arkadaşım sanırım ancak 3. - 4. sayfaya kadar okuyabildim, dayanamadım
konu yılbaşı diye açılmış ama buradaki konu bambaşka
herşeyin bu kadar farkındayken, nasıl bunu doğal bulabiliyorsun aklım almıyor?
yani nasıl "erkekler fedakarlık yapmaz, odundur, kadın kısmı fedakarlık yapmalıdır" gibi genelleyerek doğallaştırıyorsun?
erkeklerin, bu dediğin gibi olmasının sebebi, işte sen ve senin gibi genç kızlarımızın bunları doğallaştırıyor olmanız! bunları bu şekilde kabulleniyor olmanız!
şurada okuduğum şu 4 mesajın bile bana burada, BDV'deki "sustum, yuttum, ses etmedim, hep ben fedakarlık ettim vb." ile başlayan ve mutsuzlukla sonuçlanan ilişkileri - evlilikleri çağrıştırıyor, bence sen o konuları dön dön tekrar oku...
yazmışsın ya "benim nisamlim fedakar ve anlayisli bi insan degil bende oyle olmazsam iliskimiz yurumez" diye, asıl böyle yapınca o ilişkiler yürümüyor işte. bu kadar tavizi (taviz dediğim yılbaşı değil, düşünüş şeklin) en baştan verince, aman ayrılmayayım diye kendinden böyle fedakarlık edince. çünkü sen şu anda ona, zaten, ben senin avucunun içindeyim mesajı veriyorsun..neden???
çok daha fazlasını yazmak istiyorum ama seni kırmamak için yazmayayım...
ha, sana göre sorun hala yılbaşı ise
ailen kırılır, kırılmaz, önemli olan bu değil ki!
önemli olan o ailesini sana, sen ise onu ailene tercih ediyorsun
ailen onlarla değilsin diye kırılmasa da, onlarlasın diye mutlu olabilir. bunun hiç mi önemi yok?
ayrıca sen ailenle olmak istemezsen, nişanlın ailenin senin için yeterince önemli olmadığını düşünür, iyi birşey mi şimdiden?
bari önce sizinkilerin yanına uğrayın, biraz onlarla vakit geçirin, ardından nişanlının ailesinin evine gidin. böylelikle hem sen ailene verdiğin önemi göstermiş olursun, hem 2 aile bir arada olmaz, hem siz bir arada olursunuz, hem de nişanlının gönlü olmuş olur.
Elini sağlık çok güzel olmuş.