu suan duzeldi baya.. fakat yilbasi icin annemlerle olalim hayatim ben hep annem ve ablamla gecirdim suan nisanliyiz onlari birakip senle gecirsem disarda alinirlar ama evlenince ikimiz aile olcaz basbasa gecirebiliriz kimse bisey diyemez dedi.. sizce bu normalmi suan annesi alincak die yilbasini nisanlim gorumcem ben kaynananm kutlamak. Bende sirf nisanlimla olabilmek icin onlarla gecircem. Esi veya nisanlisi bu goruste olup hos karsilayan insanlara imreniyorum..
Bence sende ailenle ol. Benimde ailem alınor bende hep onlarla kutlarım yılbaşını artık evlenince başbaşa kutlarız de. O ailesini bırakmıyorsa sen nden aileni bırakıp onların yanına gidesin ki

bence cok normal birşey söylemiş.
benim sevgilimde annesi vefat ettiği için her sene babasıyla geçirirdi bu sene beraber olalım diye rica etti fakat bende kendi ailemle olmayı tercih ettim
Boyle bi durum olsa ben zaten derdim annen tek annenle olalim diye ama ablasi var biz ciksak skilmaz ve tek kalmaz. Ve ilk yilbasimiz evlencek evlendik cocuk oldu dicez cikamicaz belkide suan cikmamiza engel bi durum yok sevgilinin babasi tek kalmasin esi olmus diye onunla oluyor sevgilin ama benim nisanlimin annesi tek degil ve bizim onla olmamizjn artisi yok kalkip dans eden oynayan biri olsa derjmki bizle eglenir hoplar ziplar fakat bugun neyse yilbasida oyle bigun annesi icin annesi genc olsa bizle eglencek kadib eglensjn derdjm ama oturur gider uyur orda olmamjzin ne artisi olcak

Bence iki insan aile kurmayi planliyorsa ister kadin ister erkek bir birilerinin isteklerini yerine getirmeli becne.baw bawa gecirmek isteyorlarsa ozel gunlerini.onlara kimse kariwmamali.burda erkeyin de sucu var.artik sen niwanlisin.neden bawa bawa olmayasiniz ki?annesinede guzel bir dille bunu anlatmali.hayatina sen girdiyin zamandan nasil davranirsa ailesine ve sana karwi. Eger o ailesiyle gecirmek istiyorsa neden siz ailenizle olmuyorsunuz?

Benim ailem onun ailesi gibi alingan degil yani bizle gecirnedjn die kusecek insanlar degil benim ailem.. gayet anlayisli bi ailem var tabiki hic hosuma gitmio oturup kaynanamla gecirmek sonucta koyden gelin almadjlar dizjnin dibinde oturtcak ama ask sevgi biraz bayan tarafindan fedakarlik istiyor maalesf nisanlim yapaniyor fedakarlik bende yapmazsam iliskimiz bitecek..

Neden hep biz yapiyoruz cunku erkekler naparsan yap fedakarlik yapan varliklar degillerr. Naparsak yapalim erkekler odun hep bizden bekliyolar.. benim nisamlim fedakar ve anlayisli bi insan degil bende oyle olmazsam iliskimiz yurumez yani bi taraf mutlaka olcak sizlern esi veya nisanlisi olabiliyosa ne mutlu size ama bwnimki annesi kirilmasin kusmesin diye beni paramparca edebilir..

Evet .. ama bende hep ben yapa yapa patlicam artik cunku zoruma gidiyor o asla kendi ailesini birakip benin ailemle olmazdi.. aslinda kendisinin dusunmesi lazim ama ben gitmezsem yilbasi gunu burnumdan getircek dicekki sirf inat icin gelmedjn dicek ve tartiscaz

Benim ailemin kendi planlari var onun ailesiyle olmaz zaten.. ama ben bencillige uzuluyorum onun ailesi uzulur kirilir bizimkiler dis kapinin mandali

arkadaşım sanırım ancak 3. - 4. sayfaya kadar okuyabildim, dayanamadım
konu yılbaşı diye açılmış ama buradaki konu bambaşka
herşeyin bu kadar farkındayken, nasıl bunu doğal bulabiliyorsun aklım almıyor?
yani nasıl "erkekler fedakarlık yapmaz, odundur, kadın kısmı fedakarlık yapmalıdır" gibi genelleyerek doğallaştırıyorsun?

erkeklerin, bu dediğin gibi olmasının sebebi, işte sen ve senin gibi genç kızlarımızın bunları doğallaştırıyor olmanız! bunları bu şekilde kabulleniyor olmanız!

şurada okuduğum şu 4 mesajın bile bana burada, BDV'deki "sustum, yuttum, ses etmedim, hep ben fedakarlık ettim vb." ile başlayan ve mutsuzlukla sonuçlanan ilişkileri - evlilikleri çağrıştırıyor, bence sen o konuları dön dön tekrar oku...

yazmışsın ya "benim nisamlim fedakar ve anlayisli bi insan degil bende oyle olmazsam iliskimiz yurumez" diye, asıl böyle yapınca o ilişkiler yürümüyor işte. bu kadar tavizi (taviz dediğim yılbaşı değil, düşünüş şeklin) en baştan verince, aman ayrılmayayım diye kendinden böyle fedakarlık edince. çünkü sen şu anda ona, zaten, ben senin avucunun içindeyim mesajı veriyorsun..neden???

çok daha fazlasını yazmak istiyorum ama seni kırmamak için yazmayayım...

ha, sana göre sorun hala yılbaşı ise

ailen kırılır, kırılmaz, önemli olan bu değil ki!
önemli olan o ailesini sana, sen ise onu ailene tercih ediyorsun
ailen onlarla değilsin diye kırılmasa da, onlarlasın diye mutlu olabilir. bunun hiç mi önemi yok?
ayrıca sen ailenle olmak istemezsen, nişanlın ailenin senin için yeterince önemli olmadığını düşünür, iyi birşey mi şimdiden?

bari önce sizinkilerin yanına uğrayın, biraz onlarla vakit geçirin, ardından nişanlının ailesinin evine gidin. böylelikle hem sen ailene verdiğin önemi göstermiş olursun, hem 2 aile bir arada olmaz, hem siz bir arada olursunuz, hem de nişanlının gönlü olmuş olur.

Bizde o dönem yemekte ailelerimizle olup gece 10 dan sonra eglenmeye birlikte cikardik.bu yöntemi deneyebilirsiniz belkide

12 sayfayı da okumadım

Benim dusuncem nisanlinin ailesi senin aileni de davet etsim hep beraber olun ya da sen kendi ailenle ol o da kendi ailesiyle olsun daha nisanlisiniz basbasa olacaksiniz diye sart yok ben evlenmeden onceki yilbasilarimin 1 tanesii haric hepsini anne babamla gecirdim yani evlenene kadar hep ailemle olmak istedimm

O bir tane istisnayı da rahmetli ablamla yapmistik univde ablam ben kuzenim ve sevgililerimiz fln ailelerden ayri kutlamistik ama ablamlaydim yani ablam olmasa olmazdi ille ailemden biri olacak :)

Evliyken de ilk yilbasimiz diye esimle basbasa kutlayacagiz 3 kisi olmadan once insaAllah basbasa ilk ve son yilbasimiz olacak:)

Evlendikten sonra da esin kararindan vazgecip yine kendi ailesini de isterse siz evinize her iki aileyi de davet edersiniz fln

Back